Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, NikosKallithea είπε

Δεν νομίζω το άρθρο που μας δείχνεις να το έχει γράψει η κυβέρνηση...

Πάντως το άρθρο δεν λέει πως καταργείται ο φόρος όπως έγραψες παραπάνω, αλλά πως καταργείται μέχρι κάποια συγκεκριμένη αξία για δωρεές ακινήτων, επίσης δεν διευκρινίζει τι ακριβώς γίνεται για χρηματικές δωρεές.

Όταν βγει το νομοσχέδιο τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς θα ισχύσει.

• Like 1
  • Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
17 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Source?

Δεν μου φαινεται παραξενο. Εδω σε εμας ηρθε το ΣΔΟΕ για ελεγχο (εστιατοριο), και ενω ο πελατης ειχε τιμολογιο, μας εγραψαν γιατι επρεπε να εχει και αποδειξη. Διπλος φορος δλδ

Επειδή έχω εστιατόριο και δεν μου έχει συμβεί ποτέ, μπορεις να δόσεις λίγες πληροφορίες ή εδω ή με private message?
Εκτός αν μιλάς για παλια που μπορουσε να ακηρωθεί απόδειξη και έπρεπε να γράψεις "έχει εκδοθεί παραστατικό ΦΥΜ υπ αριθμόν Χ" στο τιμολόγιο. 

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε

Δεν νομίζω το άρθρο που μας δείχνεις να το έχει γράψει η κυβέρνηση...

Πάντως το άρθρο δεν λέει πως καταργείται ο φόρος όπως έγραψες παραπάνω, αλλά πως καταργείται μέχρι κάποια συγκεκριμένη αξία για δωρεές ακινήτων, επίσης δεν διευκρινίζει τι ακριβώς γίνεται για χρηματικές δωρεές.

Όταν βγει το νομοσχέδιο τότε θα ξέρουμε τι ακριβώς θα ισχύσει.

Σίγουρα, θα περιμένουμε τα ψιλά γράμματα αλλά θεωρώ ότι όπως το γράφω θα εφαρμοστεί.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Skrobo είπε

Επειδή έχω εστιατόριο και δεν μου έχει συμβεί ποτέ, μπορεις να δόσεις λίγες πληροφορίες ή εδω ή με private message?
Εκτός αν μιλάς για παλια που μπορουσε να ακηρωθεί απόδειξη και έπρεπε να γράψεις "έχει εκδοθεί παραστατικό ΦΥΜ υπ αριθμόν Χ" στο τιμολόγιο. 

Οχι, εγινε εντος 4ετιας. Ειχαν τιμολογιο και μας ειπαν οτι επρεπε να εχουν και αποδειξη. Για την 2πλη φορολογια απλα δεν ειχαν κατι να πουν και μας εγραψαν οπως και να εχει

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Δεν μου φαινεται παραξενο. Εδω σε εμας ηρθε το ΣΔΟΕ για ελεγχο (εστιατοριο), και ενω ο πελατης ειχε τιμολογιο, μας εγραψαν γιατι επρεπε να εχει και αποδειξη. Διπλος φορος δλδ

Κατι δεν μας λες καλά !!!

Ειδανε τιμολόγιο, αλλά ΔΕΝ τους έφτανε !!!!

Μήπως εννοείς ότι ΔΕΝ έκοψες αποδείξη γιατί ΘΑ εκόβες τιμολόγιο !!!

Και αυτοί που το ξέρουν !!!

Επεξ/σία από GREGORYMO
Λαθος
Δημοσ.
26 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Εγω, έχω καταλάβει ότι είναι πλέον ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ η δωρεά σπιτιών ΚΑΙ χρημάτων έως συνολικά 800.000€ ανά γονέα χωρίς κανένα περιορισμό.

Εγώ, έχω καταλάβει ότι είναι πλέον ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΗ η δωρεά σπιτιών ΚΑΙ χρημάτων έως 800.000€ συνολικά χωρίς κανένα περιορισμό.

Ακριβως

Δημοσ.
31 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Μην παραπληροφορείς, ο φόρος 10% καταργείται μόνο στην περίπτωση που τα χρήματα χρησιμοποιηθούν για την αγορά πρώτης κατοικίας, και με προϋποθέσεις κιόλας.

Αυτό με την 1η κατοικία ίσχυε εδώ και κάναν χρόνο.

Αυτό που ανανακοίνωσε τώρα ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ είναι ότι πλέον καταργείται εντελώς είτε για παραχώρηση κατοικίας, είτε για μετρητά μέχρι 800.000 ανά γονεά

και ΘΑ ισχύσει από 1η Οκτωβρίου.

Καλώς ή κακώς επίσης, τα πράγματα έτσι έχουν. Όποτε αλλάζουν χρήματα χέρια, το κράτος παίρνει το μερίδιο του.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ούτε καν χέρια αν αλλάξουν.

Παράδειγμα: Έχω επιχείρηση, έχω αγοράσει εμπόρευμα, πλήρωσα κανονικά φόρους, ΦΠΑ, κτλ. για αυτά. Αν από ατομική, αποφασίσω να την κάνω άλλου είδους εταιρεία, πρέπει να "πουλήσω" το εμπόρευμα από την παλιά εταιρεία στην νέα, ασχέτως αν εγώ είμαι πάλι ο ιδιοκτήτης και να πληρώσω φόρο στο κράτος.

Δικά μου είναι τα πράγματα, στην αποθήκη μου παραμένουν, όλα ίδια. Δεν έχει σημασία. Ξαναπληρώνω.

Το κράτος ένα ΑΦΜ κοιτάει. Αλλάζουν ΑΦΜ τα λεφτά; Θα πληρώσεις.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Baator είπε

Αυτό με την 1η κατοικία ίσχυε εδώ και κάναν χρόνο.

Όντως έχεις δίκιο.

2 λεπτά πριν, Baator είπε

Αυτό που ανανακοίνωσε τώρα ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ είναι ότι πλέον καταργείται εντελώς είτε για παραχώρηση κατοικίας, είτε για μετρητά μέχρι 800.000 ανά γονεά

και ΘΑ ισχύσει από 1η Οκτωβρίου.

Εγώ πάντως δεν δένω τίποτα κόμπο από τώρα, δεν πιστεύω κανένα "θα" όποιος και να το λέει, όταν βγει το νομοσχέδιο θα δούμε τι ακριβώς θα ισχύσει.

3 λεπτά πριν, Baator είπε

Καλώς ή κακώς επίσης, τα πράγματα έτσι έχουν. Όποτε αλλάζουν χρήματα χέρια, το κράτος παίρνει το μερίδιο του.

Σε κάποιες περιπτώσεις, ούτε καν χέρια αν αλλάξουν.

Παράδειγμα: Έχω επιχείρηση, έχω αγοράσει εμπόρευμα, πλήρωσα κανονικά φόρους, ΦΠΑ, κτλ. για αυτά. Αν από ατομική, αποφασίσω να την κάνω άλλου είδους εταιρεία, πρέπει να "πουλήσω" το εμπόρευμα από την παλιά εταιρεία στην νέα, ασχέτως αν εγώ είμαι πάλι ο ιδιοκτήτης και να πληρώσω φόρο στο κράτος.

Δικά μου είναι τα πράγματα, στην αποθήκη μου παραμένουν, όλα ίδια. Δεν έχει σημασία. Ξαναπληρώνω.

Το κράτος ένα ΑΦΜ κοιτάει. Αλλάζουν ΑΦΜ τα λεφτά; Θα πληρώσεις.

Το παράδειγμα σου είναι ατυχές, ο ΦΠΑ και τυχόν λοιποί φόροι των εμπορευμάτων δεν πληρώνονται σε κάθε πώληση όπως νομίζεις, πληρώνονται μόνο μία φορά.

Επίσης η ατομική δεν είναι είδος εταιρείας, εταιρεία είναι ένωση προσώπων, ενώ η ατομική είναι μια επιχείρηση που ιδρύεται και διοικείται από ένα άτομο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Ναι.

Στα 900.000€, πληρώνεις 10.000€.

Θα πληρώσω, τι να κάνω.

Αλλά είδα ότι λέει 800.000 για κάθε γονέα, δηλαδή 1.600.000 σύνολο

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Nabuko είπε

Θα πληρώσω, τι να κάνω.

Αλλά είδα ότι λέει 800.000 για κάθε γονέα, δηλαδή 1.600.000 σύνολο

Και αν βάλεις παππού και γιαγιά, πάει 3.200.000€ !!!!

Δημοσ.

Εντάξει, θα πω στους γονείς μου να μην μου δώσουν πάνω απο 800.000€, γενικώς το παρακάνουν κάποιες φορές, πιστεύω πως και με 700.000€-750.000€ θα είμαι OK.

• Like 1
Δημοσ.

δεν ειναι τελικη αποφαση και ειναι απο τη ΔΕΔ,μια προσφυγη σε δικαστηριο θα τους θυμησει οτι υπαρχει παραγραφη και χει παρελθει κιολας.

• Like 1
Δημοσ.

4 ώρες πριν, Nabuko είπε

Πάλι στην απ' έξω εμείς 😒

Και εγώ την πάτησα. Ήταν κάτι ακινητάκια γύρω στα 2.500.000  δυστυχώς για για τα 900.000 θα πληρώσω φόρο. Μόνο το φτωχαδάκια σκέφτεται.

• Like 1
  • Sad 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...