Gewrgia71 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Καλημέρα σας! Έχω αποχωρήσει από το σπίτι που θα νοίκιαζα για 2 χρόνια , έχουμε προχωρήσει σε λύση μέσω ΑΑΔΕ. Μπορεί όμως ο πρώην ενοικιαστής να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι την ημέρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο;
greekfragma Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 εφόσον έγινε λύση ηλεκτρονικά ΚΑΙ την ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ τελείωσε. Άμα σε τρέξει δικαστικά (μπορεί φυσικά αν θέλει) αλλά προφανώς θα δικαιωθείς.
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, Gewrgia71 είπε Καλημέρα σας! Έχω αποχωρήσει από το σπίτι που θα νοίκιαζα για 2 χρόνια , έχουμε προχωρήσει σε λύση μέσω ΑΑΔΕ. Μπορεί όμως ο πρώην ενοικιαστής να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι την ημέρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο; Τα γράφεις μάλλον περίεργα. Εσυ τι είσαι? Ιδιοκτήτης ή ενοικιαστής? 1 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Gewrgia71 είπε Καλημέρα σας! Έχω αποχωρήσει από το σπίτι που θα νοίκιαζα για 2 χρόνια , έχουμε προχωρήσει σε λύση μέσω ΑΑΔΕ. Μπορεί όμως ο πρώην ενοικιαστής να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι την ημέρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο; Μάλλον εκ παραδρομής έγραψες "ενοικιαστής", το σωστό θα ήταν να έγραφες "ιδιοκτήτης" ή "εκμισθωτής", αλλιώς δεν βγαίνει νόημα.
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Το συμβόλαιο σε κάθε περίπτωση έχει ισχύ 3 ετών, εκτός αν αποδειχθεί με κάποιο τρόπο ότι συμφώνησαν από κοινού στη λύση του, ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής. Αν δεν αποδεικνύεται, ναι μπορεί να ζητήσει τα ενοίκια ο ιδιοκτήτης , όπως μπορεί και να μην φύγει από το σπίτι ο ενοικιαστής πριν τα 3 έτη. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από sphinxgr 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Το συμβόλαιο σε κάθε περίπτωση έχει ισχύ 3 ετών, εκτός αν αποδειχθεί με κάποιο τρόπο ότι συμφώνησαν από κοινού στη λύση του, ο ιδιοκτήτης και ο ενοικιαστής. Η δήλωση λύσης στο taxis είναι ένας από τους τρόπους, εφόσον βέβαια ο μισθωτής την αποδεχθεί.
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, Joshua21 είπε Η δήλωση λύσης στο taxis είναι ένας από τους τρόπους, εφόσον βέβαια ο μισθωτής την αποδεχθεί. Δεν το ξέρω. Yποθέτω, πως ενδεχομένως να είναι ένας τρόπος που το αποδεικνύει, ενδεχομένως όμως να ισχυριστεί ότι το έκανε για φορολογικούς λόγους. Σίγουρη απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ένας δικηγόρος πάνω σε αυτό. Τείνω όμως να πιστεύω πως όντως εκλαμβάνεται ως ξεκάθαρη αποδοχή η συναίνεση μέσω taxis.
Joshua21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, sphinxgr είπε Δεν το ξέρω. Yποθέτω, πως ενδεχομένως να είναι ένας τρόπος που το αποδεικνύει, ενδεχομένως όμως να ισχυριστεί ότι το έκανε για φορολογικούς λόγους. Σίγουρη απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ένας δικηγόρος πάνω σε αυτό. Τείνω όμως να πιστεύω πως όντως εκλαμβάνεται ως ξεκάθαρη αποδοχή η συναίνεση μέσω taxis. Δηλαδή να ισχυριστεί ότι ψευδώς δήλωσε ότι η μίσθωση λύθηκε ώστε να φοροδιαφύγει? Σοβαρά το λες αυτό? Πάντως δεν χρειάζεται δικηγόρος για προφανή θέματα, ότι δηλώνεται στην επίμαχη εφαρμογή στο taxis (δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης ακίνητης περιουσίας) μια χαρά μετράει ως αποδεικτικό για τα της μίσθωσης, για παράδειγμα μια εκτύπωση είναι αρκετή για τον ενοικιαστή ώστε να πάρει τους λογαριασμούς στο όνομα του, να αιτηθεί επίδομα ενοικίου, κ.ο.κ. Πάντως το "δεν ξέρω" δεν αποτελεί επιχείρημα. 1
GREGORYMO Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Gewrgia71 είπε Καλημέρα σας! Έχω αποχωρήσει από το σπίτι που θα νοίκιαζα για 2 χρόνια , έχουμε προχωρήσει σε λύση μέσω ΑΑΔΕ. Μπορεί όμως ο πρώην ενοικιαστής να διεκδικήσει τα ενοίκια μέχρι την ημέρα που αναγράφεται στο συμβόλαιο; Αφου λες ότι συμφωνήσατε, τι άλλαξε ? Σε κάθε περίπτωση μπορεί να ζητήσει κάποιος τα ενοίκια μέχρι την ΕΠΟΜΕΝΗ ενοικιάση.
sphinxgr Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 15 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Δηλαδή να ισχυριστεί ότι ψευδώς δήλωσε ότι η μίσθωση λύθηκε ώστε να φοροδιαφύγει? Σοβαρά το λες αυτό? Ποιος μίλησε για φοροδιαφυγή? Για να μην φορολογηθεί ενοίκια τα οποία δεν εισπράττει. Αν αφήσει ενεργό το συμβόλαιο, μόνο μέσω δικαστικής οδού δεν θα φορολογηθεί. Εσυ θεωρείς ότι μόνο με την ηλεκτρονική λήξη της ενοικίασης έχουν τελειώσει όλα. Εγώ αφήνω ένα μικρό ποσοστό να μην ισχύει αυτο. Επίσης μεταξύ μας, το "δεν ξέρω" δεν αποτελεί επιχείρημα και αποδεικνύει ότι ξεκάθαρα παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να δώσεις 100% έγκυρη απάντηση, έστω και αν αυτή είναι 99% έγκυρη. Αυτογνωσία λέγεται. Αν εσύ δίνεις 100% πιστοποιημένα έγκυρες απαντήσεις, ξεκίνα να χρεώνεις κ ολας.
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 39 minutes ago, sphinxgr said: Δεν το ξέρω. Yποθέτω, πως ενδεχομένως να είναι ένας τρόπος που το αποδεικνύει, ενδεχομένως όμως να ισχυριστεί ότι το έκανε για φορολογικούς λόγους. Κανονικά δεν μπορεί να το ισχυρισθεί αυτό, υπάρχει κωδικός για ανείσπρακτα ενοίκια στην φορολογική δήλωση τα οποία δεν φορολογούνται προφανώς. Φυσικά πολλοί δικαστές δεν το ξέρουν αυτό και δέχονται ακόμα το σαχλό «για φορολογικούς λόγους». 1
Joshua21 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, sphinxgr είπε Ποιος μίλησε για φοροδιαφυγή? Για να μην φορολογηθεί ενοίκια τα οποία δεν εισπράττει. Αν αφήσει ενεργό το συμβόλαιο, μόνο μέσω δικαστικής οδού δεν θα φορολογηθεί. Όχι ακριβώς, ένα εξώδικο αρκεί ώστε να μην φορολογηθεί για μισθώματα που δεν έχει εισπράξει. Αλλά καλώς ή κακώς αυτή είναι η διαδικασία, να έχει στείλει τουλάχιστον ένα εξώδικο και να τα αναγράψει σε κάποιο πεδίο που έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό αυτό (125-126 ανείσπρακτα μισθώματα) και όχι να δηλώσει ψευδώς ότι η μίσθωση έχει λυθεί ενώ στην πραγματικότητα συνεχίζεται κανονικά. 10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Εσυ θεωρείς ότι μόνο με την ηλεκτρονική λήξη της ενοικίασης έχουν τελειώσει όλα. Εγώ αφήνω ένα μικρό ποσοστό να μην ισχύει αυτο. Δεν το θεωρώ εγώ, η νομοθεσία θεωρεί ότι αν δηλωθεί λύση τότε η μίσθωση έχει λυθεί, σου εξήγησα παραπάνω το γιατί. 13 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Επίσης μεταξύ μας, το "δεν ξέρω" δεν αποτελεί επιχείρημα και αποδεικνύει ότι ξεκάθαρα παραδέχεσαι πως δεν μπορείς να δώσεις 100% έγκυρη απάντηση, έστω και αν αυτή είναι 99% έγκυρη. Αυτογνωσία λέγεται. Αν εσύ δίνεις 100% πιστοποιημένα έγκυρες απαντήσεις, ξεκίνα να χρεώνεις κ ολας. Sorry, τα αυθαίρετα συμπεράσματα σου δεν με ενδιαφέρουν. 34 λεπτά πριν, Malthador είπε Κανονικά δεν μπορεί να το ισχυρισθεί αυτό, υπάρχει κωδικός για ανείσπρακτα ενοίκια στην φορολογική δήλωση τα οποία δεν φορολογούνται προφανώς. Φυσικά πολλοί δικαστές δεν το ξέρουν αυτό και δέχονται ακόμα το σαχλό «για φορολογικούς λόγους». Έχεις υπόψιν πολλές τέτοιες περιπτώσεις?
Skrobo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Επειδή το θέμα πάει για κλείδωμα, ας προλάβω να πω και εγώ την σαχλαμάρα μου: Το πρόβλημα σου είναι πρόβλημα αστικού δικαίου. Στο αστικό δίκαιο κάποιος μπορεί να σε τρέξει στο δικαστήριο για όποιον λόγο θέλει, όσο παράλογος και να είναι. Αν δεχθεί την κατηγορία η έδρα και αποφασίσει να εξετάσει την υπόθεση ή αν τελικά δικαιωθεί ο ενάγων, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Γενικα, αφού έκανε οικειοθελώς λύση του συμβολαίου, ο νόμος είμαι με το μέρος σου. Φυσικά, μπορεί να πάει στο δικαστήριο και να υποστηρίξει ότι εσύ, με πλάνη, τον έπεισες να κάνει λύση του συμβολαίου στο ταξις, και αυτός δεν κατάλαβε τα νομικά πρόβλημα που θα υπήρχαν. Δεν νομίζω να κανει κάτι. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα