Προς το περιεχόμενο

Τρέιλερ και τροχόσπιτα με δική τους άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας

Nabuko

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Από τις 18 Οκτωβρίου θα πρέπει οι ιδιοκτήτες των ρυμουλκούμενων οχημάτων να προμηθευτούν τις νέες πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας κυκλοφορίας.

Απο τις 18 Οκτωβρίου 2021 τίθεται σε ισχύ η Υπουργική Απόφαση Αριθμ. 2805/2021 ΦΕΚ 99/Β/18-1-2021 σχετικά με τη χορήγηση αδειών κυκλοφορίας και πινακίδων στα τρέιλερ, μπαγκαζιέρες ή τροχόσπιτα τα οποία θα αποκτήσουν δικές τους πινακίδες και άδειες κυκλοφορίας υπό συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις.

Με την αυτόνομη άδεια κυκλοφορίας που θα αποκτήσουν τα παραπάνω οχήματα θα μπορούν να ρυμουλκούνται από όλα τα αυτοκίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές και όχι μόνο από ένα συγκεκριμένο όχημα.

Η Υπουργική Απόφαση που είχε δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης τον Ιανουάριο του 2021 με εφαρμογή εννέα (9) μήνες από τη δημοσίευσή της στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, δηλαδή από τις 18 Οκτωβρίου 2021.

Υπουργική Απόφαση 2805/2021 - ΦΕΚ 99/Β/18-1-2021

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Να δω πως θα βγαλουν αδεια σε ολα τα αυτοσχεδια ρυμουλκουμενα με ροδες απο ποδηλατα και σασι ηλεκτροκολλημενο...

Α ξερω πως... Δε θα βγαλουν και κανεις δε θα ασχοληθει :P

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, Dantε είπε

Να δω πως θα βγαλουν αδεια σε ολα τα αυτοσχεδια ρυμουλκουμενα με ροδες απο ποδηλατα και σασι ηλεκτροκολλημενο...

Α ξερω πως... Δε θα βγαλουν και κανεις δε θα ασχοληθει :P

Όσα διαθέτουν σημείωμα έλξης (αυτό που μέχρι τώρα ισχύει σαν άδεια), ακόμα και αν είναι ιδιοκατασκευές, μια χαρά θα μπορέσουν να βγάλουν τη νέα προβλεπόμενη άδεια μαζί με πινακίδες.

Αυτά που δεν έχουν σημείωμα έλξης ούτως ή άλλως εδώ και πολλά χρόνια δεν μπορούσαν να βγάλουν, για αυτά δεν θα αλλάξει τίποτα.

Επεξ/σία από Joshua21
  • Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
5 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

πως βγαινει η αδεια ρε παιδια;;

Πήγαινε στο άρθρο 3

Στις 28/9/2021 στις 9:38 ΜΜ, Nabuko είπε

• Thanks 1

5 λεπτά πριν, μπαρμπαγιωργος είπε

πως βγαινει η αδεια ρε παιδια;;

Δεν έχουν δοθεί ακόμα λεπτομέρειες.

Δες απόσπασμα από ένα τυχαίο άρθρο:

"Πάντως στελέχη από την αγορά των τρέιλερ και τροχόσπιτων εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανό το Υπουργείο να μην προλάβει να έχει διευθετήσει τα νομικά κενά στη νέα νομοθεσία έως τις 18 Οκτωβρίου και να δοθεί μια μικρή παράταση στην εφαρμογή του νέου νόμου."

https://www.newsauto.gr/news/me-diki-tous-adia-ke-pinakides-kikloforias-treiler-ke-trochospita/

• Like 2

2 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Πήγαινε στο άρθρο 3

οκ.
θα ειμαι ειλικρινης
επειδη βαριεμαι και κυριως με κουραζουν ολα αυτα με τις νομοθεσιες και τις παραπομπες κτλ κτλ

αν ξερεις, τι πρεπει να κανω; που να τα υποβαλω; ηλεκτρονικα γινεται; 

σε ευχαριστω για τον χρονο σου

• 3 εβδομάδες αργότερα...
21 λεπτά πριν, korakios είπε

το έψαξε ο αδερφός μου (το συζητούσαμε χθες) και προς το παρών δεν υπάρχει καμία οδηγία , ούτε στην τροχαία ούτε στους κατασκευαστές

Όπως πάντα νόμοι στο πόδι χωρίς μελέτη για το κατά πόσο είναι άμεσα εφαρμόσιμοι

Μόλις τώρα, Nabuko είπε

Όπως πάντα νόμοι στο πόδι χωρίς μελέτη για το κατά πόσο είναι άμεσα εφαρμόσιμοι

το θέμα είναι άντε κάθεται στραβή με ατύχημα χτύπα ξύλο , άντε βγάλε άκρη με ασφαλιστικές μετά (σίγουρα θα πατήσουν στο ΦΕΚ)

• Sad 1

Για να μην ανοίγουμε χίλια πεντακόσια θέματα με παρόμοια θεματολογία. 

Τελευταία μου έχει μπει στο μυαλό να αγοράσω ενα τρειλερ μεσαίου μεγέθους στο οποίο να μπορώ να φορτώσω την μηχανή ή το παπι μου. Το θέμα είναι μπορώ να βγάλω άδεια γενικής χρήσης στο τρειλερ; Δηλαδή να μπορώ να κουβαλησω την μηχανή μου, βαλίτσες, ξύλα και οτιδήποτε τέλος πάντων ή πρέπει να έχει ΜΙΑ συγκεκριμένη χρήση και τίποτα άλλο; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω και ΙΧ ΑΓΡΟΤΙΚΌ (με ανοιχτή καρότσα) στο οποίο φυσικά απαγορεύεται να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο πέρα από αγροτικά προϊόντα (αθάνατο ελληνικό δημόσιο). Αν ισχύει το ίδιο και για το τρέιλερ δύσκολα τα πράγματα. 

1 ώρα πριν, petaw-se-oneiro είπε

Για να μην ανοίγουμε χίλια πεντακόσια θέματα με παρόμοια θεματολογία. 

Τελευταία μου έχει μπει στο μυαλό να αγοράσω ενα τρειλερ μεσαίου μεγέθους στο οποίο να μπορώ να φορτώσω την μηχανή ή το παπι μου. Το θέμα είναι μπορώ να βγάλω άδεια γενικής χρήσης στο τρειλερ; Δηλαδή να μπορώ να κουβαλησω την μηχανή μου, βαλίτσες, ξύλα και οτιδήποτε τέλος πάντων ή πρέπει να έχει ΜΙΑ συγκεκριμένη χρήση και τίποτα άλλο; Το ρωτάω αυτό γιατί έχω και ΙΧ ΑΓΡΟΤΙΚΌ (με ανοιχτή καρότσα) στο οποίο φυσικά απαγορεύεται να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο πέρα από αγροτικά προϊόντα (αθάνατο ελληνικό δημόσιο). Αν ισχύει το ίδιο και για το τρέιλερ δύσκολα τα πράγματα. 

Εξαρτάται, η άδεια έλξης που θα βγάλεις θα είναι πάνω σε κάποιο Ε.Ι.Χ.? Αν ναι τότε μπορείς να το χαρακτηρίσεις στην άδεια ως μεταφοράς αποσκευών η οποία καλύπτει σχεδόν τα πάντα, αν την βγάλεις πάνω σε κάποιο φορτηγό όπως το αγροτικό σου τότε θα μπορείς να κουβαλήσεις με την μπαγκαζιέρα μόνο ότι μπορείς με το φορτηγό.

Υπόψιν όλα αυτά ισχύουν έως και σήμερα, το τι θα ισχύσει στο μέλλον που τα τρέιλερ θα παίρνουν κανονική άδεια και πινακίδες δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, όλοι είμαστε σε αναμονή.

Επίσης πιο πάνω έγραψα σχεδόν τα πάντα γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, τη μηχανή σου, την βάρκα σου, όλα αυτά ΔΕΝ μπορείς να τα μεταφέρεις με μπαγκαζιέρα. Πχ τη μηχανή σου μπορείς να τη μεταφέρεις μόνο με ειδικά διασκευασμένο τρέιλερ το οποίο θα είναι χαρακτηρισμένο αναλόγως στην άδεια (τρέιλερ μεταφοράς μοτοσυκλέτας) με το οποίο δεν θα μπορείς να μεταφέρεις κάτι άλλο:

image.png.b3895543d52b0ba556c755befef7cfe4.png

3 ώρες πριν, petaw-se-oneiro είπε

Το ρωτάω αυτό γιατί έχω και ΙΧ ΑΓΡΟΤΙΚΌ (με ανοιχτή καρότσα) στο οποίο φυσικά απαγορεύεται να μεταφέρει οτιδήποτε άλλο πέρα από αγροτικά προϊόντα (αθάνατο ελληνικό δημόσιο).

Mια χαρά είναι το "αθάνατο ελληνικό δημόσιο" σε αυτή την περίπτωση γιατί το Ι.Χ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ το αγόρασες και το χρησιμοποιείς με διαφορετικό φορολογικό καθεστώς και σωστά επιτρέπεται να κουβαλάει μόνο αγροτικά προϊόντα. Σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και δελτίο αποστολής για το καθετί που κουβαλάνε με το Ι.Χ. Επαγγελματικό Φορτηγό τους.

• Like 2

7 ώρες πριν, Joshua21 είπε

Εξαρτάται, η άδεια έλξης που θα βγάλεις θα είναι πάνω σε κάποιο Ε.Ι.Χ.? Αν ναι τότε μπορείς να το χαρακτηρίσεις στην άδεια ως μεταφοράς αποσκευών η οποία καλύπτει σχεδόν τα πάντα, αν την βγάλεις πάνω σε κάποιο φορτηγό όπως το αγροτικό σου τότε θα μπορείς να κουβαλήσεις με την μπαγκαζιέρα μόνο ότι μπορείς με το φορτηγό.

