Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα σε όλη τη παρέα!

Θα ήθελα τη βοήθεια σας σχετικά με την επιλογή home cinema ή ηχόμπαρας.

Αρχικά να πω ότι ενώ γνωρίζω γενικότερα από τεχνολογία αλλά όσον αφορά το κομμάτι του ήχου είμαι παντελώς άσχετος :P :P .

Για να μην σας κουράζω έχουμε και λέμε:

Η τηλεόραση που θα συνδεθεί είναι η 65XH9096 της sony (https://www.skroutz.gr/s/27820974/Sony-Smart-Τηλεόραση-LED-4K-UHD-KE-65XH9096-HDR-65.html?from=sku_spec_variations#specs)
Budget 350-400 ευρώ
Η χρήση θα είναι: Games - ταινιες (netflix) - μουσικη.
Ο χώρος (σαλόνι) ειναι μεσαίου μεγέθους

Η αλήθεια είναι οτι θα ήθελα κάτι με ηχεία πίσω από τον καναπέ κτλ κτλ άλλα δεν θέλω να υπάρχουν καλώδια στον χώρο (βασικά, έμενα δεν με νοιάζει αλλά θα γκρινιάζει η γυναίκα....) οπότε μάλλον προς soundbar πάω εκτός αν έχετε να προτείνετε κάτι εσείς (ασύρματα ηχεία πχ???).

Θα ήθελα και την βοήθεια σας όσον αφορά τον τρόπο σύνδεσης με την tv. Η συγκεκριμένη tv έχει hdmi arc αλλα είναι η ίδια υποδοχή που έχει και το hdmi 2.1 και χρησιμοποιώ και τις 2 υποδοχές που έχει για hdmi 2.1. Στην μια υποδοχή έχει συνδεθεί το ps5 και στην άλλη έχω ένα Nvdia shield το οποίο χρησιμοποιείται για netflix και cosmote tv. 

Στη χειρότερη καταργώ το Nvidia shield και χρησιμοποιώ τον Player της tv (ή αλλάζω Hdmi υποδοχή στο shield. Δεν ξέρω κατά πόσο όντως έχει νόημα το hdmi 2.1 για netflix... Μπορεί και να έχει δεν ξέρω, δεν το έχω ψάξει...).

Σκεφτόμουν για την LG Dolby Atmos Soundbar SN7Y 3.1.2 στα 280 απο το πλαίσιο (https://www.plaisio.gr/tileoraseis/home-audio/soundbars/lg-dolby-atmos-soundbar-sn7y-3-1-2_3575497) άλλα ξαναλέω δεν έχω την παραμικρή ιδέα απο soundbars, home cinema κτλ. οπότε θα εκτιμήσω πολύ οποιαδήποτε βοήθεια.

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ  προκαταβολικά!

Επεξ/σία από alexiron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια! 

Καλύτερα η LG σε σχέση με την παρακάτω;; (https://www.skroutz.gr/s/29021500/Samsung-HW-Q600A-Soundbar-360W-3-1-2-με-Τηλεχειριστήριο-Μαύρο.html

Επίσης μια τελευταία ερώτηση πριν παραγγείλω. Βλέπω υποστηρίζουν arc και όχι e arc ενώ η tv υποστηρίζει και τα 2 πρωτόκολλα. Μήπως θα έπρεπε να κοιτάζω σε e arc;; 

Μπορεί και να ρωτάω χαζομάρα... 😝

Επεξ/σία από alexiron
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στα συν της lg είναι η υποστήριξη ασυρμάτων πίσω ηχείων,  ασύρματο subwoofer και  σύμφωνα με την εταιρεία  HDMI 2.1 HDCP 2.3. Στα μείον η έλλειψη  Wi-Fi.

https://www.lg.com/gr/hxeia-systimata-hxou/lg-sn7y

Επεξ/σία από nakata1954
  • Like 1
Δημοσ.
Στις 2/10/2021 στις 7:42 ΠΜ, nakata1954 είπε

Σ' αυτό το Budget η  LG αλλά με πρόσθεση και των πίσω ηχείων ( SPK8 ) είναι όντως η καλύτερη επιλογή.

Eισαι σιγουρος οτι τα συγκεκριμένα πίσω ηχεία μπορουν να συνδεθουν/συνδιαστουν με αυτή την ηχόμπαρα;

κοιτάω στο επισημο site της LG και γράφει:

• SL9Y, SL8Y, SL7YF, SL5Y, SL4Y, SK10Y, SK9Y, SK8Y, SK6Y, SK5Y

https://www.lg.com/gr/hxeia-systimata-hxou/lg-SPK8

ΑΛΛΆ στα σχολια πιο κάτω καποιος γράφει οτι τα εχει συνδεσει με την SN7Y που συζητάτε. τελικά με ποια μοντέλα μπορει να συνδιαστει; γιατι και εγω ειμαι στο ψαξιμο και ειχα αποκλεισει ηχομπαρες γτ δεν μπορω να την συνδιασω με τα συγκεκριμενα πίσω ηχεια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 ώρες πριν, kallair είπε

τελικά με ποια μοντέλα μπορει να συνδιαστει; γιατι και εγω ειμαι στο ψαξιμο και ειχα αποκλεισει ηχομπαρες γτ δεν μπορω να την συνδιασω με τα συγκεκριμενα πίσω ηχεια.

Καλήμερα, μπορείς να τα συνδυάσεις/συνδέσεις και με τα τρία τελευταία μοντέλα της LG (SN7Y/SN8Y/SN9Y η 11 έχει δικά της) αλλά αν μπορείς να ανεβάσεις το ποσό που διαθέτεις για αγορά soundbar στα 700 ευρώ περίπου θα έλεγα να περιμένεις σε προσφορά / BF την jbl 9,1 (5.1.4 αντί για 5.1.2/ασύρματα πίσω ηχεία και πολύ καλύτερο ασύρματο sub ) που στα 700 ευρώ είναι VFM.

Επεξ/σία από nakata1954
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, nakata1954 είπε

Καλήμερα, μπορείς να τα συνδυάσεις/συνδέσεις και με τα τρία τελευταία μοντέλα της LG (SN7Y/SN8Y/SN9Y η 11 έχει δικά της) αλλά αν μπορείς να ανεβάσεις το ποσό που διαθέτεις για αγορά soundbar στα 700 ευρώ περίπου θα έλεγα να περιμένεις σε προσφορά / BF την jbl 9,1 (5.1.4 αντί για 5.1.2/ασύρματα πίσω ηχεία και πολύ καλύτερο ασύρματο sub ) που στα 700 ευρώ είναι VFM.

Σε ευχαριστώ φίλε μου. Θέλω να κρατήσω το μπάτζετ χαμηλά οπότε δεν υπάρχει περίπτωση να ανέβω τόσο. Έχω και τηλεόραση LG (55nanocell866) οπότε θέλω να μείνω στο οικοσύστημα.

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ για άλλη μια φορά για την βοήθεια nakata!

Η HW-Q600A πως σου φαίνεται; σκέφτομαι να δώσω κάτι παραπάνω και να πάω εκεί λογω earc και καλών κριτικών στο rtings. 

Δημοσ.

Κάπου κάνεις ΄λάθος η lg έχει hdmi 2.1 δηλαδή μπορεί να μεταφέρει (θεωρητικά) μέχρι και 48Gbps το δευτερόλεπτο ενώ η samsung έχει hdmi 2.0b ( 18 Gbps/sec ) σου προσάπτω screenshot απ τη σελίδα του rtings. 

Firefox_Screenshot_2021-10-08T13-08-29.435Z.png

• Like 1
Δημοσ.

Έχεις απόλυτο δίκιο.

Δεν ήθελα να γράψω την HW-Q600A αλλά την HW-Q800A.

Παρόλα αυτά την LG SN7Y 3.1.2 δεν την βρίσκω στο rtings. το μόνο που βρίσκω είναι το παρακάτω site που γραφεί πως δεν υποστηρίζει earc.

https://www.digitaltrends.com/sound-bar-reviews/lg-sn7y-review/

Όπως και να έχει θα ακούσω εσένα. Παίρνοντας ως δεδομένο πως και η SN7Y 3.1.2 και η HW-Q800A έχουν earc ποια από τις 2 λες?

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παρεμβαινω εδω για να μην ανοιξω άλλο θεμα.

Έχω μια 55αρα της Sony σε σχετικα μεγάλο σαλόνι και θα ήθελα μια ηχόμπαρα. Είναι γύρω στα 20τμ το σαλονι, αλλα δεν ειναι τοσο το μεγεθος οσο το οτι ειναι ενιαίος ο χωρος με τραπεζαρια κουζινα.

Θα εξυπηρετησει μια ηχομπαρα;

Αν ναι μεχρι 400 ευρω ψαχνω κατι και αν ειναι δυνατον να την χειριζομαι απο το χειριστηριο της τηλεορασης.

Ευχαριστώ! 

Επεξ/σία από pointyhat
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω παρομοιο σαλονι-κουζινα και πηρα τελικα την LG που αναφερουμε πιο πανω (lg-sn7y), μαζι με τα πισω ηχεια. απλα θα αναφερω οτι ειμαι απολυτα ικανοποιημενος και δεν εχω βαλει την ενταση πανω απο την μεση για να μην με δειρουν οι γειτονες..  τα πισω ηχεια αναγνωριστηκαν σχεδον αυτοματα. χειρισμος ανεβασμα/κατεβασμα φωνης γινεται απο το χειριστηριο της τηλεορασης και ανοιγοκλεινει μαζι με την τηλεοραση (εφοσον ειναι συνδεμενη με hdmi). ολες οι αλλες ρυθμισεις γινονται ειτε απο το χειριστηριο του ή απο την εφαρμογη στο κινητο (την συνιστω).

Επεξ/σία από kallair
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...