IKARIWTHS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημερα παιδια ,θελω να αντιγραψω ενα αρχειο με ονομα libffmpeg.so απο τον φακελο home/vaio/downloads στον φακελο usr/lib/x86_64-linux-gnu δεν μου δινει δικαωμα για copy paste και δεν το εχω με το τερματικο,μπορει καποιος να με βοηθήσει? Η αν υπαρχει αλλος τροπος να βλεπω βιντεο και netflix στον οpera k vivaldi πολυ θα ηθελα να τον μαθω. Με ενδιαφερει για εναν σχετικα αδυναμο υπολογιστη που τρεχει elementary OS 5.1.7. Σας ευχαριστω! Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από IKARIWTHS
Georgie2 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλημέρα. Δοκίμασε το παρακάτω : Πήγαινε στο φάκελο home/vaio/downloads, και δεξί κλικ στο αρχείο που θέλεις για να το κάνεις copy. Μετά, πήγαινε στο φάκελο usr/lib, και κάνε δεξί κλικ στο φάκελο x86_64-linux-gnu. Στο μενού που θα ανοίξει, θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή "open as root". Πατώντας εκεί, θα σου ζητήσει κωδικό. Τον βάζεις, και θα μπει στο φάκελο με δικαιώματα root. Σε ένα κενό σημείο, με δεξί κλικ, το paste θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο πλέον. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από Georgie2
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε Καλημερα παιδια ,θελω να αντιγραψω ενα αρχειο με ονομα libffmpeg.so απο τον φακελο home/vaio/downloads στον φακελο usr/lib/x86_64-linux-gnu δεν μου δινει δικαωμα για copy paste και δεν το εχω με το τερματικο,μπορει καποιος να με βοηθήσει? Η αν υπαρχει αλλος τροπος να βλεπω βιντεο και netflix στον οpera k vivaldi πολυ θα ηθελα να τον μαθω. Με ενδιαφερει για εναν σχετικα αδυναμο υπολογιστη που τρεχει elementary OS 5.1.7. Σας ευχαριστω! γιατί δεν την κάνεις εγκατάσταση;;;;; κάπως "μπακάλικο" αυτό που πας να κάνεις. (δουλέψει δεν δουλέψει)
dancer_69 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, IKARIWTHS είπε Καλημερα παιδια ,θελω να αντιγραψω ενα αρχειο με ονομα libffmpeg.so απο τον φακελο home/vaio/downloads στον φακελο usr/lib/x86_64-linux-gnu δεν μου δινει δικαωμα για copy paste και δεν το εχω με το τερματικο,μπορει καποιος να με βοηθήσει? Η αν υπαρχει αλλος τροπος να βλεπω βιντεο και netflix στον οpera k vivaldi πολυ θα ηθελα να τον μαθω. Με ενδιαφερει για εναν σχετικα αδυναμο υπολογιστη που τρεχει elementary OS 5.1.7. Σας ευχαριστω! Δεν μπορείς να κάνεις αυτές τις ενέργειες ως χρήστης σε φακέλους του συστήματος και για καλό λόγο στη δική σου περίπτωση, μιας και το αρχείο που πας να αντιγράψεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές εφαρμογές αλλά και στην εγκατάσταση/αναβάθμιση του λειτουργικού. Δε γράφεις λοιπόν γιατί θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο? 1
IKARIWTHS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 31 λεπτά πριν, dancer_69 είπε Δεν μπορείς να κάνεις αυτές τις ενέργειες ως χρήστης σε φακέλους του συστήματος και για καλό λόγο στη δική σου περίπτωση, μιας και το αρχείο που πας να αντιγράψεις μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε αρκετές εφαρμογές αλλά και στην εγκατάσταση/αναβάθμιση του λειτουργικού. Δε γράφεις λοιπόν γιατί θέλεις να κάνεις κάτι τέτοιο? Καλημέρα και ευχαριστώ για την απάντηση ,θέλω να παίζει Netflix o browser ,για την ακρίβεια το αρχείο θέλω να το εγκαταστησω στο usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera όποτε δεν θα κάνω πρόβλημα στο σύστημα . 1 ώρα πριν, Georgie2 είπε Καλημέρα. Δοκίμασε το παρακάτω : Πήγαινε στο φάκελο home/vaio/downloads, και δεξί κλικ στο αρχείο που θέλεις για να το κάνεις copy. Μετά, πήγαινε στο φάκελο usr/lib, και κάνε δεξί κλικ στο φάκελο x86_64-linux-gnu. Στο μενού που θα ανοίξει, θα πρέπει να υπάρχει η επιλογή "open as root". Πατώντας εκεί, θα σου ζητήσει κωδικό. Τον βάζεις, και θα μπει στο φάκελο με δικαιώματα root. Σε ένα κενό σημείο, με δεξί κλικ, το paste θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένο πλέον. αν γινόταν copy paste θα το είχα κάνει ήδη ,δεν μου δίνει την επιλογή ούτε και drag n drop με αφήνει
jim_p Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Ποιος browser εινια αυτος? Να υποθεσω η opera...
dancer_69 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Γίνεται, αλλά όχι ακριβώς όπως γράφει ο @Georgie2. Θα πρέπει δηλαδή ν' ανοίξεις το διαχειριστή αρχείων με δικαιώματα root και μετά να πας στο φάκελο /home/vaio/downloads, να κάνεις την αντιγραφή, να πας στο φάκελο /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera και να κάνεις την επικόλληση του αρχείου. Καλό είναι να ελέγξεις πρώτα αν υπάρχει ήδη το αρχείο αυτό στο φάκελο και να το μετονομάσεις(σε libffmpeg.so.bak για παράδειγμα), πριν την αντιγράφή, έτσι ώστε να μπορείς να το επαναφέρεις αν υπάρξει κάποιο πρόβλημα με το νέο.
IKARIWTHS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Σε ευχαριστώ φίλε ,τον διαχειριστή πως θα τον ανοίξω με δικαιώματα ρουτ;
dancer_69 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Εξαρτάται απ' το διαχειριστή, συνήθως υπάρχει η επιλογή "run as root" στο μενού που εμφανίζεται αν ανοίξεις το διαχειριστή και κάνεις δεξί κλικ σε κενό χώρο ή πάνω σε κάποιο φάκελο. Πάντως μπορείς και με το τερματικό να κάνεις την αντιγραφή αν δεν βρίσκεις την επιλογή αυτή, μιας και εξαρτάται από το διαχειριστή αρχείων που χρησιμοποιείς(ο nemo πάντως έχει αυτή την επιλογή): sudo cp /home/vaio/downloads/libffmpeg.so /usr/lib/x86_64-linux-gnu/opera Θα σου ζητηθεί να εισάγεις τον κωδικό χρήστη(όταν πληκτρολογείς φαίνεται ότι δε γράφεται τίποτα άλλα αυτό γίνεται για λόγους ασφαλείας) και μετά θα εκτελεστεί η εντολή.
jcd313 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) EDIT. Οι καλύτερες οδηγίες που βρίσκω για το θέμα είναι εδώ. Η εντολή που αναφέρει ο @dancer_69 θα παίξει λογικά. Επεξ/σία 1 Οκτωβρίου 2021 από jcd313
IKARIWTHS Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Ευχαριστώ παιδιά ,καταφερα να τα αντιγράψω αλλά ούτε έτσι δουλευει ,μου έκανε εντύπωση που δεν έβρισκε το ffmpeg βέβαια το έκανα με sudo apt-get αλλά ούτε και έτσι έπαιξε
jim_p Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Για να μην μεινω με την απορια, η opera ειναι ο browser για τον οποιο γινεται λογος? Γενικα, για netflix κλπ που θελουν drm compatibility θες και τη βιβλιοθηκη του widevine (libwidevinecdm), ασχετως browser.
IKARIWTHS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 καλημερα σε ολους,τελικα εβαλα linux mint που εχω στον σταθερο υπολογιστη και λυθηκαν τα προβληματα ,το μονο που εμεινε ειναι κατι λιγα graphic glitches,εχω ati mobility radeon 2300hd,να υποθεσω οτι ειναι θεμα drivers-παλαιοτητας? 45 λεπτά πριν, jim_p είπε Για να μην μεινω με την απορια, η opera ειναι ο browser για τον οποιο γινεται λογος? Γενικα, για netflix κλπ που θελουν drm compatibility θες και τη βιβλιοθηκη του widevine (libwidevinecdm), ασχετως browser. στην διανομη εκεινη το προσπαθησα με opera ναι αλλα δεν καταφερα κατι,κατα βαση ειμαι με vivaldi
BadBoy Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Ότι και να κάνεις πάντως, πάνω από 720p δικάναλο ήχο θέλεις πατέντες για να δεις. Τεχνητοί περιορισμοί χωρίς λόγο. Προς το παρόν έχω βρει αυτό που δουλεύει, αλλά ποιος ξέρει για πόσο... Υπάρχει και για Opera/Vivaldi.
IKARIWTHS Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 2 Οκτωβρίου 2021 Καλημέρα φίλε ,σε ευχαριστώ για την απάντηση αλλά δεν με ενδιαφέρει να έχω ποιότητα στο νετφλιξ σε τόσο παλιό σύστημα ,έβαλα το mint cinnamon και μου κάνει glitches η κάρτα γραφικών .να δοκιμάσω άλλη διανομή η υπάρχει λύση ;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα