Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το ότι στο έκανε ο έκανε ο γείτονας είναι το πιθανότερο όχι όμως σίγουρο. Τι θα έκανα εγώ στην θέση σου, συμβουλη από δικηγόρο αν έχει νόημα να εξεταστούν κομμένα δέντρα για δείγματα DNA, όμως για κστι τέτοιο πρέπει να γίνει μήνυση πρώτα και δεν ξέρω πόσο νόημα έχει αν δεν προκύψει τίποτα, ίσως μηνυση κατά αγνώστου. Δες το ενδεχόμενο αν υπάρχει τρόπος να τοποθετήσεις κρυφή ασύρματη κάμερα καμουφλαρισμενη σε κάποιο μέρος που δεν θα το δει ούτε ο γείτονας ούτε κάποιος άλλος και θα έχει θέαση προς το σημείο, να καταγράψει οποίον πάει να κάνει κάτι. Νομικά δεν μπορείτε να αξιοποιήσετε το υλικό αυτο θα βρείτε τον μπελά σας, αλλά θα ξέρεις ποιος έκανε τι. Αμφιβάλλω βέβαια αν υπάρχει τέτοια κάμερα με μπαταρία που να αντέξει μέχρι την επόμενη φορά που θα κάνει κάτι ο γείτονας. Δυστυχώς οικόπεδα σε επαρχίες χωρίς περίφραξη που πηγαίνεις μόνο το καλοκαίρι και στις διακοπές και περιουσία που δεν μένεις μόνιμα, είναι έρμαιο του οποιουδήποτε. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
Manolo7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Ukforthemoment είπε Για ξυλα τις έκοψαν και εγω αυτο πιστευω, εμενα μια φορα κατι ακυροι που περνουσαν με ειδαν να κλαδευω ενα δεντρο μου και μου ειπαν αν ειναι για πεταμα να τους τα δωσω να τα καψουν..απλα κλαδακια ηταν Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Manolo7
enrique19 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 γενικα ο ενοχλητικος γειτονας ειναι μπελας. φυτεψε κυπαρισια ελατα πλατανια.. δεν θα τον χαλασει..η θεα..
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, SilentVoice είπε 4 εξοχικά έχει κοντά, τα οποία έχουν απόσταση περίπου 40 μέτρα. Δύσκολο να είδαν αυτοί κάτι, καθώς και αυτοί λείπουν συχνά απ'οτι κατάλαβα. Ακόμα πιο δύσκολο να τους πετύχω ή να βρω τηλέφωνα τους αν πάω εκεί. Δυστυχώς πριν το καλοκαίρι που καθάρισε το χωράφι, υπήρχαν κανονικά οι ελιές, ακόμα και οι ξερές μπροστά. Το έχω σκεφτεί σοβαρά, αλλά μετά άντε να τους βγάλω. Για τα πεύκα, το πιθανότερο είναι να τα κόψει ή να τα ξερανει. Αν δεν είναι μόνιμος κάτοικος ο γείτονας, θεωρώ χαμηλή την πιθανότητα να έκανε κάτι αυτός. Ρώτα γείτονες αν είδαν κάτι. Για να έκοψαν τις ελιές στο 1 μετρό από το έδαφος ήθελαν να σου κάνουν ζημιά, δεν νομίζω το δέντρο να φυτρώσει εύκολα ξανά. Αν ήθελαν το λάδι θα τις κλαδευαν. Δεν αποκλείεται και η περιπτωση να τις έκοψαν για ξύλα. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Basilhs23___
dstilio Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Τα μισά δέντρα να μου είχε κόψει θα είχα κάνει χαμό. παρατημένο χωράφι που κόπηκαν οι ξέρες έλιες θεωρείται έγκλημα στις πολιτισμένες χώρες αλλά έδω μπανανία για άλλη μια φορά. Πιστευω ο γείτονας είναι ένοχος σίγουρα γιατί η φάτσα του δεν μου αρέσει. Λυσεις: 1) δικηγόρος με εμπειρία άνω των τριών δέντρων 2) εγκατάσταση συστημάτων παρακολούθησης καθώς και συστοιχίας φωτοβολταϊκών και μπαταρίας για την τροφοδοσία του. Μην πληρώσεις πάνω από 30.000€ θα είναι κλέψιμο 3) περίφραξη και τοποθέτηση κροκόδειλων εντός του χωραφιού. 4) να μάθεις σε τι είναι αλλεργικός και να φυτεύσεις το αντίστοιχο. μετα θα περιμένω το μήνυμα του γείτονα σου εδώ για να του δώσω συμβουλή πως να αντιμετωπίσει τον δικό του τρελό γείτονα. 1 6
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Κατά 99% δεν νομίζω να τα έκοψε ο γείτονας. Πήγαν κάποια άτομα με αλυσοπριονα. Για να κόψεις 25 δέντρα, θέλεις πολλές ώρες, να τα ρίξεις, να τα κόψεις σε πιο μικρά κομμάτια, να τα φορτώσεις σε φορτηγάκι με μεγάλη καρότσα. Θέλει άτομα αυτό. Ένα άτομο δεν τελειώνει γρήγορα. Εγώ φέτος έκοψα μερικές ελιές που είτε ξεράθηκαν είτε δεν έδιναν άλλο καρπό, ώστε τα κλαδιά που φυτρωναν να γίνουν δέντρα σε λίγα χρόνια, και μου πήρε 2 μέρες,. Τέλος αυτοί που έγραψαν ότι η ελιά θα ξαναφουντωσει σε 1 χρόνο, θέλει τουλαχιστον 3-4, και ότι επειδή τις έκοψε στο 1 μέτρο ήθελε να του κάνει ζημιά, καμία ζημιά δεν έκανε στο δέντρο, τόσο τις κόβουν στο περίπου για να γίνει ξανά καρποφόρο δέντρο, προφανώς δεν έχουν δει ποτέ ελιά από κοντά,παρά μόνο σε φωτογραφίες στον υπολογιστή. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από jmmys
Amaretos Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Αν δεν κατάλαβα λάθος ο άνθρωπος λέει ότι είδε τις 4 ξεραμενες ελιές κομμένες ΟΧΙ όλες. Αν είναι έτσι κάποιος πέρασε τις είδε ξερές και τις έκοψε για ξύλα αν και θα έπρεπε να επικοινωνήσει μαζί σου πρώτα
tasarass77 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Άδειασε ένα τόνο κοπριά στο οικόπεδο σου
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 12 λεπτά πριν, tasarass77 είπε Άδειασε ένα τόνο κοπριά στο οικόπεδο σου Το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Και ξερω καποιον που εχει κανει κατι αντιστοιχο. Οχι με κοπρια, αλλα με παλια επιπλα και διαφορα αλλα μπαζα. Η θεα απο το σπιτι των γειτονων ηταν ...η καλυτερη.
Ukforthemoment Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 7 λεπτά πριν, CaratNaturelle είπε Το καλυτερο που μπορεις να κανεις. Και ξερω καποιον που εχει κανει κατι αντιστοιχο. Οχι με κοπρια, αλλα με παλια επιπλα και διαφορα αλλα μπαζα. Η θεα απο το σπιτι των γειτονων ηταν ...η καλυτερη. Kαι το χωράφι του φίλου σκουπιδότοπος. Γιατί εχετε σίγουρο ότι τις έκοψε ο γείτονας;Ας πάει ο φίλος να δει αν εχει καυσόξυλα απο ελιά.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε Kαι το χωράφι του φίλου σκουπιδότοπος. Μεχρι να το χτισει ο δικος μου θα περασουνε χρονια. Μεχρι τοτε ο γειτονας θα εχει την πιο <<ωραια>> θεα που μπορεις να εχεις στις διακοπες του. Μην μπλεξεις φιλε μου. Να θυμομαστε παντα η μαγκια ειναι και προς τις δυο κατευθυνσεις. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Επισκέπτης
SB_1957 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μπορεί να τις έκοψε ο γείτονας και για την θέα και για καυσόξυλα! Πριν χρόνια είχε δώσει η πεθερά μου την άδεια σε μια φτωχή οικογένεια στο χωριό της να μαζεύουν τις ελιές από ένα χωράφι με μόνο αντάλλαγμα να το καθαρίζουν και να τις κλαδεύουν. Δεν τους ζήτησε ούτε λάδι ούτε τίποτε! Αλλά οι φτωχοί στο πνεύμα πήγαν και τις έκοψαν λίγο πάνω από τη ρίζα και τις έκαναν καυσόξυλα!!! Πήρε μερικά χρόνια να ξαναγίνουν δέντρα και να δώσουν καρπό! Κάνε την περίφραξη και ζήτα από αυτόν που το καθαρίζει να το προσέχει λίγο περισσότερο! Αρκεί βέβαια να μην ήταν αυτός που έκανε το "κλάδεμα"!!!
Dinos1973 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μυρίζει ότι ο γειτονας θέλει να σου φαει (καταπατησει) το οικοπεδο / χωραφι! Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από Dinos1973 3
great Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 14 hours ago, Inuyasha said: οπως και να εχει οσο δεν εχετε περιφραξη οσο λαθος ειναι αυτος που της εκοψε αλλο τοσο ειστε και εσεις βασικά οχι. Εχεις την εντυπωση οτι με περιφραξη ειναι παρανομο να μπει καποιος να σου κοψει τις ελιες, ενω χωρις περιφραξη δεν υπαρχει προβλημα; ο TS δεν εχει κανει πουθενα σοβαρό λάθος. Η περίφραξη ειναι ενα κερασάκι 3 hours ago, Dinos1973 said: Μυρίζει ότι ο γειτονας θέλει να σου φαει (καταπατησει) το οικοπεδο / χωραφι! το αυτό Και ξύλα για το τζάκι το άλλο. 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις