AristidisZ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Realzeus_ είπε Για 200€ είναι το όλο θέμα? Εγώ νόμιζα ότι λέγοντας τριψήφιο υπαινισσόμαστε π.χ 100k. Έλα ντε και εγώ αυτό φαντάστηκα στην αρχή… τωρα αν μιλάμε για τρία τέσσερα κατοστάρικα ούτε και πρόκειται να ασχοληθεί κανεις
Basilhs23___ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Ανάληψη του ποσού ωραία και καλά πριν ειδοποιήσει την τράπεζα. Τώρα για τους κληρονόμους, κάνετε μια προφορική συνεννόηση για το θέμα, τους δίνει το βιβλιάριο, βλέπουν τι υπάρχει μέσα, τα κάνει ανάληψη η ξαδέρφη σου και μετά τα μοιράζονται. Αν και θεωρώ χαζό να κάνεις χουνέρι στον άλλον και θέματα για τόσα ευρώ.
AristidisZ Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Ρε παιδιά τι συζητάμε τώρα, το πιο πιθανό είναι ο συγχωρεμένος να άφησε μόνο χρέη ή βαριά βαριά κανα χωράφι σε κανα χωριό τέρμα Θεού, για ποιο άλλο λόγο να πάει η κοπέλα να κάνει αποποίηση κληρονομιάς δηλαδή ; Εγώ από ότι το κόβω ούτε οι επόμενοι θα πάνε για την «κληρονομιά», οπότε σιγά τα ωα
3DJIN Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) τι κληρονομοι ρε παιδια,δεν εφαρμοζεται κληρονομικο αλλα η συμβαση με την τραπεζα που ειναι ιδια παντου και λεει οτι οταν ο συνδικαιουχος τεζαρει τοτε ολοκληρο το ποσο παει στον αλλο συνδικαιουχο,καμια σχεση με κληρονομιες. εχετε μπερδευτει και νομιζετε οτι οι συνδικαιουχοι εχουν ο καθενας το 50% κατι που δεν ισχυει,αλλα ο καθε συνδικαιουχος εχει το 100%.Οποτε δεν υφισταται κληρονομικο δικαιωμα σε τετοιου ειδους λογαριασμο. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από 3DJIN 15 4
mihanikos1 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Ο λογαριασμός είναι κοινός, δηλαδή τα χρήματα ανήκουν και στους 2. Μια έννοια του κοινού λογαριασμού είναι σε περίπτωση που ο ένας από τους 2-3-13 δικαιούχους πάθει κάτι να μπορεί ο άλλος να τραβήξει χρήματα χωρίς να απαιτούνται χρονοβόρες διαδικασίες όπως διαθήκες κληρονομιές κλπ. Μπορεί να τα τραβήξει και κανείς δεν της κάνει τίποτα. Ειδικά τώρα που είναι μικρό το ποσό. Αν ήταν μεγάλο τότε μόνο οι κληρονόμοι μπορούν να διεκδικήσουν δικαστικώς μέρος των χρημάτων που και τότε δύσκολα μπορούν να κάνουν κάτι. 1
AliasAndrew Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 6 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε δεν γινεται αυτο. αυτο επρεπε να το κανει η ξαδερφη μου προτου απεβιωσει ο θειος μου. Τωρα που απεβιωσε, αν το κανει, και το ψαξουν μετα οι επομενοι κληρονομοι οπως ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν, τοτε θα πρέπει να τους τα επιστρεψει. το λεει και το αρθρο που παρέθεσα Ποιοι επομενοι κληρονομοι ρε? Ειστε με τα καλα σας? Εφοσον εχει χρεη ο θανων και θα κανετε αποποιηση ειστε (ηθικα μονο δυστυχως) υποχρεωμενοι να τους ενημερωσετε να κανουν και αυτοι αποποιηση. Τι σου φταινε τα ξαδερφια του να κληρονομησουν τα χρεη του? Και το μονο που σας νοιαζει ειναι πως θα παρετε τα 200 ευρω? Ελπιζω κατι να καταλαβα λαθος και να μην ειστε τοσο τομαρια
Que sera sera Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Στην Αγγλία ο συνδικαιουχος ειναι καθολικα δικαιούχος. Κοινώς του ανηκουν ολα τα λεφτα, ουτε κληρονομιες ουτε τιποτα. Τα σηκωνει ολα και τέρμα. Πιθανολογώ οτι το αυτο ισχυει και στην Ελλάδα 1 hour ago, 3DJIN said: τι κληρονομοι ρε παιδια,δεν εφαρμοζεται κληρονομικο αλλα η συμβαση με την τραπεζα που ειναι ιδια παντου και λεει οτι οταν ο συνδικαιουχος τεζαρει τοτε ολοκληρο το ποσο παει στον αλλο συνδικαιουχο,καμια σχεση με κληρονομιες. εχετε μπερδευτει και νομιζετε οτι οι συνδικαιουχοι εχουν ο καθενας το 50% κατι που δεν ισχυει,αλλα ο καθε συνδικαιουχος εχει το 100%.Οποτε δεν υφισταται κληρονομικο δικαιωμα σε τετοιου ειδους λογαριασμο. Τωρα το ειδα. Αυτο, τα σηκώνει και τέλος 1
airtrelomike13 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 35 λεπτά πριν, AliasAndrew είπε Ποιοι επομενοι κληρονομοι ρε? Ειστε με τα καλα σας? Εφοσον εχει χρεη ο θανων και θα κανετε αποποιηση ειστε (ηθικα μονο δυστυχως) υποχρεωμενοι να τους ενημερωσετε να κανουν και αυτοι αποποιηση. Τι σου φταινε τα ξαδερφια του να κληρονομησουν τα χρεη του? Και το μονο που σας νοιαζει ειναι πως θα παρετε τα 200 ευρω? Ελπιζω κατι να καταλαβα λαθος και να μην ειστε τοσο τομαρια οντως κατι καταλαβες λαθος. καταρχας, εγω δεν εχω ουδεμια σχεση περι αυτου. Απλα η ξαδερφη μου πηγε σε δυο δικηγορους και ο ενας της ειπε αλλα και παιρνοντας 2η γνωμη ο δευτερος της ειπε επισης αλλα. Έχουν ενημερωθει ολοι για τα χρεη, και προφανως αυτο ηταν και το σωστο. Απλα νομικα το τι ισχυει εχει σημασια σχετικα με το αν συσχετιζεται οι κληρονομιες με το κοινο λογαριασμο συνδικαιουχων
SabotazNic Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα σηκωνει και οι κληρονομοι θα αιτηθουν τα χρηματα που τους αναλογουν. Αν μπορει να αποδειξει οτι πχ απο τα 900, τα 450 της ανηκουν, δινει τα αλλα 450. Αν δεν μπορει να το αποδειξει, τα βγαζει, τα κραταει στην ακρη ωστε αν τα αιτηθουν, να τα δωσει σε περιπτωση που βαλουν δικηγορο. 6 ώρες πριν, Stergios74 είπε Το πιο πιθανό είναι ότι οι επόμενοι κληρονόμοι δεν θα είναι τοσο σκ@τοψυχοι σαν την ξαδέρφη σου για να της ζητήσουν τα λίγες εκατοντάδες ευρώ που θέλει να τους φάει. Θα πουν "ας τα πάρει το μλκισμενο που μας φορτώνει τόσα χρέη αλλά έτρεξε να βγάλει και κερδος. Χαλάλι για την ψυχή του αδερφού μας". Και αφού είναι και δικιά σου ξαδερφη (προφανώς απο την μεριά της μανας) ετοιμάσου κάποια στιγμή να σου την φέρει και εσένα. Τι σκ*τα λες. Αν τα χρεη ειναι τοσα πολλα, δεν θα τους σωσουν το μαξ των 999 ευρω που εχει ο λογαριασμος. Οπως κανει η ξαδερφη αποποιηση, μπορουν να κανουν και αυτοι. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από SabotazNic
RTW4ever Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Ρε πως μιλάτε για νομικά θέματα χωρίς να ξέρετε την τύφλα σας; Τελείως μπ@@ρδελο κατάσταση. Ντροπή. 2 2
Basilhs23___ Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μπορεί να μην εφαρμόζεται κληρονομικό δίκαιο με δισθηκες στους κοινούς λογαριασμούς, αλλά αν τα ποσά είναι μεγαλα τότε μπορούν με νομικές ενέργειες να τα διεκδικήσουν, οι έχοντες το κληρονομικό δικαιωμα μπορούν να ρωτήσουν με δικηγορο σε όλα τα τραπεζικά ιδρύματα και να μάθουν τι πόσα είχε ο αποθανών σε όλους τους λογαριασμούς. Τώρα ποιος θα κάτσει να κάνει όλα αυτά για 200 ευρώ; Ο ένας στο εκατομμύριο.
