Προς το περιεχόμενο

παροχη ιντερνετ στο υπογειο

psi1984

Προτεινόμενες αναρτήσεις

καλησπερα θελω να διαμορφωσω την υπογεια αποθηκη μου σε γυμναστηριο και φυσικα θα χρειαστω ιντερνετ, υπαρχει καποιος τροπος απο τον 2ο οροφο που μενω να εχω ιντερνετ στο υπογειο ?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αν έχεις ρεύμα μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάτι τέτοιο https://www.skroutz.gr/c/913/network-plc/m/5702/TP-LINK.html?from=autocomplete&o=tp+link

Προϋπόθεση να παίρνει το υπόγειο απο το ίδιο ρολόι με το διαμέρισμα.

Εχω κανει ακριβως το ιδιο.... 24 αρα γραμμη κλειδωνει το ρουτερ στα 10Μbps και στο υπογειο εχω 7-8 ...

Βασικο ρολο στην αποδοση των plc παιζει κυριως η ηλεκτρολογικη εγκατασταση του κτιριου.

αυτά (powerlines) χρησιμοποιούν τη γείωση, γι αυτό θες να είναι κοινό το ρολόι

φυσικά και θα έχεις απώλειες. όπως πάντα, το ιδανικό θα ήταν καλώδιο ethernet από το router ως το υπόγειο.

τα powerline δεν χρησιμοποιουν την γειωση. για την ακριβεια και με απουσια γειωσης δουλευουν το ιδιο οπως με την παρουσια της. φυσικα το ιδανικοτερο ειναι να υπαρχει ενα καλωδιο δικτυου απο το ρουτερ εως το υπογειο. μετα ολες οι αλλες λυσεις θα εχουν μειωση στην ταχυτητα αλλα και παλι θα εισαι σε ικανοποιητικα επιπεδα. 

λοιπον εχτες πηγα στην κωτσοβολο για να αγορασω ενα powerline tp link το οποιο ηταν η version 4 διαθεσιμο στο καταστημα και κοστιζε 45 ευρω, οταν εφτασα λοιπον ο υπαλληλος που με εξυπηρετουσε εχασε τη μπαλα δεν μπορουσε να το βρει και φυσικα ουτε που περασε ποτε απο το μυαλο του οτι υπαρχουν και διαφορετικα version στα ιδια μοντελα, μην ξερωντας τι να κανει λοιπον μου εδωσε την καινουρια εκδοση version 5 και θεωρησε οτι απλα ειχε μπει σε εκπτωση και δεν ειχε αλλαχτει το ταμπελακι (η τελικη τιμη του ηταν στα 69!) να μη σας κουραζω ομως με τα πολλα το συνδεσα σπιτι και κλειδωνει γυρω στα 34mbps απο 50 που εχω οποτε ολα καλα δεδομενου οτι υπαρχουν 2 οροφοι μεταξυ του ρουτερ

Καλησπέρα και από μένα.

Παραθέτω τα παρακάτω αποσπάσματα σχετικά με το Powerline εγκυκλοπεδικά και μόνο μιας και πλέον αγόρασες κάτι. Λάβε υπόψιν το 2 σε περίπτωση που παρατηρήσεις μεγάλες απώλειες. 

Τα Powerline ή PLC (Power Line Carrier) όπως θα τα ακούσετε και από κάποιον (καμία σχέση με τους ελεγκτές και όχι τόσο ακριβής όρος όσο το Broadband over Power Lines BPL) δουλεύουν με εναλλαγή συχνοτήτων στην Φάση (F) και τον Ουδέτερο (N) του οικιακού δικτύου σας, και πιο συγκεκριμένα οι BPL συσκευές μετά το 2010 χρησιμοποιούν την μέθοδο FHSS, το οποίο σημαίνει ότι οι εναλλαγές που κάνει είναι συνεχής και σε αρκετά μεγάλο εύρος για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξουν παρεμβολές και παρεμβάσεις (eavesdropping) κατά την διάρκεια της επικοινωνίας. Κάθε κατασκευαστής έχει τα δικά του δεδομένα αλλά βάση του IEEE η συχότητα λειτουργίας του είναι <100MHz. To ΙΕΕΕ 1901 δίνει περισσότερες πληροφορίες για όποιον θέλει να το ψάξει και περισσότερο. 

Στοιχεία που πρέπει να λάβεις υπόψιν:

1. Ο ουδέτερος είναι κοινός (συνήθως) αλλά σε τριφασικό πίνακα δεν περνάνε όλες οι φάσεις από τις ίδιες πρίζες, συνεπώς σε τριφασικό πολύ πιθανό να μην λειτουργήσει σωστά. 
  2. Λόγω του ότι μιλάμε για συχνότητες λάβε υπόψιν ότι ενδιάμεσες εναλλαγές σε φορτία επηρεάζουν κατά πολύ την μεταφορά, για παράδειγμα εαν η μία συσκευή BPL βρίσκεται στο σαλόνι και η άλλη σε κάποιο δωμάτιο και ενδιάμεσα υπάρχει πρίζα από την οποία περνάνε τα καλώδια, και πας και συνδέσεις μια ηλεκτρική σκούπα η γραμμή όπως είναι λογικό θα κάνει βύθισμα λόγω υψηλού φορτίου. Άρα από γραμμή σε γραμμή θα πρέπει να φροντίσεις να είναι "καθαρή" από ενεργοβόρες συσκευές. Στην δική σου περίπτωση αν τα βάλεις κοντά στον πίνακα λογικά δεν θα αντιμετωπίσεις θέμα με ενδιάμεσες συσκευές.
  3. Όλες οι συσκευές που χρησιμοποιύνται ως αναμεταδότες έχουν απώλειες είτε ασύρματα είτε ενσύρματα. Εαν η καλωδιακή υποδομή είναι σχετικά καινουργία (μικρότερη της 20ετίας) λόγω του ότι έχουν άλλα στανταρ (καλώδια με μεγαλύτερη ανοχή κλπ κλπ) θα μπορείς να τα συνδέσεις σε αντίθετη περίπτωση θα συναντήσεις αρκετά θέματα. 
  4. Όλες αυτές οι συσκευές καλό, όχι απαραίτητό να μην έχουν πολύπριζα ασφαλείας διότι η ασφάλεια που υπάρχει μέσα μπορεί να δημιουργήσεις παρεμβολές. Δεν μπορούν να δουλέψουν πάνω σε AVR διότι αλλάζουν τη συχνότητα με αποτέλεσμα να μην λειτουργούν σωστά. 

Κάτι το οποίο ενδεχομένος να σε εξυπηρετήσει αλλά χρείαζεται εγκατάσταση από ηλεκτρολόγο, Προσοχή!!! μην το κάνεις μόνος σου αν δεν είσαι εξουσιοδοτημένος ηλεκτροτεχνίτης, είναι το Powerline ραγας πχ δες αυτό: https://www.devolo.gr/magic-2-lan-dinrail , αντίστοιχο έχει και η ABB και η Legrand νομίζω. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...