Υπόψιν όλα αυτά ισχύουν έως και σήμερα, το τι θα ισχύσει στο μέλλον που τα τρέιλερ θα παίρνουν κανονική άδεια και πινακίδες δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα, όλοι είμαστε σε αναμονή.

Επίσης πιο πάνω έγραψα σχεδόν τα πάντα γιατί υπάρχουν και εξαιρέσεις, τη μηχανή σου, την βάρκα σου, όλα αυτά ΔΕΝ μπορείς να τα μεταφέρεις με μπαγκαζιέρα. Πχ τη μηχανή σου μπορείς να τη μεταφέρεις μόνο με ειδικά διασκευασμένο τρέιλερ το οποίο θα είναι χαρακτηρισμένο αναλόγως στην άδεια (τρέιλερ μεταφοράς μοτοσυκλέτας) με το οποίο δεν θα μπορείς να μεταφέρεις κάτι άλλο:

image.png.b3895543d52b0ba556c755befef7cfe4.png

Για το μέλλον και τα τρειλερ με πινακίδες ρωτάω. Το τρειλερ θα μπει σε άλλο Ι.Χ. Επιβατικό όχι σε Ι.Χ. αγροτικό. 

6 ώρες πριν, nik0laus είπε

Mια χαρά είναι το "αθάνατο ελληνικό δημόσιο" σε αυτή την περίπτωση γιατί το Ι.Χ. ΑΓΡΟΤΙΚΟ το αγόρασες και το χρησιμοποιείς με διαφορετικό φορολογικό καθεστώς και σωστά επιτρέπεται να κουβαλάει μόνο αγροτικά προϊόντα. Σε άλλες κατηγορίες επαγγελματιών μάλιστα είναι υποχρεωμένοι να έχουν και δελτίο αποστολής για το καθετί που κουβαλάνε με το Ι.Χ. Επαγγελματικό Φορτηγό τους.

Ναι πολύ διαφορετικό καθεστώς γιατί το αγροτικό πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας φαντάζομαι;; Λογικό αυτό γιατί συνήθως ενα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ όχημα ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ πρέπει να έχει κυβικά να τραβήξει το φορτίο του. Το άλλο είναι η επιστροφή του φπα με προϋποθέσεις και αυτό έχει να το κερδίσει μόνο ο πρώτος ιδιοκτήτης του και όχι εγώ που το πήρα 13ο χέρι μετά απο 40 χρόνια. Επίσης το τελευταίο κέρδος του είναι ότι δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας. Όπως επίσης τον τρακτέρ μου παρ'ολο που είναι περίπου 5.000 κυβικά. Να' χαμε να λέγαμε γενικά. 

4 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Για το μέλλον και τα τρειλερ με πινακίδες ρωτάω. Το τρειλερ θα μπει σε άλλο Ι.Χ. Επιβατικό όχι σε Ι.Χ. αγροτικό. 

Ε σου είπα τι ισχύει σήμερα, για το τι θα ισχύσει στο μέλλον κανείς δεν ξέρει, όλοι περιμένουμε τις διευκρινίσεις.

6 λεπτά πριν, petaw-se-oneiro είπε

Ναι πολύ διαφορετικό καθεστώς γιατί το αγροτικό πληρώνει λιγότερα τέλη κυκλοφορίας φαντάζομαι;; Λογικό αυτό γιατί συνήθως ενα ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ όχημα ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ πρέπει να έχει κυβικά να τραβήξει το φορτίο του. Το άλλο είναι η επιστροφή του φπα με προϋποθέσεις και αυτό έχει να το κερδίσει μόνο ο πρώτος ιδιοκτήτης του και όχι εγώ που το πήρα 13ο χέρι μετά απο 40 χρόνια. Επίσης το τελευταίο κέρδος του είναι ότι δεν πληρώνει φόρο πολυτελείας. Όπως επίσης τον τρακτέρ μου παρ'ολο που είναι περίπου 5.000 κυβικά. Να' χαμε να λέγαμε γενικά. 

Μα ακριβώς επειδή είναι "επαγγελματικό όχημα μεταφοράς" η μόνη χρήση που του επιτρέπεται είναι η εξυπηρέτηση του επαγγέλματος του ιδιοκτήτη.

Πάντως αν θέλεις να το χρησιμοποιείς και σαν Ε.Ι.Χ. υπάρχει λύση, μικτή άδεια λέγεται, μόνο που προϋποθέτει να έχεις πληρώσει όλο το τέλος ταξινόμησης (ή να πληρώσεις τώρα τη διαφορά), να πληρώνεις τα κανονικά τέλη κυκλοφορίας, να επιβαρύνεσαι τεκμήρια, τυχόν φόρους πολυτελείας, κτλ κτλ κτλ.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...