Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας

Πριν 1 χρόνο ξενοίκιασα το σπίτι που νοίκιαζα ως φοιτητής, και είχα στο ονομά μου τα πάντα. vodafone σταθερή, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ κα Κοινόχρηστα. Φεύγοντας ξεχρέωσα τα πάντα, να είμαι καθαρός, και τα έβγαλα από το ονομά μου κάνοντας διακοπή.

Μετά από 1 χρόνο με πήρε ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο και μου είπε το εξής: " Μιχάλη καλημέρα. Το σπίτι το νοίκιασα μετά από 1 χρόνο σε μια κοπέλα. Αυτή δεν θέλει να βάλει ΔΕΗ ρεύμα, θέλει να πάει σε άλλο πάροχο και ο άλλος πάροχος της ζήτησε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ( άκυρο τελείως αυτό) ότι εγώ ξεχρέωσα τα πάντα για να της βάλει το ρεύμα που θέλει στο ονομά της ως άλλος πάροχος, και θέλει αποδεικτικό εξόφλησης. 

Μα καλά είναι δυνατόν, αυτό το πράγμα? ΤΙ δουλεια έχω εγώ από τη στιγμή που η ΔΕΗ ήταν στο ονομά μου, και αυτή θα βάλει ρεύμα στο ονομά της? Υπάρχει περίπτωση οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, να ζητάνε, κάτι τέτοιο? Μήπως θέλει να μου στήσει κάποια παγίδα?

Δεν τρολάρω, αλήθεια λεω

Δημοσ.

Καμιά παγίδα. Στέλνεις ένα αντίγραφο (αν έχεις κρατήσει την εξόφληση - χωρίς να είσαι υποχρεωμένος) για εξυπηρέτηση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι αηδίες είναι αυτές Χριστέ μου.... 

Δηλαδή αν νοικιάσουμε εμείς το σπίτι της μητέρας μου που ο προηγούμενος έφυγε πριν 2 χρόνια και το έκοψε και ο νέος νοικαρης θέλει να συνδέσει με άλλον παροχο θα πρέπει να ειδοποιήσω τον παλαιό να μου στείλει αντίγραφο τελευταίου λογαριασμού..... Το οποίο μπορεί και να το έχει πετάξει. 

Τα χρέη στην ΔΕΗ πάνε στο ΑΦΜ του χρήστη όπου αλλού κάνει σύνδεση, ο νέος πάροχος με νέο χρήστη δεν έχει δουλειά με τα χρέη του προηγούμενου χρήστη που θα τα φορτωθεί αυτός. 

Αν έχεις κρατήσει λογαριασμό στείλε έναν ηλεκτρονικά. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, txcellas είπε

Βρε έτσι κάνουν για να αλλάξεις παροχο. 

Δε θέλει να αλλάξει αυτός πάροχο. 

1 ώρα πριν, airtrelomike13 είπε

Το σπίτι το νοίκιασα μετά από 1 χρόνο σε μια κοπέλα. Αυτή δεν θέλει να βάλει ΔΕΗ ρεύμα, θέλει να πάει σε άλλο πάροχο και ο άλλος πάροχος της ζήτησε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ( άκυρο τελείως αυτό) ότι εγώ ξεχρέωσα τα πάντα για να της βάλει το ρεύμα που θέλει στο ονομά της ως άλλος πάροχος, και θέλει αποδεικτικό εξόφλησης. 

Δεν ισχύει τίποτα από αυτά. Εσύ από τη στιγμή που ξεχρέωσες τα πάντα η σύνδεση γύρισε στο όνομα του ιδιοκτήτη ή το έκοψε τελείως? Ο νέος πάροχος δεν θέλει δικό σου λογαριασμό να δει αν χρωστάς εσύ αφού δεν είσαι εσύ που θέλεις να κάνεις τη σύνδεση. Κανονικά από την κοπέλα πρέπει να ζητήσει αποδεικτικά ότι δεν χρωστάει στη ΔΕΗ.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτη ακριβως είναι η διαδικασια που ακολουθειται και αυτα εχουν οδηγια να ζητανε οι υπαλληλοι. Δεν είναι ότι θέλει ντε και καλά τον δικό σου πληρωμενο λογαριασμο, θέλει τον τελευταιο πληρωμένο λογαριασμο πριν διακοπει το ρεύμα στο σπιτι. Αυτο οταν γινεται αλλαγη παροχου. Αν από δεη ηθελε να κάνει νέα συμβαση σε δεη δεν θα το ζητουσαν. 

Βεβαια επειδή οι υπαλληλοι γνωρίζουν οτι πολλες φορες ειναι αδυνατον να βρεθει ο εξοφλημενος λογαριασμος(αν πχ ο προηγούμενος ενοικος μετακόμισε στην Αυστραλία τι γίνεται?). Εκει την βρισκουν την ακρη με υπευθυνες δηλώσεις συνεννόηση με τον αλλο παροχο κλπ. Και να μην της στειλεις τον λογαριασμό θα βρεθει ακρη, αλλα θα την διευκολυνεις αν το κανεις. Αυτα γιατί βρεθηκα και εγω τελευταία σε τέτοια κατασταση. 

Με λιγα λογια εαν δεν θελεις να ασχοληθεις πες του απλα ότι δεν εχεις κρατήσει τίποτα, αλλα δεν μπορει κανενας να σου κανει τίποτα με μια φωτοτυπια που εχεις πληρωσει εναν λογαριασμο ρεύματος. 

Επεξ/σία από miucce
Δημοσ.

Εγώ πάλι δεν είμαι τόσο καχύποπτος...πιστεύω οτι απλά θέλουν τον αριθμό παροχής απο ένα επίσημο έγγραφο.

Δημοσ.

Τον λογαριασμό τον χρειάζονται γιατί πάνω σε αυτόν αναγράφεται "επίσημα" ο αριθμός παροχής. Καμία σχέση με οφειλές.

Και 10000€ να χρώσταγες δεν μπαίνει εμπόδιο στην αλλαγή ονόματος. Το ΑΦΜ σου θα κυνηγάνε τα 10000€ όχι την παροχή.

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, airtrelomike13 είπε

Καλησπέρα σας

Πριν 1 χρόνο ξενοίκιασα το σπίτι που νοίκιαζα ως φοιτητής, και είχα στο ονομά μου τα πάντα. vodafone σταθερή, ΔΕΗ, ΝΕΡΟ κα Κοινόχρηστα. Φεύγοντας ξεχρέωσα τα πάντα, να είμαι καθαρός, και τα έβγαλα από το ονομά μου κάνοντας διακοπή.

Μετά από 1 χρόνο με πήρε ο ιδιοκτήτης τηλέφωνο και μου είπε το εξής: " Μιχάλη καλημέρα. Το σπίτι το νοίκιασα μετά από 1 χρόνο σε μια κοπέλα. Αυτή δεν θέλει να βάλει ΔΕΗ ρεύμα, θέλει να πάει σε άλλο πάροχο και ο άλλος πάροχος της ζήτησε ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ( άκυρο τελείως αυτό) ότι εγώ ξεχρέωσα τα πάντα για να της βάλει το ρεύμα που θέλει στο ονομά της ως άλλος πάροχος, και θέλει αποδεικτικό εξόφλησης. 

Μα καλά είναι δυνατόν, αυτό το πράγμα? ΤΙ δουλεια έχω εγώ από τη στιγμή που η ΔΕΗ ήταν στο ονομά μου, και αυτή θα βάλει ρεύμα στο ονομά της? Υπάρχει περίπτωση οι άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, να ζητάνε, κάτι τέτοιο? Μήπως θέλει να μου στήσει κάποια παγίδα?

Δεν τρολάρω, αλήθεια λεω

Κάτι δεν κατάλαβε καλά ο πρώην σπιτονοικοκύρης σου, για να κάνεις νέα σύμβαση ηλεκτρικού ρεύματος πάντα σου ζητάνε έναν παλιό λογαριασμό (όχι απαραίτητα του τελευταίου ένοικου) απλά και μόνο για να δουν τον αριθμό παροχής. Είτε πας στη ΔΕΗ, είτε σε εναλλακτικό πάροχο.

Το εάν εσύ έχεις χρέος στη ΔΕΗ ούτε ενδιαφέρει ούτε αφορά τον πρώην σπιτονοικοκύρη σου και τον νέο ενοικιαστή.

Δημοσ.

Συγγνώμη, αλλά έχει παρέλθει ένας χρόνος από όταν ξενοίκιασε ο TS... Πώς γίνεται να είναι ο δικός του ο τελευταίος λογαριασμός; Έναν ολόκληρο χρόνο ο ιδιοκτήτης δεν έχει πληρώσει πόσους λογαριασμούς; Ακόμα και μηδενικοί να είναι και να πληρώνει μόνο δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ.🤨

Δημοσ.
Μόλις τώρα, DownUNDERground είπε

Συγγνώμη, αλλά έχει παρέλθει ένας χρόνος από όταν ξενοίκιασε ο TS... Πώς γίνεται να είναι ο δικός του ο τελευταίος λογαριασμός; Έναν ολόκληρο χρόνο ο ιδιοκτήτης δεν έχει πληρώσει πόσους λογαριασμούς; Ακόμα και μηδενικοί να είναι και να πληρώνει μόνο δημοτικά τέλη, ΕΡΤ κλπ.🤨

το ειχε χωρις ρευμα βρε ο ιδιοκτητης αφου το εχει το εν λογω ακινητο για να το νοκιαζει. Λογω κοβιντ δεν νπηγαν φοιτητες και δεν το νοικιασε

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, airtrelomike13 είπε

το ειχε χωρις ρευμα βρε ο ιδιοκτητης αφου το εχει το εν λογω ακινητο για να το νοκιαζει. Λογω κοβιντ δεν νπηγαν φοιτητες και δεν το νοικιασε

Οκ, δε διευκρινίστηκε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...