Προς το περιεχόμενο

"MSI B450-A Pro Max" + 2 Set των "G.Skill Ripjaws V 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB)"

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ήδη ένα Set (2x8GB) στα 3200MHz και θέλω να κουμπώσω και ένα δεύτερο. Θα τρέχουν όλες οι μνήμες (και τα 2 Set κουμπωμένα) στα 3200?

Δημοσ.

Με τον 2600Χ. Στη μητρική νομίζω πως δεν αναφέρονται αλλά πολλοί δεν είχαν θέμα (όπως και εγώ) με το 1 Set. Το θέμα είναι αν σηκώνει 3200 με 2 σετάκια μαζί.

Δημοσ.
16 ώρες πριν, nikosild είπε

Με τον 2600Χ. Στη μητρική νομίζω πως δεν αναφέρονται αλλά πολλοί δεν είχαν θέμα (όπως και εγώ) με το 1 Set. Το θέμα είναι αν σηκώνει 3200 με 2 σετάκια μαζί.

Κανείς δεν μπορεί να σου πει με βεβαιότητα, πάντως οι πιθανότητες είναι εναντίον σου.

Δημοσ.

Οι λόγοι που το πιστεύω αυτό είναι:

α. Η μητρική σου στο QVL δεν αναφέρει για καμία μνήμη ότι υποστηρίζει 4 dimm στα 3200

β. Κανείς δεν εγγυάται ότι οι RAM που θα πάρεις θα έχουν το ίδιο die/pcb rev/bin με αυτές που έχεις ήδη. Το ότι είναι G.Skill σου δίνει κάποιες πιθανότητες παραπάνω, αν ήταν φτηνές Corsair θα σου έλεγα μην το δοκιμάσεις καν.

γ. Το XMP δεν έχει φτιαχτεί για 4 dimm. Αν τις ρυθμίσεις με το χέρι αυξάνεις τις πιθανότητες αρκετά.

• Like 5
Δημοσ.
Στις 28/9/2021 στις 11:12 ΜΜ, nikosild είπε

Έχω ήδη ένα Set (2x8GB) στα 3200MHz και θέλω να κουμπώσω και ένα δεύτερο. Θα τρέχουν όλες οι μνήμες (και τα 2 Set κουμπωμένα) στα 3200?

Τις πουλάς και παίρνεις ένα set 2*16GB σε Micron e-die που παίζουν άνετα.

• Like 2
  • 1 μήνα μετά...
Δημοσ.
Στις 9/10/2021 στις 12:55 ΜΜ, malakudi είπε

Τις πουλάς και παίρνεις ένα set 2*16GB σε Micron e-die που παίζουν άνετα.

Κάποιες συγκεκριμένα?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 20/11/2021 στις 6:37 ΜΜ, nikosild είπε

Κάποιες συγκεκριμένα?

Crucial Ballistix 32GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x16GB).

Οι 3200Mhz έχουν την μεγαλύτερη πιθανότητα να λειτουργούν με XMP και αν έχεις όρεξη μπορείς να δεις πόσο ανεβαίνουν.

Οι 3600Mhz είναι αρκετά πιθανό να μην σου τρέξουν με XMP και να καταλήξεις να τρέχουν σε λιγότερο από 3000Mhz αν δεν έχεις όρεξη να τις σκαλίσεις.

Επεξ/σία από elpenor
  • 2 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...