valantis40 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, tzitzikas2 είπε για δες στον πίνακα ελέγχου Πίνακας Ελέγχου\Υλικό και Ήχος\Επιλογές παροχής ενέργειας\αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου>αλλαγή ρυθμίσεων σχεδίου για προχωρημένους> Διαχείριση ενέργειας επεξεργαστή και δες τι ποσοστό έχει στην ρύθμιση κατάσταση ελαχίστων επιδόσεων. Εγώ που έχω τον Ryzen 5 3400g είναι στο 90% με αποτέλεσμα η συχνότητα επεξεργαστή να μην κατεβαίνει κάτω απο 3Ghz. Είχα δοκιμάσει να τον βάλω 10% (όπως στους intel επεξεργαστές), αλλά είχε πρόβλημα στην λειτουργία, και κάποιες φορές έμενε σαν παγωμένη η επιφάνεια εργασίας και ότι πατούσα κλικ, δεν ανταποκρινόταν. τον εχω ελαχιστο στο 5% και δεν εχω κανενα θεμα.δουλευει μια χαρα.
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, valantis40 είπε εχεις δικιο.δικο μου λαθος.χρησιμοποιουσα το παλιο ryzen master απο τον προηγουμενο επεξεργαστη και μου εβγαζε οτι δεν τον υποστηριζει.το εγκατεστησα αλλα ομως ολες οι μετρησεις του ryzen master σε σχεση με το ΗWMonitor και το ΗWInfo64 εχουν μεγαλη αποκλιση....idle στα ΗW 2999 idle στο ryzen master 1016.temp 47 βαθμοι στα HW 40 στο ryzen master.και με το Ai Suite της asus rog strix b450 f gaming εχω τις ιδιες μετρησεις με τα HW.και απ' οτι ξερω το ryzen master δεν ειναι και το ποιο αξιοπιστο εργαλειο μετρησεων. Αυτό το software της asus χτες τo έβαλες; Επειδή μου είπες οτι δεν έχεις κατι αντίστοιχο με το dragon center. Κάνε μια δοκιμή και βγάλτο. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από alxnt
valantis40 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 4 ώρες πριν, alxnt είπε Αυτό το software της asus χτες τo έβαλες; Επειδή μου είπες οτι δεν έχεις κατι αντίστοιχο με το dragon center. Κάνε μια δοκιμή και βγάλτο. ναι χθες το εβαλα και το ξαναεβγαλα μετα τις μετρησεις που εκανε.
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 54 λεπτά πριν, valantis40 είπε ναι χθες το εβαλα και το ξαναεβγαλα μετα τις μετρησεις που εκανε. Πάντως βλέπω στο rm οτι η συχνότητα πέφτει κάτω απο τα 3GHz(1016MHz). Αν αφήσεις ανοιχτό το rm στο advanced view και idle χωρίς να κουνάς ποντίκι νομίζω οτι θα δεις τη συχνότητα ακόμα πιο χαμηλά και κάποια cores σε sleep.
valantis40 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 6 λεπτά πριν, alxnt είπε Πάντως βλέπω στο rm οτι η συχνότητα πέφτει κάτω απο τα 3GHz(1016MHz). Αν αφήσεις ανοιχτό το rm στο advanced view και idle χωρίς να κουνάς ποντίκι νομίζω οτι θα δεις τη συχνότητα ακόμα πιο χαμηλά και κάποια cores σε sleep. ομως οι μετρησεις του rm δεν εχουν καμια σχεση με τα HWMonitor kai HWInfo64.στο rm ειδα και 350ΜΗz σε idle.τα HW και το ai suite της μητρικης συμφωνουν σε ολες τις μετρησεις..ποια ειναι ομως η σωστη? Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από valantis40
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 18 λεπτά πριν, valantis40 είπε ομως οι μετρησεις του rm δεν εχουν καμια σχεση με τα HWMonitor kai HWInfo64.στο rm ειδα και 350ΜΗz σε idle.τα HW και το ai suite της μητρικης συμφωνουν σε ολες τις μετρησεις..ποια ειναι ομως η σωστη? Νομίζω οτι το οι τιμές που δείχνει το rm και ως προς τη συχνότητα και ως προς το ρεύμα είναι σωστές. Το hwifo είναι αυτό που έχεις ανοιχτό ή το hwmonitor;
valantis40 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 2 λεπτά πριν, alxnt είπε Νομίζω οτι το οι τιμές που δείχνει το rm και ως προς τη συχνότητα και ως προς το ρεύμα είναι σωστές. Το hwifo είναι αυτό που έχεις ανοιχτό ή το hwmonitor; το hwmonitor
alxnt Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μόλις τώρα, valantis40 είπε το hwmonitor Μη χρησιμοποιείς το hwmonitor. Βάλε το hwinfo και δες το effective clock. Το πιο πιθανό είναι οτι οι τιμές θα συμπίπτουν με το rm. Επιπλέον το hwinfo νομίζω οτι τριγκαρει τα ρολόγια και δείχνει μεγαλύτερες συχνότητες και θερμοκρασίες από οτι το rm. Πάντως σε κάθε περίπτωση όχι hwmonitor. 1
valantis40 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 28/9/2021 στις 4:54 ΜΜ, alxnt είπε Μη χρησιμοποιείς το hwmonitor. Βάλε το hwinfo και δες το effective clock. Το πιο πιθανό είναι οτι οι τιμές θα συμπίπτουν με το rm. Επιπλέον το hwinfo νομίζω οτι τριγκαρει τα ρολόγια και δείχνει μεγαλύτερες συχνότητες και θερμοκρασίες από οτι το rm. Πάντως σε κάθε περίπτωση όχι hwmonitor. το effective clock στο hwinfo οντως ειναι χαμηλα ολα τα υπολοιπα ομως ειναι ιδια με hwmonitor και ai suite.ειδικα το core clock ειναι σταθερα στα 2999 idle σε ολα
raul7 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 3 ώρες πριν, valantis40 είπε το effective clock στο hwinfo οντως ειναι χαμηλα ολα τα υπολοιπα ομως ειναι ιδια με hwmonitor και ai suite.ειδικα το core clock ειναι σταθερα στα 2999 idle σε ολα Στο παραπάνω screenshot φαίνεται να έχεις το "5 way optimization" ενεργό σε performance mode, και σύμφωνα με το site της asus "The 5-Way Optimization function dynamically optimizes your PC based on real-time usage to provide the best system status."., άρα πολύ πιθανόν αυτό να ρυθμίζει την συμπεριφορά του επεξεργαστή σου. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις εντελώς το πρόγραμμα ή να το γυρίσεις από εκεί σε default/ ή energy saving mode και μετά να δεις τα ρολόγια κλπ του συστήματος, αν υπάρχει διαφορά σημαίνει ότι είναι λόγω του προγράμματος.
alxnt Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, valantis40 είπε το effective clock στο hwinfo οντως ειναι χαμηλα ολα τα υπολοιπα ομως ειναι ιδια με hwmonitor και ai suite.ειδικα το core clock ειναι σταθερα στα 2999 idle σε ολα Αυτό σου λέει τη συχνότητα του cpu και το max την turbo συχνότητα σαν μέσους όρους κατά κάποιον τρόπο. Δες και το δικό μου https://ibb.co/x8KYgc0 Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από alxnt
valantis40 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 27 λεπτά πριν, raul7 είπε Στο παραπάνω screenshot φαίνεται να έχεις το "5 way optimization" ενεργό σε performance mode, και σύμφωνα με το site της asus "The 5-Way Optimization function dynamically optimizes your PC based on real-time usage to provide the best system status."., άρα πολύ πιθανόν αυτό να ρυθμίζει την συμπεριφορά του επεξεργαστή σου. Δοκίμασε να απεγκαταστήσεις εντελώς το πρόγραμμα ή να το γυρίσεις από εκεί σε default/ ή energy saving mode και μετά να δεις τα ρολόγια κλπ του συστήματος, αν υπάρχει διαφορά σημαίνει ότι είναι λόγω του προγράμματος. το εχω κανει και αυτο και το απεγκατεστησα και το εβαλα σε energy saving αλλα δεν ειδα καμια διαφορα.τωρα σκεφτηκα αν και δεν το νομιζω μηπως επειδη αλλαξα μνημες και πηγα σε πιο ψηλη συχνοτητα 3600 μηπως παιζει καποιο ρολο αυτο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα