Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Έχουν οι γονείς μου ένα οικόπεδο , κοντά στο Ξυλόκαστρο , σχετικά μικρό κομμάτι αλλά χτίζεις άνετα σπίτι.

Το οικόπεδο αυτό είναι σε πλαγιά βουνού και κατηφορικό. Είχε φυτέψει πριν 20 χρόνια ο πατέρας μου περίπου στις 25 ελιές. Μέχρι πριν 4 χρόνια , τις μάζευε κι όλας και έβγαζε 4 τσουβάλια ελιές.Φυσικά κάθε χρόνο βάζαμε και έναν γνωστό να το καθαρίζει από τα χόρτα πριν το καλοκαίρι. Το οικόπεδο δεν το έχουμε περιφραγμένο με πλέγμα, αλλά μόνο έχουμε βάλει τα πασαλακια ( δεν πρόλαβε ο πατέρας μου να βάλει και το πλέγμα)

Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε περάσει με την μάνα μου, είχαμε δει 4 ρίζες ελιες μπροστά στον δρόμο να έχουν ξεραθεί. Φέτος περασαμε να το δούμε πάλι και είδαμε τις ελιές κομμένες, στο 1 μέτρο από την ρίζα.

Ακριβώς πάνω από τον δρόμο, έχει χτίσει ο γείτονας το σπίτι του. Όπου το έχει σαν εξοχικό και παραθεριζει. Αυτός μας έκανε την ζημιά σίγουρα, γιατί η αυλή του και το μπαλκόνι του κοιτάει ακριβώς μπροστά στο χωράφι μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δικαιωθούμε; Έχει νόημα να πάω σε δικηγόρο και να κάνουμε μηνύσεις;  

Από την άλλη σκέφτομαι να καρφωσω ένα μεγάλο πανό που να λέει 'Η ελιά είναι ιερή, θα σε βρει το κακό στο σπίτι σου'. Άλλη λύση είναι να πληρώσω 2 κοντέινερ , να τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο και να του κλείσω την θέα τελείως. Αλλά αν μπω σε έξοδα, να ισιωσω το έδαφος για να βάλω τα κοντέινερ και το κόστος αυτό, δεν συμφέρει.

• Απαντ. 95
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

• Moderators
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα σας,

Έχουν οι γονείς μου ένα οικόπεδο , κοντά στο Ξυλόκαστρο , σχετικά μικρό κομμάτι αλλά χτίζεις άνετα σπίτι.

Το οικόπεδο αυτό είναι σε πλαγιά βουνού και κατηφορικό. Είχε φυτέψει πριν 20 χρόνια ο πατέρας μου περίπου στις 25 ελιές. Μέχρι πριν 4 χρόνια , τις μάζευε κι όλας και έβγαζε 4 τσουβάλια ελιές.Φυσικά κάθε χρόνο βάζαμε και έναν γνωστό να το καθαρίζει από τα χόρτα πριν το καλοκαίρι. Το οικόπεδο δεν το έχουμε περιφραγμένο με πλέγμα, αλλά μόνο έχουμε βάλει τα πασαλακια ( δεν πρόλαβε ο πατέρας μου να βάλει και το πλέγμα)

Πέρυσι τέτοια εποχή που είχαμε περάσει με την μάνα μου, είχαμε δει 4 ρίζες ελιες μπροστά στον δρόμο να έχουν ξεραθεί. Φέτος περασαμε να το δούμε πάλι και είδαμε τις ελιές κομμένες, στο 1 μέτρο από την ρίζα.

Ακριβώς πάνω από τον δρόμο, έχει χτίσει ο γείτονας το σπίτι του. Όπου το έχει σαν εξοχικό και παραθεριζει. Αυτός μας έκανε την ζημιά σίγουρα, γιατί η αυλή του και το μπαλκόνι του κοιτάει ακριβώς μπροστά στο χωράφι μας.

Τι μπορούμε να κάνουμε για να δικαιωθούμε; Έχει νόημα να πάω σε δικηγόρο και να κάνουμε μηνύσεις;  

Από την άλλη σκέφτομαι να καρφωσω ένα μεγάλο πανό που να λέει 'Η ελιά είναι ιερή, θα σε βρει το κακό στο σπίτι σου'. Άλλη λύση είναι να πληρώσω 2 κοντέινερ , να τα βάλω το ένα πάνω στο άλλο και να του κλείσω την θέα τελείως. Αλλά αν μπω σε έξοδα, να ισιωσω το έδαφος για να βάλω τα κοντέινερ και το κόστος αυτό, δεν συμφέρει.

Αρχικά να βάλετε μια σωστή περίφραξη ώστε να μην έχει εύκολη πρόσβαση ότι καθένας, εφόσον δεν έχεις αποδείξεις ποιος το έκανε ο δικηγόρος μόνο λεφτά θα σου φάει

• Like 7
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Inuyasha είπε

Αρχικά να βάλετε μια σωστή περίφραξη ώστε να μην έχει εύκολη πρόσβαση ότι καθένας, εφόσον δεν έχεις αποδείξεις ποιος το έκανε ο δικηγόρος μόνο λεφτά θα σου φάει

Και περίφραξη να βάλω την ζημιά την έκανε και θα την ξανακάνει.

Δημοσ.

τον ρωτησατε αν ειδε καποιον να κοβει τις ελιες,για να δειτε αντιδρασεις;

δεν νομιζω παντως οτι μπορεις να κανεις δεν εχεις αποδειξεις οτι το εκανε αυτος

• Like 5
Δημοσ.

Αμα δεν εχεις αποδειξεις και να το επιασες επ αυτοφορο δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα μια τρυπα στο νερο θα κανεις. Μπορει να το εκανε αυτος,μπορει ο αλλος μπορει απεναντι μπορει καποιος που περνουσε και τις ειδε. Πιο καλο ειναι να βαλεις την περιφραξη με την πορτουλα της και ολα τα μπλιμπλικια της να εχεις το κεφαλι σου ησυχο ή πιο ηρεμο τουλαχιστον

• Like 1
Δημοσ.

Δεν ειμαι τόσο σιγουρος ότι ηταν ο γείτονας .Πολλές φορες τετοιες ενέργειες γίνονται απο ξένους που μπαίνουν βραδυ και τα θερίζουν.Ρωτα τον ,μπορεί να εχει δει κατι.Επισης πας και αστυνομία

• Like 2
Δημοσ.
55 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Δεν ειμαι τόσο σιγουρος ότι ηταν ο γείτονας .Πολλές φορες τετοιες ενέργειες γίνονται απο ξένους που μπαίνουν βραδυ και τα θερίζουν.Ρωτα τον ,μπορεί να εχει δει κατι.Επισης πας και αστυνομία

Αστυνομία και να πάω , αν δεν υποβάλλω μήνυση, δεν θα κάνει τίποτα. Αν έμπαινε κάποιος να τις θερίσει, δεν θα τις έκοβε όλες στο 1 μέτρο από το χώμα ακριβώς.Τόσο όσο είναι και η μάντρα του γείτονα.

Δημοσ.

Ο κοσμος εχει σαλεψει, εχει γινει πολυ εχθρικος απέναντι σε ξενη περιουσία. Ακρη δεν θα βρειτε και οι ελιές για καποιους ειναι απλα ξυλα για το τζακι, γι αλλους χρυσαφι.

Εγω προτεινω να το περιφραξετε γιατι αύριο μεθαύριο μπορεί να το βρειτε χτισμενο.

Ρωτα και αυτον που βαζατε να το καθαρισει, συνηθως αυτοι ξερουν.

• Like 7
Δημοσ.

Δεν γίνεται να έκοψε και να εξαφάνισε 25 δέντρα χωρίς κανείς να έχει δει τίποτα. Ρώτα άλλους γείτονες κλπ αν είδαν κάτι, ποιος δούλεψε σε αυτή την εργασία, φορτηγό, εργάτες, κάτι.

Ρώτα και αυτόν (στο τέλος), πιθανότατα αν τις έκοψε αυτός να το καταλάβεις ή και να σου το πει ο ίδιος.

• Like 5
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Καλησπέρα σας,

Μπορείς να ψάξεις τοπικά και ίσως μάθεις ποιος εργάτης τις "κλάδεψε". Ίσως να έριξε και φάρμακο γιαυτό να ξεράθηκαν στην αρχή.

Βάλε μερικά πεύκα ή ρομα να "μένουν" μέσα 🤣

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, dtzgr είπε

Δεν γίνεται να έκοψε και να εξαφάνισε 25 δέντρα χωρίς κανείς να έχει δει τίποτα. Ρώτα άλλους γείτονες κλπ αν είδαν κάτι, ποιος δούλεψε σε αυτή την εργασία, φορτηγό, εργάτες, κάτι.

Ρώτα και αυτόν (στο τέλος), πιθανότατα αν τις έκοψε αυτός να το καταλάβεις ή και να σου το πει ο ίδιος.

4 εξοχικά έχει κοντά, τα οποία έχουν απόσταση περίπου 40 μέτρα. Δύσκολο να είδαν αυτοί κάτι, καθώς και αυτοί λείπουν συχνά απ'οτι κατάλαβα. Ακόμα πιο δύσκολο να τους πετύχω ή να βρω τηλέφωνα τους αν πάω εκεί.

4 λεπτά πριν, Liverpool89 είπε

Ο κοσμος εχει σαλεψει, εχει γινει πολυ εχθρικος απέναντι σε ξενη περιουσία. Ακρη δεν θα βρειτε και οι ελιές για καποιους ειναι απλα ξυλα για το τζακι, γι αλλους χρυσαφι.

Εγω προτεινω να το περιφραξετε γιατι αύριο μεθαύριο μπορεί να το βρειτε χτισμενο.

Ρωτα και αυτον που βαζατε να το καθαρισει, συνηθως αυτοι ξερουν.

Δυστυχώς πριν το καλοκαίρι που καθάρισε το χωράφι, υπήρχαν κανονικά οι ελιές, ακόμα και οι ξερές μπροστά.

2 λεπτά πριν, Klausx είπε

Βάλε μερικά πεύκα ή ρομα να "μένουν" μέσα 🤣

Το έχω σκεφτεί σοβαρά, αλλά μετά άντε να τους βγάλω. Για τα πεύκα, το πιθανότερο είναι να τα κόψει ή να τα ξερανει.

• Moderators
Δημοσ.
1 ώρα πριν, SilentVoice είπε

Και περίφραξη να βάλω την ζημιά την έκανε και θα την ξανακάνει.

οπως και να εχει οσο δεν εχετε περιφραξη οσο λαθος ειναι αυτος που της εκοψε αλλο τοσο ειστε και εσεις , πολυ πιθανο οντως να το εκανε ο γειτονας γιατι του "εκοβαν" την θεα , παρολα αυτα τις "θεωρισε" παρατημενες ειδικα αν ειχε και ξεραμενες

Δημοσ.

οι ελιες σε ενα χρονο θα ξαναφουντωσουν.μην χαλιεσαι τζαμπα.τκ θεμα ειναι να βρεις ποιος εκανε την κολεγιά....

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...