Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πήρε ο κουμπάρος μου νέο κουτί με την MSI  mag Tomahawk Z490. Έχουμε βάλει πάνω στην πρώτη θύρα Μ2 τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο και σαν δεύτερο σκληρό βάλαμε έναν WD 1TB Blue. Φαίνεται να τον βλέπει αλλά βγάζει ένα κόκκινο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Ούτε MBR ούτε GPT. Ό,τι και να πάω να κάνω μου λέει πως δεν βρέθηκε το στοιχείο (εννοεί τον σκληρό μάλλον). Επισυνάπτω screenshot από το εγχειρίδιο της μητρικής. Ο Μ2 είναι στην πρώτη θέση άρα έπρεπε να δουλεύουν όλες οι Sata. Παρόλα αυτά, και στις 6 θύρες που δοκίμασα τα ίδια κάνει. Δοκίμασα και διαφορετικό καλώδιο SATA. Και μόνο του που τον έβαλα τον HDD δεν τον βλέπει καν. 

Χωρίς τίτλο.png

Χωρίς τίτλο2.png

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, caveneo είπε

Πήρε ο κουμπάρος μου νέο κουτί με την MSI  mag Tomahawk Z490. Έχουμε βάλει πάνω στην πρώτη θύρα Μ2 τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο και σαν δεύτερο σκληρό βάλαμε έναν WD 1TB Blue. Φαίνεται να τον βλέπει αλλά βγάζει ένα κόκκινο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Ούτε MBR ούτε GPT. Ό,τι και να πάω να κάνω μου λέει πως δεν βρέθηκε το στοιχείο (εννοεί τον σκληρό μάλλον). Επισυνάπτω screenshot από το εγχειρίδιο της μητρικής. Ο Μ2 είναι στην πρώτη θέση άρα έπρεπε να δουλεύουν όλες οι Sata. Παρόλα αυτά, και στις 6 θύρες που δοκίμασα τα ίδια κάνει. Δοκίμασα και διαφορετικό καλώδιο SATA. Και μόνο του που τον έβαλα τον HDD δεν τον βλέπει καν. 

Χωρίς τίτλο.png

Χωρίς τίτλο2.png

Σε άλλο pc δοκίμασε τον δίσκο , μάλλον έχει πρόβλημα , ποιόν m.2 έχεις βάλει ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
37 λεπτά πριν, Dark_Nightfall είπε

Αυτός είναι τύπου SATA οπότε σίγουρα κάποια θύρα απενεργοποιείται.

oi 2, 5 k 6 θα πω βάσει της εικόνας του

οκ,

@caveneo

βρες την SATA port3 ή 4 που μένουν ΠΑΝΤΑ ενεργές, βάσει της εικόνας που έστειλες αρχικά, και δες τι γίνεται αν μπει εκεί ο 2ος δίσκος

Επεξ/σία από Kthulhou
Δημοσ.

δοκιμασε να τον κανεις format απο το usb

μου εχει τυχει να μην μπορω να κανω format απο win (η να μην μπορω να κανω 2-3 partition 1) και τελικα το εκανα bootαροντας απο usb με windows install.

• Like 1
Δημοσ.
19 ώρες πριν, caveneo είπε

και σαν δεύτερο σκληρό βάλαμε έναν WD 1TB Blue. Φαίνεται να τον βλέπει αλλά βγάζει ένα κόκκινο βελάκι που δείχνει προς τα κάτω και δεν με αφήνει να κάνω τίποτα. Ούτε MBR ούτε GPT.

μπουταρε με ενα linux live και δοκιμασε μηπως γινει κατι με το  gparted

• Like 1
Δημοσ.

Τελικά, δεν πρόλαβα να πάω. Πήρε ο κουμπάρος τηλέφωνο το κατάστημα από όπου αγόρασε τον σκληρό, τους είπε τι έχει συμβεί και του είπαν να τους το επιστρέψει και θα γίνει DOA.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...