Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, giorgoskouro είπε Από όσα παραδείγματα έχω ως τώρα οι μπάτσοι δεν παίζει να ασχοληθούν με λήψη γενετικού υλικού από τα δέντρα, εδώ δεν ασχολούνται με σοβαρότερα. Πάντως δεν είναι λάθος αυτό που λες άμα θέλει να εντοπίσει τον υπαίτιο για να του κάνει μήνυση. Αμα δεν θέλει ρωτάει σε κανέναν γείτονα αν είδε άκουσε και ότι μάθει από εκεί. Τέσσερις ελιές. Ο καθένας εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο το κάθε τι που του συμβαίνει, κάτι ασήμαντο για εσένα είναι σημαντικό για τον άλλο. Ας δώσει περισσότερες πληροφορίες αυτός που άνοιξε το topic. Το ότι δεν θα ασχοληθεί η αστυνομία με κατι το εχω ακουσει πολλές φορές, άλλες φορές ασχολούνται και άλλες όχι, συτο έχει να κάνει κατ' αρχήν με το αν θα κάνεις μήνυση και μετά με άλλους ασταθμητους παράγοντες που εξαρτώνται από τη κάθε δημόσια υπηρεσία, το μέρος κτλ. Γνωρίζω προσωπικά δύο περιπτωσεις, η μία πριν πολλά χρόνια σε πολυκατοικία των ΒΠ πήρανε δακτυλικά αποτυπώματα από όλους τους ενοικους από 24 διαμερίσματα, μια ενοικος είχε κάνει μήνυση κατά αγνώστου επειδή κάποιος της άνοιξε έναν φάκελο με ένα cd και πήρε το cd και σε μια δεύτερη πάλι το ίδιο εκεί βέβαια άγνωστος άνοιγε όλες τις επιστολές των ενοικων και έκαναν ομαδική μήνυση. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να γραφω. Αυτό που θέλω να πω εν κατακλείδι είναι πως αν ο ts δεν βρει κάποιον νόμιμο τρόπο να εκφοβισει αυτόν που έκανε κάτι, ή έστω και να μην τον βρει, όποιος το έχει κάνει, θα γίνει γνωστό πως έκανε μήνυση και ο υποψήφιος του αδικηματος θα φοβηθεί, ας πάει σε γείτονες εκεί γύρω να τους αναφέρει τυπικά πως έκανε μήνυση κατά αγνώστου και όποιος βρεθεί μετά, μόνο από τις φάτσες τους θα καταλάβει ποιος το έκανε. Καλού κακού η μήνυση είναι καλό να γίνει ασχέτως της εξέλιξης. Συμφωνώ ότι ο καθένας θεωρεί με διαφορετική επίδραση το κάθε τι που του συμβαίνει, τα δέντρα μπορεί να φαίνεται αστείο για κάποιους να ασχοληθείς, δεν είναι ομως αστείο για άλλους, και υπαρχουν αλλα θέματα που μπορεί να ανακυψουν μελλοντικά ασχέτως των δέντρων.
dstilio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 17 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν θες να μάθεις τι έγινε.Εκδίκηση θες . Πες τα επιτέλους! Θέλει να τιμωρήσει τον γείτονα χωρίς να κάνει τον παραμικρό κόπο να ασχοληθεί να βρει τι έγινε. Για εμένα τέτοια θέματα πρέπει να κλειδώνουν, δεν έχουν καμία θέση σε τεχνολογικό φόρουμ, και καλλιεργούν πιθανές αξιόποινες πράξεις. Σκεψου τώρα αυτός που άρχισε το θέμα να βρεθεί θυμωμένος η μεθυσμενος και να ακολουθήσει τη συμβουλή που του λέει πιο πάνω ο άλλος να του κάψει το σπίτι. Ρε πατε καλά εδω μέσα; 36 λεπτά πριν, tigergreg είπε Κανε του δωρο ενα 5ημερο διακοπων στην ηπειρο και οταν φυγει καψε του το σπιτι....🤣 Αυτες οι πουστιες μονο ετσι ξεπλενονται.... Εισαι επικίνδυνος και δεν πρέπει να γράφεις δημόσια. Ξέρεις προσωπικα τον τύπο που άνοιξε το θέμα και αν επηρεάζεται; Αν πάει και κάνει καμία μλκια στο γείτονα να σε φωνάξουμε για ηθικό αυτουργό; 1
SilentVoice Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 30 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Δεν θες να μάθεις τι έγινε.Εκδίκηση θες . Φυσικά και όχι. Να το αφήσει ήσυχο το χωράφι μου θέλω. Για αυτόν τον λόγο ανέφερα κι όλας ότι μου είχε ξερανει τις ελιές. Δεν θα σταματήσει με τίποτα μέχρι να το καταπλακωσει ο ίδιος. Πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει να σκέφτεται το χωράφι μου. Το να κόψει όλες τις ελιές, είναι εμμονή. Η ελιά είναι ιερή. Δεν την κόβεις έτσι για την τρέλα σου. Ειδικά αν δεν είναι δικιά σου περιουσία.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, dstilio είπε Πες τα επιτέλους! Θέλει να τιμωρήσει τον γείτονα χωρίς να κάνει τον παραμικρό κόπο να ασχοληθεί να βρει τι έγινε. Για εμένα τέτοια θέματα πρέπει να κλειδώνουν, δεν έχουν καμία θέση σε τεχνολογικό φόρουμ, και καλλιεργούν πιθανές αξιόποινες πράξεις. Σκεψου τώρα αυτός που άρχισε το θέμα να βρεθεί θυμωμένος η μεθυσμενος και να ακολουθήσει τη συμβουλή που του λέει πιο πάνω ο άλλος να του κάψει το σπίτι. Ρε πατε καλά εδω μέσα; Εισαι επικίνδυνος και δεν πρέπει να γράφεις δημόσια. Ξέρεις προσωπικα τον τύπο που άνοιξε το θέμα και αν επηρεάζεται; Αν πάει και κάνει καμία μλκια στο γείτονα να σε φωνάξουμε για ηθικό αυτουργό; Ενας τρόπος εντοπισμού του ατόμου που έκοψε τα δέντρα είναι η ταυτοποίηση με DNA. Ενώ ευαγγελιζεσαι πως ο ts ψάχνει τρόπο να ξεσπάσει και να εκδικηθεί τον γείτονα χωρίς να γνωρίζει, εμένα με κατεκρινες για την αποψη που έγραψα περί εντοπισμού. Ανέφερα και την περίπτωση της κάμερας και μου λέει ο άλλος ότι βλέπω πολύ CSI. Αν βασιστείς ας πούμε το τι θα σου πει ο καθένας στο καφενείο του χωριού θα είναι καλύτερο, και μετά αν του κάνεις μήνυση χωρίς μάρτυρες και στοιχεία, όχι μόνο δεν θα κερδίσεις στο δικαστηριο αλλά θα πληρώνεις από πάνω. Μαλλον κάποιοι άλλοι δεν είναι καθόλου καλά. 1
SilentVoice Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 13 λεπτά πριν, dstilio είπε Πες τα επιτέλους! Θέλει να τιμωρήσει τον γείτονα χωρίς να κάνει τον παραμικρό κόπο να ασχοληθεί να βρει τι έγινε. Που να το βρώ τι έγινε ρε; σε 5 σελίδες φαίνεται ξεκάθαρα ότι δεν ζω στο χωράφι, ούτε εκεί είναι ο γείτονας.
tigergreg Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 37 λεπτά πριν, dstilio είπε Εισαι επικίνδυνος και δεν πρέπει να γράφεις δημόσια. Ξέρεις προσωπικα τον τύπο που άνοιξε το θέμα και αν επηρεάζεται; Αν πάει και κάνει καμία μλκια στο γείτονα να σε φωνάξουμε για ηθικό αυτουργό; Οταν κανει καποιος την νταηδικη χοντρομαλακια να σου ξυρισει 25 λιοδεντρα που ειναι περιουσια σου τοτε δεν υπαρχουν αυτα.... Να με φωναξει να παρω μια κιθαρα και να παριστανω τον Νερωνα απ εξω.... Και τα γραφω δημοσια και παιρνω και την ευθυνη σε τετοια καθηκια αμα λαχει... 1
Nabuko Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Φυσικά και όχι. Να το αφήσει ήσυχο το χωράφι μου θέλω. Για αυτόν τον λόγο ανέφερα κι όλας ότι μου είχε ξερανει τις ελιές. Δεν θα σταματήσει με τίποτα μέχρι να το καταπλακωσει ο ίδιος. Πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει να σκέφτεται το χωράφι μου. Το να κόψει όλες τις ελιές, είναι εμμονή. Η ελιά είναι ιερή. Δεν την κόβεις έτσι για την τρέλα σου. Ειδικά αν δεν είναι δικιά σου περιουσία. 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Που να το βρώ τι έγινε ρε; Με βάση από αυτά που γράφεις αλλά και από τον τίτλο που επέλεξες είσαι πεπεισμένος 100% ότι ο ένοχος είναι ο γείτονας. 1
manolis940 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, SilentVoice είπε Είναι ξεκάθαρο πως του έκοβαν τον 'αέρα' Οι ελιές. Ναι αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι το έκανε αυτός. Απ' όσα λες παραπάνω καταλαβαίνω ότι ούτε στην φάτσα δεν τον ξέρεις. Δεν είναι υγιές το να βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα γι αυτόν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αν δυσκολεύεσαι να τον βρεις να του αφήσεις ένα σημείωμα έξω απ το σπίτι και να του ζητήσεις να σε καλέσει. Έχω δει συνεργείο να ραβδίζει για παράδειγμα το γειτονικό χωράφι. Λίγο απίθανο να συμβεί αλλά πρέπει να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα πριν φτάσουμε στην προφανή λύση. Αυτό που ανέφερε πιο πάνω ο @kalmik είναι πολύ σωστό. Λείπεις και δεν είσαι εκεί όπως και οι γείτονες. Δεν είναι απίθανο σε μία απομακρυσμένη περιοχή κάποιοι επιτήδειοι να ήρθαν και να κόψουν τις ελιές για ξύλα. 2 ώρες πριν, SilentVoice είπε Η λύση δεν είναι να το πουλήσω. Ούτε θέλω να το χτίσω τώρα. Οι ελιές στο συγκεκριμένο χωράφι ήταν το 'έξτρα' που μάζευε ο πατέρας μου , καθώς τις πονούσε και δεν μπορούσε να τις βλέπει να πέφτουν κάτω. Το πρόβλημα μου είναι η κίνηση που έκανε ο γείτονας. Ήξερα ότι μάλλον δεν υπάρχει νόμιμη λύση, απλά ήθελα και επιβεβαίωση, αν είχε και άλλος εμπειρία από τέτοιους γείτονές, ώστε να δω ποιές είναι οι σωστές κινήσεις να κάνω. Λύση νόμιμη υπάρχει. Οικονομικά δεν στέκει. Βέβαια δεν έβαλα μέσα στην εξίσωση την πιθανότητα να λάβεις στο τέλος μία καλή αποζημίωση όπου κάνει το ρίσκο να φαίνεται λίγο πιο γλυκό 🤩🤑 Edit: Αν πραγματικά δεν ρωτήσεις δικηγόρο δεν πρόκειται να έχεις μία αντικειμενική γνώμη. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από manolis940
Ukforthemoment Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, SilentVoice είπε Φυσικά και όχι. Να το αφήσει ήσυχο το χωράφι μου θέλω. Για αυτόν τον λόγο ανέφερα κι όλας ότι μου είχε ξερανει τις ελιές. Δεν θα σταματήσει με τίποτα μέχρι να το καταπλακωσει ο ίδιος. Πρέπει με κάποιον τρόπο να σταματήσει να σκέφτεται το χωράφι μου. Το να κόψει όλες τις ελιές, είναι εμμονή. Η ελιά είναι ιερή. Δεν την κόβεις έτσι για την τρέλα σου. Ειδικά αν δεν είναι δικιά σου περιουσία. Πως στις ξερανε;Τις κατούραγε; Ιερη ξειερή ότι δεντρο και να είναι το ίδιο μετράει.Αλλά εσύ δεν εχεις καμία απόδειξη ότι το εκανε αυτός.Αν είχες θα το ελεγες στην αστυνομία.,που και εκεί δεν πας. Δεν μας τα λες καθόλου καλά, 1 λεπτό πριν, manolis940 είπε Ναι αλλά δεν είναι ξεκάθαρο ότι το έκανε αυτός. Απ' όσα λες παραπάνω καταλαβαίνω ότι ούτε στην φάτσα δεν τον ξέρεις. Δεν είναι υγιές το να βγάζεις βιαστικά συμπεράσματα γι αυτόν. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι αν δυσκολεύεσαι να τον βρεις να του αφήσεις ένα σημείωμα έξω απ το σπίτι και να του ζητήσεις να σε καλέσει. Έχω δει συνεργείο να ραβδίζει για παράδειγμα το γειτονικό χωράφι. Λίγο απίθανο να συμβεί αλλά πρέπει να εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα πριν φτάσουμε στην προφανή λύση. Αυτό που ανέφερε πιο πάνω ο @kalmik είναι πολύ σωστό. Λείπεις και δεν είσαι εκεί όπως και οι γείτονες. Δεν είναι απίθανο σε μία απομακρυσμένη περιοχή κάποιοι επιτήδειοι να ήρθαν και να κόψουν τις ελιές για ξύλα. Λύση νόμιμη υπάρχει. Οικονομικά δεν στέκει. Βέβαια δεν έβαλα μέσα στην εξίσωση την πιθανότητα να λάβεις στο τέλος μία καλή αποζημίωση όπου κάνει το ρίσκο να φαίνεται λίγο πιο γλυκό 🤩🤑 ακομα και συνεργείο που έκανε λάθος στο χωράφι παίζει σαν περίπτωση.
manolis940 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 5 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Πως στις ξερανε;Τις κατούραγε; Όχι έτσι ίσα ίσα που τις λιπαίνει με ουρία . Γίνεται με κάποιο φάρμακο που χρησιμοποιούν σε πατάτες αλλά μου διαφεύγει το όνομα. Όταν το τραβήξουν οι ρίζες της ξεραίνετε.
dstilio Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Basilhs23___ είπε Ενας τρόπος εντοπισμού του ατόμου που έκοψε τα δέντρα είναι η ταυτοποίηση με DNA. Ενώ ευαγγελιζεσαι πως ο ts ψάχνει τρόπο να ξεσπάσει και να εκδικηθεί τον γείτονα χωρίς να γνωρίζει, εμένα με κατεκρινες για την αποψη που έγραψα περί εντοπισμού. Ανέφερα και την περίπτωση της κάμερας και μου λέει ο άλλος ότι βλέπω πολύ CSI. Αν βασιστείς ας πούμε το τι θα σου πει ο καθένας στο καφενείο του χωριού θα είναι καλύτερο, και μετά αν του κάνεις μήνυση χωρίς μάρτυρες και στοιχεία, όχι μόνο δεν θα κερδίσεις στο δικαστηριο αλλά θα πληρώνεις από πάνω. Μαλλον κάποιοι άλλοι δεν είναι καθόλου καλά. Μιας και είναι τεχνολογικό φόρουμ πες μας: 1) πως θα τροφοδοτείται η κάμερα με ρεύμα 2) θα είναι online η με κάρτα αποθηκευσης 3) θα έχει προστασία με κάποιο τρόπο από κλοπή ή βανδαλισμό; Υπενθυμιση: μιλάμε για χωράφι στο πουθενά που δεν μπορεί να βγαλει άκρη ποιος έκοψε τα δέντρα. Έπισης μιας και είναι τεχνολογικό φόρουμ πες μας: 1) έχεις ιδέα για τη διαδικασία συλλογής DNA από κάποιο σημείο ενδιαφέροντος; Εάν ναι, σου μοιάζει εφικτό να πραγματοποιηθεί σε ένα ανοιχτό χωράφι; Θα φέρει το συνεργειο που χρησιμοποιεί και η αντιτρομοκρατική ή δε χρειάζεται λες; 2) γνωρίζεις το χρόνο και το κοστοσ που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία; πριν απαντησεις να σου πω ότι: α) η ερωτηση στο καφενείο μπορεί να δώσει πραγματικές απαντησεις κι μετά ο δικηγόρος αναλαμβάνει να κάνει επικοινωνίες και να διαπιστώσει αν υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες για να προχωρήσει. Αν υπαρχει ανάγκη δικηγόρου γιατί μπορεί απλά να πρόκειται για λάθος. Η για μλκια κάποιου που δε σκέφτηκε τους κληρονόμους. β) υπάρχει η μήνυση σε αγνώστους που πετάει το μπαλάκι της διερεύνησης από πάνω του. το ότι συνεχίζετε να εξαγριώνετε κάποιον που έχει προκαταβολικά δικάσει τον γείτονα είναι απαράδεκτο. Το κάνετε από εγωισμό για να περάσει η γνώμη σας χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειες. 1 ώρα πριν, tigergreg είπε Οταν κανει καποιος την νταηδικη χοντρομαλακια να σου ξυρισει 25 λιοδεντρα που ειναι περιουσια σου τοτε δεν υπαρχουν αυτα.... Να με φωναξει να παρω μια κιθαρα και να παριστανω τον Νερωνα απ εξω.... Και τα γραφω δημοσια και παιρνω και την ευθυνη σε τετοια καθηκια αμα λαχει... Επικίνδυνα άτομα εδώ μέσα. αφου εισαι σίγουρος αστυνόμε Σαΐνι για την ενοχή του γείτονα θα μπορούσες να μου πεις τι όγκο έχουν τα ξύλα από 25 ελιές; Φανταζομαι τα έχει ο γείτονας κάτω δεξιά από το μπαλκόνι του έτσι; η μήπως στην ντουλάπα πίσω αριστερά; να πάμε να τον δείρουμε να μας πει. Πάω να βρω και στο adslgr.com και στο myphone.gr και στο avclub.gr άλλους με τις ίδιες τεχνολογικές ανησυχίες να έρθουνε όλοι μαζί να δείρουνε. Ξύλο σε όλους τους γείτονες! Γιατί απαντάω δε ξέρω. Ρε admins διαγράψτε τα όλα μην γίνει κάνενας εμπρησμός λόγου του φόρουμ και σας κόψουν τις διαφημίσεις οι σπόνσορες! 1
tigergreg Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, dstilio είπε Μιας και είναι τεχνολογικό φόρουμ πες μας: 1) πως θα τροφοδοτείται η κάμερα με ρεύμα 2) θα είναι online η με κάρτα αποθηκευσης 3) θα έχει προστασία με κάποιο τρόπο από κλοπή ή βανδαλισμό; Υπενθυμιση: μιλάμε για χωράφι στο πουθενά που δεν μπορεί να βγαλει άκρη ποιος έκοψε τα δέντρα. Έπισης μιας και είναι τεχνολογικό φόρουμ πες μας: 1) έχεις ιδέα για τη διαδικασία συλλογής DNA από κάποιο σημείο ενδιαφέροντος; Εάν ναι, σου μοιάζει εφικτό να πραγματοποιηθεί σε ένα ανοιχτό χωράφι; Θα φέρει το συνεργειο που χρησιμοποιεί και η αντιτρομοκρατική ή δε χρειάζεται λες; 2) γνωρίζεις το χρόνο και το κοστοσ που χρειάζεται για να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία; πριν απαντησεις να σου πω ότι: α) η ερωτηση στο καφενείο μπορεί να δώσει πραγματικές απαντησεις κι μετά ο δικηγόρος αναλαμβάνει να κάνει επικοινωνίες και να διαπιστώσει αν υπάρχουν αξιόπιστες μαρτυρίες για να προχωρήσει. Αν υπαρχει ανάγκη δικηγόρου γιατί μπορεί απλά να πρόκειται για λάθος. Η για μλκια κάποιου που δε σκέφτηκε τους κληρονόμους. β) υπάρχει η μήνυση σε αγνώστους που πετάει το μπαλάκι της διερεύνησης από πάνω του. το ότι συνεχίζετε να εξαγριώνετε κάποιον που έχει προκαταβολικά δικάσει τον γείτονα είναι απαράδεκτο. Το κάνετε από εγωισμό για να περάσει η γνώμη σας χωρίς να σκέφτεστε τις συνέπειες. Επικίνδυνα άτομα εδώ μέσα. αφου εισαι σίγουρος αστυνόμε Σαΐνι για την ενοχή του γείτονα θα μπορούσες να μου πεις τι όγκο έχουν τα ξύλα από 25 ελιές; Φανταζομαι τα έχει ο γείτονας κάτω δεξιά από το μπαλκόνι του έτσι; η μήπως στην ντουλάπα πίσω αριστερά; να πάμε να τον δείρουμε να μας πει. Πάω να βρω και στο adslgr.com και στο myphone.gr και στο avclub.gr άλλους με τις ίδιες τεχνολογικές ανησυχίες να έρθουνε όλοι μαζί να δείρουνε. Ξύλο σε όλους τους γείτονες! Και ποιος σου ειπε ρε σερλοκ οτι ταβαλε σπιτι του και δεν ταστειλε στην χωματερη? Αλλωστε ο σταρτερ τον θεωρει εξ αρχης ενοχο κι οχι εγω. Τα τεχνολογικα σαιτ αποτελουνται απο ρομποτακια και οχι ανθρωπους? ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ ειναι το νημα....
manolis940 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 6 λεπτά πριν, dstilio είπε Μιας και είναι τεχνολογικό φόρουμ πες μας: 1) πως θα τροφοδοτείται η κάμερα με ρεύμα 2) θα είναι online η με κάρτα αποθηκευσης 3) θα έχει προστασία με κάποιο τρόπο από κλοπή ή βανδαλισμό; Υπενθυμιση: μιλάμε για χωράφι στο πουθενά που δεν μπορεί να βγαλει άκρη ποιος έκοψε τα δέντρα. Υπάρχουν διάφορες κάμερες με μπαταρία που αν τις συνδέσεις σε ένα router 4G το οποίο παίρνει ρεύμα από από κάποιο χαμιλής ισχύος φωτοβαλτικού θα κάνει δουλειά https://www.skroutz.gr/c/688/kameres-parakolouthisis/f/1171792/mpatarias.html?page=1 Πιο οικονομική ίσως του βρει μια κάμερα σαν αυτές όπου στην ουσία καμοφλαρίζεται και έτσι δεν μπορεί να την δει εύκολα. https://www.cleverproducts.gr/product-category/systimata-asfaleias/kameres-asfaleias/kameres-parakoloythisis-chorafioy/ Συνδυασμός βέβαια και των 2 λύσεων μπορεί να αποτρέψει τον βανδαλισμό και την κλοπή. Η την εύρεση των δραστών σε περίπτωση που γίνει ο βανδαλισμός. Βέβαια με μία καλή επένδυση σε φωτοβολταϊκό σύστημα ( όχι υψηλής ισχύος ), σε αξιόπιστο σύστημα CCTV και σε συνδυασμό με συναγερμό και περίφραξη ίσως να είναι η πιο οικονομική λύση που μπορεί να φτάσει κάπου στα 2000€ και να έχει και κάποια έξοδα συντήρησης για το internet βεβαίως
1nsom-n1k Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Καταρχήν σαν Κορινθιώτης κι εγώ, απορώ πως με 25 ρίζες μάζευες μόνο 4 τσουβάλια (δεν ξέρω και τι ποικιλία έχεις) αντί για τουλάχιστον 10 – 20, ανάλογα και την χρονιά βέβαια. Δεύτερον η ελιά μπορεί να ξεραθεί για διάφορους λόγους από ασθένειες π.χ. φυλλοξέρα, μέχρι υπερβολικό και λάθος λίπασμα ή κοπριά αν ρίξεις μπόλικη (η κοπριά θέλει να είναι χωνεμένη, όχι φρέσκια και θέλει νερό), για να μην πούμε για τον καιρό που έχει να βρέξει από τον Απρίλη. Τρίτον οι ελιές αφού είναι κομμένες στο 1 μέτρο (ή στο σταυρό όπως λέμε συνήθως) θα ξαναδώσουν, οπότε όποιος στις έκοψε, ήξερε που να κόψει ώστε να ξαναβγάλουν, αλλιώς θα τις έκοβε τελείως αν ήθελε να σου κάνει ζημιά, αλλά μάλλον τις έκοψε για να καρποφορήσουν, 4 τσουβάλια από 25 ρίζες δεν είναι φυσιολογική καρποφορία. Μήπως ήταν αυτός που βάζετε να σας καθαρίζει το χωράφι, και έκοψε αυτές που ήταν κοντά με τις ξερές σε περίπτωση που ξεράθηκαν από ασθένεια για να μην μεταδοθεί και στα υπόλοιπα δέντρα, τον ρωτήσατε; Ή είναι μακριά από τις ξερές αυτές που σας κόψανε ; Τέταρτον οι τσιγγάνοι κλέβουν ξύλα το χειμώνα και επειδή στο ξυλόκαστρο και γενικά στις ευρύτερες περιοχές έχουμε αρκετούς μην αποκλείεις να το έκαναν αυτοί, εμάς που είναι και λίγο άκρη το κτήμα μας έχουν κλέψει σταφύλια τη νύχτα αλλά και τα κομμένα κλήματα παλιότερα, πριν καμιά δεκαριά χρόνια που είχα κάνει ανανέωση το αμπέλι και είχα αφήσει τα κομμένα κλήματα στην άκρη για να τα κουβαλήσω την άλλη μέρα. Πέρσι το χειμώνα τους πέτυχα στο δρόμο φορτωμένους κυπαρίσσια. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από 1nsom-n1k 1
SilentVoice Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Ukforthemoment είπε .Αν είχες θα το ελεγες στην αστυνομία.,που και εκεί δεν πας. Εδώ κλέβουν αυτοκίνητα στο κέντρο της Αθήνας και δεν βρίσκουν ούτε 4 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε τασι. Θα βρουν σε απόμακρο μέρος τι έγινε; αλήθεια πιστεύεις στην αστυνομία; ειδικά σε αστυνομία επαρχίας; 4 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε Καταρχήν σαν Κορινθιώτης κι εγώ, απορώ πως με 25 ρίζες μάζευες μόνο 4 τσουβάλια (δεν ξέρω και τι ποικιλία έχεις) αντί για τουλάχιστον 10 – 20, ανάλογα και την χρονιά βέβαια. Θυμάμαι πως ο πατέρας μου, έβγαζε λίγο λάδι από εκεί. Δεν τις μάζευε στην ώρα τους και τις μάζευε πάντα τελευταίες. Επίσης οι ελιές δεν ήταν γερικες για να αποδίδουν. Ήταν μικρές. 4 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε Δεύτερον η ελιά μπορεί να ξεραθεί για διάφορους λόγους από ασθένειες π.χ. φυλλοξέρα, μέχρι υπερβολικό και λάθος λίπασμα ή κοπριά αν ρίξεις μπόλικη (η κοπριά θέλει να είναι χωνεμένη, όχι φρέσκια και θέλει νερό), για να μην πούμε για τον καιρό που έχει να βρέξει από τον Απρίλη. Ναι αλλά όχι οι 4 μπροστά στον δρόμο που ήταν και πιο ψηλά από τις υπόλοιπες. Αν ήταν ασθένεια, θα είχαν ξεραθεί όλες και θα είχαν ξεραθεί και οι παρακάτω στα υπόλοιπα χωράφια. 4 ώρες πριν, 1nsom-n1k είπε Τρίτον οι ελιές αφού είναι κομμένες στο 1 μέτρο (ή στο σταυρό όπως λέμε συνήθως) θα ξαναδώσουν Είναι πιο χαμηλά. Δεν ξέρω αν θα ξαναδωσουν στα επόμενα 10 χρόνια. Το πρόβλημα μου δεν είναι αν θα φάω από τις 25 ρίζες όμως. Είναι η κίνηση του γείτονα. 6 ώρες πριν, manolis940 είπε Υπάρχουν διάφορες κάμερες με μπαταρία που αν τις συνδέσεις σε ένα router 4G το οποίο παίρνει ρεύμα από από κάποιο χαμιλής ισχύος φωτοβαλτικού θα κάνει δουλειά Δεν υπάρχει περίπτωση να κάνω τίποτα τέτοιο. Μια , δύο φορές τον χρόνο περνάω από εκεί. Δεν έχει και νόημα να το κάνω. Ούτε πρόκειται να φάω την ζωή μου και να κοιτάω κάμερες. Την ζημιά την έκανε ήδη. Ψάχνω την σωστή διαδικασία για να μην το ξανακάνει και να του φύγει η εμμονή με το χωράφι. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από SilentVoice 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις