Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Πρώτα από όλα να πω ότι αγαπώ το σπίτι μου και τη περιοχή και αν και έχει τα προβλήματα του δεν είναι προβλήματα που δεν επιλύονται. Ωστόσο υπάρχει ένα σοβαρό πρόβλημα για το οποίο μάλλον δεν υπάρχει λύση και δε ξέρω τι να κάνω. Θα ακουστεί αστείο αλλά είναι τα μυρμήγκια, το έχω ξαναπεί εδώ πέρα αλλά το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό που σκέφτομαι ακόμη και να μετακομίσω. Φέτος όπως και πέρισυ έζησα ένα εφιαλτικό καλοκαίρι για 4-5 μήνες (σχεδόν μισός χρόνος). Το πρώτο χρόνο που ήρθα το πρόβλημα ξέφυγε εκτός ελέγχου όπου το έλυσε η απεντωμοτική ενώ το 2ο σχεδόν και για τους 4 μήνες ήμουν μόνιμα με ένα αροχολ στο χέρι σε επιφυλακή. Το σπίτι μου είναι 1 μεγάλο δωμάτιο με μία τεράστια μπαλκονόπορτα όπου από εκεί μόλις σκάσουν αυτά εξαπλώνονται παντού, σε έπιπλα, ντουλάπια, κρεβάτια, κουζίνα, μπάνιο κυριολεκτικά ΠΑΝΤΟΥ όπου εκεί μπορεί να χτίσουν και νεες φωλιές κάτι που συνέβη το πρώτο χρόνο που ήρθα και έκανε τη ζωή μου κόλαση, ευτυχώς τα gels το έσωσαν αυτό. Δεν είναι σαν τα κλασσικά μυρμηγκάκια που θα εξαπλωθούν στο νεροχύτι της κουζίνας και τέλος όπου τα σκοτώνεις για πλάκα. Αυτά έρχονται τσούρμο απέξω, είναι κάπως πιο μεγάλα και ΚΑΘΟΛΟΥ προβλέψιμα. Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο ποτέ, σκάνε πάντα σε ώρες που κοιμάμε ή χώνονται από σημεία που είναι πολύ δύσκολο να τα καταλάβω. Είναι εφιαλτικό να πέφτεις για ύπνο και να ξέρεις ότι μπορεί να ξυπνήσεις και το σπίτι σου να είναι γεμάτο ή να ξεχαστείς 1-2 ώρες μπροστά στον υπολογιστή, να γυρίσεις το κεφάλι και να δεις το σπίτι σου γεμάτο. Υπήρχαν πολλές στιγμές όπου από τύχη τα πέτυχα πριν εξαπλωθούν. Μία φορά ας πούμε που κοιμόμουν ξύπνησα κάπου στη 1 ώρα και τα πέτυχα πάνω στην εισβολή. Θα μπορούσα να είχα πάθει πολύ σοβαρή ζημιά αν για 7 ώρες δε τα ενοχλούσε τίποτα. Το ψέκασμα με αροχολ βοηθάει αλλά το πολύ να τα εμποδίσει για 2-3 ημέρες και δεν είναι ότι καλύτερο για την υγεία να ρίχνεις συνεχώς αυτό το πράγμα μέσα στο σπίτι. Το ψέκασμα με απεντωμοτική είναι ακόμη καλύτερο αλλά και αυτό δε κρατάει μόνιμα και θα πρέπει να δίνω από ένα 100άρι κάθε μήνα, σαν να πληρώνω 300Ε ενοίκιο....ήρθα σε τέτοιο σπίτι προφανώς για να πληρώνω λιγότερα, ακόμη και αυτό δεν μου προσφέρει εξασφαλισμένη προστασία. Έχω πάρει και μία ηλεκτρική σκούπα αλλά δε βοηθάει πολύ γιατί αυτά μπορεί να σκάσουν βράδυ ή πολύ πρωί όπου προφανώς δε μπορώ να την ανοίξω αφού όλοι κοιμούντε. Ίσως το μόνο πράγμα λέω ΙΣΩΣ που το έσωζε αυτό ήταν να γινόταν απεντώμοση και στο κάτω όροφο και έξω αλλά η ιδιοκτήτρια αρνείται κατηγορηματικά να μας επιτρέψει τη πρόσβαση εκεί. Αν έπρεπε να πληρώσω ΜΙΑ φορά την απεντωμοτική για όλο το καλοκαίρι με τη προοπτική μόνιμης λύσης ίσως το σκεφτόμουν. Δυστυχώς η έλειψη εμπειρίας σε σπίτια με έχει οδηγήσει σε λάθη τα οποία πληρώνω τώρα. Βλέπω ας πούμε ότι ο 1ος όροφος είναι πραγματικά κακός, ίσως να ήταν καλύτερα να έβρισκα σε ισόγειο ή 5ο+ (με ανελκυστήρα φυσικά). Να πω κάτι τελευταίο για αυτό, έχω και στο μπάνιο μου ένα παραθυράκι αλλά από εκεί δε σκάει τίποτα και δεν έχω καταλάβει γιατί, έχει μία μικρή σίτα αλλά δεν είναι αυτός ο λόγος καθώς και η μπαλκονόπορτα μου έχει σίτα και πάλι μπαίνουν τόσο μικρά που είναι. Προβλέπω ήδη από τώρα ότι και το επόμενο καλοκαίρι μου θα είναι ένας εφιάλτης χωρίς να μπορώ να κάνω τίποτα. Το καλοκαίρι είναι μία ιδιαίτερα εξαντλητική εποχή, άμα πρέπει να χεις και αυτό τότε ξεφεύγει εντελώς. Είναι τρελό να πρέπει να φύγω για κάτι τέτοιο αλλά δε ξέρω τι άλλο μπορώ να κάνω, υπάρχει κάτι να κάνω στο μπαλκόνι μου? κάποια προστασία ή κάτι να τα κρατήσει μόνιμα μακριά? ειλικρινά δε ξέρω. Αυτό που έζησα δε θέλω να το ξαναζήσω. Δεν ήρθα εδώ για να δοκιμάσω τις αντοχές μου αλλά να ζήσω καλύτερα και πιο ποιοτικά. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
kalogeros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Σε ποιον όροφο είσαι; Έχει κήπο ή αυλή με χώμα η οικοδομή σου; Το απο κάτω διαμέρισμα που λες, κατοικείται;
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Πόσο συχνά καθαρίζεις;Γιατί αν εχεις ψιχουλα κλπ συνέχεια .......... 1
DownUNDERground Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 24 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πόσο συχνά καθαρίζεις;Γιατί αν εχεις ψιχουλα κλπ συνέχεια .......... @aizensama24 σου έχω τη λύση...
masteripper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Αλάτι φίλε μου...φτιάξε μικρά βουναλάκια απο εκεί που περνάνε και σιγά - σιγά θα το πουν το ποίημα....και δες γιατί έρχονται.....φαγητό ψάχνουν δεν είναι τυχαίο
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, masteripper είπε Αλάτι φίλε μου...φτιάξε μικρά βουναλάκια απο εκεί που περνάνε και σιγά - σιγά θα το πουν το ποίημα....και δες γιατί έρχονται.....φαγητό ψάχνουν δεν είναι τυχαίο baking powder. Το αλάτι το βάζουμε για τα πνευματα.
