Panagiotis5 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα Αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα με την κάρτα γραφικών (AMD Raden HD 5770) μου και θα ήθελα κάποιος να μου πει αν υπάρχει κάποια εξήγηση πέρα από το ότι η κάρτα "κάηκε": Η κάρτα δεν κάνει καθόλου boot όταν είναι συνδεδεμένη. Δεν ακούγεται καν το χαρακτηριστικό beep. Ούτε με HDMI ούτε με VGA. Ο υπολογιστής λειτουργεί όταν τον συνδέω με την integrated της μητρικής. Ωστόσο, η κάρτα γραφικών λειτουργεί κανονικά (ανάβουν και τα φωτάκια και ο ανεμιστήρας) όταν είναι συνδεδεμένη στον υπολογιστή. Να πω, επίσης, ότι και παλιότερα είχα θέμα με αυτήν την κάρτα, αλλά αφού έκανα re-install όλα τα drivers (και clean up το pc με το tool της AMD) άρχισε να ξαναδουλεύει κανονικά. Είναι pc 10ετίας+, ξέρω ότι είναι δύσκολα τα πράγματα, απλώς ρωτάω μήπως υπάρχει κάτι που μπορώ να δοκιμάσω. ΥΓ. Υπάρχει περίπτωση να έχουν και θέμα τα BIOS, αλλά δεν έχω τις γνώσεις για να είμαι σίγουρος. Παίζει ρόλο πχ και η μπαταρία των BIOS για αυτό το θέμα; (πχ. το pc έχει μονίμως ώρα και ημερομηνία εκτός συγχρονισμού όταν το ανοίγω). Θα εκτιμήσω κάθε απάντηση. Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε Ο υπολογιστής λειτουργεί όταν τον συνδέω με την integrated της μητρικής. Δεν είναι συνδεδεμένη τότε η κάρτα;
Panagiotis5 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε Δεν είναι συνδεδεμένη τότε η κάρτα; Την έβγαλα και το άλλαξα στη μητρική για δω αν λειτουργεί το pc χωρίς αυτήν. Αλλά το πρόβλημα όπως το περιγράφω είναι με την κάρτα συνδεδεμένη.
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Η κάρτα χάλασε. Δεν έχει κάτι άλλο να δοκιμαστεί, αφού δεν δίνει εικόνα στο BIOS. Δεν πρόκειται για πρόβλημα με drivers σ' αυτό το στάδιο. Εκτός αν... είναι θέμα τροφοδοτικού και δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα.
Panagiotis5 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 8 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε Εκτός αν... είναι θέμα τροφοδοτικού και δεν μπορεί να δώσει το απαιτούμενο ρεύμα. Εφόσον, όμως, ανάβουν τα φωτάκια κι ο ανεμιστήρας, μάλλον δεν είμαστε σ' αυτό το ενδεχόμενο...;
Τέρης Α. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν σημαίνει κάτι αυτό. Υπάρχουν και τροφοδοτικά που σε απλή χρήση Internet, Word δουλεύουν κανονικά και μόλις ξεκινήσει το gaming κάνει restart το PC.
Panagiotis5 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις. Τώρα αν πω να την αντικαταστήσω (με τα τωρινά δεδομένα) με μια αντίστοιχη (μέχρι Skyrim θέλω να παίξω), τι να κοιτάξω για budget επιλογές; Δεν το 'χω πολύ με αυτά τα θέματα, οπότε κάθε άποψη θα με βοηθούσε.
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Στις 30/9/2021 στις 5:03 ΜΜ, Panagiotis5 είπε τι να κοιτάξω για budget επιλογές; Κάποια από αυτές. Αν φτάνει στα 100ε το budget ασυζητητί η GT1030 είναι σχεδόν τρεις φορές καλύτερη από τη GT730.
Panagiotis5 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Ευχαριστώ πάρα πολύ για τις προτάσεις. Νομίζω ότι είναι καλύτερα να δώσω κάτι παραπάνω από το να ρισκάρω με κάποια μεταχειρισμένη. Ούτως ή άλλως δεν μιλάμε για ποσά που ξεφεύγουν ιδιαίτερα (οι διαφορές παίζουν στο 20ρι περίπου;). Επίσης, απ' ό, τι καταλαβαίνω σε αυτό το χαμηλό προφίλ δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να "περίμενω" την όλη κατάσταση με τις GPU, σωστά;
Τέρης Α. Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 5 Οκτωβρίου 2021 4 λεπτά πριν, Panagiotis5 είπε δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα να "περίμενω" την όλη κατάσταση με τις GPU, σωστά; Έχουμε μπροστά μας τουλάχιστον 6μηνο. Συνήθως όσοι στήνουν gaming σύστημα το τελευταίο χρόνο σχεδόν, προτείνουμε προσορινά/ επ 'αόριστον τη GT1030.
Προτεινόμενες αναρτήσεις