Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ έχω επάνω αυτή: ΝΖΧΤ Μ22  (https://nzxt.com/product/kraken-m22)
Δεν ήμουν σίγουρος αρχικά, φοβόμουν μήπως είναι μικρή. Τελικά αποδείχθηκε μια χαρά :)

Ασχολούμαι με προγραμματισμό. Τρέχω πάντα πολλά, ταυτόχρονα (μόνο τα dockers είναι minimum 5-6). Όταν τρέχω testing, δουλεύουν full και τα 16 thread.

Θερμοκρασίες: idle: ~42, normal: ~50, full load 16 thread: ~65-70

Τώρα που γράφω, είναι idle 36 - 42 (κάνει κάτι spikes ο επεξεργαστής λόγο services που τρέχουν στο background)

TL;DR η ψύκτρα είναι τέλεια!

• Απαντ. 30
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να εφαρμόσω τα γραφικά του επεξεργαστή στον υπολογιστή; Δοκίμασα να παίξω League of Legends και έπαιζα με 20 fps..

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mrJhinius είπε

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω τι πρέπει να κάνω για να εφαρμόσω τα γραφικά του επεξεργαστή στον υπολογιστή; Δοκίμασα να παίξω League of Legends και έπαιζα με 20 fps..

Θα πρέπει να γράψεις στο google τη λέξη "drivers" και το όνομα του επεξεργαστή σου. Π.χ. "drivers 5600G". Μετά θα πατήσεις το κουμπί "drivers & support" και θα περιμένεις να κατέβει ο driver ώστε να τον τρέξεις.

Στις 1/10/2021 στις 5:25 ΜΜ, adverts είπε

Εγώ έχω επάνω αυτή: ΝΖΧΤ Μ22  (https://nzxt.com/product/kraken-m22)
Δεν ήμουν σίγουρος αρχικά, φοβόμουν μήπως είναι μικρή. Τελικά αποδείχθηκε μια χαρά :)

Ασχολούμαι με προγραμματισμό. Τρέχω πάντα πολλά, ταυτόχρονα (μόνο τα dockers είναι minimum 5-6). Όταν τρέχω testing, δουλεύουν full και τα 16 thread.

Αν έκανες άλλα πράγματα στο PC (rendering με avx ή scientific calculations) θα έβλεπες πολλούς βαθμούς πάνω. Θέλω να πω ότι αυτό το AIO είναι τέλειο για εσένα αλλά όχι για όλους.

Δημοσ.
11 ώρες πριν, elpenor είπε

Αν έκανες άλλα πράγματα στο PC (rendering με avx ή scientific calculations) θα έβλεπες πολλούς βαθμούς πάνω. Θέλω να πω ότι αυτό το AIO είναι τέλειο για εσένα αλλά όχι για όλους.

Δεν διαφωνώ, εξάλλου ο καθένας σχολιάζει με βάση τη χρήση που κάνει.  

Ήθελα όμως να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο "μέσος" χρήστης. Τρέχω πολλές και απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα όπως είπα (πχ postgres db κλπ) και δεν είχα ποτέ θέμα. Όποιος θέλει να κάνει rendering θα πάρει απλά μια καλύτερη ψύκτρα και δεν θα έχει το παραμικρό θέμα με θερμοκρασίες.

Όταν λοιπόν τον "βασανίζω" καθημερινά και σε full load πολλές φορές στα core και οι θερμοκρασίες φτάνουν εκεί που αναφέρω, τότε η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη.

Και ένα link για να το δείτε στην πράξη :) https://www.youtube.com/watch?v=LcvumMUHXP4

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, adverts είπε

Δεν διαφωνώ, εξάλλου ο καθένας σχολιάζει με βάση τη χρήση που κάνει.  

Ήθελα όμως να τονίσω ότι σε καμία περίπτωση δεν είμαι ο "μέσος" χρήστης. Τρέχω πολλές και απαιτητικές εφαρμογές ταυτόχρονα όπως είπα (πχ postgres db κλπ) και δεν είχα ποτέ θέμα. Όποιος θέλει να κάνει rendering θα πάρει απλά μια καλύτερη ψύκτρα και δεν θα έχει το παραμικρό θέμα με θερμοκρασίες.

Όταν λοιπόν τον "βασανίζω" καθημερινά και σε full load πολλές φορές στα core και οι θερμοκρασίες φτάνουν εκεί που αναφέρω, τότε η συγκεκριμένη ψύκτρα είναι πολύ καλή και δοκιμασμένη.

Και ένα link για να το δείτε στην πράξη :) https://www.youtube.com/watch?v=LcvumMUHXP4

Και εγώ συνάδελφος είμαι και καταλαβαίνω τι λες όμως κατά τη γνώμη μου τα esports σήμερα έχουν κάνει ακόμα και τον  "μέσο χρήστη" να έχει περισσότερες απαιτήσεις ψύξης από εμάς.

Επεξ/σία από elpenor
  • Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, elpenor είπε

Πολύ εντυπωσιακό όντως, εμένα ο 3700Χ με μεγάλο κουτί, την NH-D15 και 7 case fans σταθεροποιείται στους 60 βαθμούς στο ίδιο ακριβώς test του P95

NZXT H510i midi case, arctic MX-4 paste, 2 case fans εγώ. Περιμένα να σηκώνει παραπάνω σε εμένα (για τη δουλειά που το χρησιμοποιώ εννοώ). Πάλι καλά, για τη ώρα είμαι οκ :)

• Like 1
Δημοσ.

Τα gaming σενάρια έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες όπως ανέφερε και ο elpenor ποιο πάνω οπότε μην το θεωρείς δεδομένο ότι θα τον καλύψει η M22 σε όλες τις χρήσεις απλό παράδειγμα το battlefield V and COD Cold War.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ICE-T είπε

Τα gaming σενάρια έχουν διαφορετικές θερμοκρασίες όπως ανέφερε και ο elpenor ποιο πάνω οπότε μην το θεωρείς δεδομένο ότι θα τον καλύψει η M22 σε όλες τις χρήσεις απλό παράδειγμα το battlefield V and COD Cold War.

Ναι, το καταλαβαίνω και συμφωνώ απόλυτα. Σχετικά με gaming να αναφέρω ότι με την ταπεινή μου RX550 2GB (όταν κάποια στιγμή πέσουν οι τιμές σε πιο λογικά επίπεδα θα γίνει και η σχετική αναβάθμιση) παίζω NBA Live 2021, Red dead redemption 2, mad max, στις minimum ρυθμίσεις όπως καταλαβαίνετε και το βάρος πέφτει και στη CPU. Οι θερμοκρασίες εκεί είναι ~50-60

Δημοσ.
2 ώρες πριν, ICE-T είπε

M22 ούτε καν 

• Like 1
Δημοσ.
9 hours ago, elpenor said:

Πολύ εντυπωσιακό όντως, εμένα ο 3700Χ με μεγάλο κουτί, την NH-D15 και 7 case fans σταθεροποιείται στους 60 βαθμούς στο ίδιο ακριβώς test του P95.

Ρε σύ.. 60C σε P95 AVX?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Devastor είπε

Εννοείς το FFT  size?

Ναι, μου είχες δώσει παλιά κάποιες πολύ extreme ρυθμίσεις. Τις είχα δοκιμάσει με PBO on και τρόμαξα!!

Custom νούμερα όχι απλά το small.

Μια και μιλάμε για airflow σε αυτό το thread μόλις έβαλα τα δύο μπροστά πάνω case fans σε intake να χτυπάνε λίγο την NH-D15 και το πίσω πάνω σε exhaust είδα μεγάλη βελτίωση. Και δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Έχασα φυσικά λίγο σε GPU temps.

Επεξ/σία από elpenor
Δημοσ.
3 hours ago, elpenor said:

Ναι, μου είχες δώσει παλιά κάποιες πολύ extreme ρυθμίσεις. Τις είχα δοκιμάσει με PBO on και τρόμαξα!!

Custom νούμερα όχι απλά το small.

Μια και μιλάμε για airflow σε αυτό το thread μόλις έβαλα τα δύο μπροστά πάνω case fans σε intake να χτυπάνε λίγο την NH-D15 και το πίσω πάνω σε exhaust είδα μεγάλη βελτίωση. Και δοκίμασα όλους τους πιθανούς συνδυασμούς. Έχασα φυσικά λίγο σε GPU temps.

Σορρυ απλά ήθελα να δώ τα cooling capabilities της D15 😛

Πέρα απο την πλάκα επειδή φεύγουμε εκτός θέματος εγώ προσωπικά δεν θα έβαζα κάτι τρελό στον 3700Χ. Μια Scythe Fuma 2 και είσαι κομπλέ 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...