Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ενα σενάριο που μου αρέσει, είναι διαμονή Γλυφάδα και ο κύριος να πηγαίνει στη δουλειά με κόκκινη-μπλε-προαστιακό από Δουκίσσης. Νομίζω η πιο γρήγορη επιλογή για ΜΜΜ από Γλυφάδα, αν τον βολεύουν τα δρομολόγια προαστιακού.

• Like 1
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, fonzi είπε

Λεφτά προφανώς υπάρχουν και δεν υπάρχουν...  Μιλάμε για νέους εργαζόμενους και τους μισθούς λίγο πολύ τους ξέρετε. Μια μικρή οικονομική ενίσχυση από τις οικογένειες για μεταχειρισμένο μικρό αυτοκίνητο θα μπορούσε να δοθεί. 

Καταλαβαίνω συνεπώς το πώς το λέει ο basilis_k6 (δεν υπάρχει λόγος έντασης στη συζήτηση) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς και πάλι θα βολευόταν καλά η κατάσταση με το ένα αυτοκίνητο. Το Γαλάτσι μάλλον πάλι δεν θα βόλευε. Μόνο αυτός που δουλεύει Μαρούσι θα βολευόταν με ΙΧ από Γαλάτσι νομίζω.

καπως ετσι. ηρθες στην αθηνα που δεν ειναι και η καλυτερη ζωη, θα κανετε 2 δουλειες, θα σας τρωνε τα σαπια μεσα μεταφοράς και τι ωραια που θα περνάτε...

Βρείτε ενα σπιτακι να σας αρεσει που να βολευει τον εναν με τα ποδια η εστω με ενα λεωφορειο στα μπαμ (5-10 λεπτα) και ο άλλος ας τεντωθει λίγο κανα 6μηνο μεχρι να βγει ενα μικρο αμαξακι να ειναι ανετος. αλλωστε το αμαξι κανει και βολτες, κουβαλαει και φωνια κτλ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, fonzi είπε

Λεφτά προφανώς υπάρχουν και δεν υπάρχουν...  Μιλάμε για νέους εργαζόμενους και τους μισθούς λίγο πολύ τους ξέρετε. Μια μικρή οικονομική ενίσχυση από τις οικογένειες για μεταχειρισμένο μικρό αυτοκίνητο θα μπορούσε να δοθεί. 

Καταλαβαίνω συνεπώς το πώς το λέει ο basilis_k6 (δεν υπάρχει λόγος έντασης στη συζήτηση) αλλά δεν είμαι σίγουρος για το πώς και πάλι θα βολευόταν καλά η κατάσταση με το ένα αυτοκίνητο. Το Γαλάτσι μάλλον πάλι δεν θα βόλευε. Μόνο αυτός που δουλεύει Μαρούσι θα βολευόταν με ΙΧ από Γαλάτσι νομίζω.

Αν υπάρχουν λεφτά για σπίτι στη Γλυφάδα πας εκεί και παίρνεις και μια μηχανή για να φτάνεις κάπως στο δαχτυλίδι.

Αν μιλάμε για μισθούς κοντά στο βασικό μάλλον θα βολευτούν στο Γαλάτσι, με ΜΜΜ (ή κάποιο όχημα) και όποτε φτάσουν.

Επεξ/σία από agnostos13
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fonzi είπε

Σίγουρο αυτό; Κοίταζα στους χάρτες της Google και μου έδειχνε 13' περίπου. Μήπως με αυξημένη κίνηση ανεβαίνει πολύ; Το σπίτι είναι Γαλατσίου και Βείκου.

Το έκανα για ένα διάστημα. Αυτή τη περίοδο που έχει ξεφύγει η κίνηση στο 150+% της προ κοβιντ εποχης, ίσως είναι και παραπάνω 

1 ώρα πριν, dionisis1925 είπε

13 λεπτά πιθανότατα να γίνεται στις 15 Αυγούστου που η Αθήνα είναι άδεια.

Με την κίνηση το 30λεπτο το έχεις εύκολα.

13 - 14 λεπτά το έχω κάνει κάποτε ξημερώματα για νοσοκομείο πηγαίνοντας σαν τρελός στους δρόμους (από τα max ως την είσοδο του ιατρικού) 

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fonzi είπε

Ερώτημα μόνο για γνώστες της Αθήνας...

Ζευγάρι νέων από επαρχία βρήκε δουλειά στην Αθήνα. Αυτός σε εταιρεία που έχει γραφεία στην Κηφισίας στον κόμβο Αμαρουσίου  και η κοπέλα του στη Γλυφάδα.

επειδη μενω γλυφαδα και ανεβαινω μαρουσι καθε μερα, να κανουμε μηπως τραμπα; 😁

• Like 2
Δημοσ.

Αμπελοκηποι κοντά στο μέτρο. Ο ένας βγαίνει Κηφισιας και παίρνει λεωφορείο. Ο άλλος μετρό για σταθμό Ελληνικό και από εκεί το τοπικό γλυφάδας. Ενοίκια είναι τσίμπημενα ειδικά κοντά στο μέτρο αλλά βρίσκεις αν ψάξεις σωστά.

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Nabuko είπε

Άλιμος (ψηλά), Αργυρούπολη, Ηλιούπολη, Αγ. Δημήτριος, Ελληνικό οι οποίες έχουν και μετρό

Εκτος απο τον Αγιο Δημητριο που ειναι κάπως ποιο προσιτος για τα υπολοιπα θες πολυ χρημα και τυχη για να βρεις σπιτι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οπως εχουν πει καποιοι αλλοι, νομιζω πρπει να βρειτε πρωτα τα ΜΜΜ για δουλεια βουλιαγμενη.Αμα βρεις αυτο το αμαξι δεν ειναι απαραιτητο πιστευω.

Μετα εσυ ειτε με τα σταθερης τροχιας ειτε με 550 (προτιμησε το σε αφηνει πανω στην κηφισιας) θα βολευτεις.Αμα προτιμησεις το λεωφορειο προσπαθησε να πηγαινεις δουλεια πρωι.

Οασα τελεματικς ή moovit ισως σε βοηθησουν.

Αντε καλη αρχη !

Επεξ/σία από flexpick
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Μένουν στο Γαλάτσι. Γλιτώνουν να δίνουν το νοίκι αλλού. Τους μένουν 600 στην τσέπη δηλαδή. Αγοράζει 1 αυτοκίνητο και τρέχει η γυναίκα για 1-4 μήνες με το αυτοκίνητο στην Γλυφάδα , μέχρι να βρει δουλειά κοντά στο Γαλάτσι προς Μαρούσι.

Ο άλλος για Μαρούσι , 4 φορές τον μήνα θα πάει με τα μέσα. Δεν χάλασε και ο κόσμος 🌎 . Σε 6 μήνες έχουν βολευτεί και οι δύο και έχουν δικό τους σπίτι.

Πιο μεγάλο το ρισκο να νοικιάσουν σπίτι κάπου μακριά και σε λίγους μήνες να μην έχει ή να μην αρέσει η δουλειά στην γυναίκα.  Και άντε να βρουν σπίτι που να τους ταιριάζει. Πιο εύκολα θα βρεθεί κάτι κοντά σε Γαλάτσι-Μαρούσι.

Εκτός και αν η δουλειά της γυναίκας στην Γλυφάδα, είναι αυτό που ήθελε τόσα χρόνια και μόλις το βρήκε.

Ειδικά αν είναι από επαρχία, ούτε να το σκέφτονται να κάνουν τόσο μακρινές και χωριστές διαδρομές. Σε 2 μήνες θα θέλουν να γυρίσουν πίσω.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.

Έπρεπε να υπήρχε μια πλατφόρμα "ανταλλαγής" εργαζομένων σε περιοχές κοντά στην διαμονή τους πόσα μεταφορικά θα γλύτωναν. Μπορεί να δουλεύει κάποιος στον Σκλαβενίτη στην Γλυφάδα και να μένει Αμπελόκηπους και ο άλλος Βασιλόπουλο στους Αμπελόκηπους και να μένει στην Γλυφάδα (τυχαία προφανώς τα επαγγέλματα και η τοποθεσία) πόση κίνηση και ταλαιπωρία θα γλύτωναν να μπορούσαν να ανταλλάξουν θέσεις. Εντάξει αντιλαμβάνομαι ότι είναι δύσκολο να ταιριαστούν δουλειές, να χαθούν προϋπηρεσίες, να συμφωνήσουν εργαζομένους αλλά ίσως θα ήταν εφικτό σε κάποιες περιπτώσεις.

• Moderators
Δημοσ.

Κι εγω θα ελεγα ας μεινουν Γαλατσι στο ιδιοκτητο. Με αυτον τον τροπο γλιτωνουν χρηματα ενοικιου που θα μπορουν να τα χρησιμοποιησουν για τις μετακινησεις, ειτε αυτο ειναι ταξι είτε αυτο ειναι αυτοκινητο για την διαδρομη προς Γλυφαδα (που ειναι και το πακετο). Η διαδρομη προς Μαρουσι παλευται, στην τελικη παιρνεις ταξι μεχρι Ανω Πατησια και απο κει το τραινο ξερωγω.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, ELTASSOS1 είπε

Να κατσετε επαρχια ουτε γλυφαδες ουτε μαρουσια..πηξαμε σου λεω. 

Δεν πρόκειται για μένα αλλά για άτομο της οικογένειας που τώρα ξεκίνησε επαγγελματικά. Έχουμε οικογενειακά ζήσει και εξωτερικό και ελάχιστα Αθήνα. Από επιλογή μένουμε επαρχία. Η Αθήνα προέκυψε και για τα δύο παιδιά διότι δυστυχώς εδώ δεν υπάρχουν θέσεις εργασίας ειδικά σε τομείς αιχμής.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, qwertyuiop2 είπε

Aυτό το τόπικ είναι ο κύριος λόγος που οι Αθηναίοι θέλουμε να εξαφανιστούμε το ταχύτερο δυνατό από την Αθήνα.

Ναι βέβαια. Θα δούμε κατά πόσο μειώθηκε ο πληθυσμός της Αθήνας στην επερχόμενη απογραφή. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...