masteripper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε baking powder. Το αλάτι το βάζουμε για τα πνευματα. Οτι δουλεύει στον καθένα
momotis Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 9 ώρες πριν, aizensama24 είπε κάποια προστασία ή κάτι να τα κρατήσει μόνιμα μακριά? Ξεκάθαρα δαιμονικές επιβολές,απο απόσταση. Ένας ψαλμός του Δαυιδ(ΚΖ), είναι μια καλή αρχή.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, masteripper είπε Αλάτι φίλε μου...φτιάξε μικρά βουναλάκια απο εκεί που περνάνε και σιγά - σιγά θα το πουν το ποίημα....και δες γιατί έρχονται.....φαγητό ψάχνουν δεν είναι τυχαίο Δε νομίζω ότι είναι κατανοητό αυτό που λέω, δοκίμασα να βάλω παγίδες παντού αλλά από το συγκεκριμένο σημείο μπαίνουν μαζικά και δε τελειώνουν, κάποια ίσως σταματήσουν στη παγίδα, τα υπόλοιπα όμως θα προχωρήσουν πιο βαθιά στο σπίτι όπου θα εξαπλωθούν παντού και θα χτίσουν νέες φωλιές, η μπαλκονόπορτα είναι πολύ μεγάλη και ο χώρος γενικά που εξαπλώνονται, δεν είναι όπως στο πάγκο της κουζίνας που είναι μικρός ο χώρος που κινούντε και με λίγο τζελ τελειώνει το πρόβλημα καθώς δύσκολα το αποφεύγουν. Είναι δύσκολο η παγίδα να τα πιάσει όλα, μπορεί να μη τα προσελκύσει καν τόσο μεγάλος που είναι ο χώρος. Το μόνο που τα απωθεί είναι να ψεκάσω κατά μήκος όλης της μπαλκονόπορτας με aroxol το οποίο κρατάει για 2 ημέρες και μετά πρέπει να ξαναρίξω και δεν είναι καλό για την υγεία. Δηλαδή τι να κάνω. να ρίξω σόδα με αλάτι κατά μήκος όλης της μπαλκονόπορτας ή έξω από αυτή? Υπάρχει και το ρίσκο βέβαια ότι αν βάλω μία τέτοια παγίδα ίσως σκοτώσει πολλά αλλά θα προσελκύσει άλλα τόσα κάτι όχι και τόσο καλό σε μεγάλο χώρο. 2 ώρες πριν, kalogeros είπε Σε ποιον όροφο είσαι; Έχει κήπο ή αυλή με χώμα η οικοδομή σου; Το απο κάτω διαμέρισμα που λες, κατοικείται; Είμαι στο 1ο. Έχουμε ένα τεράστιο κήπο κάτω με δέντρα όπου ο διπλανός μας έχει βάλει κοτέτσι εκεί. Ο κάτω όροφος δε κατοικείται αλλά ούτε μου δίνετε πρόσβαση εκεί, επι της ουσίας αυτό είναι η μόνη λύση. Αν ζούσα στο ισόγειο, θα είχε τελειώσει το πρόβλημα. Αυτά έρχονται από το κήπο και ανεβαίνουν στο 1ο. Αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που έκανα, δεν έπρεπε να έρθω σε σπίτι με τόσο μεγάλο κήπο. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από aizensama24
CONAN_ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) https://www.skroutz.gr/s/23144233/BASF-Υγρό-για-Μυρμήγκια-Ψύλλους-Κοριούς-Κατσαρίδες-Fendona-Top-100ml.html https://www.protecta-health.gr/product_view.php?id=427 Τα σκευάσματα του σουπερ μαρκετ τα ξεχνας, δεν κάνουν τίποτα. Μονο σαν αυτά που σου πρότεινα τα οποια εχω δοκιμάσει με 100% επιτυχία. Ψεκάζεις περιμετρικά το σπίτι σου, και γυρω απο τα παράθυρα μπαλκονόπορτες κλπ. Επίσης ειναι κατάλληλα και για μέσα στο σπίτι. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από CONAN_
masteripper Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 14 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Δε νομίζω ότι είναι κατανοητό αυτό που λέω, δοκίμασα να βάλω παγίδες παντού αλλά από το συγκεκριμένο σημείο μπαίνουν μαζικά και δε τελειώνουν, κάποια ίσως σταματήσουν στη παγίδα, τα υπόλοιπα όμως θα προχωρήσουν πιο βαθιά στο σπίτι όπου θα εξαπλωθούν παντού και θα χτίσουν νέες φωλιές, η μπαλκονόπορτα είναι πολύ μεγάλη και ο χώρος γενικά που εξαπλώνονται, δεν είναι όπως στο πάγκο της κουζίνας που είναι μικρός ο χώρος που κινούντε και με λίγο τζελ τελειώνει το πρόβλημα καθώς δύσκολα το αποφεύγουν. Είναι δύσκολο η παγίδα να τα πιάσει όλα, μπορεί να μη τα προσελκύσει καν τόσο μεγάλος που είναι ο χώρος. Το μόνο που τα απωθεί είναι να ψεκάσω κατά μήκος όλης της μπαλκονόπορτας με aroxol το οποίο κρατάει για 2 ημέρες και μετά πρέπει να ξαναρίξω και δεν είναι καλό για την υγεία. Δηλαδή τι να κάνω. να ρίξω σόδα με αλάτι κατά μήκος όλης της μπαλκονόπορτας ή έξω από αυτή? Υπάρχει και το ρίσκο βέβαια ότι αν βάλω μία τέτοια παγίδα ίσως σκοτώσει πολλά αλλά θα προσελκύσει άλλα τόσα κάτι όχι και τόσο καλό σε μεγάλο χώρο. Είμαι στο 1ο. Έχουμε ένα τεράστιο κήπο κάτω με δέντρα όπου ο διπλανός μας έχει βάλει κοτέτσι εκεί. Ο κάτω όροφος δε κατοικείται αλλά ούτε μου δίνετε πρόσβαση εκεί, επι της ουσίας αυτό είναι η μόνη λύση. Αν ζούσα στο ισόγειο, θα είχε τελειώσει το πρόβλημα. Αυτά έρχονται από το κήπο και ανεβαίνουν στο 1ο. Αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που έκανα, δεν έπρεπε να έρθω σε σπίτι με τόσο μεγάλο κήπο. κοίτα ειδικός δεν είμαι αλλά. Το αλάτι και ίσως το baking powder που ανέφερε ο φίλος δεν είναι φαγητό αλλά αυτά τους αρέσει και επειδή έχουν κάτι στο σύστημα τους τα σκάει. Απλώς ρίξε αλάτι/ baking powder όπως είπες κατα μήκος απο τις μπαλκονόπορτες.(απο μέσα...έξω θα το πάρει ο αέρας) Κατα 2ον εαν είσαι σε πόλη κοτέτσι απαγορεύεται απ'οσο γνωρίζω και ο ακατοίκητος κάτω όροφος ίσως να είναι υγειονομικού ενδιαφέροντος. Αυτό με τον μεγάλο κήπο ίσως πρέπει να το συζητήσεις με τους υπόλοιπους που κατοικείται. Και στο κάτω κάτω της γραφής...απ'οτι κατάλαβα νοικιάζεις....περιμένεις λίγο να περάσει η "καταιγίδα" με τους φοιτητές και απο Νοέμβριο καιρό...ενημερώνεις τον ιδιοκτήτη ότι το σπίτι είναι υγειονομική βόμβα και άντε γεια. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από masteripper
greekbusters Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Είχα κ εγώ τεράστιο πρόβλημα με τα μυρμήγκια κ το έλυσα πολύ αποτελεσματικά με αυτό, ενω είχα δοκιμάσει πολλά που είχα διαβάσει χωρίς επιτυχία https://www.skroutz.gr/s/15654094/Δάφνη-Agrotrade-Gel-για-Μυρμήγκια-Dobol-Ant-Flask-15gr.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share 1
archer100 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Χρειαζεσαι κατι που να μεταφερεται στη φωλια των μυρμηγκιων και να τα εξολοθρευει εκει. Τα τοπικα δε θα σου λυσουν το προβλημα. Δες κατι σαν και αυτο η το αλλο που παρεθεσε ο φιλος στο ακριβως προηγουμενο ποστ https://www.skroutz.gr/s/23022216/BASF-Gel-για-Μυρμήγκια-Fourmidor-25gr.html?from=catspan#reviews Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από archer100
kalogeros Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, aizensama24 είπε Είμαι στο 1ο. Έχουμε ένα τεράστιο κήπο κάτω με δέντρα όπου ο διπλανός μας έχει βάλει κοτέτσι εκεί. Ο κάτω όροφος δε κατοικείται αλλά ούτε μου δίνετε πρόσβαση εκεί, επι της ουσίας αυτό είναι η μόνη λύση. Αν ζούσα στο ισόγειο, θα είχε τελειώσει το πρόβλημα. Αυτά έρχονται από το κήπο και ανεβαίνουν στο 1ο. Αυτό είναι ένα ακόμη λάθος που έκανα, δεν έπρεπε να έρθω σε σπίτι με τόσο μεγάλο κήπο. Άσχετο με το θέμα σου, αλλά αν μένεις σε πόλη, το κοτέτσι απαγορεύεται. Εφόσον ανεβαίουν από τον κήπο, έχεις δοκιμάσει να βάλεις κάτι στο μονοπάτι που ακολουθούν; Αν το πρόβλημα συνεχιστεί και ο ιδιοκτήτης δεν συνεργάζεται (κανονικά αυτός θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα με τα μυρμήγκια) ίσως να απευθυνθείς σε δικηγόρο. Το σπίτι ίσως θεωρείται μη βιώσιμο και σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει ο ιδιοκτήτης να σου πληρώσει τα έξοδα της μετακόμισης. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από kalogeros
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα