Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
49 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Άλλο ένα άχρηστο post. Άμα θες χειροπιαστα στοιχεία για να κάνεις μήνυση και να διωχθεί ποινικά οποίος έκανε κάτι η μόνη αξιόπιστη λύση είναι αυτή, και δεν θα την ζητήσεις απαραίτητα εσύ, θα το κρίνει η αστυνομία. Θα ελέγξουν τους κορμούς των δέντρων που έμειναν και σίγουρα θα τους έχει αγγίξει κάποιος. Μπορεί βέβαια να μην γίνει και τίποτα, εγώ πως είναι το ιδανικό να κινηθείς. 

Άλλες λύσεις ήδη προτάθηκαν, ερώτηση σε δημόσιες υπηρεσίες, όπου απλά δεν θα καταφέρεις τίποτα, κάμερα., θα βρεις πιθανώς ποιος το έκανε και αν του ζητήσεις τον λόγο μπορεί να ακούσεις από συγνώμη, από άρνηση έως και έτσι μου γουστάρει δεν θα σε ρωτήσω κιόλας. Την τελευταία απάντηση την άκουσα από γείτονα όταν πήγε να κάνει κάτι στο σπίτι μου δίχως να με ρωτήσει και τον έπιασα την στιγμή που το έκανε. Τσαμπουκάς και υφακι λες και είναι δική σου περιουσία. 

Αν δεν θέλει ο ts να εκφοβισει τον κάθε τραμπουκο γείτονα θα πάει μέσω αστυνομίας και δικηγορου, η αστυνομία θα επιλέξει την μέθοδο εύρεσης του ατόμου, είτε ερώτηση σε γείτονες είτε dna/αποτυπώματα τα οποία τα κάνουν για τον πιο χαζό λόγο που μπορεί να θεωρήσει κάποιος, από άνοιγμα προσωπικού φακέλου με ονοματεπώνυμο διαφημιστικου στην πολυκατοικία σου από τρίτον που δεν είχε δικαίωμα να το κάνει, έως οτιδήποτε βαρύτερο.

Αυτός που θεωρησε πρώτος τον γείτονα ως φταιχτη είναι ο ts, του το επισημάναμε ότι μπορεί να μην είναι και αυτός. 

Περιφράξεις κτλ μειώνουν την πιθανότητα για κάτι, δεν την μηδενιζουν, μπορεί και να του την χαλάσουν κιόλας αν είναι με απλό συρματοπλεγμα. 

Ας κάτσει να ρωτάει σε γείτονες και καφενεία και να χάνει τον χρόνο του, η ζημιά θα ξαναγίνει πάλι. Αυτό που δεν αντιλαμβάνεσαι στο όλο πρόβλημα είναι ότι τώρα έχεις 4 δέντρα, τα 4 μετά μπορεί να γίνουν και 24, μετά ο άλλος μπουκάρει και στο σπίτι σου ή προχωράει σε καταπατήσεις. Επειδή κάτι τέτοιους μερικοί τους έχουν φάει με το κουταλι, πρέπει να κινηθείς από την αρχή αποφασιστικά για να τους κοπεί η φορά, κι αν δεν τους κοπεί, έχεις στην διάθεση σου γραπτό ιστορικό και δεδικασμένο. 

Τέλος, μπορείς να διαβάζεις οποίο forum θες, δεν σε υποχρεώνει κάνεις να μπαίνεις να διαβάζεις εδώ επειδή δεν σου αρέσουν οι απαντήσεις. 

Από όσα παραδείγματα έχω ως τώρα οι μπάτσοι δεν παίζει να ασχοληθούν με λήψη γενετικού υλικού από τα δέντρα, εδώ δεν ασχολούνται με σοβαρότερα. Πάντως δεν είναι λάθος αυτό που λες άμα θέλει να εντοπίσει τον υπαίτιο για να του κάνει μήνυση. Αμα δεν θέλει ρωτάει σε κανέναν γείτονα αν είδε άκουσε και ότι μάθει από εκεί. 

40 λεπτά πριν, CaratNaturelle είπε

Βρε παιδια.... 4 ελιες κοπηκαν...τεσσερις!

Τέσσερις ελιές. Ο καθένας εκλαμβάνει με διαφορετικό τρόπο το κάθε τι που του συμβαίνει, κάτι ασήμαντο για εσένα είναι σημαντικό για τον άλλο. Ας δώσει περισσότερες πληροφορίες αυτός που άνοιξε το topic. 

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

γενετικο υλικο απο τα δέντρα; που ζεις ρε μισθωτέ με μηδενική ακινητη περιουσια η κανά ρένταλ 15ΤΜ στο πειραιά.

γλάει ο κόσμος... και οι καταπατητές μαζί.

• Confused 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ξαναδιευκρινιζω.

Το χωράφι δεν είναι παρατημένο τελείως. Καθαρίζεται κάθε χρόνο από τα βάτα. Μέχρι πριν 4 χρόνια ο πατέρας μου μάζευε ελιές από εκεί και έβγαζε λίγο λαδάκι. Δεν μου έκοψε μόνο 4 ελιές. Τις έκοψε όλες κάτω από τα γόνατα. Ακόμα και τις ξερές και αυτές έκοψε στο 1 μέτρο.

Όσο για την περίφραξη, και να την βάλω όλη γύρω-γύρω , πάλι θα μπει να κάνει ότι θέλει αυτός. Είναι το μόνο κοντινό σπίτι και το επόμενο είναι στα 50 μέτρα.

Αν πάω στην αστυνομία, δεν θα κάνει τίποτα. Ίσα ίσα θα τους κακοφανει που θα πρέπει να καταγράψουν το συμβάν. Έχω πάει σε πιο σοβαρά ζητήματα στην αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Και οι ίδιοι το λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ειδικά σε αυτήν την περιοχή, έχουν ένα περιπολικό για 15 χωριά.

Επεξ/σία από SilentVoice
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Ξαναδιευκρινιζω.

Το χωράφι δεν είναι παρατημένο τελείως. Καθαρίζεται κάθε χρόνο από τα βάτα. Μέχρι πριν 4 χρόνια ο πατέρας μου μάζευε ελιές από εκεί και έβγαζε λίγο λαδάκι. Δεν μου έκοψε μόνο 4 ελιές. Τις έκοψε όλες κάτω από τα γόνατα. Ακόμα και τις ξερές και αυτές έκοψε στο 1 μέτρο.

Όσο για την περίφραξη, και να την βάλω όλη γύρω-γύρω , πάλι θα μπει να κάνει ότι θέλει αυτός. Είναι το μόνο κοντινό σπίτι και το επόμενο είναι στα 50 μέτρα.

Αν πάω στην αστυνομία, δεν θα κάνει τίποτα. Ίσα ίσα θα τους κακοφανει που θα πρέπει να καταγράψουν το συμβάν. Έχω πάει σε πιο σοβαρά ζητήματα στην αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Και οι ίδιοι το λένε ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα. Ειδικά σε αυτήν την περιοχή, έχουν ένα περιπολικό για 15 χωριά.

Κατσε τότε να βρεις κανενα σπίτι χτισμένο στο χωράφι σου κάποια στιγμή.Τον γείτονα τον ρωτησες τελικά;

• Like 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Ξαναδιευκρινιζω.

Αν πάω στην αστυνομία, δεν θα κάνει τίποτα. Ίσα ίσα θα τους κακοφανει που θα πρέπει να καταγράψουν το συμβάν. Έχω πάει σε πιο σοβαρά ζητήματα στην αστυνομία και δεν έκανε τίποτα. Και οι ίδιοι το λένε.

Σ ευχαριστούμε για την διευκρίνηση.
Ωστόσο το παραπάνω δεν δείχνει ότι ο γείτονας είναι ο αποκλειστικός ένοχος. Σου έχει πει στο παρελθόν ότι του κρύβουν την θέα ; Σου έχει πει κάτι γενικά για το δικό σου γήπεδο ή σε βλέπει με λοξό μάτι και σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτός;

Αν πας στην στην αστυνομία μόνος σου δεν θα βγάλεις άκρη και αυτό είναι αλήθεια. Πήγαινε αμέσως σε δικηγόρο να σου πει πως να κινηθείς.
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι εδώ στην κρήτη συνήθως ένα γήπεδο εκτός οικισμού με ελαιόδεντρα που είναι σε ηλικία 20 ετών και άνω πάει στα 3000€ το στρέμμα. Για να είχες μέσα 25 ελιές λογικά είναι 1 με 1.5 στρέμμα. Οι τιμές αυτές μάλιστα είναι για επίπεδα χωράφια και όχι πλαγιές
Όπως σου είπα οι ελιές σου δεν ήταν αρκετά παραγωγικές και τώρα για να βγουν ξανά στην παραγωγή θα πάρει 5 χρόνια έπειτα από κόπο.
Δεν θα σου στοιχίσει η διαδικασία αυτή πάνω από 4500€; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλεις ποτέ άκρη; Αν όντως φταίει ο γείτονας και πάλι βγάλεις άκρη, δεν θα έχεις κάνει τόσο κόπο και το αποτέλεσμα θα είναι ότι πάλι θα έχεις ένα γείτονα που με την πρώτη ευκαιρία θα σε σαμποτάρει;

Για μένα η καλύτερες λύσεις είναι:

• Σίγουρα να αγοράσεις σε άλλο σημείο ελιές αν σε ενδιαφέρει το άθλημα. Αν είναι δυνατών να μην είναι κοντά στην θάλασσα μιας και οι ελιές δεν ευδοκιμούν και δεν παράγουν όσο πρέπει
  • Πούλα την πλαγιά
  • Αν δεν πουλιέται γέμισε την μπάζα και βάλε πωλητήριο έτσι ώστε ο γείτονας να αναγκαστεί να την αγοράσει και να του τσιμπήσεις την τιμή 😈
  • Αν δεν έχεις σπίτι στο ξυλόκαστρο ευκαιρία είναι να αποκτήσεις το εξοχικό σου. Ίσιωσε το και βάλε μία οικονομική κατοικία, είτε προκάτ είτε τροχοβίλα
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

το να σου κοψει ο αλλος ολες τις ελιες ή σε μισει ή τις εκοψε για καυσοξυλα

εχει εκει κοντα καποιος συγγενης σου ας πουμε αλλο χωραφι;

Επεξ/σία από georgiouu
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, georgiouu είπε

το να σου κοψει ο αλλος ολες τις ελιες ή σε μισει ή τις εκοψε για καυσοξυλα

εχει εκει κοντα καποιος συγγενης σου ας πουμε αλλο χωραφι;

Είναι ξεκάθαρο πως του έκοβαν τον 'αέρα' Οι ελιές.

5 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Σ ευχαριστούμε για την διευκρίνηση.
Ωστόσο το παραπάνω δεν δείχνει ότι ο γείτονας είναι ο αποκλειστικός ένοχος. Σου έχει πει στο παρελθόν ότι του κρύβουν την θέα ; Σου έχει πει κάτι γενικά για το δικό σου γήπεδο ή σε βλέπει με λοξό μάτι και σε κάνει να πιστεύεις ότι είναι αυτός;

Αν πας στην στην αστυνομία μόνος σου δεν θα βγάλεις άκρη και αυτό είναι αλήθεια. Πήγαινε αμέσως σε δικηγόρο να σου πει πως να κινηθείς.
Όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι εδώ στην κρήτη συνήθως ένα γήπεδο εκτός οικισμού με ελαιόδεντρα που είναι σε ηλικία 20 ετών και άνω πάει στα 3000€ το στρέμμα. Για να είχες μέσα 25 ελιές λογικά είναι 1 με 1.5 στρέμμα. Οι τιμές αυτές μάλιστα είναι για επίπεδα χωράφια και όχι πλαγιές
Όπως σου είπα οι ελιές σου δεν ήταν αρκετά παραγωγικές και τώρα για να βγουν ξανά στην παραγωγή θα πάρει 5 χρόνια έπειτα από κόπο.
Δεν θα σου στοιχίσει η διαδικασία αυτή πάνω από 4500€; Δεν υπάρχει περίπτωση να μην βγάλεις ποτέ άκρη; Αν όντως φταίει ο γείτονας και πάλι βγάλεις άκρη, δεν θα έχεις κάνει τόσο κόπο και το αποτέλεσμα θα είναι ότι πάλι θα έχεις ένα γείτονα που με την πρώτη ευκαιρία θα σε σαμποτάρει;

Για μένα η καλύτερες λύσεις είναι:

• Σίγουρα να αγοράσεις σε άλλο σημείο ελιές αν σε ενδιαφέρει το άθλημα. Αν είναι δυνατών να μην είναι κοντά στην θάλασσα μιας και οι ελιές δεν ευδοκιμούν και δεν παράγουν όσο πρέπει
  • Πούλα την πλαγιά
  • Αν δεν πουλιέται γέμισε την μπάζα και βάλε πωλητήριο έτσι ώστε ο γείτονας να αναγκαστεί να την αγοράσει και να του τσιμπήσεις την τιμή 😈
  • Αν δεν έχεις σπίτι στο ξυλόκαστρο ευκαιρία είναι να αποκτήσεις το εξοχικό σου. Ίσιωσε το και βάλε μία οικονομική κατοικία, είτε προκάτ είτε τροχοβίλα

Η λύση δεν είναι να το πουλήσω. Ούτε θέλω να το χτίσω τώρα. Οι ελιές στο συγκεκριμένο χωράφι ήταν το 'έξτρα' που μάζευε ο πατέρας μου , καθώς τις πονούσε και δεν μπορούσε να τις βλέπει να πέφτουν κάτω. 

Το πρόβλημα μου είναι η κίνηση που έκανε ο γείτονας. Ήξερα ότι μάλλον δεν υπάρχει νόμιμη λύση, απλά ήθελα και επιβεβαίωση, αν είχε και άλλος εμπειρία από τέτοιους γείτονές, ώστε να δω ποιές είναι οι σωστές κινήσεις να κάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας. Ελπίζω σε όλους να μην σας τύχει τέτοιος γείτονας ποτέ.

Το μόνο που θα ψάξω σε πρώτη φάση, είναι να δω πως θα κάνω ανώνυμη καταγγελία στην πολεοδομία της περιοχής για το σπίτι του. Σίγουρα ένα 'αυθαίρετο' που έχει, είναι μια υδροροή που έχει φτιάξει κάθετα στον δρόμο και ρίχνει τα νερά στο χωράφι μου και ελπίζω να βρει και τίποτε άλλο από μόνη της. Αν πάει ποτέ για έλεγχο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
52 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

γενετικο υλικο απο τα δέντρα; που ζεις ρε μισθωτέ με μηδενική ακινητη περιουσια η κανά ρένταλ 15ΤΜ στο πειραιά.

γλάει ο κόσμος... και οι καταπατητές μαζί.

Σιγά μην μας πάθεις κανένα έμφραγμα εσύ. 

Επεξ/σία από giorgoskouro
Δημοσ.

Κανε  του   δωρο   ενα  5ημερο  διακοπων   στην  ηπειρο   και  οταν  φυγει

καψε  του  το  σπιτι....🤣

Αυτες  οι  πουστιες  μονο   ετσι   ξεπλενονται....

Δημοσ.

25 ριζες ελιες ειναι μεγαλη ποσοτητα καυσοξυλων και δεν κρυβεται και ευκολα

επισης θελει και μεγαλο φορτηγο για την μεταφορα

αν ειναι ο γειτονας τα εχει αποθηκευσει στο εξοχικο απεναντι απο το χωραφι σου ή θα τα μετεφερε με καποιο φορτηγο αλλου...τραβηγμενο μου φαινεται δειχνει μεγαλη εκδικητικοτητα η πραξη

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Είναι ξεκάθαρο πως του έκοβαν τον 'αέρα' Οι ελιές.

Η λύση δεν είναι να το πουλήσω. Ούτε θέλω να το χτίσω τώρα. Οι ελιές στο συγκεκριμένο χωράφι ήταν το 'έξτρα' που μάζευε ο πατέρας μου , καθώς τις πονούσε και δεν μπορούσε να τις βλέπει να πέφτουν κάτω. 

Το πρόβλημα μου είναι η κίνηση που έκανε ο γείτονας. Ήξερα ότι μάλλον δεν υπάρχει νόμιμη λύση, απλά ήθελα και επιβεβαίωση, αν είχε και άλλος εμπειρία από τέτοιους γείτονές, ώστε να δω ποιές είναι οι σωστές κινήσεις να κάνω.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για τον χρόνο σας. Ελπίζω σε όλους να μην σας τύχει τέτοιος γείτονας ποτέ.

Το μόνο που θα ψάξω σε πρώτη φάση, είναι να δω πως θα κάνω ανώνυμη καταγγελία στην πολεοδομία της περιοχής για το σπίτι του. Σίγουρα ένα 'αυθαίρετο' που έχει, είναι μια υδροροή που έχει φτιάξει κάθετα στον δρόμο και ρίχνει τα νερά στο χωράφι μου και ελπίζω να βρει και τίποτε άλλο από μόνη της. Αν πάει ποτέ για έλεγχο.

Δεν θες να μάθεις τι έγινε.Εκδίκηση θες .

• Like 1
Δημοσ.

Πάρα πολλά είναι τα περιστατικά που οργανωμένα συνεργεία κλεφτοξυλάδων αφανίζουν ολόκληρα λιόφυτα. Ιδίως επικεντρώνονται σε αγροτεμάχια με ελιές που τα "αφεντικά" δεν είναι ντόπιοι. Έχουν τις πληροφορίες τους συνήθως...

Δημοσ.

Ξεραμένα δέντρα, φυτά, θάμνοι κτλ μπορούν να κοπούν από τρίτο  για λόγους προστασίας από φωτιές. 100% νόμιμο. Έχει βγει και σχετικός νόμος την άνοιξη που μας πέρασε. Μπορεί να το έχει κάνει ο γείτονας, μπορεί και ο δήμος.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...