Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, συντομα θα ανοιξουμε ενα καταστημα με 3D Printers. Θα φτιαχνουμε τα δικα μας μοντελα θα τα τυπωνουμε και θα τα πουλαμε εξωτερικο.

Ο Μηχανικος μου ειπε οτι για να γινει η εναρξη επιχειρησης πρεπει να παρω τα μηχανηματα και να τα τοποθετησω για να κανει τις μετρησεις του και να τις δηλωσει διοτι θα θεωρουμαστε Εργαστηριο χαμηλης οχλησης. Ολα οκ ως εδω.

Οταν του ειπα οτι θα ξεκινησω με 6 μηχανηματα και στην πορεια θα παρω αλλα τοσα μου ειπε οτι καθε φορα που θα βαζω εστω και ενα νεο μηχανημα θα πρεπει να ερχεται και να κανει νεες μετρησεις και να τις δηλωνει και να τον πληρωνω καθε φορα που θα το κανει αυτο.

Ισχυει κατι τετοιο? Τα μηχανηματα με το ζορι καινε 300 watt το ενα, θερμοτητα δεν παραγουν και τιποτα. Δηλαδη καθε φορα που θα θελω να επεκτεινω την επιχειρηση θα πρεπει να ερχεται και να κανει νεες δηλωσεις?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Υποθετω οτι εννοει για τις αλλαγές που αποτυπωνονται στην κατοψη ή στην βεβαιωση κυρίας χρήσης. Αυτα είναι τυπικά και τα κάνεις για να υπάρχουν στο φάκελο της επιχειρησης, οταν περάσει έλεγχος απο κάποιο όργανο του κράτους. Δεν γίνεται όμως κάθε φορά που κάνεις μια αλλάγή ή προσθέτεις ενα πάγκο κτλ, να πληρώνεις μηχανικό 100 ευρώ για μια βεβαίωση. Προφανώς και όχι.

Κατ'αρχάς όταν περάσουν για έλεγχο και δουν πως, πχ σου λείπει μια βεβαίωση μηχανικού για τα μηχανηματα που έχεις προσθέσει, αλλά ο χώρος σου δεν παραβιάζει κανένα πρωτόκολλο ασφαλειάς ή έχει μικρή απόκλιση απο την αρχική βεβαιώση μηχανικού, δεν θα σου πουν τίποτα.

Δευτερον, αν δουν οτι σου λείπει μια βεβαίωση μηχανικού για τις αλλαγές που έχεις κανει στο χωρο, μηχανηματα που εχεις προσθέσει κτλ, και ο χώρος εργασίας έχει αλλάξει σημαντικά απο την αρχική κάτοψη, ή έχεις παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο ασφαλείας, τότε θα σου δώσουν διορία, μερικές εβδομάδες συνήθως, ωστε να τακτοποιήσεις το χώρο ανάλογα ή να βγάλεις καινούργια κάτοψη. Δεν είσαι παράνομος δλδ, απλά παράτυπος. Οπότε βγάζεις εκείνη την στιγμη και στον επερχόμενο έλεγχο είσαι και πάλι τυπικος.

Ως επιχειρηματίας δεν γίνεται να πληρώνεις κάθε φορά που αλλάζει κάτι στην επιχείρηση και να συντηρείς τους μηχανικούς.  

Επεξ/σία από zoso
  • Thanks 1
Δημοσ.

Θα πρέπει με βάση τον ΚΑΔ, που θα έχεις να δεί ο μηχανικός σου εαν είσαι στην κατηγορία του εργαστηρίου. Πάντα με βάση το ΚΑΔ σου.

Επειτα, επειδή έχεις χαμηλή ισχύ θα πάρεις αδεια λειτουργίας και άδεια ίδρυσης απο το https://notifybusiness.gov.gr/.

Την διαδικασία θα την κάνει ο μηχανικός σου.

Αν με βάση τον ΚΑΔ σου είσαι σε αυτή την περίπτωση τότε έχει δουλίτσα να γίνει. Πάντα με τον μηχανικό σου, για να δεί σε πρώτη φάση εαν εκεί που σκέφτεσαι να ανοίξει το κατάστημα, θα επιτρέπεται.

Καλύτερα ίσως να γίνει σαν κατάστημα πώλησης, που δεν χρειάζεται άδεια. Συνεννοήσου με τον λογιστή σου και τον μηχανικό σου.

Καλή αρχή.

  • Like 1
  • 2 μήνες μετά...
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, nikyd είπε

Εβγαλές καμία άκρη να βοηθήσεις και εμένα που βιάζομαι και έχω το ίδιο πρόβλημα?

Τι ακριβώς θα πουλάς?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...