Oberyn11 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Καλησπερα σας, δεν ξερω εαν ειμαι στο σωστο τοπικ, για το προβλημα μου. Οπως γραφω και στον τιτλο, ο υπολογιστης μου, τελευταια μου κολλαει στα καλα καθουμενα, χωρις να κανω κατι. Δεν ανταποκρινετε ουτε με Alt+Ctrl Delete, παρα μονο να τον κλεισω, και να τον ανοιξω. Επισης, εχω βγαλει ολα τα καλωδια απο πισω, και εχω κρατησει το Power για μερικα δευτερολεπτα, μηπως να εχουν προβλημα οι μπαταριες της μητρικης, αλλα τιποτα κι εκει. Εχω αλλαξει παστα στον επεξεργαστη, με σχετικα χαμηλες θερμοκρασιες 30-55c. Εχω κανει φορματ, αλλα τιποτα. Εχω βγαλει π.χ. το μtorrent, καθως δεν εχω αλλα προγραμματα. Το μονο που εχω σαν addblock ειναι το ublock origin, αλλα το εκανα απεγκατασταση και αυτο, αλλα τιποτα. Εβαλα να κανει scan το cccleaner, το malwarebytes, αλλα δεν βρηκαν κατι. Εκανα ενημερωση και το google chrome αλλα τιποτα κι εδω. Με λιγα λογια στον υπολογιστη μου δεν εχω κατι που να τρεχει στο backround, ή οπως να τον επιβαρυνει. Κατι τελευταιο... θεωρησα πως ισως να ειναι η καρτα γραφικων (AMD Radeon RX 460), και ειπα μηπως φταιει η τελευταια εκδοση, αλλα την εκανα απεγκατασταση, και πηγα σε ποιο παλια εκδοση πλεον. Πραγματικα δεν ξερω τι αλλο να σκεφτω, και να κανω. Οποιαδηποτε λυση / βοηθεια, θα μου ειναι ανεκτιμητη! Επεξεργαστης: Intel(R) Core(TM) i5-7500 CPU @ 3.40GHz 3.40 GHz Καρτα Γραφικων: AMD Radeon RX 460 4GB Μνημη Ram: 16,0 GB Windows: Windows 10 Pro
Kthulhou Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) test-άρεις το hardware https://www.makeuseof.com/tag/how-to-test-your-pc-for-failing-hardware/ κάνεις κ έναν οπτικό έλεγχο, αν οι πυκνωτές της μητρικής σου είναι οκ ή βρεις φουσκωμένο κλπ κλπ το τροφοδοτικό σου το εμπιστεύεσαι? αν όλα στο harware είναι οκ (δύσκολο), κατεβάζεις κ φτιάχνεις ένα live_usb η linux_usb, ή hirensboot_usb και το τρέχεις (όχι εγκατάσταση), ώστε να φορτώσει ο ΗΥ σου λειτουργικό από το usb , να δεις αν κ κει κολλάει (οπότε ξαναγυρνάς στο hardware), ή πάει καλά (οπότε είναι software πρόβλημα) Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από Kthulhou 2
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Το μόνο που δεν ανέφερες ότι τέσταρες είναι ο δίσκος και δεν γράφεις ποιος και τι είναι. Αν είναι μηχανικός, κατέβασε hdsentinel (η trial έκδοση είναι μια χαρά), στήστο και ττρέξτο να δεις την υγεία του δίσκου. Αν δεν είναι 100% ίσως να είναι αυτός ο φταίχτης. Αν έχεις και άλλον/άλλους δίσκους δες την υγεία και των υπόλοιπων. Αν είναι ssd πες ποιος είναι και δες την υγεία του με το sentinel, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αξιόπιστο για τους ssd αλλά θα έχουμε μια ιδέα.
Oberyn11 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 16 λεπτά πριν, micos000 είπε Το μόνο που δεν ανέφερες ότι τέσταρες είναι ο δίσκος και δεν γράφεις ποιος και τι είναι. Αν είναι μηχανικός, κατέβασε hdsentinel (η trial έκδοση είναι μια χαρά), στήστο και ττρέξτο να δεις την υγεία του δίσκου. Αν δεν είναι 100% ίσως να είναι αυτός ο φταίχτης. Αν έχεις και άλλον/άλλους δίσκους δες την υγεία και των υπόλοιπων. Αν είναι ssd πες ποιος είναι και δες την υγεία του με το sentinel, αν και δεν είμαι 100% σίγουρος ότι είναι αξιόπιστο για τους ssd αλλά θα έχουμε μια ιδέα. Έναν δίσκο έχω στον υπολογιστή, και αυτός είναι ssd 240gb Kingston. Τον έχω κάνει βελτιστοποίηση, όπως και ανάλυση δίσκου για τυχόν προβλήματα, αλλά δεν έβγαλε κάτι. Θα το δοκιμάσω με το πρόγραμμα που ανέφερες, και θα το αναφέρω εδώ.
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Βελτιστοποίηση;;; Πως το έκανες αυτό; Αν εννοείς defragment (αποκερματοποίηση), μην το κάνεις καθώς δεν κάνουμε defrag σε ssd. https://www.crucial.com/articles/about-ssd/should-you-defrag-an-ssd Αν το κάνεις συστηματικά, κακώς. Γράφεις τζάμπα writing cycles στον ssd και δεν είναι καλό αυτό. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1
Oberyn11 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 8 λεπτά πριν, micos000 είπε Βελτιστοποίηση;;; Πως το έκανες αυτό; Αν εννοείς defragment (αποκερματοποίηση), μην το κάνεις καθώς δεν κάνουμε defrag σε ssd. https://www.crucial.com/articles/about-ssd/should-you-defrag-an-ssd Αν το κάνεις συστηματικά, κακώς. Γράφεις τζάμπα writing cycles στον ssd και δεν είναι καλό αυτό. Χρονια το κάνω αυτό με τη βελτιστοποίηση. Απλά πάω ο υπολογιστής μου, κάνω δεξί κλικ, ιδιότητες, και κάπου εκεί είναι και αυτή η επιλογή. Και μετά τον κάνω ένα restart. Δεν ξέρω κάποιο άλλο τρόπο για να τον κάνω βελτιστοποίηση. 1
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Ναι, χρόνια το κάνεις. Αλλά το κάνεις στον ssd για χρόνια ή σε μηχανικούς; Για να συνοψίζουμε, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ DEFRAG ΣΕ SSD ΔΙΣΚΟΥΣ. Διάβασε το άρθρο της crusial και θα καταλάβεις ότι δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα στην καλύτερη περίπτωση και γράφεις τζάμπα ώρες στον ssd που αυτό δεν είναι και τόσο καλό.
Oberyn11 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 28 λεπτά πριν, micos000 είπε Ναι, χρόνια το κάνεις. Αλλά το κάνεις στον ssd για χρόνια ή σε μηχανικούς; Για να συνοψίζουμε, ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ DEFRAG ΣΕ SSD ΔΙΣΚΟΥΣ. Διάβασε το άρθρο της crusial και θα καταλάβεις ότι δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα στην καλύτερη περίπτωση και γράφεις τζάμπα ώρες στον ssd που αυτό δεν είναι και τόσο καλό. Το έκανα και σε hdd αλλά και σε ssd. Ίσως να το απενεργοποιήσω εντελώς, να μην κάνει και μόνο του, αφού λες ότι δεν κάνει και τόσο καλό?
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Απενεργοποίησε το και δεν το λέω εγώ αλλά οι ίδιοι οι κατασκευαστές των ssd. Άκυρο αυτό σύμφωνα με τις υποδείξεις των από κάτω. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000
RTW4ever Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 52 λεπτά πριν, micos000 είπε Απενεργοποίησε το και δεν το λέω εγώ αλλά οι ίδιοι οι κατασκευαστές των ssd. Εΐσαι τελείως λάθος εδώ. Στα 10άρια αυτόματα αναγνωρΐζονται οι ssd και η βελτιστοποίηση κάνει manual trim, όχι defrag. Ψάξ το, όσα έγραψες είναι λάθος.
duffyduck Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) τα 10 δεν κανουν defrag τον ssd. Μπορει να λει optimize αλλα ουσιαστικα trim κανει Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από duffyduck
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, RTW4ever είπε Εΐσαι τελείως λάθος εδώ. Ψάξ το, όσα έγραψες είναι λάθος. Ποιο είναι το λάθος. Ότι δεν κάνουμε defrag στους ssd; Αυτό έγραψα σε όλα τα μηνύματα και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Για το optimization, το ότι καταλαβαίνουν τα 10άρια ότι είναι ssd και δεν τον κάνουν defrag αλλά manual trim, ειλικρινά δεν το ήξερα, δεν το είχα ψάξει ποτέ και όντως ισχύει. Οπότε αφήνουμε ενεργό το optimization.Τσεκ εδώ. Οι διορθώσεις/συμπληρώσεις είναι δεκτές αλλά τέτοια απόλυτα σχόλια καλά είναι να λείπουν. 5 ώρες πριν, duffyduck είπε τα 10 δεν κανουν defrag τον ssd. Μπορει να λει optimize αλλα ουσιαστικα trim κανει Ναι, όντως, κάνει force trim. Thanx Duffy. Τελειώνοντας με αυτό το offtopic, περιμένω τα αποτελέσματα του sentinel για την υγεία του δίσκου. Επίσης, αν ο ssd είναι γεμάτος καλά είναι να τον αδειάσεις λίγο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1
RTW4ever Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Ποιο είναι το λάθος. Ότι δεν κάνουμε defrag στους ssd; Αυτό έγραψα σε όλα τα μηνύματα και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι σε αυτό. Για το optimization, το ότι καταλαβαίνουν τα 10άρια ότι είναι ssd και δεν τον κάνουν defrag αλλά manual trim, ειλικρινά δεν το ήξερα, δεν το είχα ψάξει ποτέ και όντως ισχύει. Οπότε αφήνουμε ενεργό το optimization.Τσεκ εδώ. Οι διορθώσεις/συμπληρώσεις είναι δεκτές αλλά τέτοια απόλυτα σχόλια καλά είναι να λείπουν. Ναι, όντως, κάνει force trim. Thanx Duffy. Τελειώνοντας με αυτό το offtopic, περιμένω τα αποτελέσματα του sentinel για την υγεία του δίσκου. Επίσης, αν ο ssd είναι γεμάτος καλά είναι να τον αδειάσεις λίγο. Ε εντάξει τώρα, η διατύπωση σε πείραξε; Στο κακουργοδικείο είμαστε; Φιλικά μιλάμε πάντα, να το ξέρω να βάζω σε κάθε μήνυμα το να είμαστε σίγουροι. Προφανώς εννοούσα όλα αυτά που έλεγες για το optimization, εννοείται ότι το defrag στους SSD είναι θάνατος, άλλωστε έχω την εντύπωση ότι στα 10 είναι απλά αδύνατο να τους κάνεις defrag. Θυμάμαι που ακόμα και ειδικά προγράμματα καταλάβαιναν ότι είναι SSD και έκαναν trim αντί για defrag, προσωπική εμπειρία. Μετά σταμάτησα να έχω ειδικά προγράμματα, δεν χρειάζονται πια με τα 10άρια. 20 ώρες πριν, Oberyn11 είπε Εχω κανει φορματ, αλλα τιποτα. Αν έχεις κάνει πράγματι format όπως λες και δεν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που γράφεις, τότε η πρώτη πιθανή αιτία είναι hardware, πρόβλημα στις μνήμες, πρόβλημα στην τροφοδοσία, πρόβλημα με θερμοκρασίες, πρόβλημα στον ssd, πρόβλημα στη μητρική. Μετά παιρνάμε σε πρόβλημα στους drivers, κάτι όχι ασυνήθιστο σε AMD συστήματα, αν δεν έχεις βάλει τους σωστούς drivers. Βρες από το site της μητρικής σου τους σωστούς, κατέβασέ τους και εγκατάστησέ τους. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από RTW4ever 1
Oberyn11 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, RTW4ever είπε Ε εντάξει τώρα, η διατύπωση σε πείραξε; Στο κακουργοδικείο είμαστε; Φιλικά μιλάμε πάντα, να το ξέρω να βάζω σε κάθε μήνυμα το να είμαστε σίγουροι. Προφανώς εννοούσα όλα αυτά που έλεγες για το optimization, εννοείται ότι το defrag στους SSD είναι θάνατος, άλλωστε έχω την εντύπωση ότι στα 10 είναι απλά αδύνατο να τους κάνεις defrag. Θυμάμαι που ακόμα και ειδικά προγράμματα καταλάβαιναν ότι είναι SSD και έκαναν trim αντί για defrag, προσωπική εμπειρία. Μετά σταμάτησα να έχω ειδικά προγράμματα, δεν χρειάζονται πια με τα 10άρια. Αν έχεις κάνει πράγματι format όπως λες και δεν εννοείς κάτι άλλο από αυτό που γράφεις, τότε η πρώτη πιθανή αιτία είναι hardware, πρόβλημα στις μνήμες, πρόβλημα στην τροφοδοσία, πρόβλημα με θερμοκρασίες, πρόβλημα στον ssd, πρόβλημα στη μητρική. Μετά παιρνάμε σε πρόβλημα στους drivers, κάτι όχι ασυνήθιστο σε AMD συστήματα, αν δεν έχεις βάλει τους σωστούς drivers. Βρες από το site της μητρικής σου τους σωστούς, κατέβασέ τους και εγκατάστησέ τους. Μετα απο την αναλυση που εκανα με το προγραμμα που ειπατε, αυτη ειναι η συνοψη.
micos000 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 86% health (wearing level 86). Δεν είναι και ότι καλύτερο. Σημαίνει ότι ο δίσκος έχει αρχίσει να φθείρεται. Φυσικά, μπορεί να μην είναι αυτός ο ένοχος, αλλά μπορεί και να είναι. Έχω συναντήσει δίσκους με 10% υγεία να τους φορμάρω και να δουλεύουν κανονικά και άλλους με 80% και να μην μπορώ να στήσω λειτουργικό πάνω τους. Πάντως, αν είναι γεμάτος άδειασε τον λίγο. Επεξ/σία 2 Οκτωβρίου 2021 από micos000
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα