Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, masteripper είπε κοίτα ειδικός δεν είμαι αλλά. Το αλάτι και ίσως το baking powder που ανέφερε ο φίλος δεν είναι φαγητό αλλά αυτά τους αρέσει και επειδή έχουν κάτι στο σύστημα τους τα σκάει. Απλώς ρίξε αλάτι/ baking powder όπως είπες κατα μήκος απο τις μπαλκονόπορτες.(απο μέσα...έξω θα το πάρει ο αέρας) Κατα 2ον εαν είσαι σε πόλη κοτέτσι απαγορεύεται απ'οσο γνωρίζω και ο ακατοίκητος κάτω όροφος ίσως να είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό με τον μεγάλο κήπο ίσως πρέπει να το συζητήσεις με τους υπόλοιπους που κατοικείται. Και στο κάτω κάτω της γραφής...απ'οτι κατάλαβα νοικιάζεις....περιμένεις λίγο να περάσει η "καταιγίδα" με τους φοιτητές και απο Νοέμβριο καιρό...ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη ότι το σπίτι είναι υγειονομική βόμβα και άντε γεια. Για να πω την αλήθεια ήθελα να το δοκιμάσω αυτό με τη σόδα αλλά δε το έκανα τελικά. Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να το συνδυάσεις μισό μισό μαζί με ζάχαρη ή κάτι τέτοιο ή μπορώ να το ρίξω σκέτο ξέρω γω και θα είναι αρκετό για να τα τραβήξει? Λογικά θα ζήσω ένα ακόμη χρόνο εδώ και το συμβόλαιο λήγει Ιούλιο οπότε τον Ιούνιο θα δοκιμάσω να κάνω κάτι τέτοιο. Θα ρίξω σόδα κατα μήκος και ζελεδάκια πάνω στις άκρες της μπαλκονόπορτας που μπαίνουνε και άμα δουλέψει δούλεψε.. Ελπίζω ο αέρας να μη χαλάει τα ζελεδάκια, ο ειδικός της απεντώμοσης μου είπε ότι αυτά είναι μόνο για μέσα για να σπάσουν φωλιές μέσα στο σπίτι και μάλλον να σκοτώσουν λίγα, δε ξέρω αν είναι για ολόκληρο swarm όπως στη περίπτωση μου αλλά θα δούμε. 25 λεπτά πριν, kalogeros είπε Άσχετο με το θέμα σου, αλλά αν μένεις σε πόλη, το κοτέτσι απαγορεύεται. Εφόσον ανεβαίουν από τον κήπο, έχεις δοκιμάσει να βάλεις κάτι στο μονοπάτι που ακολουθούν; Αν το πρόβλημα συνεχιστεί και ο ιδιοκτήτης δεν συνεργάζεται (κανονικά αυτός θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα με τα μυρμήγκια) ίσως να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Το σπίτι ίσως θεωρείται μη βιώσιμο και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να σου πληρώσει τα έξοδα της μετακόμισης. Κοίτα τις κοτούλες τις λατρεύω τις βλέπω κάθε ημέρα από το μπαλκόνι, αυτές παίζει να είναι το μόνο πράγμα που δεν με πειράζει και ας φωνάζουν όλη μέρα. Εδώ δε νομίζω ότι κανείς νοιάζεται για νόμους ή οτιδήποτε. Αυτός που έχει το κοτέτσι είναι της διπλανής πολυκατοικίας. Ναι έχω δοκιμάσει να ψεκάσω το τοίχο στην άκρη του μπαλκονιού αλλά και αυτό κρατάει για λίγο και τέλος. Δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία το συνεχόμενο ψέκασμα, σε μία φάση που έριξα πολύ σε αρκετά σημεία με πείραξε σοβαρά και τρόμαξα, ανέπνεα πιο δύσκολα για λίγη ώρα και πήγα να πιω νερό και κάπως πείραξε τη γλώσσα μου (μία καυτερή αίσθηση). Το μόνο καλό με το aroxol είναι ότι σκότωνε τις φωλιές τους μέσα στο σπίτι, εκεί μπορώ να πω ότι με έσωσε. Κάποιοι που μπήκαν στο σπίτι και είδαν τα θέματα που έχει με τη μούχλα και τα μυρμίγκια είπαν ότι δεν είναι βιώσιμο, προσωπικά έλυσα εύκολα το πρόβλημα με τη μούχλα αλλά τα μυρμίγκια με ζορίζουν. Μπορώ μήπως να φέρω κάποιον ειδικό να μου πει αν όντως είναι βιώσιμο ή όχι? κάποιον μάστορα ξέρω γω? πόσο θα κόστιζε μία αξιολόγηση? Για να πω την αλήθεια δε θέλω να το τραβήξω περισσότερο με την ιδιοκτήτρια, δε θέλω να μπλέξω με δικηγόρους γιατί δε ξέρεις τι θα βγει από αυτό, μπορεί να βγω ο χαμένος και το γεγονός ότι δεν είμαι σε θέση ισχύος τα κάνει όλα πιο δύσκολα, προτιμώ απλά να φύγω άμα δε μπορεί να γίνει τίποτα. Θέλω να δω απλά αν είναι λογικό το να φύγω για κάτι τέτοιο ή αν υπερβάλω στη σκέψη μου και υπάρχει εύκολη λύση. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
kalogeros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, aizensama24 είπε Για να πω την αλήθεια ήθελα να το δοκιμάσω αυτό με τη σόδα αλλά δε το έκανα τελικά. Από ότι έχω διαβάσει πρέπει να το συνδυάσεις μισό μισό μαζί με ζάχαρη ή κάτι τέτοιο ή μπορώ να το ρίξω σκέτο ξέρω γω και θα είναι αρκετό για να τα τραβήξει? Λογικά θα ζήσω ένα ακόμη χρόνο εδώ και το συμβόλαιο λήγει Ιούλιο οπότε τον Ιούνιο θα δοκιμάσω να κάνω κάτι τέτοιο. Θα ρίξω σόδα κατα μήκος και ζελεδάκια πάνω στις άκρες της μπαλκονόπορτας που μπαίνουνε και άμα δουλέψει δούλεψε.. Ελπίζω ο αέρας να μη χαλάει τα ζελεδάκια, ο ειδικός της απεντώμοσης μου είπε ότι αυτά είναι μόνο για μέσα για να σπάσουν φωλιές μέσα στο σπίτι και μάλλον να σκοτώσουν λίγα, δε ξέρω αν είναι για ολόκληρο swarm όπως στη περίπτωση μου αλλά θα δούμε. Κοίτα τις κοτούλες τις λατρεύω τις βλέπω κάθε ημέρα από το μπαλκόνι, αυτές παίζει να είναι το μόνο πράγμα που δεν με πειράζει και ας φωνάζουν όλη μέρα. Εδώ δε νομίζω ότι κανείς νοιάζεται για νόμους ή οτιδήποτε. Αυτός που έχει το κοτέτσι είναι της διπλανής πολυκατοικίας. Ναι έχω δοκιμάσει να ψεκάσω το τοίχο στην άκρη του μπαλκονιού αλλά και αυτό κρατάει για λίγο και τέλος. Δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία το συνεχόμενο ψέκασμα, σε μία φάση που έριξα πολύ σε αρκετά σημεία με πείραξε σοβαρά και τρόμαξα, ανέπνεα πιο δύσκολα για λίγη ώρα και πήγα να πιω νερό και κάπως πείραξε τη γλώσσα μου (μία καυτερή αίσθηση). Το μόνο καλό με το aroxol είναι ότι σκότωνε τις φωλιές τους μέσα στο σπίτι, εκεί μπορώ να πω ότι με έσωσε. Κάποιοι που μπήκαν στο σπίτι και είδαν τα θέματα που έχει με τη μούχλα και τα μυρμίγκια είπαν ότι δεν είναι βιώσιμο, προσωπικά έλυσα εύκολα το πρόβλημα με τη μούχλα αλλά τα μυρμίγκια με ζορίζουν. Μπορώ μήπως να φέρω κάποιον ειδικό να μου πει αν όντως είναι βιώσιμο ή όχι? κάποιον μάστορα ξέρω γω? πόσο θα κόστιζε μία αξιολόγηση? Για να πω την αλήθεια δε θέλω να το τραβήξω περισσότερο με την ιδιοκτήτρια, δε θέλω να μπλέξω με δικηγόρους γιατί δε ξέρεις τι θα βγει από αυτό, μπορεί να βγω ο χαμένος και το γεγονός ότι δεν είμαι σε θέση ισχύος τα κάνει όλα πιο δύσκολα, προτιμώ απλά να φύγω άμα δε μπορεί να γίνει τίποτα. Θέλω να δω απλά αν είναι λογικό το να φύγω για κάτι τέτοιο ή αν υπερβάλω στη σκέψη μου και υπάρχει εύκολη λύση. Θα πας σε δικηγόρο και θα σου πει αυτός ποιος μπορεί να σου δώσει βεβαίωση περί μη βιώσιμου σπιτιού. Προσωπικά, στις αρχές του 2013 είχα και εγώ πρόβλημα με μη βιώσιμο σπίτι, τραβηχτήκαμε στα δικαστήρια γιατί ο ιδιοκτήτης δεν ήταν συζητήσιμος και φυσικά δικαιώθηκα. Μου πλήρωσε όλη τη μετακόμιση μαζί με τόκους και το ποσό που είχα πάρει τότε ήταν λίγο πάνω από 1800 ευρώ. 1
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, aizensama24 είπε Αν ζούσα στο ισόγειο, θα είχε τελειώσει το πρόβλημα. Αυτά έρχονται από το κήπο και ανεβαίνουν στο 1ο. Δε κατλαβαίνω με πια λογική θεωρείς ότι αν ζούσες στο ισόγειο θα ήταν καλύτερα. Δηλαδή αν αντι για το 1ο όροφο ζούσες στον 100ο θα ήταν χειρότερα; Γιατί το να "οχυρώνεσαι" από τον 1ο όροφο είναι πιο δύσκολο από το αν είσουν στο ισόγειο και έπρεπε να "οχυρωθείς" από τον κήπο; --- 4 ώρες πριν, masteripper είπε Αλάτι φίλε μου.. 4 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε baking powder. Το αλάτι το βάζουμε για τα πνευματα. 2 ώρες πριν, iordanis78 είπε Στάχτη βάλε και δεν θα τα ξανά δείς Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από DrLo
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 λεπτά πριν, DrLo είπε Γιατί το να "οχυρώνεσαι" από τον 1ο όροφο είναι πιο δύσκολο από το αν είσουν στο ισόγειο και έπρεπε να "οχυρωθείς" από τον κήπο; Γιατί πιθανότατα εκεί είναι οι φωλιές τους, δε νομίζω ότι έρχονται από το δρόμο ή κάτι τέτοιο, δε μου μοιάζει λογικό. Και ο άνθρωπος της απεντωμοτικής μου το είπε, ότι για να λυθεί μόνιμα πρέπει να ψεκάσουμε και στο κάτω όροφο. Αν ζούσα σε ρετιρέ δεν θα είχα πρόβλημα γιατί γενικά τα έντομα δε φτάνουν τόσο ψηλά. Ζούσα παλιά σε ένα και έντομο δεν είδα ποτέ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
DrLo Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Γιατί εκεί είναι οι φωλιές τους. Και ο άνθρωπος της απεντωμοτικής μου το είπε, ότι για να λυθεί μόνιμα πρέπει να ψεκάσουμε και στο κάτω όροφο. Αν ζούσα σε ρετιρέ δεν θα είχα πρόβλημα γιατί γενικά τα έντομα δε φτάνουν τόσο ψηλά. Ζούσα παλιά σε ένα και έντομο δεν είδα ποτέ. ε, και άμα είσουν στο ισόγειο οι φωλιές τους θα ήταν στο κήπο. και όπως θα έπρεπε να βάζεις ματζούνια μεταξύ 2ου και 1ο, δε θα έπρεπε να βάζεις μεταξύ κήπου και ισογείου; Στον 1ο πως πάνε δηλαδή, δε μπαίνουν στο ισόγειο; πετάνε από το χώμα στον 1ο; Στο ισόγειο μένει κανείς; Αυτός έχει πρόβλημα; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από DrLo
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, DrLo είπε ε, και άμα είσουν στο ισόγειο οι φωλιές τους θα ήταν στο κήπο. και όπως θα έπρεπε να βάζεις ματζούνια μεταξύ 2ου και 1ο, δε θα έπρεπε να βάζεις μεταξύ κήπου και ισογείου; Στον 1ο πως πάνε δηλαδή, δε μπαίνουν στο ισόγειο; πετάνε από το χώμα στον 1ο; Ο κήπος είναι συνδεδεμένος με το ισόγειο, μπορείς δηλαδή από αυτό να βγεις έξω και να χεις πρόσβαση σε αυτόν. Απεντώμοση δεν θα κάναμε μόνο μέσα στο διαμέρισμα αλλά και στο κήπο. Ευτυχώς είναι εύκολο να βρεις τη φωλιά του μυρμιγκιού. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
basilis_k6 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δεν εχω ξανακουσει κατι τετοιο. Ποιος ο λογος να ερθουν εκει τα μυρμήγκια? Υπαρχει καπου τροφη; σκυλου ας πουμε.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 15 λεπτά πριν, DrLo είπε Στο ισόγειο μένει κανείς; Αυτός έχει πρόβλημα; Όχι δε ζει κανείς, το ισόγειο ανήκει σε ένα ξάδερφο της ιδιοκτήτριας του σπιτιού μου ο όποιος ζει αλλού και παίζει με το ζόρι να το επισκέπτεται μία φορά το χρόνο ή κάτι τέτοιο, μπορεί και καθόλου, φυσικά έχει και τα κλειδιά. Η ιδιοκτήτρια αρνείται ιδιαίτερα έντονα να συνεργαστεί σε αυτό και μου λέει να δω τι θα κάνω μόνος με το μπαλκόνι μου. Έχει φτάσει στο σημείο να μου πει να έρθει να ψεκάσει αυτή κάτι που προφανώς δεν θα δώσει τη λύση που θέλω. Γενικά πρόκειται για μία γυναίκα που προσπαθεί να αποφύγει τις ευθύνες της. Με τη μούχλα το χειμώνα έλεγε ότι θα κάνει κάτι και δεν έκανε τίποτα, το έλυσα μόνος μου. Δεν υπάρχει τροφή πουθενά, σίγουρα όχι περισσότερη από ότι σε άλλα σπίτια και η μπαλκονόπορτα είναι σχεδόν μόνιμα κλειστή. Δε τρώω καν ψωμί και δε μένουν ιδιαίτερα υπολείματα φαγητού στα πιάτα μου. Κάθε μέρα βάζω πλυντήριο. Πιστεύω το πρόβλημα είναι απλά ότι το κάτω σπίτι έχει εγκαταλειφθεί εντελώς, άμα ζούσε κάποιος θα υπήρχε έλεγχος και θα είχαν λυθεί όλα. Να τονίσω ακόμη ότι μέχρι και το τηλέφωνο του ιδιοκτήτη κάτω έχω ζητήσει για να συνενοηθώ και αρνήθηκε να μου το δώσει. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δοκίμασε Goliath gel, dobol που πρότεινε κάποιος. Επειδή από ότι κατάλαβα τα έντομα έρχονται από αλλού ψεκάστε και έξω, στο από κάτω διαμέρισμα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Στην χειρότερη φύγε από το σπίτι.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δοκίμασε Goliath gel, dobol που πρότεινε κάποιος. Επειδή από ότι κατάλαβα τα έντομα έρχονται από αλλού ψεκάστε και έξω, στο από κάτω διαμέρισμα δεν μπορείτε να κάνετε τίποτα. Στην χειρότερη φύγε από το σπίτι. Εκεί είναι το θέμα, ο κήπος είναι περιφραγμένος και ο μόνος τρόπος να χεις πρόσβαση εκεί είναι μέσω του διαμερισμάτος στο ισόγειο. Εκτός αν εννοείς να ψεκάσω στο μπαλκόνι μου που δε πρόσφερει μία μόνιμη λύση. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Εκεί είναι το θέμα, ο κήπος είναι περιφραγμένος και ο μόνος τρόπος να χεις πρόσβαση εκεί είναι μέσω του διαμερισμάτος στο ισόγειο. Ερώτηση. Έχεις μπαλκόνι με θέα τον κήπο από κάτω η πρόσβαση σε ταρατσα; Αγόρασε ένα gel η ψάξε να βρεις κάποιο εντομοκτόνο επαγγελματικό σε στερεά μορφη. Το gel βάλτο επάνω σε χαρτάκια και πέταξε τα κάτω στον κήπο σε διάφορα σημεία όπου μπορείς. Αν είσαι στον 1ο, ψάξε αν μπορείς να βρεις φθηνό ψεκαστηρα με προέκταση και ψεκάστε σε κάποια σημεία του κήπου. Εναλλακτικα και με επιφύλαξη στο λέω, δες αν γίνεται με μια σκάλα, με μέτρα ασφαλειας και με την συνδρομή φίλου γνωστού σου, αν μπορείς από το μπαλκόνι σου να κατεβεις στο ισόγειο. Σε εμένα πχ όταν θέλουν οι νοικαριδες να ψεκσσουν στον ακάλυπτο με ρωτάνε και βγαίνουν με μια σκάλα από το παράθυρο του ισογείου και ρίχνουν το χημικό. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
Nabuko Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Ρε @aizensama24 όλα τα θέματα που ανοίγεις είναι ένα κι ένα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Nabuko
mechpanos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Βρες δικηγόρο και 2 ΚΑΛΕΣ εταιρείες απεντομώσεων, να σου κάνουν χαρτί τι και τι πρέπει να κάνεις για να έχεις μια ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ λύση (αν συμπεριλαμβάνει και απεντόμωση του κήπου, απεντόμωση του διαμερίσματος ισογείου, απεντόμωση και του κοτετσιού και δεν ξέρω εγώ τι άλλο, να τα γράφει αναλυτικά και αυτά). Γράφω 2 για να έχεις χαρτιά από 2 διαφορετικούς να πας στον δικηγόρο...να κάνετε ένα ΕΞΩΔΙΚΟ προς την ιδιοκτήτρια να βρει λύση με ό,τι αυτό συμπεριλαμβάνει!
AristidisZ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Υπερβολές, δικηγόροι, υγειονομικά κλπ κλπ Πάρε ένα maxforce quantum και βάλε μια σταγόνα ανά 30-40 εκατοστά κατά μήκος στον τοίχο του μπαλκονιού σου Σφαγή θα γίνει
Death_In_Paradise Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Με την μούχλα, πως το έλυσες το θέμα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα