redmamba Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Παιδιά καλώς σας βρήκα. Θέλω τη βοήθειά σας (όντας άσχετος με το αντικείμενο) για αγορά νέου οικογενειακού pc (για εμένα και τον υιό, ηλικίας 11 ετών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Ποσό που διαθέτουμε : ~1200€ για πύργο (δε θα με πείραζε να πάει και λίγο παραπάνω, ως ~1500€ αν αξίζει πραγματικά) Χρήση υπολογιστή : gaming (κυρίως για το γιο μου, αλλά και για εμένα), video editing (για αρχάριους), γενική χρήση Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: games (τύπου Fortnite, warzone, Cyberpunk etc), Office, Photoshop. Αναφορικά με τα παιχνίδια, δεν έχω την απαίτηση να παίζουν σε max settings, αλλά θα ήθελα να τρέχουν αρκετά αξιοπρεπώς. Επίσης θα ήθελα το pc να έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις των παιχνιδιών που θα βγουν στα επόμενα χρόνια Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δε χρειάζομαι οθόνη, έχω την LG 32UK550-B 32" Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Λάρισα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα ήθελα να αγοράσω το pc συναρμολογημένο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα επιθυμούσα το σύστημα να είναι ήδη συναρμολογημένο – δεν έχω τις γνώσεις, ούτε και την επιθυμία να ασχοληθώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα. Windows 10 Επειδή όπως προανέφερα δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις, θα ήθελα κυρίως προτάσεις για έτοιμες συνθέσεις ή branded PCs. Από ότι έχω καταλάβει, αυτά που υπάρχουν σε μεγάλες αλυσίδες τύπου πλαίσιο κτλ δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Υπάρχουν έτοιμες συνθέσεις ή branded pcs που να καλύπτουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες μου? Ή θα ήταν καλύτερο σε κάθε περίπτωση να φτιάξω ένα custom pc και να αναθέσω σε ένα κατάστημα (πχ mysystems) τη συναρμολόγηση? Επίσης, ξέχασα να αναφέρω πως θα ήθελα το pc να έχει δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης στο μέλλον (δεν ξέρω αν όλα τα έτοιμα pcs προσφέρουν αυτή την άνεση, γι΄αυτό το αναφέρω) Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας!
triplex1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, redmamba είπε Παιδιά καλώς σας βρήκα. Θέλω τη βοήθειά σας (όντας άσχετος με το αντικείμενο) για αγορά νέου οικογενειακού pc (για εμένα και τον υιό, ηλικίας 11 ετών). Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια. Ποσό που διαθέτουμε : ~1200€ για πύργο (δε θα με πείραζε να πάει και λίγο παραπάνω, ως ~1500€ αν αξίζει πραγματικά) Χρήση υπολογιστή : gaming (κυρίως για το γιο μου, αλλά και για εμένα), video editing (για αρχάριους), γενική χρήση Ειδικά προγράμματα που θα χρησιμοποιήσουμε: games (τύπου Fortnite, warzone, Cyberpunk etc), Office, Photoshop. Αναφορικά με τα παιχνίδια, δεν έχω την απαίτηση να παίζουν σε max settings, αλλά θα ήθελα να τρέχουν αρκετά αξιοπρεπώς. Επίσης θα ήθελα το pc να έχει τις δυνατότητες να ανταποκριθεί αξιοπρεπώς στις απαιτήσεις των παιχνιδιών που θα βγουν στα επόμενα χρόνια Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε οθόνη? Δε χρειάζομαι οθόνη, έχω την LG 32UK550-B 32" Αν στη σύνθεση χρειαζόμαστε και πληκτρολόγιο,ηχεία,ποντίκι? Οχι Τοποθεσία στην οποία βρισκόμαστε (για την επιλογή κατάλληλου καταστήματος). Λάρισα Αν τα κομμάτια που θέλουμε να αγοράσουμε θέλουμε να είναι απο ένα κατάστημα ή επιθυμούμε την αγορά απο διαφορετικά καταστήματα? Θα ήθελα να αγοράσω το pc συναρμολογημένο Αν επιθυμούμε να συναρμολογηθεί το σύστημα στο κατάστημα(στην περίπτωση που δεν γνωρίζουμε πως να το συναρμολογήσουμε) ή το σύστημα θα στηθεί απο τον ενδιαφερόμενο? Θα επιθυμούσα το σύστημα να είναι ήδη συναρμολογημένο – δεν έχω τις γνώσεις, ούτε και την επιθυμία να ασχοληθώ. Αν επιθυμούμε λειτουργικό σύστημα. Windows 10 Επειδή όπως προανέφερα δεν έχω τις απαραίτητες γνώσεις, θα ήθελα κυρίως προτάσεις για έτοιμες συνθέσεις ή branded PCs. Από ότι έχω καταλάβει, αυτά που υπάρχουν σε μεγάλες αλυσίδες τύπου πλαίσιο κτλ δεν αξίζουν τα λεφτά τους. Υπάρχουν έτοιμες συνθέσεις ή branded pcs που να καλύπτουν αξιοπρεπώς τις ανάγκες μου? Ή θα ήταν καλύτερο σε κάθε περίπτωση να φτιάξω ένα custom pc και να αναθέσω σε ένα κατάστημα (πχ mysystems) τη συναρμολόγηση? Επίσης, ξέχασα να αναφέρω πως θα ήθελα το pc να έχει δυνατότητα εύκολης αναβάθμισης στο μέλλον (δεν ξέρω αν όλα τα έτοιμα pcs προσφέρουν αυτή την άνεση, γι΄αυτό το αναφέρω) Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας! Αν και δεν ανεφερες ακριβως τι χρηση θα κανεις , βαζω με βαση το ποσο που ειπες και υποθετω οτι ο κυριος χρηστης θα εισαι εσυ και οχι ο 11χρονος γιος σου (να τον χαιρεσαι) με βαση αυτα που σε βαζω , εγω θα επελεγα με cpu τον 5600x https://www.skroutz.gr/s/29725875/Asus-ROG-Strix-G10DK-21202T-Ryzen-5-5600X-8GB-1TB-512GB-GeForce-GTX-1660-W10-Home.html https://www.skroutz.gr/s/24485889/Dell-Inspiron-3881-MT-i7-10700-8GB-512GB-GeForce-GTX-1650-Super-W10-Pro.html https://www.skroutz.gr/s/29583104/HP-Pavilion-TG01-2001nv-i7-11700-16GB-1TB-256GB-GeForce-GTX-1660-Super-W10-Home.html
redmamba Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε αυτά που προτείνεις μπορώ να κάνω σχετικά εύκολα αναβάθμιση? πχ αν θέλω στον Asus 16gb RAM, μπορώ να προσθέσω εύκολα? και αν το κάνω θα χάσω την εγγύηση? Επίσης, αυτά που προτείνεις τα θεωρείς ανώτερα από άλλες έτοιμες (non-branded) συνθέσεις που μπορεί να βρει κάποιος (πχ βλέπω skroutz έτοιμες συνθέσεις από infoworld, praxi etc)?
triplex1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 26 λεπτά πριν, redmamba είπε Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Σε αυτά που προτείνεις μπορώ να κάνω σχετικά εύκολα αναβάθμιση? πχ αν θέλω στον Asus 16gb RAM, μπορώ να προσθέσω εύκολα? και αν το κάνω θα χάσω την εγγύηση? Επίσης, αυτά που προτείνεις τα θεωρείς ανώτερα από άλλες έτοιμες (non-branded) συνθέσεις που μπορεί να βρει κάποιος (πχ βλέπω skroutz έτοιμες συνθέσεις από infoworld, praxi etc)? Αν πας σε καποια ετιμη συνθεση απο μαγαζι οπως eshop βαζουν κατα κυριο λογο ''μαπα''πραγματα , κυριως τροφοδοτικα και μητρικη. Σε ενα ετοιμο σαν αυτα που εβαλα η λογικη λεει οτι μπορεις πχ να αναβαθμισεις την μνημη σε 16gb κατι το οποιο ισως εξαρχης το κανεις με την αγορα κατοπιν συνεννοησης με το καταστημα που θα επιλεξεις , απο κει και περα πρεπει να διαλεξουμε εμεις την συνθεση μας και να μπουνε και windows απο καποιο συγκεκριμενο καταστημα μπορει να βγει φθηνοτερο μπορει να βγει και πιο πανω , αυτο θα γινει οταν αναφερεις τι ακριβως θα θελεις να κανει ο υπολογιστης 1
GATE123 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πάρε μια κονσόλα για το γιο σου να παίζει παιχνίδια και πάρε και εσύ ένα υπολογιστή. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από GATE123 3
triplex1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Αυτα ειναι τα στοιχεια απο το 1ο με τον 5600x , αν κρινω απ'αυτα που ειδα οι υλοποιησεις πρεπει να ειναι της asus , αρα δεν μιλαμε για σκαρτα πραγματα 2 λεπτά πριν, GATE123 είπε Πάρε μια κονσόλα για το γιο σου να παίζει παιχνίδια και πάρε και εσύ ένα υπολογιστή. Τη γυναικα που τη βαζεις ; Και αν υπαρχει και παππους στο σπιτι που παιζει online στοιχημα;;; 1
redmamba Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 ευχαριστώ για τις απαντήσεις - και το χιουμορ ειναι πάντα καλοδεχούμενο! PS5 υπάρχει ήδη στο σπίτι, αλλά είναι ένα και στο σπίτι παίζουμε παιχνίδια και οι 3 - γιος, μαμα, μπαμπας (παππούδες/ γιαγιάδες ευτυχώς δε μένουν μαζί, αν και τώρα φιλοξενώ προσωρινά την πεθερά και έχω αρχίσει να τρελαίνομαι 😛). Επίσης, επειδή τον παλιό μου υπολογιστή τον μετέφερα στο γραφείο έχουμε μείνει χωρίς υπολογιστή στο σπίτι και ψάχνω κάτι και για γενική χρήση αλλά και για αξιοπρεπές gaming (όχι κάτι τρελό, αλλά αξιοπρεπές που να δίνει και ένα βάθος κάποιων χρόνων στα παιχνίδια που πρόκειται να βγουν). Triplex, στο pc που παραθέτεις βλέπεις κάποια εμφανή αδύναμα σημεία, τα οποία θα μπορούσα εξαρχής να συνεννοηθώ με το κατάστημα να βελτιώσω (πχ 16gb ram), χωρίς φυσικά να βγω τελείως εκτός προυπολογισμού?
triplex1 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, redmamba είπε ευχαριστώ για τις απαντήσεις - και το χιουμορ ειναι πάντα καλοδεχούμενο! PS5 υπάρχει ήδη στο σπίτι, αλλά είναι ένα και στο σπίτι παίζουμε παιχνίδια και οι 3 - γιος, μαμα, μπαμπας (παππούδες/ γιαγιάδες ευτυχώς δε μένουν μαζί, αν και τώρα φιλοξενώ προσωρινά την πεθερά και έχω αρχίσει να τρελαίνομαι 😛). Επίσης, επειδή τον παλιό μου υπολογιστή τον μετέφερα στο γραφείο έχουμε μείνει χωρίς υπολογιστή στο σπίτι και ψάχνω κάτι και για γενική χρήση αλλά και για αξιοπρεπές gaming (όχι κάτι τρελό, αλλά αξιοπρεπές που να δίνει και ένα βάθος κάποιων χρόνων στα παιχνίδια που πρόκειται να βγουν). Triplex, στο pc που παραθέτεις βλέπεις κάποια εμφανή αδύναμα σημεία, τα οποία θα μπορούσα εξαρχής να συνεννοηθώ με το κατάστημα να βελτιώσω (πχ 16gb ram), χωρίς φυσικά να βγω τελείως εκτός προυπολογισμού? Απ'οτι κοιταξα παληκαρι μου στο m systems και εβαλα και τα χαρακτηριστικα του πιο πανω , ειδα οτι ειναι αντιπροσωπος της Asus , οποτε λογικα μ'αυτη την ιδιοτητα μπορει να επεμβει και ν'αλλαξει κατι , παιρνεις τηλεφωνο και συνεννοεισαι για ολα. Αυτα που διεκρινα ειναι οτι δεν ειδα διακοπτη on-off πισω στο τροφοδοτικο και νομιζω οτι και οι λαμαρινα του κουτιου δεν ειναι και οτι καλυτερο (ενταξει θα κατσει σε ενα σημειο , δεν προκειται να συμβει κατι) Την μνημη μπορεις να συνεννοηθεις και να την κανεις εξαρχης 16gb για να μην αναβαθμιζεις αργοτερα. Το θεωρω οτι η τιμη του ειναι αρκετα καλη για ετοιμη συνθεση με βαση τις τιμες στην αγορα (CPU-GPU) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα