Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 16 ώρες πριν, kstab είπε Για να μην αγχώνεσαι διαβασε το διαλογό μου με την τεχν υποστηριξη της nVidia για το ίδιο θέμα με την rtx 3090: Dear Sir, i checked my GPU Memory Junction Temperature and found out that it can be at 98 - 100 Celsius for hours while intense use. I checked in forums and i came across the following statement from Nvidia Tech support: "Hello, Thank you for your patience and cooperation. We had this checked internally, and the temperature of the memory reaching between 100c and 110c is within the expected thermals for this card. This will not impact the performance of the cards. Best suggestion would be to increase the airflow of the system. Best Regards, Syed NVIDIA Customer care." Additionally, in Micron's website (https://www.micron.com/products/ultra-bandwidth-solutions/gddr6x) is stated that operational temp for GDDR6X is 0C to +95C/+105C. I wanted to verify that running the above graphics card at 98-100 Celsius for hours is within graphics card's specifications. Thank you in advance for your time and effort to reply to my question. With respect, Kostas Stampoulidis Απάντηση Hello Konstantinos, Thank you for contacting NVIDIA Customer care. My name is Imran and I will be assisting you in the query that you have. From the email description, I understand that you want to check regarding the GPU Memory Temperature Firstly, I apologize for the inconvenience caused due to this issue. Please be assured that I will do my best to help you further or point you in the right direction. the temperature of the memory reaching between 100c and 110c is within the expected thermals for this card. So this should not cause any issues. Please get in touch with us, if you need further assistance and I would be happy to help you. Best regards, Imran NVIDIA Customer Care Στους 110C αρχίζει το throttling ή ΑΦΟΥ περάσεις τους 110 ; Αν αρχίζει στους 110 είναι για φάπες.
Apostol. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 20 λεπτά πριν, hln3 είπε O πιο σημαντικος παράγοντας για τα vram temps είναι το wattage της κάρτας. Θα μπορούσε να δεις αν με κάποιο power limit π.χ στα 95% θα έβλεπες μεγάλη διαφορά σε θερμοκρασίες και πολύ μικρή σε επιδόσεις, σε σχέση με το να την τρέχεις π.χ στο 110%. Σε αυτες τις καρτες η αποδοση με την καταναλωση κανουν scale σχεδον 1:1. Η eagle που εχω εγω ετσι και αλλιως παει μεχρι 105%, αλλα και παλι δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι τα σαπια pads που εχουν βαλει. Γιατι δηλαδη να θυσιασω αποδοση οταν ο πυρηνας ειναι οκ αλλα ψηνεται η vram? Γιατι να τρεχω ολα τα fans κουτιου και καρτας στο φουλ να μου σπανε και τα νευρα απο το θορυβο επειδη δεν αξιωθηκαν να βαλουν σωστα pads? Τεσπα με τα καινουρια pads + repaste + case ελπιζω να ερθουν ολα στα ισια. 28 λεπτά πριν, Psycho_Warhead είπε Στους 110C αρχίζει το throttling ή ΑΦΟΥ περάσεις τους 110 ; Αν αρχίζει στους 110 είναι για φάπες. με του που αγγιξει 110 κατεβαζει ρολογια, και καλα κανει αλλιως bye bye vram
hln3 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, Apostol. είπε Σε αυτες τις καρτες η αποδοση με την καταναλωση κανουν scale σχεδον 1:1. Η eagle που εχω εγω ετσι και αλλιως παει μεχρι 105%, αλλα και παλι δεν ειναι αυτο το θεμα. Το θεμα ειναι τα σαπια pads που εχουν βαλει. Γιατι δηλαδη να θυσιασω αποδοση οταν ο πυρηνας ειναι οκ αλλα ψηνεται η vram? Γιατι να τρεχω ολα τα fans κουτιου και καρτας στο φουλ να μου σπανε και τα νευρα απο το θορυβο επειδη δεν αξιωθηκαν να βαλουν σωστα pads? Τεσπα με τα καινουρια pads + repaste + case ελπιζω να ερθουν ολα στα ισια. με του που αγγιξει 110 κατεβαζει ρολογια, και καλα κανει αλλιως bye bye vram Δεν είναι scale οι επιδόσεις με την κατάναλωση 1:1, 100% σίγουρο αυτό. Οι ampere θέλουν πολύ μεγαλύτερο voltage όσο ανεβαίνεις σε ρολόγια, ειδικά μετά τα 1770 clock. Μπορείς να τρέξεις και μερικά τεστς με power limit 90%, 95%, 100% και 105% αντίστοιχα για να το διαπιστώσεις, δεν θα χάσεις 15% επίδοση με 90% PL, ακόμη και αν δεν πειράξεις καθόλου ρολόγια και voltages. Από το να στα κατεβάζει μόνο του λόγω vram throttle για μένα είναι σίγουρα καλύτερο να βάλεις μόνος σου power limit.
Apostol. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, hln3 είπε Δεν είναι scale οι επιδόσεις με την κατάναλωση 1:1, 100% σίγουρο αυτό. Οι ampere θέλουν πολύ μεγαλύτερο voltage όσο ανεβαίνεις σε ρολόγια, ειδικά μετά τα 1770 clock. Μπορείς να τρέξεις και μερικά τεστς με power limit 90%, 95%, 100% και 105% αντίστοιχα για να το διαπιστώσεις, δεν θα χάσεις 15% επίδοση με 90% PL, ακόμη και αν δεν πειράξεις καθόλου ρολόγια και voltages. Από το να στα κατεβάζει μόνο του λόγω vram throttle για μένα είναι σίγουρα καλύτερο να βάλεις μόνος σου power limit. Δεν ειπα οτι ειναι ακριβως, ειπα οτι ειναι σχεδον αλλωστε δεν γινεται απο αποψης φυσικης αυτο, παντα θα υπαρχουν απωλειες, αλλα ειναι κοντα. Ναι συμφωνω μαζι σου οτι απο το να κανει throtlling ειναι καλυτερα να κατεβασεις PL, αλλα ακομα καλυτερα ειναι να αλλαξω τα pads. Ασε που δεν κανει throttle η δικια μου, απλως χτυπαει ψηλα temps η vram. Εχουν ηδη παραγγελθει τα pads. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από Apostol.
SabotazNic Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Πάντως στην 3070 μου, στο κ έφτανε τα 1900 πρώτου κάνει throttle στα 1800 όταν έφτανε 70 βαθμούς και 250 watt και max νομίζω 1120mv, και τώρα με custom curve και 2020 mhz @947mv έχω 55 βαθμούς και 200-220 watt. Τεράστια διαφορά το uv στην περίπτωση μου.
kkatzos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 19 ώρες πριν, kstab είπε Για να μην αγχώνεσαι διαβασε το διαλογό μου με την τεχν υποστηριξη της nVidia για το ίδιο θέμα με την rtx 3090: LOL Τι περίμενες να απαντήσει; within specs μπορεί να είναι και μια CPU να δουλεύει συνέχεια στους 94 C ... Διαβάζω εδώ μέσα διάφορες απόψεις περί "κανονικότητας" των 108C σαν να είναι κάτι αναμενόμενο. 108C σημαίνει ότι πέρα από "ψυχολογικά" υψηλή θερμοκρασία βρίσκεσαι και μόλις 2 C από το throttling, δηλαδή από την τεχνητή πτώση απόδοσης για να μην προκληθεί πραγματική ζημιά. Επίσης αυτό σημαίνει ότι τους καλοκαιρινούς μήνες θα υπάρχει μεγαλοπρεπέστατο throttling. Όποιος αισθάνεται άνετα με αυτή την κατάσταση και πιστεύει ότι με αλλαγή κουτιού θα λυθεί το πρόβλημα είναι μακριά νυχτωμένος. Η αλλαγή κουτιού είναι ημίμετρο. Μπορεί να χαμηλώσει 3-4 βαθμούς τη θερμοκρασία της GDDR6X αλλά προφανώς δε λύνει το πρόβλημα. 2 ώρες πριν, Psycho_Warhead είπε Στους 110C αρχίζει το throttling ή ΑΦΟΥ περάσεις τους 110 ; Αν αρχίζει στους 110 είναι για φάπες. Ε, τι διαφορά έχει; Αφού η Micron λέει 105C max. Ήδη εκτός specs είναι... 4
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, kkatzos είπε Ε, τι διαφορά έχει; Αφού η Micron λέει 105C max. Ήδη εκτός specs είναι... Αυτό λέω, άρα πως του λέει ο NVIDIA@Service my ass ότι οι 110C είναι ''Within spec'' ? Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από Psycho_Warhead
Apostol. Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Psycho_Warhead είπε Αυτό λέω, άρα πως του λέει ο NVIDIA@Service my ass ότι οι 110C είναι ''Within spec'' ? Ειχε πει ο steve GN σε μια φαση αν θυμαμαι οτι η nvidia ζητησε white paper απο την Micron για την gddr6x οτι ειναι safe οι 110 βαθμοι. Ετσι εξηγειται η διαφορα μεταξυ spec sheet της micron και αυτα που λεει η nvidia. Τυπικα λοιπον ειναι out of spec, δεν σημαινει οτι θα τα παιξουν κατευθειαν αλλα σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το πουσαρισμα αυτο στα ακρα. Και σε καρτες που κανουν μια μικρη περιουσια ειναι κριμα μετα απο 2-3 χρονια να ειναι off
Psycho_Warhead Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Από τη στιγμή που με 110C έχει throttling και άρα drop στο performance θα έπρεπε να είναι εκτός spec..
kstab Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 3 ώρες πριν, Apostol. είπε Ειχε πει ο steve GN σε μια φαση αν θυμαμαι οτι η nvidia ζητησε white paper απο την Micron για την gddr6x οτι ειναι safe οι 110 βαθμοι. Ετσι εξηγειται η διαφορα μεταξυ spec sheet της micron και αυτα που λεει η nvidia. Τυπικα λοιπον ειναι out of spec, δεν σημαινει οτι θα τα παιξουν κατευθειαν αλλα σιγουρα δεν ειναι οτι καλυτερο το πουσαρισμα αυτο στα ακρα. Και σε καρτες που κανουν μια μικρη περιουσια ειναι κριμα μετα απο 2-3 χρονια να ειναι off Η εγγύηση από τη Gigabyte είναι 4 χρόνια. Εαν "καεί" τους την στέλνω και ελπίζω σε 2-3 χρόνια να έχουν αποκαταστεθεί τα προβλήματα διαθεσιμότητας.
Apostol. Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 2 ώρες πριν, kstab είπε Η εγγύηση από τη Gigabyte είναι 4 χρόνια. Εαν "καεί" τους την στέλνω και ελπίζω σε 2-3 χρόνια να έχουν αποκαταστεθεί τα προβλήματα διαθεσιμότητας. Ο καθενας οπως νομιζει
azazil1190 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Φιλτατε το μόνο που θα σώσει την κατάσταση σου είναι η αλλαγή παντς. Ούτε κουτιά ,ούτε κλιματιστικά κτλ. Ερχόμενος από 3κομματια 3090 και τώρα 3080ti tuf.Μπορω να πω ότι είναι καθαρά λαχείο η φάση.Εαν είσαι άτυχος μόνο με αλλαγή pads. Με την giga και να την ανοίξεις εφόσον ξέρεις δεν θα έχεις θέμα από εγγύηση.Στειλε και ένα email στην giga(σχετικά με το θέμα που έχεις) για επιβεβαίωση εάν θες.Ετσι και αλλιώς αυτοκόλλητα δεν έχει στις βιδες Γνωστός μου άνοιξε vision και άλλαξε pads και φυσικά παστουλα και οι θερμοκρασίες πριν και μετά είναι μέρα με την νύχτα. 2
mike299 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Στις 1/10/2021 στις 12:09 ΠΜ, kstab είπε Η εγγύηση από τη Gigabyte είναι 4 χρόνια. Εαν "καεί" τους την στέλνω και ελπίζω σε 2-3 χρόνια να έχουν αποκαταστεθεί τα προβλήματα διαθεσιμότητας. Που αναφέρεται ότι έχει 4 χρόνια? Το πλαίσιο δίνει 3 και στην GB δεν βρήκα να αναφέρει εγγύηση. Εαν πάντως έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, δεν θα σου καεί, αλλά θα έχεις μειωμένες αποδόσεις.
Tenshi Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 32 λεπτά πριν, mike299 είπε Που αναφέρεται ότι έχει 4 χρόνια? Το πλαίσιο δίνει 3 και στην GB δεν βρήκα να αναφέρει εγγύηση. Εαν πάντως έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, δεν θα σου καεί, αλλά θα έχεις μειωμένες αποδόσεις. Οι Gaming OC και Aourus έχουν +1 έτος επέκταση εγγύησης με εγγραφή στο site της Gigabyte https://global.aorus.com/event-detail.php?i=764 Επεξ/σία 4 Οκτωβρίου 2021 από Tenshi 1
Armoral Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Δημοσ. 4 Οκτωβρίου 2021 Στις 29/9/2021 στις 5:24 ΜΜ, Apostol. είπε Ευχαριστω φιλε οτι ακριβως εψαχνα! Και εγω απο οτι διαβαζα πιστευα οτι θα εχει ψιλοαποδεκτο cooling Technically θα μου πουν οτι ειναι οκ γιατι δεν κανει throttle αλλα ειναι στα ορια. Αν την βαλω σε ενα open bench δεν θα εχει τετοιες θερμοκρασιες. Αλλα οι καρτες ειναι για να μπαινουν σε κουτια. Οποτε μαλλον ετσι ειναι η καρτα. Οποτε θα χασω χρονο να τους την γυρισω, και πες οτι την παιρνουν πισω σιγα μην μου δωσουν αλλη με αυτην την τιμη. Thermaltake S500, επειδη ειναι συνδεδεμενο το Pc με την tv που παιζω, και επειδη δεν φτανει αλλιως το hdmi 2.1 το εχω βαλει πανω στο γραφειο οριζοντια. Επειδη αυτο το κουτι εχει εισαγωγες στα πλαγια ουσιαστικα τις μισες τις μπλοκαρω. Αν βγαλω side panel front panel και το αφησω ετσι: στο furmark πιανει 71 core 81 hotspot και 100-102 η μνημη, οποτε και παλι οριακα. Σκεφτομαι να παρω ενα meshify 2 compact εχει mesh μπροστα να μην βγαζω front panel. Τι να κανουμε φιλε μου, οπως εχουν τα πραγματα οτι υπαρχει σε λογικη τιμη παιρνουμε, δεν εχουμε επιλογες.. Και εγω αυτο πιστευω, δεν θα την θεωρησουν βλαβη γιατι δεν εχει, η καρτα boostarei σωστα και με Overclock +160 +1000 ειναι σταθερα 1875Mhz αρα δεν κανει Throttle απλως ψηνεται... Με ολα ανοιχτα οπως παραπανω πιανει 71, μπορει να θελει και repaste.Με κλειστο κουτι και τον 5950x γινεται φουρνος. furmark πιανει αυτους τους βαθμους αλλα και games.Overclock ή stock το ιδιο πραγμα... Αλλα σε games ειναι χειροτερα γιατι παιζει και cpu ενω furmark ο cpu αραζει. Rocket league uncapped framerate 4k max settings ειναι οι θερμοκρασιες που ανεφερα στο αρχικο ποστ. Η καρτα ειναι καλοριφερ και παιζει και o 5950x και γινεται κολαση. Ανοιχτα ολα πιανει 71 core 81 hotspot και 100-102 η μνημη Δεν βοηθαει και το κουτι ετσι οπως το εχω (μαλλον θα παρω ενα fractal meshify 2 compact μηπως και βοηθησει). Αν δεν την ανοιξω δεν μπορω να δω, παντως απο το ποστ που παρεθεσε ο φιλος παραπανω στο reddit φαινεται οτι γινεται δουλεια και γραφει και παχη για τα Pads. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Οποτε θα παω σε αλλα pads με repaste και αλλο κουτι μηπως παλευτει η κατασταση γιατι αλλιως δεν την βγαζει. Ξερουμε καλη μαρκα pads και που τα βρισκουμε Ελλαδα? Έχω την ίδια, πάνω από 72 με 74 βαθμούς δεν έχω δει στη GPU, 80 βαθμούς στο hotspot και 86 βαθμούς στο Junction. Βέβαια μιλάμε για άλλο κουτί με άλλους ανεμιστήρες αλλά οι διαφορές που μας λες είναι τεράστιες. Το κουτί παίζει μεγάλο ρόλο σε τέτοιες κάρτες. Δες θερμοκρασίας cpu και nvme ssd να δεις αν συμβαίνει κάτι εκεί. Σε NZXT 510 Elite είχα θέματα με τις θερμοκρασίες με 3070 και 3070ti, στο Corsair 5000Χ κανένα παρά το γεγονός ότι δεν έχει και το καλύτερο airflow λόγω γυαλιού πάνω, δεξιά και εμπρός. Αν θέλεις κουτί όμορφο με airflow σε καλή τιμή πήγαινε στο 4000D ή το 5000D airflow editions.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα