Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως λέει ο τίτλος η κάρτα ψήνεται...

Την έχω 3-4 μέρες από Πλαίσιο από όταν είχε βγει που είχα προλάβει να κάνω προπαραγγελια.

Under load ειναι 81°C core 92°C hotspot και η μνήμη τραμπάλα 106-108.

Αυτό με 2 Noctua 140mm intake εμπρός και 1 noctua 120mm exhaust πίσω όλοι στο φουλ.

Custom curve στα fans της κάρτας δεν βοηθάει.

Stock ή Overclock δεν έχει να κάνει, πάντα πάει εκεί μετά από λίγη ώρα

Tjmax για την μνήμη είναι 110 στα 120 χαιρετάει.

Thermal pads έχει και στο μεταλλικό backplate, που ακριβώς δεν μπορώ να πω χωρίς να την ανοίξω.

Την αφήνω έτσι? Αλλάζω thermal pads? Αν ναι ποια?

Τι λέτε?

• Απαντ. 106
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Δες αυτό το post, αναφέρει ποια pads είναι καλά και που μπαίνουν.

Πάντως είχα την εντύπωση ότι η gigabyte είχε διορθώσει το πρόβλημα στην 3080 ti.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, fotaras76 είπε

Μην την ανοίξεις, επικοινωνείς με το μαγαζί για έλεγχο. Ποιο κουτί έχεις;

Αυτο ειναι το σωστό αλλά θα του πουν ότι είναι αποδεκτές θερμοκρασίες... 

3080ti και eagle... Ανατρίχιασα 

• Like 1
Δημοσ.

Εαν την δεχτούν πάντως σαν βλάβη και την αγόρασες με την "προσφορά" των 1349€, πρόσεξε μην σου δώσουν πιστωτικό και πληρώσεις παραπάνω για νέα κάρτα.

Αν και η λογική λέει ότι δεν θα την θεωρήσουν βλαβη

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το load τι είναι gaming, mining, κάποιο stresstest?
Ρωτώ γιατί έχει διαφορα πχ σε gaming εμένα η zotac mem φτάνει στα 90-94 ανάλογα το game 1440p πάντα max quality settinngs, με ζέστη χωρίς ac έχω δει και 96 που είναι στο όριο.
Σε mining μια φορά που δοκίμασα kawpow (rvn) με 85% fan ήταν 100-104 με το ac ανοιχτό ...

Για αρχή βγάλε το side panel να βοηθήσει λίγο την κατάσταση μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

Επεξ/σία από Deu164
Δημοσ.
9 ώρες πριν, mike299 είπε

Πάντως είχα την εντύπωση ότι η gigabyte είχε διορθώσει το πρόβλημα στην 3080 ti.

Το έχει διορθώσει. Βάζει καλύτερης ποιότητας thermal pads δηλαδή.

Σε 3080 Aorus Xtreme LHR που έχω σε gaming δεν ξεπερνάει τους 73-74C η μνήμη.

Του φίλου προφανώς είναι σκατά τοποθετημένα τα pads. Μερικά τσιπάκια GDDR6X μπορεί και να μην έχουν καν pads

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, mike299 είπε

Δες αυτό το post, αναφέρει ποια pads είναι καλά και που μπαίνουν.

Ευχαριστω φιλε οτι ακριβως εψαχνα!

Και εγω απο οτι διαβαζα πιστευα οτι θα εχει ψιλοαποδεκτο cooling

9 ώρες πριν, fotaras76 είπε

Μην την ανοίξεις, επικοινωνείς με το μαγαζί για έλεγχο. Ποιο κουτί έχεις;

Technically θα μου πουν οτι ειναι οκ γιατι δεν κανει throttle αλλα ειναι στα ορια.

Αν την βαλω σε ενα open bench δεν θα εχει τετοιες θερμοκρασιες. Αλλα οι καρτες ειναι για να μπαινουν σε κουτια. Οποτε μαλλον ετσι ειναι η καρτα. Οποτε θα χασω χρονο να τους την γυρισω, και πες οτι την παιρνουν πισω σιγα μην μου δωσουν αλλη με αυτην την τιμη.

Thermaltake S500, επειδη ειναι συνδεδεμενο το Pc με την tv που παιζω, και επειδη δεν φτανει αλλιως το hdmi 2.1 το εχω βαλει πανω στο γραφειο οριζοντια.

20210929_170044.jpg.db39fdb244a06e3a55f6e9073821c36c.jpg

Επειδη αυτο το κουτι εχει εισαγωγες στα πλαγια ουσιαστικα τις μισες τις μπλοκαρω.

Αν βγαλω side panel front panel και το αφησω ετσι:

20210929_170219.jpg.13c1c082e2c7b7e19d915f77e7f882a5.jpg

στο furmark πιανει 71 core 81 hotspot και 100-102 η μνημη, οποτε και παλι οριακα.

Σκεφτομαι να παρω ενα meshify 2 compact εχει mesh μπροστα να μην βγαζω front panel.

8 ώρες πριν, ooaris είπε

Αυτο ειναι το σωστό αλλά θα του πουν ότι είναι αποδεκτές θερμοκρασίες... 

3080ti και eagle... Ανατρίχιασα 

Τι να κανουμε φιλε μου, οπως εχουν τα πραγματα οτι υπαρχει σε λογικη τιμη παιρνουμε, δεν εχουμε επιλογες..

5 ώρες πριν, mike299 είπε

Εαν την δεχτούν πάντως σαν βλάβη και την αγόρασες με την "προσφορά" των 1349€, πρόσεξε μην σου δώσουν πιστωτικό και πληρώσεις παραπάνω για νέα κάρτα.

Αν και η λογική λέει ότι δεν θα την θεωρήσουν βλαβη

Και εγω αυτο πιστευω, δεν θα την θεωρησουν βλαβη γιατι δεν εχει, η καρτα boostarei σωστα και με Overclock +160 +1000 ειναι σταθερα 1875Mhz αρα δεν κανει Throttle απλως ψηνεται...

4 ώρες πριν, XristosQts είπε

Και οι 81°C ακούγονται υπερβολικοί κάτι δεν πάει καλά. Παρότι Είναι eagle έχει καλούτσικο  heatsink. 

Με ολα ανοιχτα οπως παραπανω πιανει 71, μπορει να θελει και repaste.Με κλειστο κουτι και τον 5950x γινεται φουρνος.

52 λεπτά πριν, Deu164 είπε

Το load τι είναι gaming, mining, κάποιο stresstest?
Ρωτώ γιατί έχει διαφορα πχ σε gaming εμένα η zotac mem φτάνει στα 90-94 ανάλογα το game 1440p πάντα max quality settinngs, με ζέστη χωρίς ac έχω δει και 96 που είναι στο όριο.
Σε mining μια φορά που δοκίμασα kawpow (rvn) με 85% fan ήταν 100-104 με το ac ανοιχτό ...

Για αρχή βγάλε το side panel να βοηθήσει λίγο την κατάσταση μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις.

furmark πιανει αυτους τους βαθμους αλλα και games.Overclock ή stock το ιδιο πραγμα...

Αλλα σε games ειναι χειροτερα γιατι παιζει και cpu ενω furmark ο cpu αραζει.

Rocket league uncapped framerate 4k max settings ειναι οι θερμοκρασιες που ανεφερα στο αρχικο ποστ.

Η καρτα ειναι καλοριφερ και παιζει και o 5950x και γινεται κολαση.

Ανοιχτα ολα πιανει 71 core 81 hotspot και 100-102 η μνημη :(

Δεν βοηθαει και το κουτι ετσι οπως το εχω (μαλλον θα παρω ενα fractal meshify 2 compact μηπως και βοηθησει).

10 λεπτά πριν, kkatzos είπε

Το έχει διορθώσει. Βάζει καλύτερης ποιότητας thermal pads δηλαδή.

Σε 3080 Aorus Xtreme LHR που έχω σε gaming δεν ξεπερνάει τους 73-74C η μνήμη.

Του φίλου προφανώς είναι σκατά τοποθετημένα τα pads. Μερικά τσιπάκια GDDR6X μπορεί και να μην έχουν καν pads

Αν δεν την ανοιξω δεν μπορω να δω, παντως απο το ποστ που παρεθεσε ο φιλος παραπανω στο reddit φαινεται οτι γινεται δουλεια και γραφει και παχη για τα Pads.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Οποτε θα παω σε αλλα pads με repaste και αλλο κουτι μηπως παλευτει η κατασταση γιατι αλλιως δεν την βγαζει.

Ξερουμε καλη μαρκα pads και που τα βρισκουμε Ελλαδα?

Επεξ/σία από Apostol.
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Οποτε θα παω σε αλλα pads με repaste και αλλο κουτι μηπως παλευτει η κατασταση γιατι αλλιως δεν την βγαζει.

Ξερουμε καλη μαρκα pads και που τα βρισκουμε Ελλαδα?

Χάνεις την εγγύηση.

Δε θα το έκανα σε κάτι που αγόρασα 1350€ ...

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην θέση σου θα γύριζα το πάνω φαν να βγάζει αέρα προς τα έξω, Θα βοηθήσει λίγο στην θερμοκρασία που έχει μέσα το κουτί

Υγ Έλεγξες μήπως κάποιος ανεμιστήρας της gpu είναι ελλαττωματικός και δεν γυρνάει? 

Επεξ/σία από XristosQts
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, kkatzos είπε

Χάνεις την εγγύηση.

Δε θα το έκανα σε κάτι που αγόρασα 1350€ ...

Και τι να κανω? Αν την αφησω δεν θα κρατησει για πολυ ετσι..

1 ώρα πριν, Aris_ είπε

χαμήλωσε λιγο τα settings στα παιχνίδια και  βαλε ενα profile στα fans να ειναι full πάνω απο τους 70c 

Το εχω κανει το profile στα fans, καμια διαφορα.

Settings μπορω να χαμηλωσω πχ στο rocket league που δεν με ενδιαφερει αν θα τρεχει στα 400fps ή στα 200.

Στο Control ομως πχ δεν μπορω να χαμηλωσω settings, για αυτο την πηρα την καρτα..

47 λεπτά πριν, XristosQts είπε

Στην θέση σου θα γύριζα το πάνω φαν να βγάζει αέρα προς τα έξω, Θα βοηθήσει λίγο στην θερμοκρασία που έχει μέσα το κουτί

Υγ Έλεγξες μήπως κάποιος ανεμιστήρας της gpu είναι ελλαττωματικός και δεν γυρνάει? 

Εννοεις το πανω φαν που ειναι πανω απο τον επεξεργαστη? Αυτο προς το παρων οπως ειναι το κουτι το εχω ανενεργο. Το κουτι δεν εχει mesh πανω και αν τον κανω exhaust θα τα γυρναει ολα μεσα, αν παρω Meshify 2 που εχει mesh θα τον κανω exhaust.

Οι ανεμιστηρες της gpu ολοι γυρνανε σωστα.

--------------------------------------------------------------

Σκεφτηκα κατι αλλο, υπαρχει περιπτωση αν επικοινωνησω με την Gigabyte να βγαλω καποια ακρη?

Επεξ/σία από Apostol.
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Apostol. είπε

Σκεφτηκα κατι αλλο, υπαρχει περιπτωση αν επικοινωνησω με την Gigabyte να βγαλω καποια ακρη?

Οχι

Η απαντηση τους οταν ειχα θεμα με το e-shop που εν τελει λυθηκε χωρις να μπλεξω με την gb

image.png.614dd520639a96e2a49539dc615adbfe.png

Οποτε θα πρεπει να εχεις αποδειξη οτι το πλαισιο αρνειται την διαγνωση/επισκευη

Σε furmark παντως, ειναι νορμαλ οι 100 στην μνημη. Το furmark γενικα pushαρει την καρτα στα ορια στα watt.

Και οχι, ενα open case δεν ειναι παντα καλυτερο απο ενα σωστο case με airflow. Και το silverstone rv03 (1η γενια, το πιο οκγωδες), και το lian li o11 xl που εχω τωρα, με ανοιχτα Panel εχω παντα 1-3 βαθμους πανω επειδη χαλαει η ροη των κατω fans.

Πιστευω οτι κατα 98% δεν εχεις θεμα. Η σειρα 3000 απλα θελει καλα cases, ειδικα για 3080 και πανω. Οταν εψαχνα για κουτι και ημουν μεταξυ corsair 5000d airflow και το o11 xl, με το corsair να κερδιζει εμφανισιακα, πηγα στο o11 γιατι, τουλαχιστον στο gamersnexus, ειχαν διαφορα στην gpu 5-8 βαθμους. Οποτε το να εχεις 1-2-3 fans να χτυπανε την καρτα ειναι must

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...