Dantε Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Παντως βλεπω πως μονο οι "προοδευτικοι" συνηθιζετε στη συζητηση να προσπαθειτε να υποβαθμισετε και να προσβαλλετε το συνομιλητη σας...Just saying. Τι δολοφονος,τι δε σας εδερνε η μανα σας πολυ,τι δεν εχετε παρει μαθηματα ζωης κτλ. 5
AtiX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, Dantε είπε Παντως βλεπω πως μονο οι "προοδευτικοι" συνηθιζετε στη συζητηση να προσπαθειτε να υποβαθμισετε και να προσβαλλετε το συνομιλητη σας...Just saying. Τι δολοφονος,τι δε σας εδερνε η μανα σας πολυ,τι δεν εχετε παρει μαθηματα ζωης κτλ. Μόνοι τους υποβιβάζονται όταν το μόνο επιχείρημα που έχει ακουστεί είναι ότι πρόκριτε για φεμινιστική προπαγάνδα… κανένας δεν αμφισβήτησε τα στοιχεία και βέβαια κανένας δεν αμφισβήτησε την ύπαρξη του προβλήματος… ζητάνε διάλογο, εεε διάλογο με συνομωσιολογικου περιεχομένου επιχειρήματα κάπου βρίσκει δάπεδο και μάλιστα υπογείου… 1
tzotzo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 10 λεπτά πριν, Dantε είπε Παντως βλεπω πως μονο οι "προοδευτικοι" συνηθιζετε στη συζητηση να προσπαθειτε να υποβαθμισετε και να προσβαλλετε το συνομιλητη σας...Just saying. Τι δολοφονος,τι δε σας εδερνε η μανα σας πολυ,τι δεν εχετε παρει μαθηματα ζωης κτλ. Δυο ποστ πιο πίσω λέει ο άλλος φεμινίαρες χτες ο άλλος είπε καθυστερημένος και σβήστηκαν τα ποστ του. 1
Moderators Malthador Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Moderators Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 50 minutes ago, Lucifer said: Προσπαθώντας να δω αν έχει διατυπωθεί κάποια απάντηση, δεν βρήκα γιατί τσαντίζονται μερικοί με την ύπαρξη του όρου. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν κτλ, έχει απαντηθεί κάπου για ποιο λόγο κοντράρουμε μία λέξη που δεν θίγει κάποιον; 3 hours ago, Malthador said: Ο όρος ενοχλεί γιατί επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικό και νομικό κατεστημένο κάνοντας χρήση της διπλής γλώσσας (είχε μιλήσει για το doublespeak ο Orwell πριν από 40 χρόνια). Χρησιμοποιώντας το νεολογισμό «γυναικοκτονία» καθιερώνεται το φεμινιστικό αφήγημα περί «κοινωνιών που μαθαίνουν στους γιους τους να δολοφονούν τις γυναίκες τους» και άρα πρέπει να παρθούν μέτρα κατά αυτού του φαινομένου (για ένα φαινόμενο που δεν επιβεβαιώνεται και μέτρα τα οποία θα είναι ξεκάθαρα σεξιστικά). Εσύ γιατί κολλάς στον όρο, από την στιγμή που «δεν έχει σημασία το πως θα το λέμε»; Οπότε δεν είναι αισθητικό το ζήτημα, είναι ξεκάθαρα νομικό. Δόθηκε λινκ πιο πάνω όπου ζητάει η δικηγόρος της «Διοτίμα» να οριστεί σαφέστατα στον ΠΚ ως έγκλημα η γυναικοκτονία, δηλαδή να μην αναγνωρίζονται ελαφρυντικά σε περιπτώσεις που το θύμα είναι γυναίκα και ο θύτης ο άντρας/σύντροφός της. Δεν θέλουν καν να γίνει genderfluid η διατύπωση, γιατί ισότητα μάλλον. 2 4
tzotzo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 41 λεπτά πριν, randomcat είπε Τα θύματα τι είναι; Άντρες πάλι; Οπότε πρέπει να σου είναι αρκετά εύκολο να μας λινκάρεις τα αναλυτικά στοιχεία του UN, και ανά χώρα που αφορούν. Επειδή στις ανδροκτονίες εκτιμώ ότι είσαι στα @@ σου Btw, η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων που πεθαίνει στον πλανήτη είναι άντρες (source dude trust me). "Αυτό λοιπον είναι το γενικό και κοινότυπο γεγονός. Άντρες σκοτώνουν άντρες." Η λύση είναι να στέλνουμε και όλες τις γυναίκες στο στρατό για να γίνονται και αυτές βίαια όπλα του ολέθρου Φίλε μου ας μην παίζουμε. Είμαι μεγάλος άνθρωπος. Είναι και ο κοβιντ. Οι λεοπαρδάλεις σκοτώνουν αντιλόπες. Είναι η νόρμα. Το κοινότυπο. Άνδρες σκοτώνουν άνδρες. Κοινότυπο, καθημερινο,οικείο. Δύο άνδρες τοξικομανείς σκοτωνονται για τη δόση τους πχ. Ένας μαφιόζος σκοτώνει έναν δημοσιογράφο πχ. Δεν σκοτώνει ο ένας τον άλλο επειδή είναι άνδρα. Ο Φολέγανδρος όμως την σκότωσε γιατί ήταν γυναίκα ΤΟΥ. Γυναίκα που τον απέρριψε. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Μέσα λοιπόν σε αυτό το τεράστιο pool υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του που αντιτίθεται στη νόρμα. Και δεν το έχουμε περιγράψει. Αυτό λοιπόν περιγράφεται με τον συγκεκριμένο όρο. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homicide_statistics_by_gender https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/gsh/Booklet_5.pdf&ved=2ahUKEwitv7ONyqHzAhVnhv0HHQndDDcQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw2oBkvs5VbGP_msBMINz3snhttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/gsh/Booklet_5.pdf&ved=2ahUKEwitv7ONyqHzAhVnhv0HHQndDDcQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw2oBkvs5VbGP_msBMINz3sn 1
randomcat Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, stef157 είπε Από πάντα! Αλλά από τις απαντήσεις σου βλέπω άνθρωπο με παρωπίδες, οπότε νομίζω πως τέτοιου είδους χαζές ερωτήσεις θα έχεις ακόμα πολλές. Μάλλον έχεις χάσει πολλά μαθήματα σχολείου και ζωής! Δυστυχώς! Πάντα? Κυριολεκτικά πάντα? Πάντα και παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας? Ελλάδα, Περσία, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο και Μαδαγασκάρη παντού και πάντα τα ίδια? Κρίνουμε και από τον μικρόκοσμό μας? Στον δικό μου ας πούμε, και οι δυο γιαγιάδες μου που μεγάλωσαν στα 20s του περασμένου αιώνα, έκαναν κουμάντο στους παππούδες μου. Η μία ενίοτε δεν τον άφηνε και να μιλήσει τον άνθρωπο! Πάντα και από την αρχαιότητα? Από τότε που βγήκε η φράση το "μνι σέρνει καράβι" ας πούμε? https://www.mixanitouxronou.gr/to-serni-karavi-mia-frasi-pou-antechi-2500-chronia-ke-ine-apolita-tekmiriomeni/ Που μιλώντας για αρχαιότητα τι θυμήθηκα... εκείνους τους Μινωικούς αμφορείς με τις γυναίκες που φορούσαν τα ξώβυζα στο βιβλίο της ιστορίας, που μας είχε πει η δασκάλα ότι είχαν μητριαρχική κοινωνία και οι γυναίκες στραπόνιαζαν τους άντρες τους (όχι, εντάξει... βασικά δεν το ξέρω το τελευταίο, βάλτε ερωτηματικό) και που η Αριάδνη έπαιζε μπαλίτσα στον Πανρεθυμνιακό (από εκεί βγήκε και το περίφημο μύτο της Αριάδνης), και που η γυναίκα του μπρατσαρά του Λεωνίδα στη Σπάρτη του έκανε νοηματάκι να στείλει τον επισκέπτη να φέρει νερό από το πηγάδι. Ξέρεις, τότε που το δωδεκάθεο και οι ανθυποθεότητες είχαν τόσες δυναμικές γυναίκες και αναμφιβόλου φύλου θεότητες, που αν υπήρχαν και έχρωμες θεότητες (ας μας πει ένας ιστορικός - δεν θυμάμαι μην βαράτε) το όλο cast θα ήταν Netflix-approved. 2 2
Lucifer Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 18 λεπτά πριν, Malthador είπε Οπότε δεν είναι αισθητικό το ζήτημα, είναι ξεκάθαρα νομικό. Δόθηκε λινκ πιο πάνω όπου ζητάει η δικηγόρος της «Διοτίμα» να οριστεί σαφέστατα στον ΠΚ ως έγκλημα η γυναικοκτονία, δηλαδή να μην αναγνωρίζονται ελαφρυντικά σε περιπτώσεις που το θύμα είναι γυναίκα και ο θύτης ο άντρας/σύντροφός της. Δεν θέλουν καν να γίνει genderfluid η διατύπωση, γιατί ισότητα μάλλον. Πρώτον αμφιβάλλω ότι ο μέσος άνθρ χρήστης που ποστάρει "εναντίον" του όρου εδώ μέσα έχει σκεφτεί ως εκεί. (edit, όσο το έγραφα πρόλαβε και πόσταρε ο "εμένα ο παππούς μου") Δεύτερον, ελπίζω ότι δεν έχει σκεφτεί ως εκεί. Τρίτον και σημαντικότερο και για να καταλάβω, λέμε "τι μαλακίες είναι αυτές, ο όρος είναι λολ" επειδή θέλουμε κάποιος που θα φάει τη γκόμενά του να έχει ελαφρυντικά; Για αυτόν μαχόμαστε; Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από Lucifer 2 1
AtiX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 @tzotzoόσα link και να βάζεις φίλε μου κανένας τους δεν πρόκριτε να τα διαβάσει… ένα έβαλα και κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να δει έστω από πιο site είναι (το αστείο είναι ότι άλλο σύνδεσμο ήθελα να βάλω, αλλά γελάω με την στενομυαλιά τους)…
randomcat Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 19 λεπτά πριν, tzotzo είπε Φίλε μου ας μην παίζουμε. Είμαι μεγάλος άνθρωπος. Είναι και ο κοβιντ. Οι λεοπαρδάλεις σκοτώνουν αντιλόπες. Είναι η νόρμα. Το κοινότυπο. Άνδρες σκοτώνουν άνδρες. Κοινότυπο, καθημερινο,οικείο. Δύο άνδρες τοξικομανείς σκοτωνονται για τη δόση τους πχ. Ένας μαφιόζος σκοτώνει έναν δημοσιογράφο πχ. Δεν σκοτώνει ο ένας τον άλλο επειδή είναι άνδρα. Ο Φολέγανδρος όμως την σκότωσε γιατί ήταν γυναίκα ΤΟΥ. Γυναίκα που τον απέρριψε. Καταλαβαίνεις την διαφορά; Ναι, νομίζω! Όπως οι γυναίκες-αράχνη που στοχοποιούν και δολοφονούν άνδρες; Το βρήκα; 19 λεπτά πριν, tzotzo είπε Μέσα λοιπόν σε αυτό το τεράστιο pool υπάρχει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι του που αντιτίθεται στη νόρμα. Και δεν το έχουμε περιγράψει. Αυτό λοιπόν περιγράφεται με τον συγκεκριμένο όρο. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Homicide_statistics_by_gender https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/gsh/Booklet_5.pdf&ved=2ahUKEwitv7ONyqHzAhVnhv0HHQndDDcQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw2oBkvs5VbGP_msBMINz3snhttps://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.unodc.org/documents/data-and-analysis/gsh/Booklet_5.pdf&ved=2ahUKEwitv7ONyqHzAhVnhv0HHQndDDcQFnoECAUQAQ&usg=AOvVaw2oBkvs5VbGP_msBMINz3sn Πού κοιτάζω/εστιάζω (επειδή είμαι και από κινητό); Στην Ελλάδα ή στο Αφγανιστάν; Ή δεν έχει σημασία;
Lucifer Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 λεπτό πριν, AtiX είπε @tzotzoόσα link και να βάζεις φίλε μου κανένας τους δεν πρόκριτε να τα διαβάσει… ένα έβαλα και κανένας τους δεν μπήκε στον κόπο να δει έστω από πιο site είναι (το αστείο είναι ότι άλλο σύνδεσμο ήθελα να βάλω, αλλά γελάω με την στενομυαλιά τους)… Για να είμαστε και λίγο ρεαλιστές, ο μέσος άνθρωπος είτε μεταθέτει το πρόβλημα κάπου αλλού, είτε αρνείται/αδυνατεί να αποδεχτεί την ύπαρξή του. Η παγίωση ενός όρου όπως "γυναικοκτονία" που προϋποθέτει την αναγνώριση ενός γενικότερου προβληματικού πλαισίου, είναι αδύνατο να γίνει κατανοητή, πόσο μάλλον αποδεκτή, χωρίς την ως άνω αναγνώριση. 1
stef157 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, randomcat είπε Πάντα? Κυριολεκτικά πάντα? Πάντα και παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη μας? Ελλάδα, Περσία, Λονδίνο, Άμστερνταμ, Βερολίνο και Μαδαγασκάρη παντού και πάντα τα ίδια? Κρίνουμε και από τον μικρόκοσμό μας? Στον δικό μου ας πούμε, και οι δυο γιαγιάδες μου που μεγάλωσαν στα 20s του περασμένου αιώνα, έκαναν κουμάντο στους παππούδες μου. Η μία ενίοτε δεν τον άφηνε και να μιλήσει τον άνθρωπο! Πάντα και από την αρχαιότητα? Από τότε που βγήκε η φράση το "μνι σέρνει καράβι" ας πούμε? https://www.mixanitouxronou.gr/to-serni-karavi-mia-frasi-pou-antechi-2500-chronia-ke-ine-apolita-tekmiriomeni/ Που μιλώντας για αρχαιότητα τι θυμήθηκα... εκείνους τους Μινωικούς αμφορείς με τις γυναίκες που φορούσαν τα ξώβυζα στο βιβλίο της ιστορίας, που μας είχε πει η δασκάλα ότι είχαν μητριαρχική κοινωνία και οι γυναίκες στραπόνιαζαν τους άντρες τους (όχι, εντάξει... βασικά δεν το ξέρω το τελευταίο, βάλτε ερωτηματικό) και που η Αριάδνη έπαιζε μπαλίτσα στον Πανρεθυμνιακό (από εκεί βγήκε και το περίφημο μύτο της Αριάδνης), και που η γυναίκα του μπρατσαρά του Λεωνίδα στη Σπάρτη του έκανε νοηματάκι να στείλει τον επισκέπτη να φέρει νερό από το πηγάδι. Ξέρεις, τότε που το δωδεκάθεο και οι ανθυποθεότητες είχαν τόσες δυναμικές γυναίκες και αναμφιβόλου φύλου θεότητες, που αν υπήρχαν και έχρωμες θεότητες (ας μας πει ένας ιστορικός - δεν θυμάμαι μην βαράτε) το όλο cast θα ήταν Netflix-approved. Το τρεις λαλούν και δυο χορεύουν το έχεις ακουστά; Ε ακριβώς αυτό είσαι! Γελάνε και οι πέτρες με την ημιμάθεια σου και την σύνδεση άκυρων γεγονότων για να αποδείξεις την ημιμάθεια σου! Έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο και τον σπαταλάς σε ένα πληκτρολόγιο μπροστά.
lnoldori Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Ερώτηση, το πρόβλημα είναι ο όρος ή το να τιμωρούνται πιο αυστηρά οι γυναικοκτονίες σε σχέση όλες τις άλλες τύπου ανθρωποκτονίες?
Herald Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, AtiX είπε Ο μέσος όρος αν θυμάμαι καλά ανα έτος και για στοιχεία μετά του 2007 και ως το 2018 ήταν 5-6 γυναικοκτονιες… τα επόμενα χρόνια ο αριθμός αυτός ηταν αυξητικός σε σημείο που πολλοί να πιστεύουν ότι πάμε για διπλασιασμό των θυμάτων για φέτος… Λογικα φταιει ο εγκλεισμός λογω covid. Δεν κανω πλακα. Βγαίνουν προβλήματα στην επιφανεια που πριν κρυβοντουσαν. Δεν θεωρω οτι υπαρχει πρόβλημα γυναικοντονιας. Προβλημα οικογενειακης βιας ειναι. Απλα μια γυναικα για να σκοτώσει τον αντρα της χρειαζεται σχέδιο. Οταν γινει καυγας και εν βρασμω ψυχής προφανως ο αντρας εχει το πανω χερι, γιαυτο και υπαρχουν περισσοτερα θυματα γυναικες. Εγραψες πριν για άντρες που θεωρούν τις γυναίκες κτημα τους και τις σκοτωνουν οταν πανε να τον εγκαταλειψουν. Πιστεύεις δηλαδη οτι οι γυναικες αντιδρούν διαφορετικά? Και αυτές θεωρούν τον αντρα κτημα και γινεται χαμος αμα πανε να τις εγκαταλειψουν. Απλα δεν εχουν την σωματικη δυναμη να του ασκησουν βια. Οχι οτι δεν θελουν, δεν μπορουν. 2
tzotzo Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, Malthador είπε Οπότε δεν είναι αισθητικό το ζήτημα, είναι ξεκάθαρα νομικό. Δόθηκε λινκ πιο πάνω όπου ζητάει η δικηγόρος της «Διοτίμα» να οριστεί σαφέστατα στον ΠΚ ως έγκλημα η γυναικοκτονία, δηλαδή να μην αναγνωρίζονται ελαφρυντικά σε περιπτώσεις που το θύμα είναι γυναίκα και ο θύτης ο άντρας/σύντροφός της. Δεν θέλουν καν να γίνει genderfluid η διατύπωση, γιατί ισότητα μάλλον. Είναι ίδιος ο ρατσισμός που δέχεται μια λεσβία; Ένας γκέι; Η μία τρανς; Είναι ίδιος ο ρατσισμός λόγω φύλλου και ίδιος της σεξουαλικής ταυτότητας;
Προτεινόμενες αναρτήσεις