alset Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 19 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε Εξήγησε μου λίγο τι εννοείς χωρίς bass boost... Τα momentum που είχες πριν ειναι U shaped ακουστικά. Ο ήχος τους δεν είναι ακριβής, με την ένοια της πιστότητας. Πρέπει να είχες bass bleed σε όλο τα mid range και να άκουγες τις φωνές μέσα απο το πηγάδι συγκριτικά με άλλα. Απλά κοίτα τη μαύρη γραμμή σε σύγκριση με τη μπλε. Αν πας κατευθείαν σε neutral και αναλυτικό ήχο δεν είμαι σίγουρος πως θα αντέξεις το ποσό κουράζουν τα peak στα γυναικεία φωνητικά. Προφανώς όμως συνηθίζεται και μαθαίνεις πάνω σε αυτό. https://www.amazon.es/dp/B091DPFLSH https://www.amazon.co.uk/Linsoul-Performance-Reference-Audiophile-Musician/dp/B089ZZ6PXW/ Τα Aria 2021 είναι από τα καλύτερα στο κάτω των 100. Και τα T2 Plus είναι πολύ στρωτά για τα 50-60 ευρώ τους. Αποσπώμενα καλώδια και Foam / Silicone eartips τα βρίσκεις στην πορεία ανάλογα με την προτίμηση. Μπορείς να πάρεις εξίσου καλό ήχο από τα Galaxy buds+ που παίζουν στα 70-80 ευρώ συνήθως, αν θες να δεις κάτι σε ασύρματα. Με ρώτησες τι ήχο θέλω. Δεν βλέπω ποιά είναι η χρησιμότητα της ανάλυσης του ήχου των προηγούμενων ακουστικών μου. Bass boost είναι η ενίσχυση του μπάσου που έχουν τα περισσότερα ακουστικά, ακόμη και τα ακριβά, για να χαίρονται τα παιδάκια. Το μπάσο στα momentum in ear είναι στρωμένο και δεν επικαλύπτει το υπόλοιπο τραγούδι. Οι γραφικές δεν χρειάζονται, αλλά φαντάζομαι στα άλλα θα δεις πιο ενισχυμένες τις χαμηλές. Δεν ξέρω αν τα έχεις δοκιμάσει, αλλά το να ακούς φωνές μέσα από το πηγάδι στα sennheiser momentum in ear δεν υπάρχει ούτε σαν αστείο. Ευχαριστώ για τα link θα τα δω τα ακουστικά! 😀 Τι γνώμη έχεις για το KZ ZS10 Pro σε σύγκριση με αυτά που μου έστειλες; Φαίνεται να ξέρεις αρκετά! Τί ακουστικά προτείνεις για υψηλή πιστότητα ήχου για μουσικη Trance και Orchestral; Neutral ή όχι; παραδείγματα: https://youtu.be/tO77EGEaxo0 https://youtu.be/z28lwyQjuTY 14 ώρες πριν, andreas1gr είπε Έκανες πριν από «χρόνια» μια επένδυση σε ακουστικά… Προφανώς και ήσουν ευχαριστημένος όλα αυτά τα χρόνια… Τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι «αθάνατο»… Έβγαλαν τα χρήματα τους… Τώρα θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι πρέπει να ξανά «επενδύσεις»… Έτσι είναι η ζωή… Το καλώδιο των συγκεκριμένων ακουστικών άρχισε να λιώνει από τον πρώτο μήνα (κολλούσε στα δάχτυλα). Αν ήταν κανονικό καλώδιο, θα μπορούσα να τα έχω για μερικά χρόνια ακόμα. Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από alset
alset Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τελικά το κυκλοματάκι στο σημείο 1, εκεί που χωρίζονται τα δύο ακουστικά , είχε 2 αντιστάσεις SMD 100 και 510. Απ' όσο κατάλαβα η 510 ήταν σε σειρά με το αριστερό ακουστικο και η 100 σε σειρά με το δεξί. Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από alset
kostasSTi Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, alset είπε Το καλώδιο των συγκεκριμένων ακουστικών άρχισε να λιώνει από τον πρώτο μήνα (κολλούσε στα δάχτυλα). Αν ήταν κανονικό καλώδιο, θα μπορούσα να τα έχω για μερικά χρόνια ακόμα. Άρχισε να λιώνει από τον πρώτο μήνα και δεν εκμεταλλεύτηκες την εγγύηση που είχε για 24 μήνες; 🙄
nkarama Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 16 ώρες πριν, alset είπε Φαίνεται να ξέρεις αρκετά! Τί ακουστικά προτείνεις για υψηλή πιστότητα ήχου για μουσικη Trance και Orchestral; Neutral ή όχι; Συγνώμη που πετάγομαι σαν ...μην πω τι, αλλά για το συγκεκριμένα δεν βλέπω το πόσο χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο... Να αποδώσει το ακουστικό τι? Οσο πιστότερα γίνετε ποιό πράγμα? τα synthesizers και τα samplers? και πως ξέρουμε τελικά πως υποτίθετε ότι έπρεπε να ακούγονται? Ποιός είναι ο "σωστός" ήχος τους που θα έπρεπε να αποδώσουν πιστά τα ακουστικά? Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από nkarama Ορθογραφικά....
alset Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, kostasSTi είπε Άρχισε να λιώνει από τον πρώτο μήνα και δεν εκμεταλλεύτηκες την εγγύηση που είχε για 24 μήνες; 🙄 Όπως έγραψα και πιο πριν τους τα πηγα πίσω, τα άλλαξαν και είχαν πάλι το ίδιο πρόβλημα. Όλα τα momentum in ear έχουν αυτό το θέμα. Δεν με ένοιαζε να πάρω άλλα φυσικά με καλό καλώδιο αλλά κατώτερο ήχο. 36 λεπτά πριν, nkarama είπε Συγνώμη που πετάγομαι σαν ...μην πω τι, αλλά για το συγκεκριμένα δεν βλέπω το πόσο χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο... Να αποδώσει το ακουστικό τι? Οσο πιστότερα γίνετε ποιό πράγμα? τα synthesizers και τα samplers? και πως ξέρουμε τελικά πως υποτίθετε ότι έπρεπε να ακούγονται? Ποιός είναι ο "σωστός" ήχος τους που θα έπρεπε να αποδώσουν πιστά τα ακουστικά? Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς. Να αποδώσει το ακουστικό τι? Τον ήχο. Οσο πιστότερα γίνεται ποιό πράγμα? Τα όργανα. τα synthesizers και τα samplers? Ναι. και πως ξέρουμε τελικά πως υποτίθετε ότι έπρεπε να ακούγονται? Για ποιον λόγο να ξέρουμε; Ξέρει ο παραγωγός που τα έφτιαξε και τα ρύθμισε, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα όργανα, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν ντράμερ ή έναν κιθαρίστα που δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην κατασκευή του οργάνου τους αλλά μόνο στην ρύθμιση των συχνοτήτων τους αργότερα. Ποιός είναι ο "σωστός" ήχος τους που θα έπρεπε να αποδώσουν πιστά τα ακουστικά? Ο ήχος που αποφάσισε ο παραγωγός και ο οποίος είναι ο πιο κατάλληλος ώστε το τραγούδι να είναι εύηχο εν συνόλω. Όταν ο παραγωγός φτιάχνει ένα μπασο, δεν το φτιάχνει με σκοπό να ενισχυθεί αργότερα από fancy ακουστικάκια. Θέλω να ακούω αυτό που έφτιαξε ο παραγωγός. Απλά μαζεύω απόψεις, ποτέ δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Κατά την γνώμη σου πιο είδος μουσικής χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο από ακουστικά; Φαντάζομαι υποτιμάς μόνο την ηλεκτρονική μουσική και όχι και την Ορχηστρική - Κλασική.
nkarama Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, alset είπε Όπως έγραψα και πιο πριν τους τα πηγα πίσω, τα άλλαξαν και είχαν πάλι το ίδιο πρόβλημα. Όλα τα momentum in ear έχουν αυτό το θέμα. Δεν με ένοιαζε να πάρω άλλα φυσικά με καλό καλώδιο αλλά κατώτερο ήχο. Δεν ξέρω αν καταλαβαίνω πλήρως τι εννοείς. Να αποδώσει το ακουστικό τι? Τον ήχο. Οσο πιστότερα γίνεται ποιό πράγμα? Τα όργανα. τα synthesizers και τα samplers? Ναι. και πως ξέρουμε τελικά πως υποτίθετε ότι έπρεπε να ακούγονται? Για ποιον λόγο να ξέρουμε; Ξέρει ο παραγωγός που τα έφτιαξε και τα ρύθμισε, σε συνάρτηση με τα υπόλοιπα όργανα, με πολύ μεγαλύτερη ακρίβεια από έναν ντράμερ ή έναν κιθαρίστα που δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην κατασκευή του οργάνου τους αλλά μόνο στην ρύθμιση των συχνοτήτων τους αργότερα. Ποιός είναι ο "σωστός" ήχος τους που θα έπρεπε να αποδώσουν πιστά τα ακουστικά? Ο ήχος που αποφάσισε ο παραγωγός και ο οποίος είναι ο πιο κατάλληλος ώστε το τραγούδι να είναι εύηχο εν συνόλω. Όταν ο παραγωγός φτιάχνει ένα μπασο, δεν το φτιάχνει με σκοπό να ενισχυθεί αργότερα από fancy ακουστικάκια. Θέλω να ακούω αυτό που έφτιαξε ο παραγωγός. Απλά μαζεύω απόψεις, ποτέ δεν μπορείς να τα ξέρεις όλα. Κατά την γνώμη σου πιο είδος μουσικής χρειάζεται κάτι ιδιαίτερο από ακουστικά; Φαντάζομαι υποτιμάς μόνο την ηλεκτρονική μουσική και όχι και την Ορχηστρική - Κλασική. Δεν υποτιμώ καθόλου καμμία μουσική. Απλά αναφέρω ότι το να μιλάς για "πιστότητα" για έναν ήχο φτιαγμένο απο μια ηλεκτρονική συσκευή που "εξομοιώνει" μια αναλογική, είναι άτοπο.... Μπαίνουν στην μέση πολλοί παράγοντες που δεν έχεις κανένα έλεγχο. Παράδειγμα: όλοι ξέρουμε πως είναι μια γυναικεία φωνή. Εκεί, ναι, μπορείς να ξέρεις πόσο πιστά αποδίδει η όποια συσκευή. Το ίδιο και ένα πιάνο, ένα βιολί κτλ κτλ. Πως όμως ξέρεις πως ακούγετε το βιολί απο ένα sampler? που ξέρεις με τι μικρόφωνο έχει ηχογραφηθεί? τι βάθος, τι reverb, τι hall effect του έχει προστεθεί? και εν τέλει, ποιά μηχανή έχει κάνει την μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό? Αρα, πως ξέρεις ότι αυτό που ακούς απο τα ακουστικά είναι ... πιστό? ή αυτό το γκρα γκρα του trance και του τέκνο, που είναι κατασκευασμένοι ήχοι? έχεις ακούσει τα ηχεία του παραγωγού όταν το ηχογραφεί? άρα πως ξέρεις ότι το ακουστικό σου το αποδίδει πιστα? και για να έρθω στην προηγούμενη συζήτηση, εκεί είναι που χρειάζεσε τις καμπύλες που προανέφερε ο άλλος φιλος. Εκεί μπορείς να καταλάβεις αν το ακουστικό σου είναι φλάτ ή όχι. Πάντως επέτρεψέ μου να είμαι λίγο απόλυτος εδώ (ίσως λανθασμένα), κατα την γνώμη μου, πιστότητα και ψείρες δεν είναι κάτι που πάνε μαζί. Και μόνο που αλλάζει ο ήχος με το πόσο μέσα/έξω/πάνω/κάτω/βαθειά/ρηχά βάζεις το ακουστικό, φτάνει για να καταλάβεις ότι αυτό που ακούς είναι σχετικό. Βασικά τα ποιό φλάτ ακουστικά που έχω ακούσει (δεν έχω ακούσει και πολλά) είναι τα AKG K701 και κάτι της Grado (δεν θυμάμαι το μοντέλο τους, με ξύλινο θάλαμο)... Απο εκθέσεις AV & High end.... μην φανταστείς οτι τα έχω... άπιαστα όνειρα.... Επεξ/σία 5 Οκτωβρίου 2021 από nkarama 1
alset Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 15 λεπτά πριν, nkarama είπε Δεν υποτιμώ καθόλου καμμία μουσική. Απλά αναφέρω ότι το να μιλάς για "πιστότητα" για έναν ήχο φτιαγμένο απο μια ηλεκτρονική συσκευή που "εξομοιώνει" μια αναλογική, είναι άτοπο.... Μπαίνουν στην μέση πολλοί παράγοντες που δεν έχεις κανένα έλεγχο. Παράδειγμα: όλοι ξέρουμε πως είναι μια γυναικεία φωνή. Εκεί, ναι, μπορείς να ξέρεις πόσο πιστά αποδίδει η όποια συσκευή. Το ίδιο και ένα πιάνο, ένα βιολί κτλ κτλ. Πως όμως ξέρεις πως ακούγετε το βιολί απο ένα sampler? που ξέρεις με τι μικρόφωνο έχει ηχογραφηθεί? τι βάθος, τι reverb, τι hall effect του έχει προστεθεί? και εν τέλει, ποιά μηχανή έχει κάνει την μετατροπή αναλογικού σε ψηφιακό? Αρα, πως ξέρεις ότι αυτό που ακούς απο τα ακουστικά είναι ... πιστό? ή αυτό το γκρα γκρα του trance και του τέκνο, που είναι κατασκευασμένοι ήχοι? έχεις ακούσει τα ηχεία του παραγωγού όταν το ηχογραφεί? άρα πως ξέρεις ότι το ακουστικό σου το αποδίδει πιστα? και για να έρθω στην προηγούμενη συζήτηση, εκεί είναι που χρειάζεσε τις καμπύλες που προανέφερε ο άλλος φιλος. Εκεί μπορείς να καταλάβεις αν το ακουστικό σου είναι φλάτ ή όχι. Πάντως επέτρεψέ μου να είμαι λίγο απόλυτος εδώ (ίσως λανθασμένα), κατα την γνώμη μου, πιστότητα και ψείρες δεν είναι κάτι που πάνε μαζί. Και μόνο που αλλάζει ο ήχος με το πόσο μέσα/έξω/πάνω/κάτω/βαθειά/ρηχά βάζεις το ακουστικό, φτάνει για να καταλάβεις ότι αυτό που ακούς είναι σχετικό. Βασικά τα ποιό φλάτ ακουστικά που έχω ακούσει (δεν έχω ακούσει και πολλά) είναι τα AKG K701 και κάτι της Grado (δεν θυμάμαι το μοντέλο τους, με ξύλινο θάλαμο)... Απο εκθέσεις AV & High end.... μην φανταστείς οτι τα έχω... άπιαστα όνειρα.... Τα ηλεκτρονικά όργανα δεν εξομοιώνουν κάποια αναλογικά. Ένα saw μπορεί να μοιάζει από τρομπέτα μέχρι τσιρίδα. Ένα pluck από μπρίκι μέχρι ξυλόφωνο. Δεν υπάρχει κάποια ανάγκη να εξομοιώσεις φυσικά όργανα που έτυχε να έχουμε κατασκευάσει σαν πολιτισμός. Φτιάχνεις ότι ήχους θέλεις. Και αν θέλεις κάποιο sampler πιάνο, δεν σε νοιάζει πώς ηχογραφήθηκε, κοιτάς αν σου κάνει να το χρησιμοποιήσεις αλλιώς πας στο επόμενο. Όπως έγραψα και πριν, δεν έχει σημασία να ξέρεις τι εφέ χρησιμοποιησε ο παραγωγός, αλλά το να ακούς τον τελικό ήχο έτσι όπως τον ακούει. Κι αυτό γιατί αυτό που ακούει, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονταν να φτιάξει, ώστε να ταιριάζει με όλα τα άλλα όργανα για να μην υπάρχουν παραφωνίες και επικαλύψεις. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις πραγματικά από καμπύλες που ανέφερες αλλά όλοι οι ήχοι έχουν καμπύλες. Μπορείς να νιώσεις την διαφορά του φλατ με τα άλλα, σε όλα τα τραγούδια είδικα στην ηλεκτρονική που είναι «οργανωμένη» μουσική. Το σαμπ και το μπάσο π.χ. στην ηλεκτρονική μουσική είναι καθαρο ημίτονο. Εννοείται σε ψείρες απλά προσπαθείς να πλησιάσεις την ποιότητα, δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Αυτά που μου έστειλες είναι over ear. Για over ear γυρω στα 100 ευρώ νομίζω ο βασιλιάς είναι τα Sony MDR-V6.
nkarama Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, alset είπε Τα ηλεκτρονικά όργανα δεν εξομοιώνουν κάποια αναλογικά. Ένα saw μπορεί να μοιάζει από τρομπέτα μέχρι τσιρίδα. Ένα pluck από μπρίκι μέχρι ξυλόφωνο. Δεν υπάρχει κάποια ανάγκη να εξομοιώσεις φυσικά όργανα που έτυχε να έχουμε κατασκευάσει σαν πολιτισμός. Φτιάχνεις ότι ήχους θέλεις. Και αν θέλεις κάποιο sampler πιάνο, δεν σε νοιάζει πώς ηχογραφήθηκε, κοιτάς αν σου κάνει να το χρησιμοποιήσεις αλλιώς πας στο επόμενο. Όπως έγραψα και πριν, δεν έχει σημασία να ξέρεις τι εφέ χρησιμοποιησε ο παραγωγός, αλλά το να ακούς τον τελικό ήχο έτσι όπως τον ακούει. Κι αυτό γιατί αυτό που ακούει, είναι ακριβώς αυτό που χρειάζονταν να φτιάξει, ώστε να ταιριάζει με όλα τα άλλα όργανα για να μην υπάρχουν παραφωνίες και επικαλύψεις. Δεν ξέρω αν γνωρίζεις πραγματικά από καμπύλες που ανέφερες αλλά όλοι οι ήχοι έχουν καμπύλες. Μπορείς να νιώσεις την διαφορά του φλατ με τα άλλα, σε όλα τα τραγούδια είδικα στην ηλεκτρονική που είναι «οργανωμένη» μουσική. Το σαμπ και το μπάσο π.χ. στην ηλεκτρονική μουσική είναι καθαρο ημίτονο. Εννοείται σε ψείρες απλά προσπαθείς να πλησιάσεις την ποιότητα, δεν έχεις πολλές απαιτήσεις. Αυτά που μου έστειλες είναι over ear. Για over ear γυρω στα 100 ευρώ νομίζω ο βασιλιάς είναι τα Sony MDR-V6. Και ξαναρωτώ... πως ξέρεις πως τον ακούει? ήσουν εκεί?
alset Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, nkarama είπε Και ξαναρωτώ... πως ξέρεις πως τον ακούει? ήσουν εκεί? Οι παραγωγοί έχουν ηχεία - ακουστικά monitor, άδεια, flat, neutral, χωρίς «εφε». Αν πάρεις πανάκριβα monitor θα ακούσεις αυτό που άκουγε. Όσο πιο φλατ τόσο πιο πολύ πλησιάζεις σε αυτό που άκουγε.
pirmen56 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Στις 4/10/2021 στις 9:05 ΠΜ, andreas1gr είπε Τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι «αθάνατο»… Έβγαλαν τα χρήματα τους… Τώρα θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι πρέπει να ξανά «επενδύσεις»… Έτσι είναι η ζωή… Έχω μεταξύ άλλων τα Sennheiser HD595 από το 2007 περίπου και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Άλλη χρήση όμως αυτά και άλλη τα IEM που τα παίρνεις παντού και τους δίνεις και καταλαβαίνουν. Μια λύση είναι τα ασύρματα IEMs. Υπάρχουν σχετικά προσιτά(μέχρι 100-200€) και πολύ καλά μοντέλα. Στις 2/10/2021 στις 10:22 ΜΜ, alset είπε Δεν είναι τόσο απλό. Είναι τα sennheiser momentum in ear, τα πήρα 100 ευρώ! Κάτι airpods και κάτι samsung AKG δεν πιάνουν μία μπροστά τους. Έχασα παραδεισένια ποιότητα ήχου απλά και μόνο επειδή τα καλώδιά τους λιώνουν ενώ το βασικό ακουστικό δουλεύει κανονικά. Πρέπει να δώσω άλλα τόσα λεφτα τώρα. Για αξιολόγηση IEM δες εδώ: https://crinacle.com/rankings/iems/ Είναι οι απόψεις ενός και μόνο ατόμου που όμως έχει μετρήσει και ακούσει σχεδόν όλη την αγορά. Είτε δικά του είτε δανεικά μοντέλα. Για αυτά που έχεις γράφει: Αναφορά σε κείμενο Fuzzy, typical V-shaped sound but nothing too egregious. Θολά, κάθε άλλο παρά ουδέτερα και τίποτα το ιδιαίτερο/ενοχλητικό. "Παραδεισένιος" ήχος μόνο σε ποιοτικό over ear και open back. Από προσωπική εμπειρία με όλους τους τύπους.
alset Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, pirmen56 είπε Έχω μεταξύ άλλων τα Sennheiser HD595 από το 2007 περίπου και είναι σαν να μην πέρασε μια μέρα. Άλλη χρήση όμως αυτά και άλλη τα IEM που τα παίρνεις παντού και τους δίνεις και καταλαβαίνουν. Μια λύση είναι τα ασύρματα IEMs. Υπάρχουν σχετικά προσιτά(μέχρι 100-200€) και πολύ καλά μοντέλα. Για αξιολόγηση IEM δες εδώ: https://crinacle.com/rankings/iems/ Είναι οι απόψεις ενός και μόνο ατόμου που όμως έχει μετρήσει και ακούσει σχεδόν όλη την αγορά. Είτε δικά του είτε δανεικά μοντέλα. Για αυτά που έχεις γράφει: Θολά, κάθε άλλο παρά ουδέτερα και τίποτα το ιδιαίτερο/ενοχλητικό. "Παραδεισένιος" ήχος μόνο σε ποιοτικό over ear και open back. Από προσωπική εμπειρία με όλους τους τύπους. Την ξέρω την αξιολόγηση στο crinacle. Είναι όπως είπες η άποψη ενός. Η πλειοψηφία των κριτικών για τα sennheiser momentum in ear είναι περισσότερο από θετική. Έχω δοκιμάσει πολλά και ακριβά in ear. Τα momentum in ear έχουν πιο πλούσιο και ακριβή ήχο και κυρίως δεν έχουν ενισχυμένες χαμηλες που επικαλύπτουν άλλα χαμηλά όργανα. Είναι ουδέτερα σε σχέση με τα τριγύρω τους σε τιμή και σε καμία απολύτως περίπτωση θολά. Το ακριβώς αντίθετο. Εκτός αν έχεις ακούσει καμιά 500αριά in ear πανάκριβα και τα συγκρίνεις αυθόρμητα. Στο crinacles τα Α+ in ear monitors έχουν κάνα διχίλιαρο. Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από alset
nkarama Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 ώρες πριν, pirmen56 είπε "Παραδεισένιος" ήχος μόνο σε ποιοτικό over ear και open back. Από προσωπική εμπειρία με όλους τους τύπους. Αφού αποδίδουν την Trance και την (ηλεκτρονικά φτιαγμένη) Ορχηστρική μουσική ΠΙΣΤΑ? Τι θες και ανακατεύεσαι? 😝 Αντε για να έρθω και Ontopic, αφού φαίνετε ότι τα γουστάρει τα ακουστικά, εγώ θα έκανα τα εξής: α) αγορά καλού καλωδίου. Ψάξε στο internet γιατι εδώ δεν ξέρω αν βρεις. Δοκίμασε προσγειωμένες μάρκες καλωδίων Oelbach ή κάτι τέτοιο που είναι αποδεδιγμένα καλές και όχι πολύ ακριβές. β) θα έβαζα ξανά την πλακετίτσα του splitter. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ύπαρξη αντιστάσεων εκεί, ούτε να δω το κύκλωμά τους. Μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω ότι ήταν εκεί για matching της εμπέδησης... γ) προσεκτικές και καθαρές κολλήσεις. Προσοχή στις ψυχρές, καταστρέφουν τον ήχο. Καλό καλάι και καθαρό κολλητήρι. Και σωστή θέρμανση της κόλησης ΚΑΙ όλων των επιφανειών που κολλάς (καλώδιο και ακροδέκτες) Την αντικατάσταση του καλωδίου πως την έκανες? άνοιξες το Plug και το κόλλησες? Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από nkarama
alset Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, nkarama είπε Αφού αποδίδουν την Trance και την (ηλεκτρονικά φτιαγμένη) Ορχηστρική μουσική ΠΙΣΤΑ? Τι θες και ανακατεύεσαι? 😝 Αντε για να έρθω και Ontopic, αφού φαίνετε ότι τα γουστάρει τα ακουστικά, εγώ θα έκανα τα εξής: α) αγορά καλού καλωδίου. Ψάξε στο internet γιατι εδώ δεν ξέρω αν βρεις. Δοκίμασε προσγειωμένες μάρκες καλωδίων Oelbach ή κάτι τέτοιο που είναι αποδεδιγμένα καλές και όχι πολύ ακριβές. β) θα έβαζα ξανά την πλακετίτσα του splitter. Δεν μπορώ να εξηγήσω την ύπαρξη αντιστάσεων εκεί, ούτε να δω το κύκλωμά τους. Μόνο υπόθεση μπορώ να κάνω ότι ήταν εκεί για matching της εμπέδησης... γ) προσεκτικές και καθαρές κολλήσεις. Προσοχή στις ψυχρές, καταστρέφουν τον ήχο. Καλό καλάι και καθαρό κολλητήρι. Και σωστή θέρμανση της κόλησης ΚΑΙ όλων των επιφανειών που κολλάς (καλώδιο και ακροδέκτες) Την αντικατάσταση του καλωδίου πως την έκανες? άνοιξες το Plug και το κόλλησες? Ξαναλέω, η συντριπτική πλειοψηφία των κρητικών, είναι θετικότατη στα momentum in ear. Δεν είναι ότι εγώ τα γουστάρω, τα γουστάρει η πλειοψηφία, είναι πάρα πολύ απλό! Μιλάμε για sennheiser των 100 ευρώ ούτε θολά ούτε τίποτα για ψείρες. Αν τα συγκρίνω κι εγώ βέβαια με τα Sony mdr v6 μου είναι για πέταμα όχι απλά θολά! Αφού δεν γνωρίζεις ότι η καλή ηλεκτρονική μουσική (Trance, ambient, 2SFH, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Jean Michel Jarre, Gramatik, Moby) έχει εξαιρετικό separation ήχων, ψάξε κριτικές ροκάδων, τί να πω 😅. Κι όταν λέω trance δεν εννοώ τα πίου πίου που ακούν στην Ελλάδα... Η πλακετίτσα είναι συνάδελφε, δεν είναι το καλώδιο και οι κολλήσεις. Η ψυχρή κόλληση δεν επηρεάζει τον ήχο, μόνο τις πολύ υψηλές συχνότητες π.χ. καλώδιο κεραίας. Δυστυχώς όμως καταστράφηκε (με αυτά που γράφεις 😛), έβαλα σε σειρά τις αντιστάσεις αλλά τίποτα. Τσιμπιδάκι και χάιδεμα με το κολλητήρι για smd κολλήσεις κι αν έχεις και μυωπία, βγάζεις τα γυαλιά για φυσικό ζουμ! Ναι άνοιξα το plug και το κόλλησα. Πως θα έπρεπε να την κάνω την αντικατάσταση; (τί θα ακούσω πάλι; 😅) Επεξ/σία 6 Οκτωβρίου 2021 από alset
nkarama Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, alset είπε Η πλακετίτσα είναι συνάδελφε, δεν είναι το καλώδιο και οι κολλήσεις. Η ψυχρή κόλληση δεν επηρεάζει τον ήχο, μόνο τις πολύ υψηλές συχνότητες π.χ. καλώδιο κεραίας. Δυστυχώς όμως καταστράφηκε (με αυτά που γράφεις 😛), έβαλα σε σειρά τις αντιστάσεις αλλά τίποτα. Τσιμπιδάκι και χάιδεμα με το κολλητήρι για smd κολλήσεις κι αν έχεις και μυωπία, βγάζεις τα γυαλιά για φυσικό ζουμ! Ναι άνοιξα το plug και το κόλλησα. Πως θα έπρεπε να την κάνω την αντικατάσταση; (τί θα ακούσω πάλι; 😅) Καλά εννοείτε ότι για τα SMD καλό μεγενθυντικό φακό... Οι ψυχρες επηρεάζουν οτιδήποτε απο DC μέχρι ψηλές συχνότητες. Το δεύτερο πράγμα που κάνουν οι επισκευαστές ηλεκτρονικοί, είναι να ψάξουν για ψυχρές (το πρώτο είναι να ψάξουν για εμφανή καμένα εξαρτήματα). Μην τις παίρνεις ελαφρά την καρδία... Δεν κατάλαβα, τελικά τις έβαλες και δεν εχεις την ποιότητα που είχες πριν? ΄Η δεν έπαιζε καθόλο? Μήπως δεν ήταν σε σειρά? φαίνονται καθόλου οι δρόμοι της πλακέτας? Αν πάλι τις έβαλες σωστά και απλά δεν είχες βελτίωση, τότε το μόνο που σου μένει είναι το καλώδιο και οι κολλήσεις, δεν βλέπω κάτι άλλο.... Μην σε παραξενεύει η ερώτηση μου.. Μπορεί τα plug να είναι έτσι φτιαγμένα που να μην ανοίγουν.....
alset Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, nkarama είπε Καλά εννοείτε ότι για τα SMD καλό μεγενθυντικό φακό... Οι ψυχρες επηρεάζουν οτιδήποτε απο DC μέχρι ψηλές συχνότητες. Το δεύτερο πράγμα που κάνουν οι επισκευαστές ηλεκτρονικοί, είναι να ψάξουν για ψυχρές (το πρώτο είναι να ψάξουν για εμφανή καμένα εξαρτήματα). Μην τις παίρνεις ελαφρά την καρδία... Δεν κατάλαβα, τελικά τις έβαλες και δεν εχεις την ποιότητα που είχες πριν? ΄Η δεν έπαιζε καθόλο? Μήπως δεν ήταν σε σειρά? φαίνονται καθόλου οι δρόμοι της πλακέτας? Αν πάλι τις έβαλες σωστά και απλά δεν είχες βελτίωση, τότε το μόνο που σου μένει είναι το καλώδιο και οι κολλήσεις, δεν βλέπω κάτι άλλο.... Μην σε παραξενεύει η ερώτηση μου.. Μπορεί τα plug να είναι έτσι φτιαγμένα που να μην ανοίγουν..... Δεν μπόρεσα να καταλάβω τους διαδρόμους στην πλακέτα δεν φαίνονται καλά. Τις έβαλα σε σειρά και η ποιότητα ηταν η ίδια. Λογικά δεν ηταν σε σειρά! Αυτός κάνει το ίδιο και δεν αναφέρει κάτι για μείωση της ποιότητας ήχου! https://www.head-fi.org/threads/sennheiser-momentum-in-ear-repair.875807/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα