Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Η ξαδέρφη μου είναι σε κοινό λογαριασμό με το μπαμπά της, δηλαδή με το θείο μου, ο οποίος απεβίωσε. Θέλει να κάνει αποποίηση κληρονομιάς. Ο λογαριασμός έχει ένα ποσό μέσα, όχι τεράστιο αλλά τριψήφιο. Με δεδομένο ότι είναι μέσα στο λογαριασμό ως δεύτερος δικαιούχος, και θα κάνει αποποίηση κληρονομιάς, τα χρήματα θα τα χάσει από τη στιγμή που είναι και αυτή δικαιούχος στο λογαριασμό?

Βρήκα στο διαδίκτυο αυτό εδώ αλλά δεν μπόρεσα να βγάλω άκρη γιατί τα έλεγε μπερδεμένα? http://www.odigostoupoliti.eu/koinos-trapezikos-logariasmos-ti-ischyei-an-pethanei-kapoios-apo-tous-dikaiouchous/?fbclid=IwAR1K1v0QiOp9BqTdSUbDFO7fxZYXFUWc20xUsp-Xb-XQVJbp4BR2YDswRa4

Μήπως γνωρίζετε?

• Απαντ. 48
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Fotis_Greece είπε

Οτι κανουν ολοι, αναληψη πριν το μαθει η τράπεζα

δεν γινεται αυτο. αυτο επρεπε να το κανει η ξαδερφη μου προτου απεβιωσει ο θειος μου. Τωρα που απεβιωσε, αν το κανει, και το ψαξουν μετα οι επομενοι κληρονομοι οπως ειναι υποχρεωμενοι να το κανουν, τοτε θα πρέπει να τους τα επιστρεψει. το λεει και το αρθρο που παρέθεσα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

"Ο επιζών καταθέτης μπορεί να εισπράξει και ολόκληρο το ποσό της κατάθεσης, οπότε οι κληρονόμοι του αποθανόντος θα μπορούν να αξιώσουν απ` αυτόν (και όχι από την τράπεζα) το τμήμα εκείνο της κατάθεσης που αναλογεί στον θανόντα με βάση τις εσωτερικές σχέσεις των καταθετών"

Επιζών καταθέτης = ένας εκ των δικαιούχων (η ξαδέλφη σε αυτήν την περίπτωση).

Κληρονόμοι=πέραν της ξαδέλφης,απο 1 έως δέν-ξέρω-και-εγώ-πόσα-άτομα.Αν δικαιούνται μερίδιο απο την κατάθεση,θα πρέπει να το αιτηθούν απο την ξαδέλφη σου.

Εάν το ποσό ΔΕΝ είναι προϊόν κατάθεσης (μετά θάνατον) σύνταξης,έχει κάθε δικαίωμα να τα σηκώσει κανονικά.

Επεξ/σία από Tenshi
Δημοσ.

Πρωτα παιρνετε τα χρηματα πριν το μαθει η τραπεζα και μετα μιλανε οι κληρονόμοι-συνδικαιουχοι και τα μοιραζονται.

Εαν δεν μπορούν να συνεννοηθούν .... ειναι αλλο θεμα.

Μην μπλεξετε τα κληρονομικα με τον λογαριασμό καταθεσεων

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Tenshi είπε

"Ο επιζών καταθέτης μπορεί να εισπράξει και ολόκληρο το ποσό της κατάθεσης, οπότε οι κληρονόμοι του αποθανόντος θα μπορούν να αξιώσουν απ` αυτόν (και όχι από την τράπεζα) το τμήμα εκείνο της κατάθεσης που αναλογεί στον θανόντα με βάση τις εσωτερικές σχέσεις των καταθετών"

Επιζών καταθέτης = ένας εκ των δικαιούχων (η ξαδέλφη σε αυτήν την περίπτωση).

Κληρονόμοι=πέραν της ξαδέλφης,απο 1 έως δέν-ξέρω-και-εγώ-πόσα-άτομα.Αν δικαιούνται μερίδιο απο την κατάθεση,θα πρέπει να το αιτηθούν απο την ξαδέλφη σου.

Εάν το ποσό ΔΕΝ είναι προϊόν κατάθεσης (μετά θάνατον) σύνταξης,έχει κάθε δικαίωμα να τα σηκώσει κανονικά.

φυσικα αν αλλαξει γνωμη και κανει αποδοχη κληρονομιάς, τότε ειναι καλλυμενη απο ολα και δεν μπορουν οι επομενοι κληρονομοι ( αδερφια θανοντος που ειναι επομενοι στη σειρα κληρονομοι) να διεκδικησουν κατι σωστα?

Δημοσ.

Το πιο πιθανό είναι ότι οι επόμενοι κληρονόμοι δεν θα είναι τοσο σκ@τοψυχοι σαν την ξαδέρφη σου για να της ζητήσουν τα λίγες εκατοντάδες ευρώ που θέλει να τους φάει. Θα πουν "ας τα πάρει το μλκισμενο που μας φορτώνει τόσα χρέη αλλά έτρεξε να βγάλει και κερδος. Χαλάλι για την ψυχή του αδερφού μας". Και αφού είναι και δικιά σου ξαδερφη (προφανώς απο την μεριά της μανας) ετοιμάσου κάποια στιγμή να σου την φέρει και εσένα. 

• Like 3
Δημοσ.

Ο (συν)δικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, δέν είναι απαραίτητα και κληρονόμος.Θα μπορούσα να έχω λογαριασμό με έναν γνωστό μου,να πάω στα θυμαράκια και να σηκώσει το υπόλοιπο κύριος.Η τράπεζα ξεκαθαρίζει την θέση της,γιατί προφανώς θα υπάρξει νομική εμπλοκή των κληρονόμων αν κρίνουν πως αξίζει η ταλαιπωρία.

Προσωπικά δέν θα έκανα κίνηση για ένα τριψήφιο ποσό, που δέν καλύπτει καλά καλά τα έξοδα κηδείας+μνήμα.Αν δούμε καθαρά το ηθικό κομμάτι,το ποσό πρέπει να πάει στο άτομο/α που ανέλαβε/αν τα προαναφερθέντα έξοδα.

Βέβαια δέν έχει να κάνει.Υπάρχουν άνθρωποι που δέν λένε καλημέρα για ένα δέντρο ξέρω γω...

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, renetto είπε

Αν κάνει αποποίηση δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα νόμιμα και ας είναι συνδικαιούχος.

καταλαβα. επρεπε δηλαδη την ωρα που ηταν εν ζωη ο θειος μου, ή στο νοσοκομειο και πριν απεβιωσει, να τα κανει μεταφορα στο δικο της μονο λογαριασμο μεσω e-banking για να μην εχει θεμα σωστα? 

Δημοσ.

Ναι δυστυχώς έτσι είναι. Θα μπορούσε να τα σηκώσει και από ένα ατμ φυσικά, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εμείς πλέον αφήνουμε λεφτά στην τράπεζα μόνο για να καλύψουμε τα τρέχοντα έξοδα και οτι περισσεύει μπαίνει στο σεντούκι. Πάθαμε και μάθαμε από ένα πρόσφατο θάνατο που είχαμε στην οικογένεια.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, renetto είπε

Αν κάνει αποποίηση δεν μπορεί να πάρει τα χρήματα νόμιμα και ας είναι συνδικαιούχος.

Η αποποίηση που κολλάει σε λογαριασμό που είναι συνδικαιούχος; 

• Like 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, renetto είπε

Ναι δυστυχώς έτσι είναι. Θα μπορούσε να τα σηκώσει και από ένα ατμ φυσικά, αλλά τέτοια ώρα τέτοια λόγια. Εμείς πλέον αφήνουμε λεφτά στην τράπεζα μόνο για να καλύψουμε τα τρέχοντα έξοδα και οτι περισσεύει μπαίνει στο σεντούκι. Πάθαμε και μάθαμε από ένα πρόσφατο θάνατο που είχαμε στην οικογένεια.

αν δεν κανει αποποιηση και κανει αποδοχη κληρονομιας, δικαιουται μονο αυτη τις καταθεσεις ( και φυσικα τα χρεη αν εχει ο θανων) που ειναι συνδικαιουχος μου με το θειο μου σωστα?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...