Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όταν είδα το θέμα είπα ότι σίγουρα είναι Κρήτη. Με απογοήτευσες. Επίσης 25 ελιές, 20 ετών σου βγάζουν μόνο 4 τσουβάλια;;; Αυτό και μόνο είναι αποτρεπτικός παράγοντας να ασχοληθείς με την υπόθεση μιας και τα λεφτά που θα φας θα αγοράσεις ένα χωράφι 1.5 στρ. και θα σου μείνουν και χρήματα να επενδύσεις στο γνωστικό αντικείμενο της καλλιέργειας της ελιάς.

Όπως και να χει πάντως το να λες ότι σίγουρα το έκανε ο γείτονας δεν βοηθάει. Μπορώ να πω μάλιστα ότι είναι λιγότερο πιθανών να το έκανε εκείνος και να το έκανε κάποιο συνεργείο το οποίο ήρθε και μάζεψε σε μερικές ώρες τα ξύλα και έφυγε. Όπως προείπαν δεν είναι εύκολο να ρίξεις ένα χωράφι και να το μαζέψεις μετά. Εκτός και αν τις έκοψε και τις έχει παρατήσει στο χωράφι σου ( δεν το αναφέρεις όμως κάπου αυτό )

11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Αστυνομία και να πάω , αν δεν υποβάλλω μήνυση, δεν θα κάνει τίποτα. Αν έμπαινε κάποιος να τις θερίσει, δεν θα τις έκοβε όλες στο 1 μέτρο από το χώμα ακριβώς.Τόσο όσο είναι και η μάντρα του γείτονα.

Προφανώς και δεν θα κάνει κάτι η αστυνομία χωρίς μήνυση. Τις έχει κόψει στο μέτρο γιατί πιο χαμηλά ο κορμός χοντρένει και είναι δύσκολο να της κόψεις. Ειδικά την ρίζα την βγάζεις μόνο με τσαπάκι.

11 ώρες πριν, SilentVoice είπε

4 εξοχικά έχει κοντά, τα οποία έχουν απόσταση περίπου 40 μέτρα. Δύσκολο να είδαν αυτοί κάτι, καθώς και αυτοί λείπουν συχνά απ'οτι κατάλαβα. Ακόμα πιο δύσκολο να τους πετύχω ή να βρω τηλέφωνα τους αν πάω εκεί.

Δυστυχώς πριν το καλοκαίρι που καθάρισε το χωράφι, υπήρχαν κανονικά οι ελιές, ακόμα και οι ξερές μπροστά.

Το έχω σκεφτεί σοβαρά, αλλά μετά άντε να τους βγάλω. Για τα πεύκα, το πιθανότερο είναι να τα κόψει ή να τα ξερανει.

Γι αυτό θα αφήσεις τον δικηγόρο και την αστυνομία να κάνουν αυτή την δουλειά που μπορούν.

11 ώρες πριν, Inuyasha είπε

οπως και να εχει οσο δεν εχετε περιφραξη οσο λαθος ειναι αυτος που της εκοψε αλλο τοσο ειστε και εσεις , πολυ πιθανο οντως να το εκανε ο γειτονας γιατι του "εκοβαν" την θεα , παρολα αυτα τις "θεωρισε" παρατημενες ειδικα αν ειχε και ξεραμενες

Αν είδε 4 ξεραμένες δεν μπορεί να βγάζει συμπέρασμα ότι το χωράφι είναι παρατημένο, άσε που την ελιά συνήθως την ξερένεις, δεν ξερένεται. Ακόμη η κλαδεμένη ή ραβδισμένη ελιά κάνει μπαμ από μακρυά

10 ώρες πριν, dollyyy19 είπε

οι ελιες σε ενα χρονο θα ξαναφουντωσουν.μην χαλιεσαι τζαμπα.τκ θεμα ειναι να βρεις ποιος εκανε την κολεγιά....

Δεν θα βγουν σε ένα χρόνο, πιθανών θα πάρουν 2 και 3 και να για να φτάσουν σε φουλ παραγωγή θα περάσουν τα 5. Αυτό αν πηγαίνει φέτος ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τις διαμορφώνει. Αν τις αφήσει στο έλεος τους δεν θα ψηλώσουν καν και θα έχουν πετάξει γύρω γύρω μικρά κλαδάκια απ τον κορμό( ξεφυσίδια )

• Like 2
  • Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, agrio.imeros είπε

Ζώα παίζουν στην περιοχή;  Τίποτα δίποδα αγριοτσόμπανοι με τα κατσικάκια τους ασούμε...;

Αυτοί μπαίνουν έτσι μέσα μαζί με τα ζώα και τα ταΐζουν μέσα στο χωράφι. Είναι τόσο τεμπέληδες που δεν θα έμπαιναν ποτέ στον κόπο να κόψουν ούτε κλαδί.

• Like 1
Δημοσ.
9 λεπτά πριν, manolis940 είπε

Αυτοί μπαίνουν έτσι μέσα μαζί με τα ζώα και τα ταΐζουν μέσα στο χωράφι. Είναι τόσο τεμπέληδες που δεν θα έμπαιναν ποτέ στον κόπο να κόψουν ούτε κλαδί.

Ας το ελέγξει...

Δημοσ.

Μήπως «κάηκαν» και οι υπόλοιπες λόγω παγετού οπως και οι τέσσερις ρίζες που ανέφερες και τις έκοψε ο γείτονας αναγκαστικά; Αυτο σημαίνει οτι αυτα τα τέσσερα χρόνια τις φρόντιζε και έπαιρνε το λάδι. Εγώ λέω, μιας και κόπηκαν οι ελιές και δεν έχεις αποδείξεις ότι το έκανε ο γείτονας κάνε την κορόιδα, άσε να περάσει καμία πενταετία να βγάλουν καρπό και αν ο γείτονας τις φροντίσει και ειναι έτοιμος να τις μαζέψει κάνε κίνηση Ματ και βάλε φράχτη. Απλώς μια εικασία κάνω...

Δημοσ.
9 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου, συμβουλη από δικηγόρο αν έχει νόημα να εξεταστούν κομμένα δέντρα για δείγματα DNA, όμως για κστι τέτοιο πρέπει να γίνει μήνυση πρώτα και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει αν δεν προκύψει τίποτα, ίσως μηνυση κατά αγνώστου.

What??? Μήπως να τον συλλάβουμε για δεντροκτονία; Σταμάτα να βλέπεις CSI.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, jadawin είπε

Μήπως «κάηκαν» και οι υπόλοιπες λόγω παγετού οπως και οι τέσσερις ρίζες που ανέφερες και τις έκοψε ο γείτονας αναγκαστικά; Αυτο σημαίνει οτι αυτα τα τέσσερα χρόνια τις φρόντιζε και έπαιρνε το λάδι. Εγώ λέω, μιας και κόπηκαν οι ελιές και δεν έχεις αποδείξεις ότι το έκανε ο γείτονας κάνε την κορόιδα, άσε να περάσει καμία πενταετία να βγάλουν καρπό και αν ο γείτονας τις φροντίσει και ειναι έτοιμος να τις μαζέψει κάνε κίνηση Ματ και βάλε φράχτη. Απλώς μια εικασία κάνω...

Δεν κάηκαν. Κόπηκαν ολοισια.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, SilentVoice είπε

Δεν κάηκαν. Κόπηκαν ολοισια.

Εννοούσα οτι ξεράθηκαν λόγω, ίσως, παγετού. Γιατί να τις κόψει κάποιος, διαφορετικά; Όταν ξεραθούν οι ελιές δεν σώζονται. Τις κόβεις χαμηλά, «στο σταυρό» που λένε για να μεγαλώσουν εκ νέου. Αυτός λοιπόν, σκοπεύει να πάρει το λάδι στο μέλλον. Αν του πάρεις την μπουκιά απο το στόμα την τελευταία στιγμή, δεν υπάρχει καλύτερη τιμωρία.

Δημοσ.

Άνευ πλάκας τώρα... Απορώ με τον τρόπο που σκέφτονται κάποιοι και τι είναι ικανοί να γράψουν δημόσια.

Όταν κάποιος παρανομεί σε βάρος μας και μας καταστρέφει την περιουσία, πάμε στην αστυνομία και το καταγγέλουμε. Όταν αύριο-μεθαύριο θα πάει κάποιος και θα βγάλει και τις ρίζες ή θα κάνει οτιδήποτε άλλο του καπνίσει τι θα πεις τότε στις αρχές;

-Ναι, αλλά εγώ τα είχα γράψει στο ινσόμνια. Ορίστε και το σκρινσοτ.

Για σοβαρευτείτε λίγο..

• Like 2
Δημοσ.

Όλες οι απαντήσεις σας είναι του καχύποπτου Ελληναρά που σίγουρα φταίει ο κακός γείτονας και μηνύσεις αστυνομία κλπ. 😅

Πόσο μ@λ...ς θα έπρεπε να είναι κάποιος να πάει να κόψει 25 δέντρα και να νομίζει ότι δε θα τον πάρει χαμπάρι κανένας?

Η πιο σωστή και λογική απάντηση είναι αυτή εδώ αλλά την προσπεράσατε όλοι

11 ώρες πριν, 3DJIN είπε

μην εκοψε τις ξερες το δασαρχειο? η  ο δημος/κοινοτητα

Ας πάει να ρωτήσει ο ts πρώτα εκεί 

• Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα σας,

Έχουν οι γονείς μου ένα οικόπεδο , κοντά στο Ξυλόκαστρο , σχετικά μικρό κομμάτι αλλά χτίζεις άνετα σπίτι.

Το οικόπεδο αυτό είναι σε πλαγιά βουνού και κατηφορικό. Είχε φυτέψει πριν 20 χρόνια ο πατέρας μου περίπου στις 25 ελιές. Μέχρι πριν 4 χρόνια , τις μάζευε κι όλας και έβγαζε 4 τσουβάλια ελιές. Φυσικά κάθε χρόνο βάζαμε και έναν γνωστό να το καθαρίζει από τα χόρτα πριν το καλοκαίρι. Το οικόπεδο δεν το έχουμε περιφραγμένο με πλέγμα, αλλά μόνο έχουμε βάλει τα πασαλακια (δεν πρόλαβε ο πατέρας μου να βάλει και το πλέγμα)

Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε περάσει με την μάνα μου, είχαμε δει 4 ρίζες ελιές μπροστά στον δρόμο να έχουν ξεραθεί. Φέτος περασαμε να το δούμε πάλι και είδαμε τις ελιές κομμένες, στο 1 μέτρο από την ρίζα.

Ακριβώς πάνω από τον δρόμο, έχει χτίσει ο γείτονας το σπίτι του. Όπου το έχει σαν εξοχικό και παραθεριζει. Αυτός μας έκανε την ζημιά σίγουρα, γιατί η αυλή του και το μπαλκόνι του κοιτάει ακριβώς μπροστά στο χωράφι μας.

Μεταξύ του οικόπεδου σου και του οικόπεδου του γείτονα που είναι πάνω από το δικό σας οικόπεδο, σας χωρίζει ένας δρόμος;

13 ώρες πριν, SilentVoice είπε

4 εξοχικά έχει κοντά, τα οποία έχουν απόσταση περίπου 40 μέτρα. Δύσκολο να είδαν αυτοί κάτι, καθώς και αυτοί λείπουν συχνά απ'οτι κατάλαβα. Ακόμα πιο δύσκολο να τους πετύχω ή να βρω τηλέφωνα τους αν πάω εκεί.

Όσο δύσκολο και να είναι πρέπει να τους βρεις και να τους ρωτήσεις.

Ίσως κάποιος να ξέρει κάτι και να ήθελε να σε ενημερώσει, αλλά αφού δεν ξέρει ποιος είσαι και δεν έχει τα στοιχεία σου, δεν μπόρεσε να το κάνει.

Όπως και να'χει, αν πραγματικά θέλεις να ασχοληθείς με αυτό το οικόπεδο, ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

Επεξ/σία από Aurumnus
Δημοσ.
14 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Αστυνομία και να πάω , αν δεν υποβάλλω μήνυση, δεν θα κάνει τίποτα. Αν έμπαινε κάποιος να τις θερίσει, δεν θα τις έκοβε όλες στο 1 μέτρο από το χώμα ακριβώς.Τόσο όσο είναι και η μάντρα του γείτονα.

Θα πας αστυνομία και θα ενημερώσεις.Πχ μπορεί να έχουν πιάσει κάποιον για λαθροϋλοτόμηση.

Και τι θεα του εκοβαν οι ελιές δηλαδή για να τις κόψει ο γείτονας;Πάλι το χωράφι σου δεν βλεπει;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, kalogeros είπε

What??? Μήπως να τον συλλάβουμε για δεντροκτονία; Σταμάτα να βλέπεις CSI.

Το άχρηστο post της ημέρας, δεν είχες τι να γράψεις και είπες να πετάξεις μια εξυπνάδα. 

Δείγματα DNA μπορούν να συλλεχθουν από παντού, από φόλες για ζώα, από απειλητικές επιστολές από οτιδήποτε επιφάνεια είναι εφικτό αυτό. 

Δεν θα σε συλλάβουν για δεντροκτονια, ειδικά αν δεν σε πιάσουν επ'αυτοφωρω, αλλά εφόσον υπάρξουν στοιχεία μετά από μήνυση κατά αγνώστου και εντοπιστεί τότε θα καταδικαστεί για φθορά ξένης περιουσίας και είτε ποινικά είτε θα καταβάλλει αποζημίωση στον ιδιοκτήτη. 

Εαν αυτά τα δέντρα ανήκαν σε δικό σου χωράφι που το καλλιεργουσες για να πουλήσεις το λάδι και ένας μην πω τι ερχόταν να σου καταστρέψει τα δεντρα όταν βρει ευκαιρία με την απουσία σου πχ για διακοπές, έλα να μου ξαναγράψεις πάλι. 

Να συλληφθεί και να πληρώσει γιατί πολύ αερα έχουν πάρει κάποιοι, κι αν δεν συλληφθεί γιατί ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, τουλάχιστον προσπάθεια από τον ts για να μάθει ποιος έκανε την ζημιά, εγώ αν ήμουν στην θέση του και το μάθαινα θα του έκανα αντίστοιχη ζημιά στην δική του περιουσία αν μπορούσα και με έπαιρνε, αλλιώς δεν βάζουν μυαλό μερικοί. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
  • Confused 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, 3DJIN είπε

μην εκοψε τις ξερες το δασαρχειο? η  ο δημος/κοινοτητα

Είχα πετύχει τυχαία συνεργείο του Δήμου να κάνει αυτή τη δουλειά, μόνο να κλαδεψουν μπορούν αυτά που είναι στο δρόμο. Είχαν πάρει σβάρνα όλες τις ελιές από αρκετά χωράφια κατά μήκους του δρόμου και τις είχαν κλαδεψει. 

Δημοσ.

Μηπως το κτημα ηταν σαν παρατημενο και εκανε αιτηση ο γειτονας στο δημο να αναλαβει να το περιποιηθει για τυχον πυρκαγιες να μην εχει προβλημα το σπιτι του?

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...