Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
14 ώρες πριν, Realzeus_ είπε

Για 200€ είναι το όλο θέμα?

Εγώ νόμιζα ότι λέγοντας τριψήφιο υπαινισσόμαστε π.χ 100k.

100k είναι εξαψήφιο.

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
19 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα.

Η ξαδέρφη μου είναι σε κοινό λογαριασμό με το μπαμπά της, δηλαδή με το θείο μου, ο οποίος απεβίωσε. Θέλει να κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Ο λογαριασμός έχει ένα ποσό μέσα, όχι τεράστιο αλλά τριψήφιο. Με δεδομένο ότι είναι μέσα στο λογαριασμό ως δεύτερος δικαιούχος, και θα κάνει αποποίηση κληρονομιάς, τα χρήματα θα τα χάσει από τη στιγμή που είναι και αυτή δικαιούχος στο λογαριασμό?

Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό εδώ αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη γιατί τα έλεγε μπερδεμένα? http://www.odigostoupoliti.eu/koinos-trapezikos-logariasmos-ti-ischyei-an-pethanei-kapoios-apo-tous-dikaiouchous/?fbclid=IwAR1K1v0QiOp9BqTdSUbDFO7fxZYXFUWc20xUsp-Xb-XQVJbp4BR2YDswRa4

Μήπως γνωρίζετε?

Αναληψη όλα τα χρήματα αμεσα.
Συνδικαιούχος σημαινει ότι ειναι και δικά της τα χρήματα.

Αποποίηση ας κανει μετα απο 1 χρόνο.
Δεν χρειάζεται να βιαστει.

Μην μπλέκεις την ακινητη κληρονομια με τον λογαριασμο.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, georgebou21 είπε

Αποποίηση ας κανει μετα απο 1 χρόνο.
Δεν χρειάζεται να βιαστει.

Εγώ ήξερα ότι η αποποίηση γίνεται εντός 4 μηνών. Έχει αλλάξει κάτι?

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Εγώ ήξερα ότι η αποποίηση γίνεται εντός 4 μηνών. Έχει αλλάξει κάτι?

Κοιταξε να δείς.
Η αποποίηση οντως μπορει να γινεται εντος 4 μηνων.

Ωστόσο εγω αποδοχή κληρονομιας ειχα κάνει μετα απο 3 χρόνια που ήταν και το χρονικό όριο της αποδοχης κληρονομιας.

Γιατι λοιπον να μην μπορει ο κυριος κληρονομος να μην αποδεχτει την κληρονομια μετα απο 1, 2 εως και 3 χρόνια.
Φυσικα για να ειναι σιγουρη η κληρονομος πρεπει να ρωτησει συμβολαιογράφο.

Σε ότι αφορα τον λογαριασμο παντως ο συνδικαιουχος  μπορει να πάρει όλα τα χρηματα χωρις να δώσει λογαριασμο σε κανεναν, και κυριως στην τράπεζα.

Δημοσ.

Αποποίηση κληρονομιάς εντός 4 μηνών. Αλλιώς αυτοδίκαια κληρονομεί τα πάντα, ακόμα και χρέη. 
Εμπλοκη στον λογαριασμό θα υπήρχε αν δεν ήταν δικαιούχος και έπαιρνε την κάρτα και έκανε ανάληψη κρυφά. Εφόσον είναι και αυτή δικαιούχος, κάνει όποτε θέλει ο,τι θέλει. Είναι και δικά της τα λεφτά, στο 100%. Αυτό είναι το νόημα να είσαι συνδικαιούχος. 

• Like 1
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, lemon16 είπε

Αποποίηση κληρονομιάς εντός 4 μηνών. Αλλιώς αυτοδίκαια κληρονομεί τα πάντα, ακόμα και χρέη. 
Εμπλοκη στον λογαριασμό θα υπήρχε αν δεν ήταν δικαιούχος και έπαιρνε την κάρτα και έκανε ανάληψη κρυφά. Εφόσον είναι και αυτή δικαιούχος, κάνει όποτε θέλει ο,τι θέλει. Είναι και δικά της τα λεφτά, στο 100%. Αυτό είναι το νόημα να είσαι συνδικαιούχος. 

Εκτός αν τα χρήματα που σηκώνει είναι η συνταξη που κατατέθηκε μετά θάνατον απο το κράτος.

• Like 1
Δημοσ.

Άμα είσαι συνδικαιούχος (2ο ονομα) στο λογαριασμό, και πχ πεθάνει αυτός που είναι 1ο ονομα, δεν υπάρχει περίπτωση η τράπεζα να μη σε αφήσει να τα βγάλεις? Αν σε ρωτήσει τι απεγινε ο 1ος δικαιούχος και πεις την αλήθεια, απεβίωσε, στα δινει ή οχι? 

Δημοσ.

Φυσικα και σου τα δίνει και αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως οι γηραιότεροι ανθρωποι βαζουν και καποιον απο τους συγγενεις / κληρονομους / ατομα εμπιστοσυνης συνδικαιουχους. Γιατι σε αλλη περιπτωση η διαδικασια της αναληψης γινεται γολγοθας..

• Like 4
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, N3M3SiS είπε

Φυσικα και σου τα δίνει και αυτός είναι και ο λόγος που συνήθως οι γηραιότεροι ανθρωποι βαζουν και καποιον απο τους συγγενεις / κληρονομους / ατομα εμπιστοσυνης συνδικαιουχους. Γιατι σε αλλη περιπτωση η διαδικασια της αναληψης γινεται γολγοθας..

Εγω αυτο που ρωτάω είναι, τι κάνεις? Λες ψέματα αν σε ρωτήσουν ή λες την αλήθεια οτι πέθανε. Αν πεις την αλήθεια δε στα δίνουν? 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, oldnew είπε

Εγω αυτο που ρωτάω είναι, τι κάνεις? Λες ψέματα αν σε ρωτήσουν ή λες την αλήθεια οτι πέθανε. Αν πεις την αλήθεια δε στα δίνουν? 

Δεν σε ρωτάνε γιατί είναι δικά σου λεφτά.

(Κατά τ' άλλα το σύνηθες καφενείο)

Μ' αρέσει που ρωτήθηκαν και δικηγόροι (2!)

Χωρίς ινσόμνια δεν πας πουθενά.

• Like 3
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, oldnew είπε

1ον δεν θα σε ρωτήσουν

2ον εφόσον είσαι συνδικαιούχος τα παίρνεις όποτε θες, άσχετα αν ζουν ή όχι οι υπόλοιποι.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, oldnew είπε

3 ώρες πριν, georgebou21 είπε

Κοιταξε να δείς.
Η αποποίηση οντως μπορει να γινεται εντος 4 μηνων.

Ωστόσο εγω αποδοχή κληρονομιας ειχα κάνει μετα απο 3 χρόνια που ήταν και το χρονικό όριο της αποδοχης κληρονομιας.

Γιατι λοιπον να μην μπορει ο κυριος κληρονομος να μην αποδεχτει την κληρονομια μετα απο 1, 2 εως και 3 χρόνια.
Φυσικα για να ειναι σιγουρη η κληρονομος πρεπει να ρωτησει συμβολαιογράφο.

Σε ότι αφορα τον λογαριασμο παντως ο συνδικαιουχος  μπορει να πάρει όλα τα χρηματα χωρις να δώσει λογαριασμο σε κανεναν, και κυριως στην τράπεζα.

Αποδοχή έκανες όπως λες, όχι αποποίηση. Για την αποποίηση ισχύει το 4μηνο. Δεν μπορείς να κάνεις μετά την παρέλευση διότι έτσι ορίζει ο νόμος. 

Τώρα για το αν θεωρούνται σωστά η λάθος τα συγκεκριμένα χρονικά όρια, είναι κάτι που αξίζει να συζητηθεί και να εξεταστεί αν χρειάζονται αλλαγής από το κράτος. 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, oldnew είπε

Δεν με εχει ρωτήσει ποτέ το ΑΤΜ.Δεν ήξερα ότι πιάνουν κουβέντα.

• Like 1
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...