archer100 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Ως συνδικαιουχος του λογαριασμου καταθεσεων, εχει δικαιωμα σε ολο το ποσο του λογαριασμου χωρις να υποχρεουται να δωσει λογαριασμο σε κανεναν, εκτος αν υπαρχουν συγγενεις Α βαθμου (πχ παιδια) που δικαιουνται μεριδιο στην κληρονομια υποχρεωτικα, στην οποια περιπτωση μπορουν να κινηθουν νομικα στη βαση του ποθεν εσχες (οτι δηλαδη το ποσο της καταθεσης ανηκε στον πατερα τους). Βεβαια στη συγκεκριμενη περιπτωση το ποσο ειναι μικρο και δε θα ασχοληθει κανενας
panostza Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Στους κοινούς λογαριασμούς όταν πεθάνει κάποιος δεν αντικαθίσταται από τους κληρονόμους του. Επίσης όταν κληρονόμοι ενημερώνονται για καταθέσεις και χρέη του αποβιώσαντος από τις τράπεζες, δεν ενημερώνονται για τυχόν κοινούς λογαριασμούς που είχε, διότι αυτοί δεν μπαίνουν στην κληρονομιά. Ουσιαστικά όταν κάποιος αποβιώσει "σβήνει" από τον κοινό λογαριασμό και μένουν οι υπόλοιποι. Σχετικά με το κομμάτι "Ο επιζών καταθέτης μπορεί να εισπράξει και ολόκληρο το ποσό της κατάθεσης, οπότε οι κληρονόμοι του αποθανόντος θα μπορούν να αξιώσουν απ` αυτόν (και όχι από την τράπεζα) το τμήμα εκείνο της κατάθεσης που αναλογεί στον θανόντα με βάση τις εσωτερικές σχέσεις των καταθετών", δεν ισχύει όπως λέει και το άρθρο που παρέθεσε ο TS στο 1ο ποστ, όταν έχει τεθεί ο όρος του άρθρου 2 του Ν.5678/1932, ο οποίος τίθεται νομίζω σε όλους τους κοινούς λογαριασμούς στην Ελλάδα από όλες τις Τράπεζες. Τώρα δεν ξέρω μόνο αν δεν τίθεται δε κανένα πολύ εξειδικευμένο είδος λογαριασμού, πράγμα το οποίο αν ίσχυε θα ήξερε η ξαδέρφη σου προφανώς. Πάντως τίθεται πάντα στα κλασικά ταμιευτήρια με 2-3 ή/και παραπάνω συνδικαιούχους. Συμπερασματικά, τα παίρνει κάποιος από τους επιζώντες δικαιούχους, τα χρήματα δεν έχουν καμία σχέση με την κληρονομιά, κανείς κληρονόμος δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Αν ήταν πολλά λεφτά κάποιος μπορεί να έκανε αγωγή στην ξαδέρφη αλλά κατά πάσα πιθανότητα δεν θα κατάφερνε τίποτα. Από τη στιγμή που είναι και λίγες εκατοντάδες ευρώ, απλώς δεν αξίζει με τίποτα να ασχοληθεί κανείς, αφού ούτε τα έξοδα δικηγόρου δεν θα έπαιρνε, ακόμα και να κέρδιζε. Ηθικά βέβαια, εάν τα χρήματα ήταν όντως του θανόντος κι εγώ ήμουν απλώς δικαιούχος για διευκόλυνση, θα τα μοίραζα στους κληρονόμους, αλλά αυτό δεν είναι υποχρεωτικό από το νόμο, απλά νομίζω είναι το "ηθικά δίκαιο". 4 1
SavvinDiesel Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Επειδή διάβασα πολλά. Οι νόμιμοι κληρονόμοι (πλησιέστεροι συγγενείς) οφείλουν να ενημερώσουν όλους τους φορείς-ιδρύματα με το πιστοποιητικό θανάτου. Υπάρχουν και deadlines. Οποιαδήποτε συναλλαγή κατόπιν της ημερομηνίας που αναγράφεται στο πιστοποιητικό, κρίνεται καταχρηστική.-
N3M3SiS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα χρήματα ειναι ΚΑΙ δικα της. Δεν ειναι προιον κληρονομιας τα χρηματα του λογαριασμου που ειναι συνδικαιουχος με τον αποθανόντα. Τα χρήματα μπορεί να τα σηκώσει ελεύθερα και νόμιμα. Το οτι ο ενας συνδικαιουχος πέθανε, δεν εμποδιζει τον άλλο συνδικαιουχο να σηκώσει χρήματα τα οποία ανήκουν ΚΑΙ σε εκεινον. Οι κληρονόμοι δεν μπορούν επί της ουσίας να διεκδικήσουν τίποτα. Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω ίσως αν μιλάμε για μεγάλο ποσό οι κληρονόμοι να προσπαθήσουν να αξιώσουν μέρος του ποσού, σε αστικά δικαστήρια, αλλά δεν προκειταί να οδηγήσει πουθενά. Ειδικά για μικροποσά. Προσόχη όμως. Μην κάνει ανάληψη του ποσού της σύνταξης που κατατέθηκε μετά θάνατον. Αυτό είναι παράνομο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από N3M3SiS 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα