Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Malthador είπε

«Μαχόμαστε» για να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στον νόμο, να μην εξαρτάται η ποινή κανενός από το τι κουβαλάει ανάμεσα στα σκέλια του.

Το ίδιο επιχείρημα της "ισότητας" είναι από πίσω και από το "All lives matter" και το "Pride για τους straight" και άλλες παρόμοιες εκδηλώσεις "ισότητας" και "ίσων αποστάσεων". Δεν είναι το επιχείρημα αντικειμενικά λάθος, σωστό είναι. Το αντικειμενικό είναι να όλοι να είναι ίσοι απέναντι σε θεσμούς και ιδέες. 

Το πρόβλημα είναι πως το επιχείρημα αυτό τραβάει μία γραμμή σε ό,τι έχει γίνει έως και την ώρα που πέφτει στο τραπέζι και κοιτά από εκεί και έπειτα, στην ουσία διαγράφοντας και εκμηδενίζοντας συλλογικές μνήμες και πόνους του παρελθόντος, πάντα προς το συμφέρον όσων καταπίεζαν. 

Δηλαδή, ναι. Ο σκοπός είναι να είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο, ασχέτως γενετήσιου φύλου ή σεξουαλικής προτίμησης. Το οποίο όμως θα γίνει όταν "ισοφαρίσει" και η καταπιεσμένη μεριά και όταν παρθούν ισάξια υπόψη τα επιχειρήματα, θέλω, βλέψεις, και biases της. Μέχρι τότε, η μεριά που μέχρι πριν λίγο καταπίεζε, πρέπει να στηρίξει τις προσπάθειες αυτές και όχι να αντιστέκεται.

Όταν για 2000 χρόνια, στην Ελλάδα τουλάχιστον, κυριαρχεί η πατριαρχία σε όλες τις πτυχές της ζωής (από πολιτιστικές, θρησκευτικές, πολιτικές, μέχρι και επαγγελματικές), δεν είναι λογικό να κατατάσσουμε την ίδια πράξη ως ίδιας βαρύτητας, εάν βασίζεται σε τέτοιες δομές. Υπάρχει μία συλλογική μνήμη, ένα υφιστάμενο πολιτιστικό και κοινωνικό καθεστώς, μία κατάσταση γενικότερη. Ίδια πράξη, διαφορετική βαρύτητα επειδή υπάρχει διαφορετικό γενετήσιο φύλο και γιατί τόσα χρόνια υπήρχε καταπίεση για τον ίδιο ακριβώς λόγο. 

Και όχι, δεν είναι εκδικητικό το θέμα. Θέμα πρόσθεσης είναι, όταν κανείς αρχίζει και προσθέτει όλα αυτά τα 2000 (τουλάχιστον) χρόνια, τι σχέσεις εξουσίας υπήρχαν μεταξύ των ανθρώπων και βάσει του γενετήσιου φύλου τους. 

Επεξ/σία από DrKo
  • Like 3
  • Απαντ. 605
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Συμφωνώ και εγω οτι μόνο με την μόρφωση μπορει να εξαλειφθεί όποιο παρατράγουδο στην κοινωνία….αλλα δυστυχως στα σχολεία άλλου είδους μόρφωσης παίρνουν τα παιδια…

Έχεις δει κανέναν να θέλει να μορφωθεί εδώ μέσα??? Συγνώμη που το λέω αλλά κανένας σας δεν διαβάζει καν τι γράφουνε, πως το γράφουμε ή γιατί το γράφουμε… 

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Δεν ξέρω αλλά σε πάρα πολλές χώρες οι γυναίκες ζητάνε το δικαίωμα να πάνε και αυτές στον στρατό… για να καταλάβεις, αν θυμάμαι πριν τρία ή τέσσερα χρόνια κάποιοι βγάζανε χολή εδώ μέσα σε παρόμοιο θέμα, τώρα και για αυτό το θέμα θα κάνουν κωλοτούμπα και θα το δουν όπως τους συμφέρει…

Εννοειτε ζηταν το δικαίωμα. Γιατι οπως προείπα, θελουν μονο τα δικαιωματα του να εισαι άντρας, οχι την υποχρεωση. Αλλιως δεν θα ζητάγαν το δικαίωμα αλλα την υποχρέωση. Καταλαβαινεις την υποκρισια και την μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 ετσι? 

• Like 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, AtiX είπε

Έχεις δει κανέναν να θέλει να μορφωθεί εδώ μέσα???

Πιο πολυ λυπάμαι αυτούς που έρχονται εδω για να «μορφώσουν» παρά όσους δεν επιλέγουν τέτοια θρεντς για να μορφωθούν..

👍🏻

• Like 2
  • Confused 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Malthador είπε

Μα εάν μπει το έγκλημα της «γυναικοκτονίας» στον ΠΚ, τότε όποιος σκοτώνει την γυναίκα του θα του απαγγέλεται αυτή η κατηγορία, έτσι δουλεύει το πράγμα, δεν θα αλλάξει το κατηγορητήριο στην πορεία αν τελικά δεν ήταν γυναικοκτόνος, αλλά «απλός» ανθρωποκτόνος. 

Μπορεί να γίνει αλλαγή κατηγορητηρίου πχ αντιγράφω από (https://www.ethnos.gr/ellada/174104_epithesi-me-bitrioli-stin-ioanna-metatropi-tis-katigorias-zitei-i-36hroni-efi)

Όπως είπε, η 36χρονη ομολογεί μεν, αλλά ζητεί μετατροπή του κατηγορητηρίου από απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βαριά σκουπούμενη σωματική βλάβη. [το δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί ακόμα]

Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα για αλλαγή αν υπάρξουν διαφορετικά αποδεικτικά στοιχεία.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Εννοειτε ζηταν το δικαίωμα. Γιατι οπως προείπα, θελουν μονο τα δικαιωματα του να εισαι άντρας, οχι την υποχρεωση. Αλλιως δεν θα ζητάγαν το δικαίωμα αλλα την υποχρέωση. Καταλαβαινεις την υποκρισια και την μεγαλη διαφορα μεταξυ των 2 ετσι? 

Παραλογίζεσαι σε σημείο που να ανησυχώ… υποστηρίζεις ότι ενώ υποστηρίζουν την συμμετοχή τους στο τέλος δεν θα πάνε???

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, AtiX είπε

Παραλογίζεσαι σε σημείο που να ανησυχώ… υποστηρίζεις ότι ενώ υποστηρίζουν την συμμετοχή τους στο τέλος δεν θα πάνε???

Αρα δεν καταλαβαινεις την διαφορα. Θα στην εξηγησω. Υπαρχουν γυναικες που θελουν να πανε στρατό, εφοσον θεμελιωθει το δικαιωμα τους φυσικα και θα πανε. Υπαρχουν και γυναικες που δεν θελουν να πανε στρατο. Εφοσον ειναι δικαοωμα και οχι υποχρεωση, αυτες δεν θα πανε. 

Για τους άντρες δεν εχει θες δεν θες. Εχει πας η φυλακιση. Τωρα καταλαβες τη διαφορά? Το φεμινιστικο κινημα ειναι το κινημα του cherrypicking. Διαλεγω τα δικαιώματα που μου αρεσουν και αφήνω τις υποχρεωσεις που δεν μου αρεσουν

Ισοτητα δεν ειναι το δικαιωμα να πας στρατο. Ισοτητα είναι η υποχρέωση. Παλευει το φεμινιστικο κινημα για την υποχρεωτικοτητα της θητειας και στις γυναικες? Αν ναι, ειμαι βαθυτατα φεμινιστης

Επεξ/σία από Herald
  • Like 7
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, mAs_81 είπε

Πιο πολυ λυπάμαι αυτούς που έρχονται εδω για να «μορφώσουν» παρά όσους δεν επιλέγουν τέτοια θρεντς για να μορφωθούν..

👍🏻

Δικαίωμα σου να υποστηρίζεις τα συμφέροντα σου στην συγκεκριμένη κουβέντα…🙂

2 λεπτά πριν, Herald είπε

Αρα δεν καταλαβαινεις την διαφορα. Θα στην εξηγησω. Υπαρχουν γυναικες που θελουν να πανε στρατό, εφοσον θεμελιωθει το δικαιωμα τους φυσικα και θα πανε. Υπαρχουν και γυναικες που δεν θελουν να πανε στρατο. Εφοσον ειναι δικαοωμα και οχι υποχρεωση, αυτες δεν θα πανε. 

Για τους άντρες δεν εχει θες δεν θες. Εχει πας η φυλακιση. Τωρα καταλαβες τη διαφορά? Το φεμινιστικο κινημα ειναι το κινημα του cherrypicking. Διαλεγω τα δικαιώματα που μου αρεσουν και αφήνω τις υποχρεωσεις που δεν μου αρεσουν

Ισοτητα δεν ειναι το δικαιωμα να πας στρατο. Ισοτητα είναι η υποχρέωση. Παλευει το φεμινιστικο κινημα για την υποχρεωτικοτητα της θητειας και στις γυναικες? Αν ναι, ειμαι βαθυτατα φεμινιστης

Το ίδιο δεν ισχύει και για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια??? 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, AtiX είπε

Απο που η άποψη μου σου φάνηκε ως συμφέρον μου??

..ποια νομίζεις δλδ οτι ειναι τα «συμφέροντα» μου στη συζήτηση αυτή?

Δημοσ.
4 ώρες πριν, GBorb είπε

μα το Σκαι μιλαγε για γυναικοκτονια,εσυ μιλας για γυναικοκτονια μαντεψε ποιος ακουει Σκαι ...για πες σε ποιο πρωιναδικο το ακουσες χα χα (ετσι γιατι νομιζετε οτι με το να πετατε ενα "να μην ακουτε σκαι" θα την πειτε στον αλλο)

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, DrKo είπε

Το πρόβλημα είναι πως το επιχείρημα αυτό τραβάει μία γραμμή σε ό,τι έχει γίνει έως και την ώρα που πέφτει στο τραπέζι και κοιτά από εκεί και έπειτα, στην ουσία διαγράφοντας και εκμηδενίζοντας συλλογικές μνήμες και πόνους του παρελθόντος, πάντα προς το συμφέρον όσων καταπίεζαν. 

Η κρατικη πολιτικη και η δικαιοσυνη δεν μπορουν να εχουν εκδικητικα στοιχεια. 

Αν το καταλαβαιναν αυτο οι δικαιωματιστες και νεο-μαρξιστες θα ημασταν ολοι πιο προσηλωμενοι σε πραγματικα προβληματα. 

Πολωτικες μαλακιες του στυλ παροπλισμος της αστυνομιας, υποτροφιες μονο για μαυρους/γυναικες, βαρυτερες ποινες για αντρες μπορει βραχυπροθεσμα να φαινονται καλες ιδεες αλλα μεσο/μακροπροθεσμα κακο κανει στην κοινωνικη συνοχη

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, AtiX είπε

Το ίδιο δεν ισχύει και για το δικαίωμα στην συνεπιμέλεια??? 

Τι εννοεις ισχύει το ιδιο? Αν η γυναικα δεν θέλει επιμελεια δεν την παιρνει. Το πρόβλημα (για τους αντρες) ειναι οτι αν την θελει, την παιρνει. 

Εγω ξερω στο τιτανικο μονο αντρες πέθαναν. Το 80% των γυναικων επιβιωσαν, εναντι 15% των αντρων. Φυσικά το ιδιο ισχυει σε αλλα παρομοια δυστηχηματα. Ανισότητα ειπαμε ε? Οπως λεει και η παροιμια, οταν βουλιαζει η βαρκα δεν υπαρχουν φεμινιστριες. 

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, vs_skg είπε

Η κρατικη πολιτικη και η δικαιοσυνη δεν μπορουν να εχουν εκδικητικα στοιχεια. 

Αν το καταλαβαιναν αυτο οι δικαιωματιστες και νεο-μαρξιστες θα ημασταν ολοι πιο προσηλωμενοι σε πραγματικα προβληματα. 

Πολωτικες μαλακιες του στυλ παροπλισμος της αστυνομιας, υποτροφιες μονο για μαυρους/γυναικες, βαρυτερες ποινες για αντρες μπορει βραχυπροθεσμα να φαινονται καλες ιδεες αλλα μεσο/μακροπροθεσμα κακο κανει στην κοινωνικη συνοχη

Αλήθεια, φαινονται βραχυπροθεσμα καλες ιδεες? Οτι πιο σιχαμενο εχω ακούσει. Θα παλέψουμε την ανισοτητα με... παραπανω ανισοτητα. 

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Herald είπε

Τι εννοεις ισχύει το ιδιο? Αν η γυναικα δεν θέλει επιμελεια δεν την παιρνει. Το πρόβλημα (για τους αντρες) ειναι οτι αν την θελει, την παιρνει. 

Εγω ξερω στο τιτανικο μονο αντρες πέθαναν. Το 80% των γυναικων επιβιωσαν, εναντι 15% των αντρων. Φυσικά το ιδιο ισχυει σε αλλα παρομοια δυστηχηματα. Ανισότητα ειπαμε ε? Οπως λεει και η παροιμια, οταν βουλιαζει η βαρκα δεν υπαρχουν φεμινιστριες. 

Θα πεις και άλλα τέτοιας κατηγορίας επιχειρήματα? Ξέρω ότι η δεξαμενή είναι ανεξάντλητη όπως και κάτι άλλο εκτός του σύμπαντος…

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...