Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας. Έχω τα Sennheiser Momentum in ear χρόνια. Το καλώδιο ξεκίνησε να λιώνει πολύ γρήγορα μέχρι που φάνηκαν τα σύρματα από μέσα.

Αγόρασα κάτι φτηνά ακουστικά και αντικατέστησα το καλώδιο μόνο, αλλα τώρα ο ήχος είναι χαμηλότερης ποιότητας, θαμπός. Ίδιο μπασο αλλά θαμπές υψηλές συχνότητες.

Στην διχάλα που χωρίζονται τα ακουστικά, υπήρχε ένα μικρό κυκλωματάκι. Επίσης το καλώδιο της γείωσης συνδέονταν σε περίεργα μέρη, δεν μπόρεσα να το καταλάβω. Παίζουν αυτά κάποιον ρόλο στην ποιότητα του ήχου ή να είναι κάτι άλλο;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλημέρα,

Αν δεν σύνδεσες σωστα τις γειωση(σεις) ναι πολυ πιθανο να το κανει απο εκει. Επισης το καλωδιο που εβαλες αν η σύνθετη του αντισταση ειναι μεγαλύτερη, μπορεί να κανει προβλήματα στην ακουστική συχνότητα. Κάποια φώτο θα βοηθούσε.

• Like 1
Δημοσ.

Προφανως και το καλωδιο παιζει ρολο στη ποιοτητα του ηχου.Μονο και μονο που μεσολαβησαν κολλησεις,μειωνουν τη ποιοτητα.Ενω οι γειωσεις πιθανοτατα ειναι η θωρακιση για τις παρεμβολες που παλι επηρεαζει τη ποιοτητα.

Εαν δε παρεις εξισου καλο καλωδιο η και καλυτερο,μη περιμενεις να ακουσεις αναλογη ποιοτητα.

• Like 2
Δημοσ.
6 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Καλημέρα,

Αν δεν σύνδεσες σωστα τις γειωση(σεις) ναι πολυ πιθανο να το κανει απο εκει. Επισης το καλωδιο που εβαλες αν η σύνθετη του αντισταση ειναι μεγαλύτερη, μπορεί να κανει προβλήματα στην ακουστική συχνότητα. Κάποια φώτο θα βοηθούσε.

Το κύκλωμα 2 είναι για τα κουμπιά και το μικρόφωνο αλλά το κύκλωμα 1 δεν ξέρω αν υπάρχει και στα φτηνά ακουστικά. Επίσης δεν ξέρω αν υπάρχει η γείωση στα φτηνά και πως συνδέεται.

Προς το κάθε ακουστικό βγαίνουν μόνο από δύο σύρματα και στα sennheiser και στα φτηνα.

Η γείωση στα sennheiser συνδέονταν εσωτερικά στο δεξί καλώδιο σε ένα από τα δύο σύρματα και στα κυκλώματα 1 και 2 (αν και έμοιαζε να είναι απλά κολλημένη με το ένα από τα δύο σύρματα).

(Το τεράστιο mouse pad είναι λείο σουπλά απο το jumbo 0.79 ευρώ 😋)

Untitled.png

Δημοσ.

Το πλακετακι στο sennheiser εχει τιποτε αλλο εκτος απο τα κουμπιά και το μικρόφωνο?.

Δεν μπορω να το δω καλα στην φωτο.

Αν εχεις πολυμετρο (βαλτο στο buzzer) και βεβαιώσου οτι η γείωση "κλείνει κύκλωμα" στο 3πινο καρφί

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Shine_In_The_Night είπε

Τα πετας και παιρνεις αλλα.

Λογικα τα εχουν βγαλει τα λεφτα τους :P

Δεν είναι τόσο απλό. Είναι τα sennheiser momentum in ear, τα πήρα 100 ευρώ! Κάτι airpods και κάτι samsung AKG δεν πιάνουν μία μπροστά τους. Έχασα παραδεισένια ποιότητα ήχου απλά και μόνο επειδή τα καλώδιά τους λιώνουν ενώ το βασικό ακουστικό δουλεύει κανονικά. Πρέπει να δώσω άλλα τόσα λεφτα τώρα.

Επεξ/σία από alset
Δημοσ.

Δε στέλνεις ένα mail στον κατασκευαστή, μήπως υπάρχει σαν ανταλλακτικό το καλώδιο για αγορά;

Αλλιώς, υπάρχουν στα 70€, καινούρια. (Αν είναι τα ίδια).

https://www.nakas.gr/en/proionta/oikiakos-ichos-eikona/akoustika/akoustika-mini-pseires/sennheiser-momentum-in-ear-i-red-new-packaging-akoystiko-sennheiser_564276/

Δημοσ.

