Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα!

Έπεσε στα χέρια μου ένα τρομερό σετάκι:

Cpu: Intel q9400

Mobo: Asus maximus extreme x38

Ram: kingston 2x2 ddr3

Εχουν δοκιμαστεί ολα τα parts ξεχωριστά και λειτουργουν εκτός της μητρικής.

Η μητρική μόλις τη συνδέσω με το τροφοδοτικό, ανάβουν το start kai reset button που έχει και τπτ άλλο. Πατώντας το start σεν κάνει τπτ. Ουτε ο ανεμιστήρας της cpu δε γυρνάει... 

Γνωρίζει κανείς τη μητρική ή μπορεί να μου προτείνει κάποιος κάτι?

Δε θέλω να πιστέψω ότι είναι καμμένη διοτι ειναι ενα έργο τεχνης (άπιαστο όνειρο οταν είχε πρωτοβγει) και φωτίζουν και τα κουμπάκια κανονικά...

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για οποιαδήποτε συμβουλή!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, zacharias99 είπε

Δε θέλω να πιστέψω ότι είναι καμμένη διοτι ειναι ενα έργο τεχνης (άπιαστο όνειρο οταν είχε πρωτοβγει) και φωτίζουν και τα κουμπάκια κανονικά...

Δυστυχώς, αλλά απέτυχαν ορισμένες high end μητρικές της Asus εκείνης της εποχής... Επίσης το πολλά υποσχόμενο X38/ X48 chipset στο O.C. δεν έκανε και σπουδαία πράγματα, ακόμα και το πιο ''φτηνό'' P35 έκανε θαύματα κι ας μην είχε τόση χλιδή.

Λοιπόν! Υποψιάζομαι που μπορεί να είναι το θέμα. Αποσυνδέστε το 4/8πινο του επεξεργαστή και πατήστε το κουμπί να ανάψει το σύστημα.

• Like 1
Δημοσ.
54 minutes ago, Τέρης Α. said:

Λοιπόν! Υποψιάζομαι που μπορεί να είναι το θέμα. Αποσυνδέστε το 4/8πινο του επεξεργαστή και πατήστε το κουμπί να ανάψει το σύστημα.

Θα το δοκιμάσω αύριο και θα ενημερώσω! Ευχαριστώ για την απάντηση!!

• Thanks 1
Δημοσ.
9 hours ago, Τέρης Α. said:

Τπτ. Αναβει μονο το led του power kai reset button.

Το τροφοδοτικο που ηταν πανω την εκαψε 99%. Το δοκιμασα και σε αλλη παλια μητρικη και την εκαψε και αυτη... Κριμας την μητρικη.

Μεχρι κια για επισκευή σκεφτομαι να τη στειλω, αλλα δε νομιζω να αξιζει...

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1) βγάλε την μητρική και βαλτην πάνω σε χαρτόνι, π.χ. χαρτοκουτι μητρικής, και όλα αυτά πάνω σε τραπέζι ή πάγκο εργασίας

2) βγάλε την μπαταρία από την μητρική για 10 λεπτά και ξαναβαλτη

3) μονο με μια μνημη, επεξεργαστή, ψυκτρα, και μια πολύ απλή κάρτα γραφικών και ένα καλό τροφοδοτικό (βάλε στη μητρική μόνο το 24πινο και την τροφοδοσία της cpu 4πινο ή 8πινο)

4) και όλα τα άλλα αποσυνδεδεμένα

και τέσταρε (με ένα κατσαβίδι βραχυκυκλώνεις τα δυο πιν για το power button)

Επεξ/σία από duffyduck
Δημοσ.
54 minutes ago, Τέρης Α. said:

Τι είναι αυτό το καλό με τα τροφοδοτικά σας :(

Οχι εγω.. ο προηγούμενος... Εγω εχω μαθει και παιζω πλεον μονο με tier corsair rmx και πανω... Ενα lc power ειχε το κακομοιρο το συστημα...

Λυπαμαι να πεταξω τη μητρικη αλλα φοβαμαι οτι θα μπω σε τρυπακι σπαταλης χρηματων.

Τεσπα θα δουμε:)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

Εμένα η Maximus Formula SE τη 1η Αυγούστου ξαφνικά εκεί που έβλεπα θέματα στο Insomnia, είχα κάνει μάλιστα και Undervolt τον Q6700 για να έχω χαμηλότερες θερμοκρασίες, πάγωσε το σύστημα. Πάτησα Ctrl+Alt+Del τίποτα, το power button στιγμιαία για να μπει σε αναστολή λειτουργίας (έτσι το έχω ορίσει), τίποτα. Πάτησα τελικά το reset, αλλά δεν έκανε post. Τα led στη μητρική άναβαν σαν χριστουγεννιάτικο δένδρο. Έκανα ό, τι ήξερα αλλά δεν άλλαξε κάτι. Ευτωχώς που ήταν δώρο με τον Q6700, 1,5 χρόνο κράτησε στα χέρια μου!

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
2 hours ago, duffyduck said:

1) βγάλε την μητρική και βαλτην πάνω σε χαρτόνι, π.χ. χαρτοκουτι μητρικής, και όλα αυτά πάνω σε τραπέζι ή πάγκο εργασίας

2) βγάλε την μπαταρία από την μητρική για 10 λεπτά και ξαναβαλτη

3) μονο με μια μνημη, επεξεργαστή, ψυκτρα, και μια πολύ απλή κάρτα γραφικών και ένα καλό τροφοδοτικό (βάλε στη μητρική μόνο το 24πινο και την τροφοδοσία της cpu 4πινο ή 8πινο)

4) και όλα τα άλλα αποσυνδεδεμένα

και τέσταρε (με ένα κατσαβίδι βραχυκυκλώνεις τα δυο πιν για το power button)

Ευχαριστώ πολύ, αλλά τα έχω δοκιμάσει ήδη όλα αυτά... το τροφοδοτικό που φορούσε την έκαψε μάλλον διότι μόλις το κούμπωσα σε μια πολύ παλιά δική μου μητρική που δούλευε, την έκαψε και αυτή.

Η μόνη μου ελπίδα ήταν μήπως και η ASUS είχε καμιά προστασία από ρεύματα, αλλά μάλλον ονειρεύομαι :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...