Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την Παρασκευή που μας πέρασε, η Intel έκανε γνωστό ότι ξεκίνησε τις εργασίες κατασκευής των δύο νέων της εργοστασίων στην Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, ως μέρος του σχεδίου ανάκαμψης της, στο οποίο έχει κάνει γνωστό ότι επιθυμεί να κατασκευάζει ημιαγωγούς για τις ανάγκες τρίτων. 

Τα εργοστάσια, μία επένδυση $20 δισεκατομμυρίων, με τις ονομασίες FAB 52 και FAB 62, θα ανεβάζουν τον συνολικό αριθμό των μονάδων της εταιρείας στις εγκαταστάσεις της στο Τσάντλερ, στην Αριζόνα, σε έξι. Στα νέα εργοστάσια, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της στην κατασκευή των ημιαγωγών, με την Intel να φιλοδοξεί ότι από το 2025 θα μπορέσει να ανταγωνιστεί επάξια την αντίπαλο της TSMC (Taiwan Semiconductor Manufacturing Company).

Οι νέες μονάδες της Intel, είναι οι πρώτες της επί Αμερικανικού εδάφους που θα κατασκευάζουν chips που προορίζονται για εξωτερικούς πελάτες. Μπορεί η Intel να κατασκευάζει η ίδια τους επεξεργαστές της, ωστόσο στο σχέδιο ανάκαμψης της, περιλαμβάνεται και η κατασκευή επεξεργαστών για λογαριασμό τρίτων, όπως η Qualcomm, καθώς και η ενίσχυση της σχέσης της στον κατασκευαστικό τομέα με τον Αμερικανικό στρατό.

«Θέλουμε να έχουμε περισσότερη ανθεκτικότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού» δήλωσε ο CEO της Intel, Pat Gelsinger, ο οποίος στις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας βρέθηκε σε μία συνάντηση στον Λευκό Οίκο για να συζητηθεί η έλλειψη chips σε παγκόσμιο επίπεδο. «Ως η μοναδική εταιρεία επί Αμερικανικού εδάφους που μπορεί να κάνει τις πιο προηγμένες διεργασίες λιθογραφίας στον κόσμο, πρόκειται να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο».

Ο Pat Gelsinger δήλωσε επίσης ότι ήταν πολύ νωρίς για να γνωρίζει το ποσοστό των chips που θα προορίζονται για εξωτερικούς πελάτες και θα κατασκευάζονται σε νέα εργοστάσια, ωστόσο είπε ότι ενδεχομένως θα κατασκευάζονται χιλιάδες wafers (δίσκοι πυριτίου, καθένας διαθέτει εκατοντάδες ή χιλιάδες chips) την εβδομάδα. Η TSMC έχει ήδη αγοράσει εκτάσεις γης στις ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένα στο Φοίνιξ, όχι και πολύ μακριά από τις εγκαταστάσεις της Intel, τις οποίες και σκοπεύει να αξιοποιήσει κατασκευάζονται έξι εργοστάσια κατασκευής ημιαγωγών. Ο Pat Gelsinger, δήλωσε ότι η Intel μέχρι το τέλος της χρονιάς θα ανακοινώσει και άλλες νέες εγκαταστάσεις στις ΗΠΑ, που θα περιλαμβάνουν οκτώ νέα εργοστάσια κατασκευής chips.  

 


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ.

ANTE ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 7nm KAΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, Neural_handshake είπε

το μονοπωλιο της TSMC δεν ειναι καλο για κανεναν ,υποστηριζουμε ιντελα

Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές να υποστηρίξουμε περισσότερο τίμιοι και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στην amd, η intel καλά μας αρμεξε τόσα χρόνια.

  • Like 2
Δημοσ.
Μόλις τώρα, SkaL- είπε

Υπάρχουν και άλλοι κατασκευαστές να υποστηρίξουμε περισσότερο τίμιοι και δεν αναφέρομαι απαραίτητα στην amd, η intel καλά μας αρμεξε τόσα χρόνια.

μιλαμε για κατασκευαστες τσιπ , οχι σχεδιαστες

  • Like 7
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, RTW4ever είπε

Άντε με το καλό! Να ξεκολλήσει η Δύση από την Κίνα...

Δυστυχώς με το μισθολογικό και τα εργασιακά δικαιώματα της Κίνας , δε βλέπω να γίνεται ποτέ αυτό.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, PeggyV είπε

ANTE ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΑ 7nm KAΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 

Αντε και στα δικα μας , πχ με μια παραγωγικη εγκατασταση της Ιντελ στην Καλυμνο λογω σφουγγαραδων δυτων,

που θα εργαζονται σε συνθηκες "κενου" με σκαφανδρα εκει κοντα στα 2 νανομετρα για τους core σειρας 16.

 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εν τω μεταξύ, όλο πεθαίνει η Ιντελ, κι όλο καινούργια εργοστάσια φτιάχνει... Μετα απο αυτά τα 2, κανονίζει για άλλα 8. Απο την άλλη, η Αmd, σχεδιάζει chips και περιμένει πότε θα βρει εύκαιρη την Tsmc, να έχει υλικά και χρόνο, να της φτιάξει καμμιά παρτίδα και να φτάσουν κάποιες cpus και gpus στον καταναλωτή 6 μήνες μετά την κυκλοφορία τους σε ότι τιμή θέλει η Tsmc... :)

Επεξ/σία από Eloy
  • Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...