Προς το περιεχόμενο

WiFi σε switch

Lside

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην ομάδα!

Έχω ένα switch όπου έχω συνδέσει πάνω όλες τις ενσύρματες συσκευές μου (NAS, printers, TV, PCs κλπ). Επίσης πάνω στο switch έχω συνδέσει και το rooter (του ΟΤΕ...) για το ίντερνετ. Όλο το δίκτυο είναι με καλώδια cat 6 εκτός από αυτό που ενώνει το rooter με το switch. Το πρόβλημα είναι πως όταν είμαι στο WiFi (δηλ. στο rooter του ΟΤΕ) η ταχύτητα για να πάρεις ή να στείλεις αρχεία στο NAS είναι πολύ κακή. 

Θέλω να συνδέσω μια νέα συσκευή πάνω στο switch όπου να μεταδίδει με ταχύτητες 900 ή 1200Mpbs και να κλείσω το WiFi από του ΟΤΕ. Επίσης το rooter του ΟΤΕ δεν μπορεί να αντικατασταθεί.

Δεν είμαι σίγουρος ποια συσκευή θα χρειαστώ (access point?).

Ευχαριστώ!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θελεις το καλωδιο που εχεις στο ρουτερ σου με το switch να μην ειναι αυτο που δινει ο παροχος (το κιτρινο) μετα θες το switch να ειναι 10/100/1000, το ρουτερ να εχει τις ιδιες ταχυτητες που δεν ξερω αν του οτε εχει 1000 και τελος η καρτα δικτιου που εχει ο υπολογιστης που προσπαθεις να μεταφερεις το αρχειο να υποστηριζει 1000 ταχυτητα.  
Αλλιως αν το switch ειναι 10/100/1000 και η καρτα δικτυου η ασυρματη του υπολογιστη σου ειναι και αυτη 1000 θες απλα ενα access point πανω στο switch ενα τετοιο πχ https://www.skroutz.gr/s/14239733/TP-LINK-EAP225-v3-Access-Point-Wi-Fi-5-Dual-Band-2-4-5GHz.html

Επεξ/σία από gorge18

Όπως τα είπε ο @gorge18 με την μικρή διαφορά ότι για τη σύνδεση Router-OTE --> switch δεν είναι τόσο απαραίτητη η 1000άρα σύνδεση, υπό την προϋπόθεση ότι θα αγοράσεις έναν καλό AP που θα συνδεθεί στο gigabit (1000άρι) switch και ότι η υπηρεσία internet που πληρώνεις δεν είναι πάνω από 100Mbps.

Μια μικρή σημείωση, επειδή αναφέρεις ζήτηση 900 και 1200Mbps σε ασύρματη ταχύτητα, αυτές οι ταχύτητες επιτυγχάνονται υπό προϋποθέσεις (οπτική επαφή π.χ., που σημαίνει πυκνή κάλυψη του χώρου με πολλά APs κλπ) και με αρκετά ακριβό και σύγχρονο εξοπλισμό, τόσο από την μεριά του AP όσο και από την μεριά του client. Συνήθως οι ρεαλιστικότερες ταχύτητες με εξοπλισμό σαν αυτό που σου προτείνει παραπάνω είναι της τάξης των 500-600Mbps στην καλύτερη περίπτωση, που και πάλι είναι πάρα πολύ καλή ταχύτητα. Σε περίπτωση που όντως θέλεις παραπάνω η γνώμη μου είναι να κάνεις ότι περνάει από το χέρι σου να πας σε ενσύρματη σύνδεση, που εκτός από το καρφωτό 1000Mbps θα σου προσφέρει και καλύτερη σταθερότητα. 

Καλησπέρα φίλε μου.

Τα παραπάνω σχόλια πολύ σωστά ωστόσο οι καθυστερήσεις ίσως οφείλονται και σε άλλους παράγοντες οπότε λάβε υπόψιν τα παρακάτω:

• η ταχύτητα εγγραφής και ανάγνωσης σε δίσκο και NAS
  • η κάρτα δικτύου του NAS
  • το μέγεθος και ο αριθμός των αρχείων κατά την μεταφορά ( ένα πολύ μεγάλο αρχείο ή πολλά μικρά)
  • το WLAN και το Local LAN δεν λειτουργούν με τα ίδια standard του IEEE άρα από το Wifi προς το switch θα υπάρχει μια καθυστέρηση λόγω ανακατέυθυνσης του frame.

H πιο βιόσιμη λύση θα ήταν να προμηθευτείς ένα Router MESH και να συνδέσεις σε μια από τις LAN τον NAS και στο WIFI τις συσκευές ώστε να μειώσεις τους κόμβους του δικτύου. Ενδεικτικό παράδειγμα https://eu.dlink.com/gr/el/products/dir-x1550-ax1500-mesh-wifi-6-router . Bridge το router του παρόχου στο Router και θα έχεις και πλήρη έλεγχο στο traffic. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...