Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το hit & run συμβαίνει και όχι αδίκως. Σαν παιδιά μεγαλώνουμε με την νοοτροπία ότι αν τρακάρεις ή ξύσεις ένα αμάξι είσαι στην καλύτερη "αποτυχημένος". Τώρα που το σκέφτομαι και αν σου σβήσει το ίδιο ισχύει.

Επιπροσθέτως σε τέτοια παρόμοια συμβάντα ουκ ολίγες φορές έχουμε δει ιδιοκτήτες να κάνουν σαν τρελοί, μέχρι και να απειλούν για μία γρατζουνιά στον προφυλακτήρα !

Δεν αδικώ καμιά φορά τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν πρακτικά από φόβο.

Έχω κάνει hit and run στα 18 μου, λίγο καιρό αφότου είχα επίσημα δίπλωμα. Γλίστρησε το αυτοκίνητο από τον πάγο και μετά από 2-3 ζιγκ ζαγκ που έκανε το αμάξι, δυστυχώς δεν κατάφερα να αποφύγω ένα αμάξι κι έπεσα πάνω του. Η ζημιά στο δικό του αμάξι ήταν αρκετή, στο δικό μου περισσότερο. Με το μυαλό που είχα τότε, σηκώθηκα κι έφυγα και δεν είπα τίποτα. Ευτυχώς κάποιος με είδε και ειδοποίησε την αστυνομία, ήρθαν, με πήραν μαζί τους και με πήγαν στο σημείο, ο άνθρωπος που του χτύπησα το αμάξι το μόνο που μου είπε "Γιατί έφυγες ρε φιλαράκι; Σε μένα βρήκες να το κάνεις;", ψέλλισα μια δικαιολογία, ευτυχώς την γλύτωσα με αυξημένο ασφάλιστρο στο αμάξι που πλήρωναν οι γονείς μου. Από τότε, κάθομαι πάντα ότι και να κάνω, είναι κρίμα για τις δικές μας βλακείες να πληρώνουν άλλοι.

Σε μια άλλη περίπτωση που γρατζούνισα αμάξι, γιατί κλασικά όταν πας σιγά σιγά να περάσεις από κάπου θα έρθει κάποιος άλλος να πατάει την κόρνα συνέχεια, με είδαν κάποιοι, τους ζήτησα να κρατήσουν τα στοιχεία μου γιατί έπρεπε να φύγω και με πήρε μετά ο ιδιοκτήτης να μου πει ότι "Μια γρατζουνιά είναι σε αμάξι που έχει πολλές, και μόνο που άφησες τα στοιχεία σου μου αρκεί".

Οπότε καταλήγω κι εγώ στο συμπέρασμα σου, έχουμε εμφυσήσει το "Αν τρακάρω θα πάθω αυτό κι εκείνο από γονείς/συγγενείς/φίλους" το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Edit: Άσχετο, dashcam από πού και ποιά και τι άλλα έξτρα;

Επεξ/σία από Ola150
  • Like 7
  • Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Παιδιά όσον αφορά τις κάμερες απαγορεύεται να δεις το υλικό, ακόμα και αν οι κάμερες ανήκουν σε εσένα.

Οπότε ποτέ μην αναφέρετε ότι τον είδατε στην κάμερα,  γιατί αν ξέρει το νομό θα τον κάνετε χρυσό. 

Το σωστό είναι μήνυση κατά αγνώστου και αίτημα για το υλικό από τις γύρω κάμερες. 

Είναι γνωστό πόσο προβληματικός είναι αυτός ο νόμος στην Ελλάδα, αλλά υπάρχουν τρόποι να βρεις άκρη εφόσον υπάρχει κοινή λογική.

ΥΓ. Εισαγγελική παραγγελία για να λάβεις υλικό από τις γύρω κάμερες όταν μιλάμε μόνο για υλικές ζημιές μην περιμένεις, εκτός αν πέρασε κάποιος και σε έκοψε στη μέση οπότε κάτι μπορεί να γίνει.

Επεξ/σία από agnostos13
  • Like 1
Δημοσ.
22 ώρες πριν, Peugeot208 είπε

Παιδιά όσον αφορά τις κάμερες απαγορεύεται να δεις το υλικό, ακόμα και αν οι κάμερες ανήκουν σε εσένα.

Οπότε ποτέ μην αναφέρετε ότι τον είδατε στην κάμερα,  γιατί αν ξέρει το νομό θα τον κάνετε χρυσό. 

Το σωστό είναι μήνυση κατά αγνώστου και αίτημα για το υλικό από τις γύρω κάμερες. 

Σωστά και σωστά μου απάντησαν από το ξενοδοχείο. Δε μπορεί να δινουν το υλικό στο κάθε ένα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...