Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Δυστυχως το κανουν πολλοι το hit and run και δε καταλαβαινω και εγω γιατι,εφοσον δε πληρωνουν απο τη τσεπη τους.

Δουλευα Σπυρου Πατση και πετυχα 2 περιστατικα μεταξυ αλλων.

Σμαρτ που μαλλον το οδηγουσε ασχετος περασε συριζα και εγδαρε φιεστα,δε παιζει να μη το καταλαβε αφου βρηκαν πλαι πλαι.Σηκωθηκε και εφυγε.Ε πηρα τη πινακιδα του την εβαλα σε ενα χαρτι και την αφησα στο φιεστα.

Παει 3αξονικο να στριψει σε στενο της Σπυρου Πατση.Το αντιλαμβανεστε αυτο?3αξονικο 20 μετρα.Ο κωλος του βρηκε ενα καημενο swift αλλα παλι καλα δε το ξεφτυλισε και του πηρε μονο καθρεπτη.Ο νταλικερης στα τετοια του,παιζει να μη το καταλαβε και ποτε.Παλι εκανα την υποχρεωση μου και αφησα τη πινακιδα.

• Like 12
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Δυστυχως το κανουν πολλοι το hit and run και δε καταλαβαινω και εγω γιατι,εφοσον δε πληρωνουν απο τη τσεπη τους.

Σμαρτ που μαλλον το οδηγουσε ασχετος περασε συριζα και εγδαρε φιεστα,δε παιζει να μη το καταλαβε αφου βρηκαν πλαι πλαι.Σηκωθηκε και εφυγε.Ε πηρα τη πινακιδα του την εβαλα σε ενα χαρτι και την αφησα στο φιεστα.

Παει 3αξονικο να στριψει σε στενο της Σπυρου Πατση.Το αντιλαμβανεστε αυτο?3αξονικο 20 μετρα.Ο κωλος του βρηκε ενα καημενο swift αλλα παλι καλα δε το ξεφτυλισε και του πηρε μονο καθρεπτη.Ο νταλικερης στα τετοια του,παιζει να μη το καταλαβε και ποτε.Παλι εκανα την υποχρεωση μου και αφησα τη πινακιδα.

Καλά έκανες και κράτησες πινακίδα. 

Σε αμάξι συγγενή μου έχει τύχει να τον τρακάρει κάποιος όταν ήταν παρκαρισμένο. Του έγραψε σε ένα χαρτί ότι κατά λάθος τον τράκαρε και να επικοινωνήσει μαζί του για να κανονίσουν με τις δηλώσεις στις ασφαλιστικές, πάλι καλά που βρέθηκε ένας που δεν την έκανε με ελαφρά. 

5 ώρες πριν, txcellas είπε

Ναι ξεκάθαρα το χρώμα φαίνεται και στα 3 αμάξια. Αυτός που τον χτύπησε είχε ένα χιλιοχτυπημενο αμάξι από παντού..  κανένας παππούς θα είναι.. 

Το αμάξι του φίλου έχει σύστημα gps  με δονηση. Όταν τον χτύπησε το αμάξι του τύπου εστειλε ειδοποιήση στο κινητό. Μετά από 10 λεπτά πήγε και το είδε. Ήταν παρκαρισμένο και κολλημένο στον πίσω προφυλακτήρα με εμφανη τις γρατζουνιες. Δηλαδή τον χτύπησε και δεν έκανε καν προσπάθεια να το φτιάξει λίγο να μη φαίνεται ότι ήταν αυτός κ γύρισε και πήρε το αμάξι μετά από 1 μέρα. Yolo τελείως ο τύπος. 

Κρίμα πάντως τέτοια νοοτροπία. Αφού εχει ασφαλισμενο αμάξι γιατί να μη το δεχτει; Δεν μπορώ να καταλάβω. Γι αυτό πληρώνουμε ασφάλειες κάθε 6 μηνο. 

Ορισμένοι τα έχουν ακόμα ανασφάλιστα και κοιτάνε να την σκαπουλαρουν μην μπλέξουν. 

Δημοσ.

Aν δεν σταματησει σε αυτη τη χωρα η λαμογια και η κλεψια να ειναι μαγκια δε θα δουμε ασπρη μερα.  Τον αλλον που αφησε και χαρτι οτι τρακαρε, θα τον πουνε και μακακα στο τελος (ουγκ: γιατι δεν εφυγες ρεεεεε).

Δημοσ.

Το hit & run συμβαίνει και όχι αδίκως. Σαν παιδιά μεγαλώνουμε με την νοοτροπία ότι αν τρακάρεις ή ξύσεις ένα αμάξι είσαι στην καλύτερη "αποτυχημένος". Τώρα που το σκέφτομαι και αν σου σβήσει το ίδιο ισχύει.

Επιπροσθέτως σε τέτοια παρόμοια συμβάντα ουκ ολίγες φορές έχουμε δει ιδιοκτήτες να κάνουν σαν τρελοί, μέχρι και να απειλούν για μία γρατζουνιά στον προφυλακτήρα !

Δεν αδικώ καμιά φορά τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν πρακτικά από φόβο.

• Like 2
Δημοσ.

Ο φίλος μου ξεκίνησε τις διαδικασίες της νομικής κάλυψης. Κρίμα πάντως. Η ζημια είναι παρα πολύ μικρή (< 200 ευρω )αλλά η ανευθυνότητα του οδηγού είναι για χαστούκια. Λες και θα πληρώσει από την τσέπη του. Όταν όμως καταλάβει την πατάτα που έκανε θα είναι αργά..

• Like 5
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Amaretos είπε

Αν βρεις από τις γύρω κάμερες υλικό θα βγάλεις άκρη.

Σε δικό μου σπασμένο φανάρι στο αυτοκίνητο (παρκαρισμένο, γυριζω και ήταν σπασμένο), παω στο ξενοδοχείο που ηταν δίπλα με καμερα και μου λένε μόνο με αστυνομία/εισαγγελέα. Δε δινουν ετσι χυμα τις καταγραφές/

• Like 1
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Dantε είπε

Έχει κλείσει κοντινό μου πρόσωπο φορτηγό και παραλίγο να τον βάλει από κάτω, μετά έκανε την πάπια ο φορτηγατζής λέγοντας στην ασφαλιστική οτι το κοντινό μου πρόσωπο πήγε και έπεσε πάνω του καθώς ήταν 6 το πρωί και δεν υπήρχε μάρτυρας γύρω...

Τελικά το έφτιαξε μόνος του αφού άκρη δεν βγήκε!

Τι ψάχνεις;

3 ώρες πριν, manolis940 είπε

Το hit & run συμβαίνει και όχι αδίκως. Σαν παιδιά μεγαλώνουμε με την νοοτροπία ότι αν τρακάρεις ή ξύσεις ένα αμάξι είσαι στην καλύτερη "αποτυχημένος". Τώρα που το σκέφτομαι και αν σου σβήσει το ίδιο ισχύει.

Επιπροσθέτως σε τέτοια παρόμοια συμβάντα ουκ ολίγες φορές έχουμε δει ιδιοκτήτες να κάνουν σαν τρελοί, μέχρι και να απειλούν για μία γρατζουνιά στον προφυλακτήρα !

Δεν αδικώ καμιά φορά τους ανθρώπους που εγκαταλείπουν πρακτικά από φόβο.

Υπάρχει και η χειρότερη νοοτροπία κάποιων που σου λένε...οτι οι προφυλακτήρες είναι για να συγκρούονται και οτί είναι φυσιολογικό το αμάξι να έχει γραζουνιές και σημάδια οπότε δεν θεωρούν σημαντικό οτί πρέπει να σου φτιάξουν τη φαναρτζο-ζημιά που σου έκαναν!

7 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Σε δικό μου σπασμένο φανάρι στο αυτοκίνητο (παρκαρισμένο, γυριζω και ήταν σπασμένο), παω στο ξενοδοχείο που ηταν δίπλα με καμερα και μου λένε μόνο με αστυνομία/εισαγγελέα. Δε δινουν ετσι χυμα τις καταγραφές/

Καλά προφανώς και δεν μπορείς να πάρεις επίσημα αντίγραφα λόγω προσωπικών δεδομένων.

• Like 5
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, agnostos13 είπε

Υπάρχει και η χειρότερη νοοτροπία κάποιων που σου λένε...οτι οι προφυλακτήρες είναι για να συγκρούονται και οτί είναι φυσιολογικό το αμάξι να έχει γραζουνιές και σημάδια οπότε δεν θεωρούν σημαντικό οτί πρέπει να σου φτιάξουν τη φαναρτζο-ζημιά που σου έκαναν!

Ε τοτε του τσακιζεις επι τοπου το προφυλακτηρα και ακολουθει η φραση που σου ειπε αλλα απο το στομα σου :P

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, agnostos13 είπε

Έχει κλείσει κοντινό μου πρόσωπο φορτηγό και παραλίγο να τον βάλει από κάτω, μετά έκανε την πάπια ο φορτηγατζής λέγοντας στην ασφαλιστική οτι το κοντινό μου πρόσωπο πήγε και έπεσε πάνω του καθώς ήταν 6 το πρωί και δεν υπήρχε μάρτυρας γύρω...

Είναι ένας λόγος για τον οποίο θέλω να βάλω dashcam . Οι ασφάλειες λαμβάνουν υπ' όψιν τους τα video ας είναι και η καταγραφή παράνομη

32 λεπτά πριν, a_f_a είπε

Ούτε εγώ θα του τα έδινα έτσι. Σε όσους έχω κάνει εγκατάσταση CCTV τους το επισημάνω αυτό να μην δείχνουν και να μην δίνουν σε κανένα το footage εκτός και αν το ζητήσει η αστυνομία η ίδια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πραγματικα οι dashcams θα μπορουσαν να λυσουν πολλα προβληματα.

Και το θεμα των προσωπικων δεδομενων θα μπορουσε να λυθει με το να μενει το βιντεο το πολυ για 24ωρες μεσα στη καμερα και ενδεχομενως να ειναι και υποχρεωτικα κρυπτογραφημενα τα δεδομενα χωρις δυνατοτητα προσβασης απο τον ασφαλιζομενο αλλα μονο την ασφαλιστικη.

Επεξ/σία από Dantε
  • Like 1
Δημοσ.

Λογω δουλειας εχω δει και εχω αφησει απειρες φορες χαρτακι με τα στοιχεια του οχηματος που εκανε το hit n run.

Εχω αφησει μια φορα χαρτακι οταν βρηκα λιγο καποιον στο παρκαρισμα,αλλα δε με καλεσε ποτε.

Μια φορα με ξαπλωσε ενας,κατεβηκε να δει το αμαξι,με εβρισε και εφυγε. Δεν ειχα παθει ζημια,το κυνηγησα λιγο το θεμα απο την πινακιδα αλλα μετα βαρεθηκα.

Καποτε με χτυπησε καποιος,κανονισαμε να κανει δηλωση,η οποια δεν προχωρησε ποτε,επειδη ο ασφαλιστης του ειναι γνωστο μεγαλο λαμογιο.

Ο φιλος ορκιζοταν οτι πηγε 2 φορες στην ασφαλιστικη του για τη δηλωση,ο οποιος ηταν και αστυνομικος και σιγουρα δε θα ηθελε να μπλεξει.
Εν τελει το αυτοκινητο το πουλησα με τη ζημια,οποτε δε με απασχολησε ιδιαιτερα.

Αλλη φιλικη δηλωση δεν προχωρησε επειδη κωλυσιεργουσε ο ασφαλιστης,ενω η οδηγος ειχε συμφωνησει.

Μαλιστα ο ασφαλιστης ειπε οτι δε θα με πληρωσουν,επειδη το μηχανακι δεν επεσε,αλλο που τα πλαστικα εσπασαν επειδη κοντραρε στο κενο της πορτας.

Αλλες 2 φορες εχω βρει χαρτακι οτι καποιος με χτυπησε,και αλλες ...20 δε βρηκα χαρτακι,μονο τη ζημια.

Γενικα οι ασφαλιστικες  οταν ειναι να δωσουν,θα κανουν τη ζωη δυσκολη σε ολους,ακομα και οταν εχουν συμφωνησει οι 2 πλευρες για φιλίκο διακανονισμο.

19 ώρες πριν, Nabuko είπε

Επίσης την πάπια ή τον κινέζο την κάνουν άνετα και άλλες εθνικότητες που ταυτόχρονα μπορεί να είναι παπάρες ή και όχι.

Αντιστροφη ψυχολογια,συνηθως λεμε για πακιστανους ( τυχαια εθνικοτητα ) και καποιος βγαινει να τους υπερασπιστει.

Δημοσ.

Τετοια εμπειρια εχουμε ολοι.Στο δρομο που μενω εγω ειναι τοσο στενα που αν δεν εχεις θεση σταθμευσης και παρκαρεις εξω ειναι μαθηματικα βεβαιο οτι ψαχνεις καθρεπτες συχνα.Εχω αμαξι 20ετιας και ακομη και αν μπορουσα να παρω κατι καλυτερο δεν θα το εκανα.

• Like 1
Δημοσ.

Νέος οδηγός στο Ηράκλειο Κρήτης με ένα μεταχειρισμένο Fiesta που το έχω περίπου 2 μήνες. Μου το έχουν χτυπήσει ήδη 2 φορές ενώ ήταν σε μεγάλη αλάνα στην γειτονία μου με άπλετο χώρο δεξια και αριστερά. Την δεύτερη φορά μάλιστα όχι μόνο μου έκαναν βαθούλωμα στο αριστερό μπροστά φτερό αλλά έκανε και γρατζουνιές από την πόρτα του οδηγού μέχρι και το πίσω φτερό. Εν το μεταξύ οι γρατζουνιές είχαν έντονο θαλασσί χρώμα και αριστερά μου βρήκα παρκαρισμένο ένα Panda θαλασσί με χαραγμένο πίσω προφυλακτήρα και βαθούλωμα στο δεξί πίσω φτερό. Άφησα χαρτάκι με τα στοιχεία μου και τον παρακάλεσα να επικοινωνήσει μιας και η ασφάλεια θα τα αναλάμβανε ούτος η άλλος. Δεν επικοινώνησε ποτέ και μάρτυρες δεν υπήρξαν. Πήρα την απόφαση και πλεον έχω dashcams και μπροστά και πίσω να καταγράφουν συνέχεια σε 128GB κάρτες (κρατάει αρχεία περίπου 2 ημερών). Δυστηχώς έμαθα με τον δύσκολο τρόπο ότι αν δεν έχεις parking αυτά γίνονται.

• Like 1
Δημοσ.
7 ώρες πριν, a_f_a είπε

Παιδιά όσον αφορά τις κάμερες απαγορεύεται να δεις το υλικό, ακόμα και αν οι κάμερες ανήκουν σε εσένα.

Οπότε ποτέ μην αναφέρετε ότι τον είδατε στην κάμερα,  γιατί αν ξέρει το νομό θα τον κάνετε χρυσό. 

Το σωστό είναι μήνυση κατά αγνώστου και αίτημα για το υλικό από τις γύρω κάμερες. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...