Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα , πριν λίγο έπεσε στα χέρια μου το παραπάνω λάπτοπ από φίλο που πήρε καινούργιο και δεν το χρειάζεται. 

Μπορώ να του βάλω windows 10; Φοράει ένα i5 520m του έβαλα 8gb ram και έχω και έναν ssd εύκαιρο να του βάλω. Από cpu τι αναβαθμίσεις μπορεί να πάρει γιατί με μια ματιά που έριξα φαίνεται να βγαίνει ο επεξεργαστής.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω κι εγώ αντίστοιχο με i5-460m. Δουλεύουν κανονικά τα Windows 10 (δεν έχει θέμα με ασυμβατότητες) αλλά σέρνεται αισθητά (σαν σύστημα με Core2Duo). Το δικό σας έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών;

Ίσως μπορεί να πάρει ένα i7. Ανεβάστε αν μπορείτε ένα screenshot από το HWinfo επιλέγοντας το summary only να δούμε ποιο chipset έχει.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γιατί να μην παίρνει windows 10;

Έχω TOSHIBA QOSMIO X505-Q885 με 450M, την ραμ την έχω ακόμη στα 4gb (ίσα κανά γιουτούμπι και νετφλιξ στα μικρά) και τα 10 τα πάει μια χαρά.

Δεν ξέρω γιατί ο Ελευθέριος λέει οτι σέρνεται. Βέβαια φοράει και ξεχωριστή gpu το δικό μου.

Όσο για την αναβάθμιση πρέπει να δούμε socket όπως σωστά ειπώθηκε το οποίο είναι καλό να διασταυρωθεί και από φόρουμ lenovo μήπως και παίξει κόλλημα με το bios. Γενικά όταν το είχα κοιτάξει εγώ, δεν άξιζαν οι τιμές που έβρισκα. Ο i5 πάει μια χαρούλα, εξαρτάται και για τι χρήση το θες. Βασικό multimedia - browsing και με 4gb δεν έχω πρόβλημα

Επεξ/σία από nickol-us
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δεν ξέρω γιατί ο Ελευθέριος λέει οτι σέρνεται. Βέβαια φοράει και ξεχωριστή gpu το δικό μου.

Έτσι το αισθάνομαι. Κάνει κάπου 5'' για να ανταποκριθεί σε κάθε κλικ (ο επεξεργαστής χτυπά 100% μέχρι να ολοκληρωθεί η διεργασία). 4GB ραμ έχω κι εγώ (στα 2-3GB δουλεύει), GPU 320M 1GB και SSD PNY CS900.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έτσι το αισθάνομαι. Κάνει κάπου 5'' για να ανταποκριθεί σε κάθε κλικ (ο επεξεργαστής χτυπά 100% μέχρι να ολοκληρωθεί η διεργασία). 4GB ραμ έχω κι εγώ (στα 2-3GB δουλεύει), GPU 320M 1GB και SSD PNY CS900.

Εντάξει στα ίδια είμαστε. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το συγκεκριμένο, το χρησιμοποιώ κυρίως για πολύ ελάχιστο browsing (αν λείπω σε εξοχή πχ), ταινίες και streaming για τα μικρά (youtube&netflix).

Για τα παραπάνω, στο χαλαρό μου αρκεί. Με μνήμη 8gb λογικά θα στρώνει αρκετά αλλά για την χρήση που κάνω μου είναι αδιάφορο.

• Thanks 1
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Έχω κι εγώ αντίστοιχο με i5-460m. Δουλεύουν κανονικά τα Windows 10 (δεν έχει θέμα με ασυμβατότητες) αλλά σέρνεται αισθητά (σαν σύστημα με Core2Duo). Το δικό σας έχει ανεξάρτητη κάρτα γραφικών;

Ίσως μπορεί να πάρει ένα i7. Ανεβάστε αν μπορείτε ένα screenshot από το HWinfo επιλέγοντας το summary only να δούμε ποιο chipset έχει.

Έβαλα να περάσω windows 10 20H2 και δεν προχώρησε καν έβγαλε ένα bsod και έκανε restart και bootαρε από τον σκληρό του

7 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Για απλά πράγματα θα είναι αρκετό πιστεύω , κάρτα γραφικών ανεξάρτητη δεν νομίζω πως έχει γιατί είναι μάλλον Refurbished μηχάνημα 

Τώρα κατεβάσω την έκδοση 1909 να δοκιμάσω και με αυτήν σήμερα αν προλάβει και κατέβει 

15 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Έχω TOSHIBA QOSMIO X505-Q885 με 450M, την ραμ την έχω ακόμη στα 4gb (ίσα κανά γιουτούμπι και νετφλιξ στα μικρά) και τα 10 τα πάει μια χαρά.

Όσο για την αναβάθμιση πρέπει να δούμε socket όπως σωστά ειπώθηκε το οποίο είναι καλό να διασταυρωθεί και από φόρουμ lenovo μήπως και παίξει κόλλημα με το bios. Γενικά όταν το είχα κοιτάξει εγώ, δεν άξιζαν οι τιμές που έβρισκα. Ο i5 πάει μια χαρούλα, εξαρτάται και για τι χρήση το θες. Βασικό multimedia - browsing και με 4gb δεν έχω πρόβλημα

Σε σχέση με ένα e1-6010 άμα είναι γρηγορότερο μου φτάνει 

2 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Εντάξει στα ίδια είμαστε. Δεν έχω τρελές απαιτήσεις από το συγκεκριμένο, το χρησιμοποιώ κυρίως για πολύ ελάχιστο browsing (αν λείπω σε εξοχή πχ), ταινίες και streaming για τα μικρά (youtube&netflix).

Για τα παραπάνω, στο χαλαρό μου αρκεί. Με μνήμη 8gb λογικά θα στρώνει αρκετά αλλά για την χρήση που κάνω μου είναι αδιάφορο.

Με μια έκδοση 1511 να δοκιμάσω που έχω στην άκρη (είναι x32)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Κι εγώ (η μητέρα μου βασικά) τέτοια χρήση κάνει (Chrome ή Firefox, Word και σπάνια Youtube). Το σκέφτομαι καιρό για 8GB ραμ, πάντως αυτό που κάνω στο βασικό μου PC (30+ tabs) δεν μπορώ να το κάνω εκεί 😜

1229788937_(141).png.8c299f561a8e0d5200fb7dfe6ab568db.png

5 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Σε σχέση με ένα e1-6010 άμα είναι γρηγορότερο μου φτάνει 

Άνετα! Είναι σχεδόν 2 φορές καλύτερος.

5 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Έβαλα να περάσω windows 10 20H2 και δεν προχώρησε καν έβγαλε ένα bsod και έκανε restart

Σε ποιο μοντέλο δίσκου; Τον SSD που αναφέρθηκε παραπάνω ή στον ενσωματωμένο δίσκο που είχε;

Επεξ/σία από Τέρης Α.
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Κι εγώ (η μητέρα μου βασικά) τέτοια χρήση κάνει (Chrome ή Firefox, Word και σπάνια Youtube). Το σκέφτομαι καιρό για 8GB ραμ, πάντως αυτό που κάνω στο βασικό μου PC (30+ tabs) δεν μπορώ να το κάνω εκεί 😜

Σε ποιο μοντέλο δίσκου; Τον SSD που αναφέρθηκε παραπάνω ή στον ενσωματωμένο δίσκο που είχε;

Στον ενσωματωμένο που είχε , να δοκιμάσω στον ssd ; Έχει uefi το λάπτοπ ; Γιατί το usb το έφτιαξα με rufus και έβαλα την επιλογή bios και csm και παίζει να μην υποστηρίζεται από τον δίσκο 

18 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

Να δύο φωτογραφίες από hwinfo που η μία λέει ότι δεν υποστηρίζει uefi 

Screenshot_2021-09-28-20-50-51-597_com.miui.gallery.jpg

Screenshot_2021-09-28-20-50-41-014_com.miui.gallery.jpg

39 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Δημοσ.

Που πας βρε Ελευθέριε με τις 30 καρτέλες;

Νικ θα είναι πολύ καλύτερος απο τον e1-6010

Δίσκο αν έχει μηχανικό εννοείται τον αλλάζεις.

Uefi 99% δεν υποστηρίζει ούτε το δικό μου. Αν τον ανοίξω θα στο επιβεβαιώσω. Δοκίμασε με άλλη version win παλαιότερη, σε καμία περίπτωση μην βάλεις 32αρια

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, nickol-us είπε

Που πας βρε Ελευθέριε με τις 30 καρτέλες;

Νικ θα είναι πολύ καλύτερος απο τον e1-6010

Δίσκο αν έχει μηχανικό εννοείται τον αλλάζεις.

Uefi 99% δεν υποστηρίζει ούτε το δικό μου. Αν τον ανοίξω θα στο επιβεβαιώσω. Δοκίμασε με άλλη version win παλαιότερη, σε καμία περίπτωση μην βάλεις 32αρια

Αύριο που έχω χρόνο θα δοκιμάσω 2-3εις εκδόσεις μπας και καταφερω κάτι και θα του κουμπωσω τον ssd 

Τον ssd να τον αφήσω gpt partition ή να τον κάνω μετατροπή σε mbr ;

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

Αύριο που έχω χρόνο θα δοκιμάσω 2-3εις εκδόσεις μπας και καταφερω κάτι και θα του κουμπωσω τον ssd 

Τον ssd να τον αφήσω gpt partition ή να τον κάνω μετατροπή σε mbr ;

Δεν γνωρίζω αν μπορεί να παίξει σε gpt από την στιγμή που δεν είναι uefi, ας διευκρινήσει κάποιος που να είναι αρκετά σίγουρος.

Άνοιξα το λάπτοπ μου, τα χαρακτηριστικά είναι:

windows 10/64bit v.2004

Non uefi

MBR disk

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανεβάζω το δικό μου και ό, τι καταλάβει ο καθένας... Εγώ πάντως δεν έχω επιλογή για UEFI στο BIOS, ούτε έχω κάνει O.C. και τρέχω την 21.Η1 έκδοση:

1454676113_anydesk00000(2).png.ec30af280a975df71ea1bcbb1d5f5785.png

30 λεπτά πριν, Nik1239 είπε

θα του κουμπωσω τον ssd 

Ρώτησα σε ποιο δίσκο δοκιμάστηκε η εγκατάσταση, γιατί αν έγινε στον υπάρχοντα HDD μπορεί να έχει bad sectors και γι' αυτό να μην ολοκληρώνεται η διαδικασία.

Επεξ/σία από Τέρης Α.
  • Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, nickol-us είπε

Δεν γνωρίζω αν μπορεί να παίξει σε gpt από την στιγμή που δεν είναι uefi, ας διευκρινήσει κάποιος που να είναι αρκετά σίγουρος.

Άνοιξα το λάπτοπ μου, τα χαρακτηριστικά είναι:

windows 10/64bit v.2004

Non uefi

MBR disk

update σε νεωτερη εκδοση δεν παιρνει ?

θα βαλω την 1909 αυριο και αν παιξει επαιξε θα δοκιμασω τον δισκο και σε mbr και σε gpt 

Μόλις τώρα, Τέρης Α. είπε

Ανεβάζω το δικό μου και ότι καταλάβει ο καθένας... Εγώ πάντως δεν έχω επιλογή για UEFI ούτε έχω κάνει O.C.:

Ρώτησα σε ποιο δίσκο δοκιμάστηκε η εγκατάσταση, γιατί αν έγινε στον υπάρχοντα HDD μπορεί να έχει bad sectors και γι' αυτό να μην ολοκληρώνεται η διαδικασία.

σωστος δεν το κοιταξα δωσε μου μισο λεπτο να το ελεγξω με hd sentinel 

μια χαρα ειναι ο δισκος 100% υγεια

• Thanks 1
Δημοσ.
13 ώρες πριν, micos000 είπε

Για επεξεργαστή δες στο παρακάτω λινκ. Βλέπω πάει μέχρι i7-620M.

https://support.lenovo.com/us/en/solutions/migr-73415

Πάντως για browsing και ταινίες, μήπως να κοιτούσες τίποτα σε linux (mint, ubuntu κτλ); Για windows δοκίμασε και τα 8.1

δεν εχει νοημα μια τετοια αναβαθμιση μιας και αλλαζει λιγο η συχνοτητα μονο 

14 ώρες πριν, Τέρης Α. είπε

Ανεβάζω το δικό μου και ό, τι καταλάβει ο καθένας... Εγώ πάντως δεν έχω επιλογή για UEFI στο BIOS, ούτε έχω κάνει O.C. και τρέχω την 21.Η1 έκδοση:

η εγκατασταση γινεται μια χαρα (με τον μηχανικο που δοκιμασα και εκδοση 1909) αλλα μετα απο 10 λεπτα σβηνει και δεν ξαναναβει αν δεν αφησω λιγο το φορτιστη να κρυωσει , το αναβω χωρις την μπαταρια γιατι με το ζορι βγαζει ενα τεταρτο 

επισης του ξαναεβαλα τις 2χ2 μνημες που ειχε γιατι με τις 2χ4 που του ειχα βαλει δεν προχωρουσε καν η εγκατασταση και εκανε restart ή εβγαζε bsod 

που μπορω να βρω φθηνα ενα φορτιστη ωστε να το εχω ως "σταθερο" ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...