kkatzos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Herald είπε Τι temps έχει η giga τώρα? Για την Asus δεν έχω δεί τα καλύτερα από vram temps. H palit πάντως είναι "κομπλέ", 96-100 σε mining με +1500 vram, δεν νομίζω να υπάρχουν καλύτερες. Σε ERGO δεν ξεπερνά τους 74C και σε ETH τους 84C με 240W με +1300. Σε gaming δεν ξεπερνά τους 74-76C η GDDR6X. Πολύ καλές θερμοκρασίες. (Η δική σου είναι 3090 οπότε και παραπάνω W έχεις στο mining και είναι στην πίσω πλευρά του PCB. Άρα οι θερμοκρασίες σου είναι μια χαρά. Μόνο κάτι EVGA 3090 και η Strix 3090 έχουν καλύτερες.) Επεξ/σία 19 Οκτωβρίου 2021 από kkatzos 1
Herald Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Πάντως να ξέρεις δεν είναι θέμα pads αποκλειστικά. Οι κάρτες που έχουν προβληματικά pads πιάνουν το peak vram temperature πολύ γρήγορα. Η δικιά μου έχει "θέμα" με το backplate, που απλά δεν μπορεί να διώξει τόση θερμότητα και σιγά σιγά αρχίζει και ψήνεται. Θέλει περίπου 30-40 λεπτά να φτάσει το peak στους 96-100. Κάπου στους 80 σταματάει να σκαρφαλώνει και ανεβαίνει αργά αργά από εκεί και πάνω
Occultist Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 8 ώρες πριν, kkatzos είπε έχει λιγότερο coil whine από τη Vega 64 Nitro+ (σε στοκ) που είχα πριν Sapphire Vega64 Nitro+ έχω και εγώ και μάλιστα κάπως κλοκαρισμένη και δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ coil whine, πάντως.
kkatzos Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 19 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Occultist είπε Sapphire Vega64 Nitro+ έχω και εγώ και μάλιστα κάπως κλοκαρισμένη και δεν έχω ακούσει ΠΟΤΕ coil whine, πάντως. Εξαρτάται και από το κουτί. Αν είναι από παντού τρύπιο (γεμάτο dust filters) ... ακούς. Αν είναι κάπως κλειστό ακούς λιγότερο. Αν είναι τύπου silent με ηχομόνωση δεν ακούς τίποτα. Στο ίδιο κουτί (Phanteks Enthoo Pro Μ) τώρα δεν ακούω σχεδόν τίποτα. Ενώ πριν με Vega 64 Nitro+ και πιο πριν με XFX RX580 άκουγα. Πάντα στο ίδιο κουτί και με το ίδιο τροφοδοτικό.
Occultist Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 20 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, kkatzos είπε Εξαρτάται και από το κουτί. Αν είναι από παντού τρύπιο (γεμάτο dust filters) ... ακούς. Αν είναι κάπως κλειστό ακούς λιγότερο. Αν είναι τύπου silent με ηχομόνωση δεν ακούς τίποτα. Στο ίδιο κουτί (Phanteks Enthoo Pro Μ) τώρα δεν ακούω σχεδόν τίποτα. Ενώ πριν με Vega 64 Nitro+ και πιο πριν με XFX RX580 άκουγα. Πάντα στο ίδιο κουτί και με το ίδιο τροφοδοτικό. Ούτε με ανοιχτό το πλάι ακούγεται τίποτα. 1
Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 @Tenshi Αλλαγή fans σε 2xnfa12x25, 84-86 βαθμοί με 100% fan speed, αλλά ελάχιστο θόρυβο (είναι τούμπανα αυτά τα fans). Χωρίς αλλαγή pads ακόμα. Νομίζω θα τα πετύχουμε τα 70αρια Περιμένω και τα t30-120 να κάνω deshroud, καθώς και 2 heatsinks να χώσω πάνω. Δεν έχω ιδέα πόση διαφορά και αν θα κάνουν τα heatsinks. Kαι 1 tip, για τις κάρτες που το backplate είναι τρύπιο στην άκρη, ένα fan να κάνει pull κάνει θαύματα, και σε die temps (σε gaming) και κάπου 2 βαθμούς κάτω σε mining. Απλά μην καλύψεις όλο το άνοιγμα με το fan, τα blades να καλύπτουν το μισό άνοιγμα. 1
Tenshi Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 4 ώρες πριν, Herald είπε @Tenshi Αλλαγή fans σε 2xnfa12x25, 84-86 βαθμοί με 100% fan speed, αλλά ελάχιστο θόρυβο (είναι τούμπανα αυτά τα fans). Χωρίς αλλαγή pads ακόμα. Νομίζω θα τα πετύχουμε τα 70αρια Περιμένω και τα t30-120 να κάνω deshroud, καθώς και 2 heatsinks να χώσω πάνω. Δεν έχω ιδέα πόση διαφορά και αν θα κάνουν τα heatsinks. Kαι 1 tip, για τις κάρτες που το backplate είναι τρύπιο στην άκρη, ένα fan να κάνει pull κάνει θαύματα, και σε die temps (σε gaming) και κάπου 2 βαθμούς κάτω σε mining. Απλά μην καλύψεις όλο το άνοιγμα με το fan, τα blades να καλύπτουν το μισό άνοιγμα. Βάλ'την στο νερό να τελειώνεις man,γιατί με τόσα add-ons βλέπω η κάρτα να γίνεται μεγαλύτερη απο το κουτί 😅
Herald Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Tenshi είπε Βάλ'την στο νερό να τελειώνεις man,γιατί με τόσα add-ons βλέπω η κάρτα να γίνεται μεγαλύτερη απο το κουτί 😅 80αρια βαράει στο νερό με Alphacool. Δεν υπάρχει active backplate δυστηχώς. Αν υπήρχε, θα την είχα χώσει ήδη
danaos7 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Παίδες παίζει κάνα πακέτο 2και 3 mm για να το αγοράσω ?πρέπει να αλλάξω και εγώ στην eagle ...Ελλάδα δεν βρίσκω ίντερνετ δεν το έχω..Αν μπορεί κάποιος επίσης να μου παραγγείλει θα είμαι ευγνώμων ..προκαταβολών και τα λεφτά άμα έχει θέμα..
kkatzos Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, danaos7 είπε Παίδες παίζει κάνα πακέτο 2και 3 mm για να το αγοράσω ?πρέπει να αλλάξω και εγώ στην eagle ...Ελλάδα δεν βρίσκω ίντερνετ δεν το έχω..Αν μπορεί κάποιος επίσης να μου παραγγείλει θα είμαι ευγνώμων ..προκαταβολών και τα λεφτά άμα έχει θέμα.. Και άλλη Eagle. 3080Ti και εσύ; Τι θερμοκρασίες βλέπεις στη GDDR6X;
hln3 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, Herald είπε @Tenshi Αλλαγή fans σε 2xnfa12x25, 84-86 βαθμοί με 100% fan speed, αλλά ελάχιστο θόρυβο (είναι τούμπανα αυτά τα fans). Χωρίς αλλαγή pads ακόμα. Νομίζω θα τα πετύχουμε τα 70αρια Περιμένω και τα t30-120 να κάνω deshroud, καθώς και 2 heatsinks να χώσω πάνω. Δεν έχω ιδέα πόση διαφορά και αν θα κάνουν τα heatsinks. Kαι 1 tip, για τις κάρτες που το backplate είναι τρύπιο στην άκρη, ένα fan να κάνει pull κάνει θαύματα, και σε die temps (σε gaming) και κάπου 2 βαθμούς κάτω σε mining. Απλά μην καλύψεις όλο το άνοιγμα με το fan, τα blades να καλύπτουν το μισό άνοιγμα. Έβαλα στην ZOTAC RTX 3080 TRINITY OC ένα case fan πάνω από στο backplate, στην μέση έχει λόγω σχεδίου γρίλιες για να περνάει αέρας. -4 C στις μνήμες, τo έχω βάλει να σπρώχνει άερα μέσα στην καρτα. 18 ώρες πριν, Tenshi είπε Βάλ'την στο νερό να τελειώνεις man,γιατί με τόσα add-ons βλέπω η κάρτα να γίνεται μεγαλύτερη απο το κουτί 😅 Στο νερό είναι ότι πρέπει για ravencoin mining αλλά έχω μηδενική εμπειρία από υδρόψυξη και λογικά χάνεις και εγγύηση. Δεν ξέρω αν έβαζα μικρή AIO όμως στον CPU και φόρτωνα το backplate με cpu fans και heatsinks αν θα ήταν safe και τι διαφορά θα είχα. Επεξ/σία 24 Οκτωβρίου 2021 από hln3
Armoral Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 2 λεπτά πριν, hln3 είπε Έβαλα στην ZOTAC RTX 3080 TRINITY OC ένα case fan πάνω από στο backplate, στην μέση έχει λόγω σχεδίου γρίλιες για να περνάει αέρας. -4 C στις μνήμες, τo έχω βάλει να σπρώχνει άερα μέσα στην καρτα. Για δείξε τελικό αποτέλεσμα.
hln3 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Armoral είπε Για δείξε τελικό αποτέλεσμα. Τι εννοείς, φωτό; Δεν έχω αλλάξει κάτι στην κάρτα, ούτε την άνοιξα απλά από το άφησα από πάνω Θερμοκρασίες σε eth mining χωρίς bypass για lhr από 104-106 πέσανε στο 100 1
Armoral Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Μόλις τώρα, hln3 είπε Τι εννοείς, φωτό; Δεν έχω αλλάξει κάτι στην κάρτα, ούτε την άνοιξα απλά από το άφησα από πάνω Θερμοκρασίες σε eth mining χωρίς bypass για lhr από 104-106 πέσανε στο 100 Α οκ νόμιζα ότι βρήκες τρόπο να το μοντάρεις επάνω της. Γράψε άκυρο.
Herald Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 24 Οκτωβρίου 2021 1 ώρα πριν, hln3 είπε Έβαλα στην ZOTAC RTX 3080 TRINITY OC ένα case fan πάνω από στο backplate, στην μέση έχει λόγω σχεδίου γρίλιες για να περνάει αέρας. -4 C στις μνήμες, τo έχω βάλει να σπρώχνει άερα μέσα στην καρτα. Μην την έχεις να σπρώχνει μέσα γιατί λογικά θα βράζει το die σε gaming. Εγώ βαράω 87 βαθμούς σε games με το fan να σπρώχνει πάνω από τις γρίλιες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα