Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Υπάρχει κάποιο free πρόγραμμα που να επιτρέπει τη δημιουργία custom layout για την εκτύπωση πολλαπλών φωτογραφιών σε μία σελίδα;

HSOKK.png

Όπως δηλαδή στην παραπάνω φωτογραφία από το πρόγραμμα των Windows, με τη δυνατότητα όμως να επιλέγω εγώ τις διαστάσεις της εκτύπωσης και να δεσμεύεται αυτόματα ο μέγιστος αριθμός θέσεων για τις διαστάσεις αυτές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ χρησιμοποιώ το faststone image viewer. Πας στον φάκελο με τις φωτογραφίες, επιλέγεις ποιες θέλεις (ή δεν επιλέγεις για όλες) και μετά μενού Create->Contact Sheet Builder. Εκεί έχει πολλές ρυθμίσεις για να φέρεις την εκτύπωση όπως την θέλεις και preview για να δεις το αποτέλεσμα και στο file list μπορείς να προσθαφαιρέσεις φωτογραφίες. Φόρτωσε για αρχή καμιά 10αριά φώτο για να δεις τις ρυθμίσεις και όταν το φέρεις όπως θέλεις σώσε τα settings καθώς μπορείς να έχεις διαφορετικά για διάφορες δουλειές. Στο δεξί μέρος που λέει header-caption-footer μπορείς να ορίσεις τι θα φαίνεται από κείμενα στις φώτο. Γενικά ψάξτο λίγο.

Πέρα από αυτό, το faststone έχει και αρκετές δυνατότητες επεξεργασίες, μαζικής αλλαγής φωτογραφιών, δημιουργίας slideshow, κροπάρισμα, περιστροφή, προσθήκης στοιχείων πάνω στην φωτογραφία, σκανάρισμα κτλ. Γενικά χρησιμοποιώ το irfanview αλλά για conact sheet το faststone είναι φοβερό.

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Προς το παρόν βολεύτηκα εκτυπώνοντας από τα προεπιλεγμένα layout των Windows, σε λίγο μεγαλύτερη διάσταση από την επιθυμητή.

Θα το έχω υπόψιν μου το Faststone για μελλοντική χρήση. Όντως έχει αρκετές παραμετροποιήσεις, ιδανικό όμως θα ήταν να υπήρχε ένα πρόγραμμα που να του δίνεις μόνο διάσταση φωτογραφίας και μέγεθος χαρτιού και αυτομάτως να τυπώνει το μέγιστο δυνατό αριθμό φωτογραφιών αυτών των διαστάσεων για το συγκεκριμένο μέγεθος χαρτιού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν μπορώ να καταλάβω που είναι το πρόβλημα. Αν π.χ. θέλεις 10Χ15 φωτογραφίες σε 20Χ30 χαρτί (Α4) τότε βάζεις 2Χ2 ανά σελίδα ή αν θέλεις 4Χ8 βάζεις 5Χ3. Μια απλή διαίρεση είναι.

Εκτός αν θέλεις να τυπώνεις φωτογραφίες για πάσο με συγκεκριμένο μέγεθος. Εκεί πας αλλού.

EDIT:

Μόλις θυμήθηκα ένα πρόγραμμα που είχα δώσει σε έναν φίλο φωτογράφο για να τυπώνει φωτογραφίες ταυτότητας σε σταθερό μέγεθος. Ήταν το ACD-FotoSlate 4. Δεν είμαι σίγουρος όμως αν μπορείς να του πεις να γεμίσει την σελίδα με φωτογραφίες, δες το αν θέλεις.

Δοκιμαστική έκδοση -> https://www.softpedia.com/get/Multimedia/Graphic/Digital-Photo-Tools/ACD-FotoSlate.shtml

Επεξ/σία από micos000
Δημοσ.

Δεν είναι ιδιαίτερο το πρόβλημα.

Έχει αρκετές παραμέτρους margins, spacing  κλπ. που δεν είναι φοβερά δύσκολο να ρυθμιστούν. Θα ήταν πιο απλοποιημένο αν αυτά ρυθμίζονταν αυτόματα, μιας κι εγώ σκοπεύω να κόβω ύστερα της φωτογραφίες και δε με ενδιαφέρει για παράδειγμα το κενό που θα έχουν μεταξύ τους, άλλα όχι δεν είναι ιδιαίτερο πρόβλημα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...