Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, MasterX είπε

εχω μια ARCTIC MX-4 απο αρχες του χρονου πρωτη χρηση.. το καλοκαιρι ηταν αποθηκευμενη σε δωματιο με σχετικα υψηλες θερμοκρασιες (εως ~33 κελσιου).
Θα ειναι σε καλη κατασταση για να χρησιμοποιηθει παλι η να παρω καινουργια για το νεο build και ποια;

Μια χαρα θα ειναι αν η συριγγα ηταν μεσα στο κουτακι της και προσεγμενη , τσεκαρε την κιολας , δεν νομιζω να μιλας για τιποτα των 2γραμμαριων και μετα να ψαχνεσαι;;;

• Απαντ. 61
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, triplex1 είπε

Μια χαρα θα ειναι αν η συριγγα ηταν μεσα στο κουτακι της και προσεγμενη , τσεκαρε την κιολας , δεν νομιζω να μιλας για τιποτα των 2γραμμαριων και μετα να ψαχνεσαι;;;

των 4γρ ειναι.κανονικα στο κουτι της.. δοκιμασα τωρα και βγαζει κανονικα.
Καποιοι λενε οτι πρεπει να τις διατηρεις στο ψυγειο το καλοκαιρι... δεν ξερω αν αυτο ειναι απαραιτητο, αν σκεφτουμε οτι πανω στο επεξεργαστη δεχονται πολυ υψηλοτερες θερμοκρασιες για χρονια.. ισως βεβαια πριν εφαρμοστουνειναι πιο ευαισθητες καθως ειναι στην αρχικη του μορφη.. δε ξερω σιγουρα

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, MasterX είπε

Καποιοι λενε οτι πρεπει να τις διατηρεις στο ψυγειο το καλοκαιρι... δεν ξερω αν αυτο ειναι απαραιτητο, αν σκεφτουμε οτι πανω στο επεξεργαστη δεχονται πολυ υψηλοτερες θερμοκρασιες για χρονια.. ισως βεβαια πριν εφαρμοστουνειναι πιο ευαισθητες καθως ειναι στην αρχικη του μορφη.. δε ξερω σιγουρα

Των 20 γραμμαριων εχω και δουλευω , μη μασας απλα να ειναι σε δροσερο μερος , δεν χρειαζεται ψυγειο, δεν ειναι κολλύριο για τα ματια ☺️

• Thanks 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, MasterX είπε

Δεν ξέρω ποιος είπε να τις βάζουν στο ψυγείο 😂😂δεν είναι φαγητό πάντως έχουν ημερομηνία λήξης μόλις ανοιχτούν

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

στο manual της παστας γραφει:
Advice on storage
Do not store with oxidizing agents.
Storage temperature: minimum -25 °C, maximum 50 °C

οποτε δεν εχει θεμα στις καλοκαιρινες θερμοκρασιες που εχουμε στα σπιτια μας

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, MasterX είπε

Advice on storage

Οχι φιλε μου σε ειπα η συριγγα στο κουτακι της και μεσα σε δροσερο μερος και χωρις υγρασια  , πχ καποιο συρταρι απο επιπλο γραφειου κτλ

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, MasterX είπε

Advice on storage

δεν νομίζω να φτάνει 50c μέσα στο σπίτι ούτε την αφήνει κανείς πάνω στον ήλιο για να πάρει χρώμα, τώρα Αραβία δεν μένω οπότε δεν ξέρω εκεί τι παίζει 😂

Επεξ/σία από ICE-T
Δημοσ.
22 λεπτά πριν, ICE-T είπε

Δεν ξέρω ποιος είπε να τις βάζουν στο ψυγείο 😂😂δεν είναι φαγητό πάντως έχουν ημερομηνία λήξης μόλις ανοιχτούν

Άσχετο, αλλά την κόλλα στιγμής συνιστούν να τη βάζουμε στο ψυγείο.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, ICE-T είπε

δεν νομίζω να φτάνει 50c μέσα στο σπίτι ούτε την αφήνει κανείς πάνω στον ήλιο για να πάρει χρώμα, τώρα Αραβία δεν μένω οπότε δεν ξέρω εκεί τι παίζει 😂

ναι εδω που ειμαι εγω 33-34 να πιασει μαξ μεσα στο δωματια οταν εχει καυσωνα και λειπω οποτε δενεχω βαλει κλιματισμο.. βεβαια εχουμε υγρασια γενικα στη πολη..
αλλα νομιζω ειναι ανετα μεσα στα ορια της

1 λεπτό πριν, Τέρης Α. είπε

α αυτο δεν το ειχα ακουσει.. αλλα σιγουρα ειναι πιο ευαισθητη απο την παστα που γραφει:

Continuous Use Temperature  -50~150 °C

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Τέρης Α. είπε

τωρα που μιλαμε για το τι μπαινει στο ψυγειο φιλε μου Τερη , εχω γλυκο του κουταλιου δαμασκηνο και παω να φαω ενα.

ναι εδω που ειμαι εγω 33-34 να πιασει μαξ μεσα στο δωματια οταν εχει καυσωνα και λειπω οποτε δενεχω βαλει κλιματισμο.. βεβαια εχουμε υγρασια γενικα στη πολη..
αλλα νομιζω ειναι ανετα μεσα στα ορια της

https://www.skroutz.gr/c/3191/syllektes-ygrasias.html

να κανουμε και λιγο χιουμορ να περναμε και λιγο ευχαριστα αντε να σας βαλω και μια φωτο με την καλυτερη υδροψυξη που κυκλοφορει

unnamed.jpg.9bb8cd351a5363f78142c33ffc16dbb1.jpg

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

η παραγγελιες εγιναν την Παρασκευη και σημερα παρελαβα και τα τελευταια κομματια!
Οποτε μολις βρω ευκαιρια θα ξεκινησω το στησιμο.

Θα βαλω επανω 3 δισκους:
Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe
SAMSUNG MZ-V7E500BW 970 EVO 500GB V-NAND NVME
SSD Samsung 850 PRO 512GB

Για Video editing πως προτεινετε να τους οργανωσω;

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, MasterX είπε

η παραγγελιες εγιναν την Παρασκευη και σημερα παρελαβα και τα τελευταια κομματια!
Οποτε μολις βρω ευκαιρια θα ξεκινησω το στησιμο.

Θα βαλω επανω 3 δισκους:
Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe
SAMSUNG MZ-V7E500BW 970 EVO 500GB V-NAND NVME
SSD Samsung 850 PRO 512GB

Για Video editing πως προτεινετε να τους οργανωσω;

οπως σ'αρεσει και αγαπας να τα οργανωσεις , εσυ θα το δουλεψεις και οχι εμεις , αντε καλοριζικα , καθαρο μυαλο και στηνε.

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, triplex1 είπε

οπως σ'αρεσει και αγαπας να τα οργανωσεις , εσυ θα το δουλεψεις και οχι εμεις , αντε καλοριζικα , καθαρο μυαλο και στηνε.

θελω να πω οτι υπαρχουν και καποιοι προτεινομενοι σχετικα με τους δισκους απο τους γνώστες..
Που θα μπουν τα Windows, Video editing software, Scratch disk, Video files, Export video για την καλυτερη αποδοση

Δημοσ.

θελω να πω οτι υπαρχουν και καποιοι προτεινομενοι σχετικα με τους δισκους απο τους γνώστες..
Που θα μπουν τα Windows, Video editing software, Scratch disk, Video files, Export video για την καλυτερη αποδοση

οκ  , εγω θα'λεγα

video editing                           Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe
    win                      SAMSUNG MZ-V7E500BW 970 EVO 500GB V-NAND NVME
     υπολοιπα αρχεια                     SSD Samsung 850 PRO 512GB

• Like 1
  • Thanks 1
  • 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.
Στις 27/9/2021 στις 2:55 ΠΜ, elpenor είπε

Η γνώμη μου είναι ότι με stock fans το Lian Li Lancool II Mesh είναι το best value for money για καλή ψύξη και λίγο θόρυβο σε load (2-3 βαθμούς κάτω από το 500DX και σε CPU και σε GPU). Σαν δεύτερη επιλογή θα πρότεινα το Phanteks P500A.

Απόκρυψη περιεχομένων

Αν αφήσουμε στην άκρη το οικονομικό μετά υπάρχει το Phanteks Enthoo Pro 2. Είναι ένα κουτί που με μόνο 2-3 fans μπροστά και 1 πίσω μπορεί να ψύξει ανώτερα από όλα τα άλλα μία μεγάλη GPU και πολύ καλά ένα CPU με air cooler.  Tαυτόχρονα μπορείς να βάλεις τις 2 μεγαλύτερες GPU και να κάνεις OC το μεγαλύτερο CPU και με ένα AIO και μερικά extra fans να τα κρατάει όλα σε θερμοκρασίες ρεκόρ. Επίσης έχει τα καλά φίλτρα και mesh της Phanteks που για μένα είναι ασυναγώνιστα σε θέμα κατακράτησης σκόνης + airflow. 

Άλλο ακριβό κουτί είναι το Lian Li PC-O11 Dynamic που με AIO και extra case fans φτάνει και αυτό σε ανώτερα επίπεδα ψύξης (οπότε και χαμηλού θορύβου σε load) και ταυτόχρονα είναι πολύ ποιοτικό σαν υλικά/φινίρισμα με ανώτερη εμφάνιση. Το έχει φίλος με custom υδρόψυξη και extra case fans σε όλες τις θέσεις και πραγματικά τερματίζει το θέμα ψύξη/εμφάνιση.

Αγαπημένο μου κουτί είναι και το P600S που μπορεί να κλείσει παντού με ηχομόνωση (μαγνητικά panel) ώστε να γίνει εντελώς αθόρυβο όταν δεν υπάρχει load ή να ανοίξει μπροστά και πάνω και να έχει πολύ καλό airflow με τα ανώτερα mesh/φίλτρα σκόνης της Phanteks. Το έχω στο σπίτι μου με ένα 3700Χ + NH-D15 και δεν θα το άλλαζα με τίποτα γιατί με κλειστά τα panel βάζεις το αυτί σου κοντά και δεν ξέρεις αν το PC είναι ανοιχτό ή όχι ενώ με ανοιχτά τα panel και τα case fans στις 900 στροφές ( 3 Χ 140mm μπροστά και 3 Χ 120mm πάνω) έχω ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες συγκρίνοντας με άλλα μέλη. Δεν έχει βέβαια θέση για fans στο κάτω μέρος ούτε στο πλάι οπότε υπάρχει όριο στο τι μπορείς να ψύξεις.

Μου αρέσουν τόσο πολύ αυτά τα 3 κουτιά που όπως σου έγραψα και νωρίτερα δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Σίγουρα είναι όλα extreme και ακριβά (το Pro έρχεται χωρίς fans και το O11 θέλει απαραίτητα ΑΙΟ) αλλά κανένα review που έχω δει ως τώρα δεν έχει καταφέρει να μεταφέρει σωστά τις διαφορές από τα φτηνότερα κουτιά που συγκρίνουν με stock fans.

Για εμένα η σωστή ψύξη στο κάθε σύστημα είναι κάτι τόσο χρονοβόρο όσο το RAM OC και εξαρτάται όχι μόνο από το CPU/GPU που έχεις αλλά και ένα κάρο ακόμα παράγοντες. Άλλες απαιτήσεις σε ένα ήσυχο περιβάλλον, άλλες στο γραφείο, πολύ σκέψη για το tradeoff ανάμεσα σε CPU και GPU ανάλογα με τα workloads (κάθε αλλαγή στο airflow βοηθάει το ένα και εμποδίζει το άλλο). Aκόμα και η επιλογή των case fan, η υλοποίηση της GPU, το cooler του CPU και το layout της μητρικής μπορούν να αλλάξουν το πιο είναι το ιδανικό στήσιμο και κουτί.

Επειδή πήγα από O11 dynamic (με τερματισμένα τα fans), καμία επαφή με το Fractal Torrent που έχω τώρα. Πολύ καλύτερο το torrent σε θερμοκρασίες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...