Προς το περιεχόμενο

Αναγνώριση της έκδοσης των Windows.

infini

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα PC που δεν μπαίνει στα windows και ψάχνω ένα τρόπο για να βρω πληροφορίες για το ποια ακριβώς έκδοση των Windows είναι εγκατεστημένη. Ξέρω ότι το μηχάνημα έχει Windows ΧΡ, αλλά θέλω να μάθω αν είναι home ή pro και αν έχει εγκατεστημένο το SP1. Μήπως υπάρχει κάποιο dos πρόγραμμα που να δίνει πληροφορίες γι'αυτό ή κάποια αρχεία στο directory του συστήματος;

Δημοσ.

dokimase na deis ti ekdosi einai to arxeio c:\windows\system32\kernel32.dll [se emena me sp1 leei 5.1.2600.1106 (xpsp1.020828-1920) ]

mporeis episeis na deis kai to c:\boot.ini px: se emena periexei:

[boot loader]

timeout=30

default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS

[operating systems]

multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά αλλά ο άνθρωπος λέει πως ΔΕΝ μπορεί να μπεί στα windows.Οπότε κάποιος άλλος εκτός απο τον μπακάλικο τρόπο του να δοκιμάσει να bootarei με cd των xp και αν καταφέρει να δώσει στο repair τις εντολές fixboot & fixmbr (αν κατάλαβα καλά δεν bootarei) δεν μου έρχεται αυτή την στιγμή.

Δημοσ.

φιλε μου απο dos μπορεις να μπεις?? αν ναι αυτο που ειπα πρεπει να δουλευει...αλλιως κανε boot με μια δισκεττα εκκινησης και προσπαθησε να κανεις το ιδιο η δες απο dos τα αρχεια που ειπε ο damn3...

Δημοσ.

ΤΟ winver δεν δουλεύει σε Dos οπότε και άνοιξα το boot.ini. Το λειτουργικό είναι Windows XP Pro. Θέλω να βρω ένα τρόπο ώστε να κρατήσω στο ακέραιο τον κατάλογο program files, τα documents και γενικά τις ρυθμίσεις που έχω κάνει. Όταν το cd των Xp βρει την παλιά εγκατάσταση, χρειάζεται να επιλέξω repair ή επανεγκατάσταση; Αν περάσω XP με SP1 πάνω σε εγκατάσταση XP χωρίς Service Pack, θα υπάρξει πρόβλημα;

Δημοσ.

λογικα αν κανεις repair θα φτιαξει η ηδη υπαρχουσα εκδοση που εχεις μαζι με τις ρυθμισεις τις πιο προσφατες...για καλο και για κακο κανε πρωτα και ενα backup...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...