Τέρης Α. Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 23 λεπτά πριν, micos000 είπε για να δεις ποια κανάλια είναι σχετικά άδεια στο σημείο που σε ενδιαφέρει ώστε να βάλεις το wifi σου σε κάποιο από αυτά τα κανάλια. Τα απότελέσματα σε 2 σημεία του σπιτιού (έχω κλείσει τα δικά μου που εκπέμπουν στο κανάλι 11): Spoiler 25 λεπτά πριν, micos000 είπε Δεν είναι για να ελέγξεις το σήμα Αυτό έκανα για να πάρω μια παραπάνω ιδέα αντί για τις 4 γραμμές του WiFi που δείχνει πάνω δεξιά το σηματάκι του κινητού: Spoiler
micos000 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Οπότε το 14 είναι καθαρό και μπορείς να το βάλεις και στο 13. Στο 11 βλέπω ότι κυριαρχεί το Vodafone Pao ενώ στα 4-8 γίνεται... κορωνοπάρτι!!!
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Έκανα κάποιες ρυθμίσεις (ήμουν στο ίδιο σημείο κατά τις δοκιμές) και έβγαλα τα παρακάτω αποτελέσματα. Το ρούτερ δίνει μέχρι κανάλι 13. Έκανα δοκιμή στο WiFi 1 (αν και τέτοια σχεδιαγράμματα υπάρχουν απ' ότι είδα και στο internet). * Το bandwidth να το βάλω στο Auto (40MHz) ή στα 20MHz που πιάνει μικρότερη έκταση καναλιών; ** Να υποθέσω ότι στο κανάλι 1 έχει μεγαλύτερη εμβέλεια αλλά μικρότερες ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων, ενώ στο 13 έχει μικρότερη εμβέλεια αλλά μεγαλύτερες ταχύτητες; Στα 20MHz: Στα 40MHz: Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από Τέρης Α.
micos000 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Τα κανάλια δεν έχουν σχέση με την εμβέλεια και την ένταση. Όσο μεγαλώνει η συχνότητα (Mhz) τόσο αυξάνεται η ποιότητα του σήματος αλλά μικραίνει η ένταση και κατ' επέκταση η εμβέλεια. Για αυτό και βλέπεις πτώση στα db από τα 20 στα 40Mhz. EDIT: Το έψαξα λίγο με τα κανάλια και έπεσα σε ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής... Αναφορά σε κείμενο Πρόσφατες παρατηρήσεις τόνισαν ότι η χρήση των καναλιών 40MHz επηρεάζεται, λόγω ερτζιανών κυμάτων που παρουσιάζουν συμφόρηση. [...] Όλες οι εκδόσεις Wi-Fi μέχρι και 802.11n (a, b, g, n) λειτουργούν μεταξύ των συχνοτήτων των 2400 και 2500MHz. Παρόμοια με τα τηλεοπτικά κανάλια, αυτή η σειρά έχει διανεμηθεί περαιτέρω σε ορισμένες μικρότερες ζώνες ή κανάλια. Υπάρχουν 14 κανάλια που διατίθενται στα 2.4GHz και χωρίζονται από 5 τα MHz, εκτός από ένα διάστημα 12 MHz πριν το κανάλι 14. Αυτή η ασήμαντη εμβέλεια σήματος είναι ο κύριος λόγος που οδηγεί στην επικάλυψη των καναλιών και την κακή απόδοση στο ασύρματο δίκτυό σας. Ευτυχώς, τα κανάλια όπως το 1, 6 και 11 απέχουν αρκετά, εξασφαλίζοντας ότι δεν υπάρχει αλληλοεπικάλυψη. Θα πρέπει πάντα να προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε το κανάλι 1, 6, ή 11 σε μια εγκατάσταση 802.11 a, b ή g. Επιπλέον επιλέξτε τα κανάλια 1, 6, και 11, αν χρησιμοποιείτε 802.11n με κανάλια 20 MHz. Ωστόσο, αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα κανάλια 40MHz, πρέπει να γνωρίζετε ότι τα ραδιοκύματα θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συμφόρηση, εκτός και αν ζείτε σε μια μονοκατοικία στη μέση του πουθενά. Πηγή: https://www.secnews.gr/149197/πώς-αυξήσετε-την-ταχύτητα-wi-fi-σωστό-κανά/ Επίσης: https://www.cbtnuggets.com/blog/certifications/cisco/when-to-use-20mhz-vs-40mhz-vs-80mhz Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από micos000 1
Τέρης Α. Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, micos000 είπε Το έψαξα λίγο με τα κανάλια και έπεσα σε ένα άρθρο που αναφέρει τα εξής... Σχετικά με τα 1, 6, 11 το είδα κι εδώ: Τα τηλεοπτικά κανάλια (της Digea τουλάχιστον) παίζουν στα ~500MHz και το ραδιόφωνο FM στα ~100MHz. Τελικά εγώ τι να κάνω, το αφήνω όπως ήταν ή πως το έβαλα στο κανάλι 13 στα 20MHz;
micos000 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Νομίζω ότι καλύτερα είναι στα 20MΗz και δες πως θα πάει στο 13. Αν έχεις προβλήματα δοκίμασε στα 1,6,11.
spyros_s Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Καλησπέρα φίλε μου. Τα ρούτερ που σου δίνει ο πάροχος είναι μόντεμ/ρουτερ και συνήθως δεν έχουν WAN θύρα. Αυτό που θες να κάνεις εσύ λοιπόν δεν μπορεί να γίνει με αυτή την συσκευή. Συνδέεις το ενα στην LAN τους άλλου και κάνει loopback, δεν θα σου παίξει. Θα σου πρότεινα για αρχή να μιλήσεις με τον πάροχο για να σου στείλει ένα καινούργιο που υποστηρίζει και 5Ghz band. Στην συνέχεια να προμηθευτείς μια συσκευή είτε ρούτερ αν θες άλλο δίκτυο είτε Access Point αν θες να παίζει στο ίδιο δίκτυο (πχ 192.168.1.0) Σου προτείνω αυτή τη συσκευή που βγαίνει με 2 και 3 κόμβους για επιπλέον εμβέλεια. Ρυθμίζεις την πρώτη και οι άλλες συνδεεονται μόνες τους. Wifi 6 και Mesh. Μπορείς να το ρυθμίσεις και σαν AP και σαν Router. Εύκολο και θα σου κάνει δουλειά. Έχουν και καλό support στην Ελλάδα και μπορούν να σε βοηθήσουν στην σύνδεση. https://eu.dlink.com/gr/el/products/covr-1102-ac1200-dual-band-whole-home-mesh-wifi-system
poulinos Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 31 Οκτωβρίου 2021 On 04/10/2021 at 15:46, spyros_s said: Καλησπέρα φίλε μου. Τα ρούτερ που σου δίνει ο πάροχος είναι μόντεμ/ρουτερ και συνήθως δεν έχουν WAN θύρα. Αυτό που θες να κάνεις εσύ λοιπόν δεν μπορεί να γίνει με αυτή την συσκευή. Συνδέεις το ενα στην LAN τους άλλου και κάνει loopback, δεν θα σου παίξει. Θα σου πρότεινα για αρχή να μιλήσεις με τον πάροχο για να σου στείλει ένα καινούργιο που υποστηρίζει και 5Ghz band. Στην συνέχεια να προμηθευτείς μια συσκευή είτε ρούτερ αν θες άλλο δίκτυο είτε Access Point αν θες να παίζει στο ίδιο δίκτυο (πχ 192.168.1.0) Σου προτείνω αυτή τη συσκευή που βγαίνει με 2 και 3 κόμβους για επιπλέον εμβέλεια. Ρυθμίζεις την πρώτη και οι άλλες συνδεεονται μόνες τους. Wifi 6 και Mesh. Μπορείς να το ρυθμίσεις και σαν AP και σαν Router. Εύκολο και θα σου κάνει δουλειά. Έχουν και καλό support στην Ελλάδα και μπορούν να σε βοηθήσουν στην σύνδεση. https://eu.dlink.com/gr/el/products/covr-1102-ac1200-dual-band-whole-home-mesh-wifi-system μια χαρα οποιοδηποτε adsl modem router μπορει να γινει access point και δεν γινεται loop .αν βαλεις με wan τοτε θα εχεις αλλα δικτυα και παραπανω απο ενα nat. και μπορεις να βαλεις οσα adsl modem router θες ως access points. On 03/10/2021 at 22:48, micos000 said: Οπότε το 14 είναι καθαρό και μπορείς να το βάλεις και στο 13. Στο 11 βλέπω ότι κυριαρχεί το Vodafone Pao ενώ στα 4-8 γίνεται... κορωνοπάρτι!!! oxi 14 καναλι.ειναι μονο Japan και δεν το πιανουν ολες οι συσκευες οσο θυμαμαι.οπως το 12 και 13 δεν το πιανουν οι αμερικανικες αν θυμαμαι παλι σωστα. On 02/10/2021 at 02:58, Τέρης Α. said: Το άνοιξα πάλι και παρατήρησα ότι μόνο 2,4GHz έχει. Το Speedport plus έχει και 5GHz. Αν κατάλαβα καλά έτσι έπρεπε να τα ρυθμίσω; Σε στοκ ρυθμίσεις και τα δύο: Reveal hidden contents Η ρύθμιση που έκανα στο βασικό: Reveal hidden contents Η ρύθμιση που έκανα στο Access point: Reveal hidden contents Reveal hidden contents Όλα δουλεύουν κανονικά. Ευχαριστώ για τη βοήθεια! Μια χαρα. On 02/10/2021 at 22:09, Τέρης Α. said: Μια και κατάφερα να ρυθμίσω αυτό, είπα να κάνω δοκιμή και σε άλλα ρούτερ, όμως παρ' όλο που έβαλα τις ίδιες ρυθμίσεις είχα τα παρακάτω αποτελέσματα: Αυτό που χρησιμοποιώ τώρα για AP: Reveal hidden contents Σ' αυτό ενώ δέχεται κανονικά τις ρυθμίσεις, δεν μπορώ να συνδεθώ μέσω WiFi. Reveal hidden contents Σ' αυτό μόλις αλλάξω την IP στο reboot δεν δίνει IP, μόνο 0.0.0.0, οπότε πάλι δεν μπορώ να συνδεθώ: Reveal hidden contents μπορεις να βαλεις οσα adsl modem router θες ως access point. απλα θες τα παρακατω. ολα θα εχουν κλειστο dhcp εκτος απο το αρχικο. ολα θα εχουν διαφορετικη Ip η οποια να ειναι εκτος ευρους dhcp του αρχικου ρουτερ. θα τα σεταρεις ενα ενα και μετα θα τα κουμπωνεις πανω στο αλλο. δεν θα τα κουμπωσεις ολα μαζι διοτι αν εχουν την ιδια ip θα εχεις θεμα.συν οτι θα παιζουν 500 dhcp μεσα. 1
spyros_s Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 1 Νοεμβρίου 2021 Στις 31/10/2021 στις 1:27 ΠΜ, poulinos είπε μια χαρα οποιοδηποτε adsl modem router μπορει να γινει access point και δεν γινεται loop .αν βαλεις με wan τοτε θα εχεις αλλα δικτυα και παραπανω απο ενα nat. και μπορεις να βαλεις οσα adsl modem router θες ως access points. Δεν γίνεται σε όλα, σίγουρα. Και δεν είναι και σωστό τεχνικά. Αν η συσκευή δεν διαθέτει λειτουργία AP, δεν λειτουργεί σαν AP. Αν δουλεύει, θα δουλεύει σαν Wireless HUB. Σε οικιακό δίκτυο χωρίς απαιτήσεις, όχι σοβαρές, αλλά γενικά απαιτήσεις θα είναι αμελητέο σε βαθμό να χρειάζεται μια επανεκίνηση όταν θα κολλήσει. Σε σοβαρές εγκαταστάσεις ή και οικιακές με κάποια απαίτηση πέραν της χρήσης για FB θα έχει προβλήματα. Το NAT υφίσται από το Public δίκτυο προς το Private. Τα AP μπορούν να κάνουν ανεξάρτητη δίκτυο χωρίς της χρήση του NAT. Το ότι δουλεύει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό τεχνικά. 1
poulinos Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2021 On 01/11/2021 at 12:32, spyros_s said: Δεν γίνεται σε όλα, σίγουρα. Και δεν είναι και σωστό τεχνικά. Αν η συσκευή δεν διαθέτει λειτουργία AP, δεν λειτουργεί σαν AP. Αν δουλεύει, θα δουλεύει σαν Wireless HUB. Σε οικιακό δίκτυο χωρίς απαιτήσεις, όχι σοβαρές, αλλά γενικά απαιτήσεις θα είναι αμελητέο σε βαθμό να χρειάζεται μια επανεκίνηση όταν θα κολλήσει. Σε σοβαρές εγκαταστάσεις ή και οικιακές με κάποια απαίτηση πέραν της χρήσης για FB θα έχει προβλήματα. Το NAT υφίσται από το Public δίκτυο προς το Private. Τα AP μπορούν να κάνουν ανεξάρτητη δίκτυο χωρίς της χρήση του NAT. Το ότι δουλεύει κάτι δεν σημαίνει ότι είναι και σωστό τεχνικά. ως τωρα δεν εχω πετυχει να μην πετυχαινει σε καποιο. δεν ειπε κανεις οτι ειναι σωστα τεχνικο.απλα οτι παιζει. και συνηθως το κανουν ατομα που απλα δεν εχουν απαιτησεις .τωρα αν το κανεις σε επαγγελματικη φαση ή δεν ξερω που εκει απλα σηκωνω τα χερια ψηλα.απλα το να παρει wan router Και οχι access points και να εχει 100 Nat επισης ειναι λαθος και επισης το κανουν πολλοι. γενικως υπαρχει μια ταση να γινονται πολλα λαθη σε υλοποιησεις ειτε σπιτιου ειτε πιο σοβαρες πχ ξενοδοχεια. οτι πληρωνει ο καθενας παιρνει. 1
Τέρης Α. Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 31/10/2021 στις 1:27 ΠΜ, poulinos είπε oxi 14 καναλι.ειναι μονο Japan και δεν το πιανουν ολες οι συσκευες οσο θυμαμαι.οπως το 12 και 13 δεν το πιανουν οι αμερικανικες αν θυμαμαι παλι σωστα. Καλώς, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι συσκευές μου να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το ρούτερ σε συχνότητες πάνω από κανάλι 11, το γύρισα στο κανάλι 9 και πιάνω από 7-11. Στις 31/10/2021 στις 1:27 ΠΜ, poulinos είπε μπορεις να βαλεις οσα adsl modem router θες ως access point. Άλλαξα την IP του κεντρικού ρούτερ και την έβαλα 192.168.1.2. Θα έχω κάποιο πρόβλημα; Στις 4/10/2021 στις 3:46 ΜΜ, spyros_s είπε Τα ρούτερ που σου δίνει ο πάροχος είναι μόντεμ/ρουτερ και συνήθως δεν έχουν WAN θύρα. Έχω και ρούτερ με WAN και 5GHz. Τι παραπάνω να κάνω μ' αυτό; Η σύνδεσή μου είναι VDSL στα 50Mbp/s (ακριβώς όμως!). Στις 4/10/2021 στις 3:46 ΜΜ, spyros_s είπε Αυτό που θες να κάνεις εσύ λοιπόν δεν μπορεί να γίνει με αυτή την συσκευή. Συνδέεις το ενα στην LAN τους άλλου και κάνει loopback, δεν θα σου παίξει. Από τότε που το ρύθμισα δεν έχω ούτε μειωμένες ταχύτητες, ούτε αποσυνδέσεις, ούτε χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση το ρούτερ ή κάποια συσκευή. Δηλαδή δουλεύει όπως ακριβώς ήθελα/ περίμενα! Στις 4/10/2021 στις 3:46 ΜΜ, spyros_s είπε Σου προτείνω αυτή τη συσκευή που βγαίνει με 2 και 3 κόμβους για επιπλέον εμβέλεια. Ρυθμίζεις την πρώτη και οι άλλες συνδεεονται μόνες τους. Wifi 6 και Mesh. Μπορείς να το ρυθμίσεις και σαν AP και σαν Router. Εύκολο και θα σου κάνει δουλειά. Έχουν και καλό support στην Ελλάδα και μπορούν να σε βοηθήσουν στην σύνδεση. https://eu.dlink.com/gr/el/products/covr-1102-ac1200-dual-band-whole-home-mesh-wifi-system Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά αν δει η μάνα μου αγορά 75ε θα με πετάξει έξω από το βιβλιάριο. Στις 1/11/2021 στις 12:32 ΜΜ, spyros_s είπε δεν είναι και σωστό τεχνικά (...) με κάποια απαίτηση πέραν της χρήσης για FB θα έχει προβλήματα. Δηλαδή φαίνεται να δουλεύει σωστά, αλλά στη πραγματικότητα υπάρχει πρόβλημα; Οι συσκευές που είναι συνήθως συνδεδεμένες στο AP (αναρωτιέμαι γιατί έχω το κεντρικό ρούτερ στο δωμάτιό μου που δεν χρησιμοποιείται καθόλου Wireless και δεν το βάζω στη κουζίνα να έχουμε και το βασικό τηλέφωνο μέσω της θύρας του ρούτερ...) είναι το smartphone μου, το tablet της μητέρας μου, η συνδρομητική και το λάπτοπ όταν το ανοίγουμε. Έκανα μια δοκιμή μεταφοράς ταινίας και από τις δύο συσκευές μέσω Anydesk από το PC μου που είναι με LAN στο κεντρικό ρούτερ, στο laptop που είναι συνδεδεμένο με WLAN στο AP και παρακάτω οι ταχύτητες που έπιασα: Spoiler Οι συνδεδεμένες συσκευές στο AP: Το λάπτοπ: Το PC: Κατά σειρά προτίμησης με ενδιαφέρει: ασφάλεια>προσβασιμότητα σε ιστοσελίδες>εμβέλεια>ταχύτητα. Αρχική σκέψη, ήταν να βάλω repeater, ώστε όταν μετακινούμαι από τα όρια του ενός δικτύου στο άλλο να μην χρειάζεται να αποσυνδέομαι από το ένα δίκτυο και να μπαίνω στο άλλο, αλλά από ότι είδα από αντίστοιχα θέματα δεν λειτουργεί με τα ρούτερ των παρόχων. Έκανα πριν λίγες μέρες μια δοκιμή παίζοντας με κάποιες ρυθμίσεις στα ρούτερ και φάνηκε να δουλεύει (σε μία συσκευή) αλλά μετά έχασα τη πρόσβαση σε ένα από τα δύο ρούτερ, οπότε το άφησα. Επεξ/σία 19 Νοεμβρίου 2021 από Τέρης Α.
poulinos Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Νοεμβρίου 2021 On 15/11/2021 at 02:59, Τέρης Α. said: Καλώς, αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα οι συσκευές μου να μην μπορούν να επικοινωνήσουν με το ρούτερ σε συχνότητες πάνω από κανάλι 11, το γύρισα στο κανάλι 9 και πιάνω από 7-11. Άλλαξα την IP του κεντρικού ρούτερ και την έβαλα 192.168.1.2. Θα έχω κάποιο πρόβλημα; Έχω και ρούτερ με WAN και 5GHz. Τι παραπάνω να κάνω μ' αυτό; Η σύνδεσή μου είναι VDSL στα 50Mbp/s (ακριβώς όμως!). Από τότε που το ρύθμισα δεν έχω ούτε μειωμένες ταχύτητες, ούτε αποσυνδέσεις, ούτε χρειάστηκε να κάνω επανεκκίνηση το ρούτερ ή κάποια συσκευή. Δηλαδή δουλεύει όπως ακριβώς ήθελα/ περίμενα! Ευχαριστώ για την πρόταση, αλλά αν δει η μάνα μου αγορά 75ε θα με πετάξει έξω από το βιβλιάριο. Δηλαδή φαίνεται να δουλεύει σωστά, αλλά στη πραγματικότητα υπάρχει πρόβλημα; Οι συσκευές που είναι συνήθως συνδεδεμένες στο AP (αναρωτιέμαι γιατί έχω το κεντρικό ρούτερ στο δωμάτιό μου που δεν χρησιμοποιείται καθόλου Wireless και δεν το βάζω στη κουζίνα να έχουμε και το βασικό τηλέφωνο μέσω της θύρας του ρούτερ...) είναι το smartphone μου, το tablet της μητέρας μου, η συνδρομητική και το λάπτοπ όταν το ανοίγουμε. Έκανα μια δοκιμή μεταφοράς ταινίας και από τις δύο συσκευές μέσω Anydesk από το PC μου που είναι με LAN στο κεντρικό ρούτερ, στο laptop που είναι συνδεδεμένο με WLAN στο AP και παρακάτω οι ταχύτητες που έπιασα: Hide contents Οι συνδεδεμένες συσκευές στο AP: Το λάπτοπ: Το PC: Κατά σειρά προτίμησης με ενδιαφέρει: ασφάλεια>προσβασιμότητα σε ιστοσελίδες>εμβέλεια>ταχύτητα. Αρχική σκέψη, ήταν να βάλω repeater, ώστε όταν μετακινούμαι από τα όρια του ενός δικτύου στο άλλο να μην χρειάζεται να αποσυνδέομαι από το ένα δίκτυο και να μπαίνω στο άλλο, αλλά από ότι είδα από αντίστοιχα θέματα δεν λειτουργεί με τα ρούτερ των παρόχων. Έκανα πριν λίγες μέρες μια δοκιμή παίζοντας με κάποιες ρυθμίσεις στα ρούτερ και φάνηκε να δουλεύει (σε μία συσκευή) αλλά μετά έχασα τη πρόσβαση σε ένα από τα δύο ρούτερ, οπότε το άφησα. 1/.το βλεπεις αμα μια συσκευη δεν πιανει ενα καναλι.αλλα γενικα τα 2.4 ghz εχουν πεθανει λιγο. 2.οχι δεν θα εχεις θεμα αν ειναι 192.168.1.2 αρκει ο dhcp να ξεκιναει πχ απο την 3 και η 2 να μην υπαρχει καπου με static. 3.αν εχει 5 ghz θα εχεις καλυτερες ταχυτητες ειτε παιξεις με wan ειτε με lan.απλα στο wan θα σου κανει ενα Nat ακομα σαν να εχεις ενα δευτερο δικτυο. 4. δεν μπορεις να κανεις roaming στα access point ουτε στα Repeater αν δεν υποστηριζουν Roaming,mesh Κτλ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα