sirboux Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα Έλαβα σήμερα τον adata s70 2tb και προσπάθησα να κάνω migrate-clone τον ssd μου ώστε να τον αντικαταστήσω σαν κύριο σκληρό Όλα τα προγράμματα μου έδωσαν σφάλμα sector bytes size Ssd 512 ενώ ο s70 4k sector size Αποφασίζω να πάω για φορμάτ φτιαχνω usb με το προγγραμα των windows 10 και στο install πανω μου λέει ότι ο s70 δν μπορεί να εγκατασταθεί, μετά από ψάξιμο βλέπω ότι πρέπει να επιλέξω bootable device το όνομα του usb με (uefi)όπως και έκανα αυτό με άφησε να κάνω εγκατάσταση όταν φτάνει στο 100 και και restart 2 πράγματα συμβαίνουν Η αφήνω το usb στη θύρα και κάνει loop ξανά install τα windows Η αφαιρώ το usb και πεταει incert a bootable device or disk και ας έχω σαν bootable device ton s70 Ssd samsung evo 850 500gb nvme adata s70 mobo b450 aorus elite Το ίδιο ακριβώς loop ειχα παθει και με ένα laptop της κοπέλας μου με άλλο ssd Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από sirboux
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν είμαι τόσο σχετικός με το αντικείμενο αλλά μου φαίνεται η απάντηση είναι μπροστά σου. Σου λέει να κοιτάξεις στο bios αν είναι ενργοπιημενος ο controller. Αν ειδα καλά στο bios στο storage boot option control έχεις την επιλογή legacy only. Δεν δοκιμάζεις να την αλλάξεις? 1
sirboux Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δοκιμασα και το άλλαξα έπαιξα ωρες με τις ρυθμίσεις δεν πήγα πουθενά Είτε legacy only είτε eufi only το ίδιο ηταν
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Συγνώμη αλλά προσπαθείς να Μπουταρεις από τον usb σκληρό ή καταλαβαίνω λάθος?
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Νομίζω χωρίς κάποιο προγραμμα να επεξεργαστεί κάποια αρχεία εγκαταστασης του Windows καμία εγκατάσταση Windows δεν μπορείς να ξεκινήσει από usb.
sirboux Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, atheatos είπε Συγνώμη αλλά προσπαθείς να Μπουταρεις από τον usb σκληρό ή καταλαβαίνω λάθος? Bootaro από το usb (uefi) και κάνω install κανονικά μολις μου γράφει restart to continue Η κάνω boot από τον nvme όπου πετάει τη μαύρη εικόνα Η boot πάλι από το usb όπου κανει ποιο install από την αρχή Εάν κάνω boot από το nvme άλλα με το usb στη θύρα τότε προσπαθεί να κάνει install άλλα κόλαει στο error Windows cannot install on this device στις photo
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Οκ. Μπορεί να είναι σφάλμα του bios. Έχεις το τελευταίο bios? Κάνε την εγκατάσταση σε uefi mode.
Aris_ Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 εφόσον σου κανει install τα win10 μετά η μητρική σου δεν βλέπει σωστά τον s70 μέσα απο το uefi και δεν κάνει boot δες bios και λίστα συμβατότητας
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μπορεί να θέλουν τα Windows κάποιον driver. Δες στην gigabyte για την μητρική σου αν έχει τίποτα σχετικό να κατεβάσεις και να το επιλέξεις με την εγκατάσταση του Windows.
sirboux Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Έκανα install το τελευταίο update πριν κάνω να βάλω το στικακι Παντός στα windows σαν δεύτερος σκληρός λειτουργούσε και έκανα και benchmark δεν ξέρω εάν βοηθάει αυτο
atheatos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Aπο ότι ειδα μόνο raid driver δίνει για την μητρική σου η gigabyte. Δεν ξέρω αν βοηθήσει στην εγκατάσταση του Windows. Πάντως πολύ περίεργο σφάλμα. Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις από το windows install usb που έφτιαξε να τρέξεις το command prompt και να κανείς clean τον nvme ssd. To clean a disk: At a command prompt, type diskpart. At the DISKPART prompt, type select disk 0. At the DISKPART prompt, type clean all. At the DISKPART prompt, type exit. Σε ποια θέση είναι o nvme θα πρέπει να το δώσεις το εντολή list disk αν θυμάμαι καλά. Γιατί μπορεί να μην ο 0 που δείχνει παραπάνω. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από atheatos
triplex1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Εβαλες τον καινουριο κοιταξες μηπως πηγες το boot στον παλιο και γι αυτο δεν μπορει να ξεκινησει Easy us to back up,,,,,,,,,,,,,,,,,,δεν υπαρχει περιπτωση να μη γινει κλωνος , κατι κανεις λαθος
sirboux Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μα έβγαλα όλους τους σκληρούς από το sata μονο cd άφησα Easy us δεν δοκίμασα έβαλα 3 άλλα προγράμματα Όλα το ίδιο σφάλμα bytes per sector difference
Nik1239 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Πόσους δίσκους έχεις στο σύστημα σου και πόσες θύρες έχει η μητρική;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα