AKOYLINI Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα την βοήθεια σας σχετικά με ενα πρόβλημα που αντιμετωπίζω . Έχω κατάστημα εστίασης σε νησί και το πρόβλημα μου είναι πως κατάμαραν και τα συναφή έρχονται και αραζουν μπροστά στο εστιατόριο μου. Να επισημάνω πως ανάμεσα στο εστιατόριο και το κατάμαραν δεν μεσολαβη πεζοδρόμιο. Δηλαδή το " πεζοδρόμιο" είναι το ίδιο το εστιατόριο για το οποίο πληρώνω έξτρα άδεια κάθε χρόνο στο λιμενικο ταμειο. Ερχόμενο λοιπόν το κάθε κατάμαραν μου κλείνει τελείως την θεα του μαγαζιού, με αποτέλεσμα να χάνω έναν από τους σημαντικότερους λόγους που έχει το εστιατόριο για να κάτσει. Επίσης σχεδόν πάντα οι πελατες είναι " μιλημενοι" από τους Σκιππεραδες που προφανώς έχουν κάνει κάποια deal με μεγάλα εστιατόρια οπότε και πάνε εκεί. Και τέλος κάποιες φορές ελιστρεφοντας από το ξενύχτι συνεχίζουν με μουσικές κτλπ με αποτέλεσμα να έχω και πρόβλημα με τους γείτονες. Άρα είμαι 3πλα χαμένος . παρακαλώ οποίος γνωρίζει με σιγουριά πως μπορώ να κινηθώ και ποια τα δικαιώματα μου να με βοηθήσει.
SabotazNic Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Αν ειναι λιμανι και ειναι νομιμη θεση για "παρκινγκ" σκαφων, δεν μπορεις να κανεις κατι. Βεβαια, εισαι υποχρωεμενος να αφησεις και καποιους ποντους απο την μερια της θαλασσας για να εχουν προσβαση. Και επειδη εχουμε και εμεις εστιατοριο, μην το παρεις στραβα, αλλα ενα καταστημα εστιασης δεν θα επρεπε να ειναι μονο για την θεα που μπορει να προσφερει. Αν χτισεις ονομα για την ποιοτητα, να εισαι σιγουρος οτι θα σε στηριζουν οι ιδιοι πελατες, και θα στελνουν και αλλους σε εσενα. Εσυ γιατι να εχεις προβλημα με τους γειτονες. Αν σου ξανα πει καποιος γειτονας κατι, πες τους να πανε στο λιμενικο για παραπονα ή να αλλαξουν το σημειο που δενουν τα σκαφη
nick#18 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Χωρις να ειμαι και σιγουρος για το αν μπορεις να κανεις κατι νομικα, απο τη στιγμη που υπαρχουν κοτσανελα/μπιντες/κρικοι κλπ στο ντοκο και το εκαστοτε λιμενικο ταμειο κανει εισπραξη τελων, σημαινει πως ειναι νομιμο το δεσιμο των σκαφων εκει με αδεια που εχει εκδοθει απο το εκαστοτε λιμεναρχειο. Δε νομιζω πως υπαρχουν πολλες πιθανοτητες να αλλαξει αυτο... π.χ. ετσι ειναι ολα τα μαγαζια στο Μανδρακι της Ερμιονης, σχεδον σε ολο τον Πορο και σε αλλα πόσα μερη! Με σιγουρια παντως, θα μπορουσες να καλεσεις τις αρχες για τη δυνατη μουσικη τη νυχτα κλπ. Επισης περι της συνεννοησης μεταξυ σκιππερεων κλπ...Θα σου ελεγα πως η συζητησεις μεταξυ τους εχουν να κανουν περισσοτερο με το ποια ειναι η κοινη γνωμη τους για το καλυτερο μαγαζι με ψαρι/σουβλακι/κρεας παρα για τα deal που κανουν για να βαζουν τσεπη. Υπαρχουν και αυτα αλλα σε πολυ μικρο βαθμο. Οταν ομως ο πελατης σε ρωταει που να παει να φαει, το τελευταιο που θελεις ειναι να μη μεινει ευχαριστημενος με την προταση σου οποτε τον στελνεις στα σιγουρα και απο εκει και περα αποφασιζει! Στα λεω αυτα μιας και ειμαι μεσα στο χωρο βλεπω τι γινεται και συζηταω μαζι τους. Η κακη φημη για ενα καπετανιο/σκαφος/εταιρια ναυλωσης εξαπλωνεται ευκολα στο internet και ειναι κατι που δεν θελει κανεις τους!
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Πολύ ειδική η περιπτωση σου. Μπροστά από το μαγαζί σου λες δεν υπάρχει πεζοδρόμιο αλλά δένουν τα σκάφη. Ο κόσμος σε πιο σημείο στέκεται η περνάει γενικώς προς το μαγαζι σου; Για το αν είναι νόμιμα η παράνομα τα σκάφη, μόνο με το λιμεναρχείο θα μιλήσεις.
AKOYLINI Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 σας ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές σαε παιδιά.
Moderators Spect~ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν ανεβαζεις μια φωτο να δουμε για να υπαρχει καλυτερη εικονα?
cumulus Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μου θυμιζει διαφορους "επαγγελματιες" ,στυλ ταβερνιαρηδες,περιπτερα κλπ που βαζουν καφασια εξω απο τα καταστηματα τους γιατι εχουν δικο τους ΚΟΚ ,με τον οποιο απαγορευεται η σταθμευση εγω απο τα καταστηματα τους.
paylidis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ενα μεριδιο δικιου το δινω στον TS, οχι τοσο για τη θεα οσο για τη μανουρα που μπορει να κανουν... Στο μακρινο παρελθον γνωστός μου με ταβερνα σε νησι ειχε παρομοιο σοβαρό θέμα* (ήταν πανω σε ντοκο στον οποίο επισήμως δεν εδεναν σκαφη παρα μονο μια τρατα που καποτε πηγαινοφαιρνε τουριστες)... Ε ενα χειμώνα βρεθηκαν καπως πολλα βραχια στο ντόκο και εγινε ενα πραμα σα ξερα ρε παιδακι μου 🤐 (δεν υιοθετώ) και οποιος ήρθε δεν ξαναήρθε...... *είχε τύχει να μπλεξει ασχημα κάποιες φορές με αυτοφωρα κλπ αυτος γιατι γινοταν και διαφορες εκνομες ενεργειες απο καποιους θαμωνες σκαφών Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από paylidis
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα