Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενδιαφέρομαι για αγορά μπαταρίας, σε μοντέλο golf του 1993. Έχω κάποιες απορίες πριν προβώ σε αγορά. 

Είμαι για αγορά 60AH.

Έχω δει αυτές:

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4006 60AH-540A 242x175x190

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4005 12V 60AH-540A 242x175x190

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4004 60AH 540A 242x175x175

Το S4006 σημαίνει πως είναι νεότερο μοντέλο, αντί των S4005, S4004;

Μένω πολύ κοντά σε αυτό το κατάστημα: 

https://www.tserkezidis.com/μπαταριες-auto-moto-truck/car-battery/bosch-mpataria/Bosch-S4004-60Ah

Αλλά σε skroutz βρίσκω την ίδια; σε χαμηλότερη τιμή (βέβεια θα πρέπει να πάω Νίκαια ή {Πειραιά...)

https://soumasmpataries.gr/home/35-bosch-s4005-60ah-540a-en.html

Ερώτήσεις:

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο σημειώνω πως κάνει ελάχιστα χλμ μέσα στο χρόνο, ποια μπαταρία θα προτείνατε; Κριτήριο επιλογής αντοχή στο χρόνο και όσο πιο value for money γίνεται.

Από ποιο κατάστημα, κοντά στην περιοχή Ζωγράφου, θα μπορούσα να προμηθευτώ κάτι σε οικονομική τιμή;

Δημοσ.

πρέπει να κατέβω στο πεζοδρόμιο... Επανέρχομαι (Σε ευχαριστώ για την απάντηση, αν δω τον θετικό δεξιά όπως κοιτάζω το αυτοκίνητο, είναι σωστό; Ή θα πρέπει να απαντήσω όπως κοιτάζω τους πόλους από τη θέση του οδηγού;)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Την πιο φθηνή θα έβαζα.

Έβαλα πριν 7 χρόνια σε αμάξι του 2003 μια random 60άρα και παρέδωσε πνεύμα φέτος το καλοκαίρι. Κόστος 50€. 

Έβαλα Bosch Start & Stop σε αμάξι του 2016, με το Start & Stop απενεργοποιημένο μόνιμα και με χρήση σωστή (όχι φώτα ανοιχτά κλπ). Η πρώτη έφυγε στο 3μηνο και την άλλαξα σε εγγύηση. Τώρα στα 2 χρόνια από την αλλαγή ετοιμάζεται σύμφωνα με το battery tester και η επόμενη. Κόστος 130€(λόγω ss).

Αν έβαζα επώνυμη, δε θα έβαζα Bosch ξεκάθαρα. 

Επεξ/σία από aromeo
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

7 χρόνια... εμένα φθηνή δεν έβγαλε πάνω από 3 χρόνια... βέβαια κάνω ελάχιστα χλμ... Ποιο μαγαζί θα μου προτείνατε για αγορά κοντά στην περιοχή Ζωγράφου; και ποιά μπαταρία;

Επεξ/σία από dimimagri-3pizza
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, dimimagri-3pizza είπε

7 χρόνια... εμένα φθηνή δεν έβγαλε πάνω από 3 χρόνια... βέβαια κάνω ελάχιστα χλμ... Ποιο μαγαζί θα μου προτείνατε για αγορά κοντά στην περιοχή Ζωγράφου;

Έχω φίλο που έχει το ίδιο αυτοκίνητο με εμένα. Αυτός το κινεί ελάχιστα, εγώ μέρα παρά μέρα. 

Έχει δοκιμάσει τα πάντα από μπαταρίες και ακριβές και φθηνές. Τις βάζει όλες μόνιμα σε battery tender όταν παρκάρει στο γκαράζ και δεν του έχει αντέξει καμία πάνω από 3 χρόνια. Πλέον βάζει τη φθηνότερη και στην 3ετία την αλλάζει κατευθείαν για να μην τον αφήσει.

Δημοσ.
21 ώρες πριν, dimimagri-3pizza είπε

Ενδιαφέρομαι για αγορά μπαταρίας, σε μοντέλο golf του 1993. Έχω κάποιες απορίες πριν προβώ σε αγορά. 

Είμαι για αγορά 60AH.

Έχω δει αυτές:

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4006 60AH-540A 242x175x190

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4005 12V 60AH-540A 242x175x190

Μπαταρία αυτοκινήτου Bosch S4004 60AH 540A 242x175x175

Το S4006 σημαίνει πως είναι νεότερο μοντέλο, αντί των S4005, S4004;

Μένω πολύ κοντά σε αυτό το κατάστημα: 

https://www.tserkezidis.com/μπαταριες-auto-moto-truck/car-battery/bosch-mpataria/Bosch-S4004-60Ah

Αλλά σε skroutz βρίσκω την ίδια; σε χαμηλότερη τιμή (βέβεια θα πρέπει να πάω Νίκαια ή {Πειραιά...)

https://soumasmpataries.gr/home/35-bosch-s4005-60ah-540a-en.html

Ερώτήσεις:

Για το συγκεκριμένο μοντέλο, το οποίο σημειώνω πως κάνει ελάχιστα χλμ μέσα στο χρόνο, ποια μπαταρία θα προτείνατε; Κριτήριο επιλογής αντοχή στο χρόνο και όσο πιο value for money γίνεται.

Από ποιο κατάστημα, κοντά στην περιοχή Ζωγράφου, θα μπορούσα να προμηθευτώ κάτι σε οικονομική τιμή;

Το προβλημα δεν ειναι τα ελαχιστα χλμ αλλα τον χειμωνα να βαζεις μπροστα τον κινητηρα σε ευθετο χρονο για την συντηρηση της μπαταριας!

Στα κρυα θελει περιπου ανα 3 μερες ή βγαζεις τον πολο για περισσοτερες μερες! Επισης καποια στιγμη αν διαπιστωσεις κοπωση στην 1η μιζια  δηλαδη το ζουκ δεν το κανει γρηγορα-ζωηρα οπως συνηθως καλα θα ειναι να την φορτισεις με φορτιστη!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κι   εγω   μποσ  εβαλα  στον  σουμα  στην  νικαια   γιατι  ειναι  ο  φθηνοτερος.

Ειναι  και   ανετος  ο  χωρος  του  και  στην  αλλαζει  στο  5λεπτο.

Ολες  κρατανε   2-3  χρονια   πλεον   εκτος   εξαιρετικων   περιπτωσεων  που  ομως

ειναι  πανακριβες  οπως  οι  μπανερ  και  exide  σειρα  premium  μονο.

Συνηθως  οι  κορεατικες  μαρκες  ειναι   λιγο   καλυτερες.

BOSCH  KAI  VARTA  ειναι   φασον   ρουμανικες  πλεον.

Στις  BOSCH  το  πρωτο  ψηφιο  εχει   σχεση  με  τα   αμπερωρια...δηλ

S3005

S4005

S5005

Και  το  τελευταιο   ψηφιο   δειχνει  πολικοτητα   και   ειδος   βασης  που  "δενεται"

η  μπαταρια.

Για  σωστη  και   καλη  επιλογη   μπαταριας   στο   διαδικτυο   κανετε   τα  εξης.....

1.Πατε  στο  σαιτ  της  βαρτα   που  ειναι  το   πλεον  σωστο   και  βαζοντας   τα   στοιχεια

του  αυτοκινητου  σας,  σας  προτεινει   τα  αναλογα  μοντελα  μπαταριων....

https://www.varta-automotive.gr/el-gr

2.Παιρνετε  τις  διαστασεις  της  μπαταριας  απο  την  βαρτα     και  τις  βαζετε  σε  αυτο  το  σαιτ

οποτε   σας  δινει  ολα  τα  συμβατα  μοντελα  μπαταριων...

https://batterycenter.gr/mpataries-autokinhtwn/

3.Eπειδη  ομως  αυτος  ειναι  λιγο   ακριβουτσικος  βαζετε  το  μοντελο;   που  σας  ενδιαφερει

στον  σκρουτζ  και   κανετε  την  δουλεια  σας.

Διαλεγετε   φυσικα   καταστηματα  ΜΟΝΟΝ   και  με  αμεση   παραδοση.

Εμεις  οι  βλαχοι  αμα  λαχει  οπως  λαχει...🤣

Επεξ/σία από tigergreg
  • Thanks 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 ώρες πριν, dimimagri-3pizza είπε

είναι στα δεξιά ο θετικός πόλος, όπως κοιτάζουμε την μπαταρία όντας μπροστά στο καπό

Το δεξιά - αριστερα δεν εχει ρόλο αν κοιτάς τη μπατταρία όπως είναι τοποθετημένη στο αυτοκίνητο αλλά  όταν κρατάς τη μπατταρία στα χέρια σου και με τους δυο πόλους να ακουμπάνε (φαντάσου) στην κοιλιά σου... Τότε η μεριά που είναι ο θετικός πόλος χαρακτηρίζει την μπατταρία ως "δεξιά" ή "αριστερή"

Επεξ/σία από nik0laus

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...