Προς το περιεχόμενο

1η φορά πληροφορικός σε ββάθμια

planetman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Γειά σας παιδιά. Μετά από 14 περίπου χρόνια που έχω πάρει το πτυχίο σαν πληροφορικός, με κάλεσαν φέτος σαν αναπληρωτή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αύριο θα πρέπει να κάνω μια επιλογή στα σχολεία και έχω κάποιες απορίες. 

Είναι καλύτερα να προτιμήσω γυμνάσιο ή λύκειο; προφανώς στο γυμνάσιο είναι πιο απλά αυτά που πρέπει να διδάξω. Επίσης, δεν ξέρω. Στο λύκειο είναι η πληροφορική μάθημα για πανελλήνιες σε κάποια κατεύθυνση; δεν ξέρω πως είναι τώρα τα πράγματα. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

7 ώρες πριν, planetman είπε

Γειά σας παιδιά. Μετά από 14 περίπου χρόνια που έχω πάρει το πτυχίο σαν πληροφορικός, με κάλεσαν φέτος σαν αναπληρωτή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Αύριο θα πρέπει να κάνω μια επιλογή στα σχολεία και έχω κάποιες απορίες. 

Είναι καλύτερα να προτιμήσω γυμνάσιο ή λύκειο; προφανώς στο γυμνάσιο είναι πιο απλά αυτά που πρέπει να διδάξω. Επίσης, δεν ξέρω. Στο λύκειο είναι η πληροφορική μάθημα για πανελλήνιες σε κάποια κατεύθυνση; δεν ξέρω πως είναι τώρα τα πράγματα. 

πηγαιινε γυμνασιο. Πιο χαλαρα γιατι στο λυκειο θα εχεις και προετοιμασια πανελληνιων σε μαθημα, εκτος αν θες να χτυπησεις και ιδιαιτερα. γυμνασιο ειναι τερμα χαλαρα

14 ώρες πριν, planetman είπε

θα πρέπει να κάνω μια επιλογή στα σχολεία

Έχεις προλάβει να διαβάσεις τα βιβλία και τις εγκυκλίους/ύλη με τις οδηγίες διδασκαλίας κάποιας τάξης Γυμνασίου, Λυκείου ή ΕΠΑΛ; Επέλεξε το σχολείο για το οποίο πιστεύεις ότι έχεις προετοιμαστεί περισσότερο. Διαφορετικά θα πέσει πολύ τρέξιμο μέχρι να ενημερωθείς για την ύλη, να συγκεντρώσεις/φτιάξεις υλικό και να προσαρμοστείς στο σχολικό περιβάλλον, στη γραφειοκρατία του και στις αλλαγές του (όπως τα εργαστήρια δεξιοτήτων που σαν καινούργιος, δεν σου δινόταν το δικαίωμα να παρακολουθήσεις τα σεμινάρια του ΙΕΠ για να προετοιμαστείς για αυτά).

Υπάρχουν και κάποιες λεπτομέρειες που (στο βαθμό που ισχύουν, μένει να το δούμε αύριο αυτό), ουσιαστικά ακυρώνουν όποια δυνατότητα επιλογής νομίζεις ότι έχεις. Εξηγώ:

- Καταρχήν θα πρέπει να δεις στον πίνακα της Β' φάσης αν στην περιοχή πρόσληψής σου πήραν και άλλους ΠΕ86 και ποια είναι η σειρά σου στον πίνακα σε σχέση με αυτούς. Αν όλοι π.χ. δηλώσουν σαν πρώτη προτίμηση το ίδιο σχολείο, αυτός που τελικά θα το αναλάβει είναι εκείνος με τα περισσότερα μόρια στον πίνακα. Πρακτικά δηλαδή αν είσαι τελευταίος στη λίστα, θα βρεθείς απλά εκεί που δε θα θέλουν να πάνε οι άλλοι.

- Επίσης δεν είμαι σίγουρος αν θα εμφανιστούν όλα τα κενά προς επιλογή ή αν η ΔΔΕ της περιοχής πρόσληψής σου, θα δηλώσει στο σύστημα του ΟΠΣΥΔ μόνο τα κενά εκείνα που θεωρεί ότι πρέπει να καλύψει ταχύτερα. Οι επιλογές σου δηλαδή είναι πιθανό να είναι πολύ περιορισμένες ανεξάρτητα από την όποια εικόνα κενών μπορεί να έχεις (από προηγούμενες χρονιές γιατί φέτος τα κενά είναι καλά κρυμμένα...).

Όπως και να' χει, εύχομαι να έχεις μια πολύ καλή αρχή και μια ακόμα καλύτερη συνέχεια!

Σήμερα δηλώνουμε, μόλις είδα τα κενά. Τελικά το 95% των κενών είναι λύκεια. Έχει και γενικά λύκεια αλλά και ΕΠΑΛ. Ανάμεσα στα 2, λογικά στα ΕΠΑΛ θα είναι πιο χαλαρά όσον αφορά την ύλη και τις απαιτήσεις; Πιο πολύ επειδή είμαι καινούριος και θα ζοριστώ σε αυτό το κομμάτι.

Διαλέγω 10ος από τους 15.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, planetman είπε

από τους 15

Το θετικό στην περίπτωσή σου είναι ότι βρίσκεσαι σε μεγάλη εκπαιδευτική περιφέρεια. Στη μονάδα που θα βρεθείς όλο και κάποιος έμπειρος συνάδελφος θα υπάρχει είτε για να αναλάβει τις "δύσκολες" τάξεις δηλ. κυρίως αυτές που θα δώσουν πανελλαδικές ή έστω να σε υποστηρίξει. Αυτό θα μειώσει κάπως την πίεση που θα έχεις. Τα βιβλία στα ΓΕΛ είναι 4 (2 για την Γ' Λυκείου). Στα ΕΠΑΛ δεν είμαι σίγουρος, έχουν γίνει αλλαγές την τελευταία 5-ετία και δεν ξέρω ποια έχουν αποσυρθεί. Μεταξύ άλλων στην Γ' του ΕΠΑΛ διδάσκεται προγραμματισμός σε Python (στην 2.x έκδοση) που εξετάζεται στις πανελλαδικές (όπως και η τεχνολογία δικτύων). Έχει αρκετά διαφορετικά πράγματα που πρέπει να φρεσκάρεις για να μπορείς να τα διδάξεις.

Στην περίπτωσή μου (καινούργιος ΠΕ86 Β' φάσης και εγώ) πήραν 3 αναπληρωτές. Οι θέσεις είναι 2 σε ένα ΕΠΑΛ και 1 σε ομάδα σχολείων (2 ΓΕΛ και 1 ΕΠΑΛ από κάποιες ώρες στο καθένα). Από τους 3 αναπληρωτές οι δύο πρώτοι(-ες για την ακρίβεια), έχουν ξαναδιδάξει. Η μία έμαθα ότι είναι έγκυος και φεύγει κατευθείαν με άδεια. Εγώ που είμαι ο τελευταίος της λίστας, αν βρεθώ στο ΕΠΑΛ πιθανότατα θα είμαι ο μόνος ΠΕ86 στο σχολείο και αν βρεθώ στην ομάδα των τριών σχολείων θα πρέπει σε χρόνο dt να μελετήσω/ενημερωθώ για υλικό πολλών διαφορετικών τάξεων ταυτόχρονα. Μέχρι να στρώσει το πράγμα, προβλέπεται ένας μικρός χαμός!

Επεξ/σία από tedybear
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...