Το έψαξα λίγο δεν υπάρχουν, θα στείλω και ένα email. Ψάχνοντας έπεσα στα in ear monitors KZ ZS10 Pro, τα ξέρει κανείς; 

Δημοσ.
16 ώρες πριν, alset είπε

Δεν είναι τόσο απλό. Είναι τα sennheiser momentum in ear, τα πήρα 100 ευρώ! Κάτι airpods και κάτι samsung AKG δεν πιάνουν μία μπροστά τους. Έχασα παραδεισένια ποιότητα ήχου απλά και μόνο επειδή τα καλώδιά τους λιώνουν ενώ το βασικό ακουστικό δουλεύει κανονικά. Πρέπει να δώσω άλλα τόσα λεφτα τώρα.

Οχι ψειρες με καλωδιο.

Παντα χαλαει το καλωδιο οσο και αν κοστιζουν.

Δημοσ.
19 ώρες πριν, alset είπε

Ψάχνοντας έπεσα στα in ear monitors KZ ZS10 Pro, τα ξέρει κανείς; 

Τι ήχος σου αρέσει; Για να σε κατατοπισω σε εταιρίες και μοντέλα.

Κοιτάς με μικρόφωνο ή χωρίς?

Δημοσ.
7 ώρες πριν, Dr.Tesla είπε

Τι ήχος σου αρέσει; Για να σε κατατοπισω σε εταιρίες και μοντέλα.

Κοιτάς με μικρόφωνο ή χωρίς?

Θέλω ήχο υψηλής ποιότητας, χωρίς καθόλου εφε όπως bass boost. Δεν με ενδιαφέρει κανένα άλλο χαρακτηριστικό, ας έχει και σύρμα αντί για καλώδιο... Το budget μου είναι μέχρι 100 ευρώ περίπου.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εξήγησε μου λίγο τι εννοείς χωρίς bass boost...
Τα momentum που είχες πριν ειναι U shaped ακουστικά. Ο ήχος τους δεν είναι ακριβής, με την ένοια της πιστότητας. Πρέπει να είχες bass bleed σε όλο τα mid range και να άκουγες τις φωνές μέσα απο το πηγάδι συγκριτικά με άλλα. Απλά κοίτα τη μαύρη γραμμή σε σύγκριση με τη μπλε. 

image.png.c1846f1c15ccd2877c4d26bdc0f664f9.png

Αν πας κατευθείαν σε neutral και αναλυτικό ήχο δεν είμαι σίγουρος πως θα αντέξεις το ποσό κουράζουν τα peak στα γυναικεία φωνητικά. Προφανώς όμως συνηθίζεται και μαθαίνεις πάνω σε αυτό. 
image.png.e0fc803a8be23c5d20eeb750e050cf6f.png

https://www.amazon.es/dp/B091DPFLSH
https://www.amazon.co.uk/Linsoul-Performance-Reference-Audiophile-Musician/dp/B089ZZ6PXW/

Τα Aria 2021 είναι από τα καλύτερα στο κάτω των 100. Και τα T2 Plus είναι πολύ στρωτά για τα 50-60 ευρώ τους. 
Αποσπώμενα καλώδια και Foam / Silicone eartips τα βρίσκεις στην πορεία ανάλογα με την προτίμηση. 

Μπορείς να πάρεις εξίσου καλό ήχο από τα Galaxy buds+ που παίζουν στα 70-80 ευρώ συνήθως, αν θες να δεις κάτι σε ασύρματα. 

Επεξ/σία από Dr.Tesla
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 1/10/2021 στις 4:23 ΠΜ, alset είπε

Έχω τα Sennheiser Momentum in ear χρόνια.

Στις 2/10/2021 στις 1:35 ΜΜ, Shine_In_The_Night είπε

Τα πετας και παιρνεις αλλα.

Λογικα τα εχουν βγαλει τα λεφτα τους

Στις 2/10/2021 στις 10:22 ΜΜ, alset είπε

Δεν είναι τόσο απλό. Είναι τα sennheiser momentum in ear, τα πήρα 100 ευρώ! Πρέπει να δώσω άλλα τόσα λεφτα τώρα.

Έκανες πριν από «χρόνια» μια επένδυση σε ακουστικά…

Προφανώς και ήσουν ευχαριστημένος όλα αυτά τα χρόνια…

Τίποτα σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι «αθάνατο»…

Έβγαλαν τα χρήματα τους…

Τώρα θα πρέπει να συμβιβαστείς με την ιδέα ότι πρέπει να ξανά «επενδύσεις»…

Έτσι είναι η ζωή…

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...