elpenor Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Με τις πληροφορίες που μου έδωσες δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις κάποια ακριβότερη από την Gaming Edge, είναι μία απίστευτα δημοφιλής και δοκιμασμένη μητρική. Ο λόγος που σου πρότεινα την Asus νωρίτερα είναι σχεδόν μόνο λόγω του LAN και των USB όμως αν δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά η Gaming Edge είναι κατά τη γνώμη μου πιο safe bet ότι θα κάνει όλα αυτά που θέλεις και είναι και φτηνότερη. Διάβασε και τι προτείνουν σε άλλα post και πάρε και κάποιες γνώμες ακόμα αλλά το πιο πιθανό είναι ότι θα είναι καλύτερα να δώσεις παραπάνω χρήματα για κουτί, case fans και cpu cooler παρά για ακριβότερη μητρική από την Gaming Edge. 1
vagelis2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 7 ώρες πριν, elpenor είπε Asus: - δεν μπορείς να κάνεις downgrade bios Καλησπέρα.. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για asus είμαι ανάμεσα σε rog strix b550-xe, b550-f με κύριο παράγοντα επιλογής τα ποιοτικά υλικά vrm κλπ... Και από όσα έχω διαβάσει η xe είναι ποιο καλη σε αυτά.. Είναι και ποιο ακριβή φυσικά.. Τωρα το ερώτημα μου είναι.. downgrade bios δεν γίνετε να γίνει ούτε με biosflash back που έχουν και οι δύο μητρικές??? Αν είναι έτσι αυτό είναι μεγάλο φαουλ.. Θέλω να τους πω από το κατάστημα να μου περάσουν bios για 5800χ αλλά αν βγει κάποιο bios ελαττωματικό δεν μπορώ να περάσω κάποια παλιότερη stable έκδοση δηλαδή?
triplex1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, vagelis2019 είπε Καλησπέρα.. Επειδή ενδιαφέρομαι και εγώ για asus είμαι ανάμεσα σε rog strix b550-xe, b550-f με κύριο παράγοντα επιλογής τα ποιοτικά υλικά vrm κλπ... Και από όσα έχω διαβάσει η xe είναι ποιο καλη σε αυτά.. Είναι και ποιο ακριβή φυσικά.. Τωρα το ερώτημα μου είναι.. downgrade bios δεν γίνετε να γίνει ούτε με biosflash back που έχουν και οι δύο μητρικές??? Αν είναι έτσι αυτό είναι μεγάλο φαουλ.. Θέλω να τους πω από το κατάστημα να μου περάσουν bios για 5800χ αλλά αν βγει κάποιο bios ελαττωματικό δεν μπορώ να περάσω κάποια παλιότερη stable έκδοση δηλαδή? αν δουλεψεις 5800x βαλτον στην xe , ασε την f στην ακρη δωσε το κατι παραπανω για να εισαι ησυχος , αν δεν σκαλιξεις τιποτα στην πορεια και τα αφησεις ολα μαμα τοτε βαλτην την f https://versus.com/en/asus-rog-strix-b550-e-gaming-vs-asus-rog-strix-b550-f-gaming (ειναι F με E ) https://overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_rog_strix_b550-f_gaming_wifi_and_strix-e_review/3 Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από triplex1
vagelis2019 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, triplex1 είπε αν δουλεψεις 5800x βαλτον στην xe , ασε την f στην ακρη δωσε το κατι παραπανω για να εισαι ησυχος , αν δεν σκαλιξεις τιποτα στην πορεια και τα αφησεις ολα μαμα τοτε βαλτην την f https://versus.com/en/asus-rog-strix-b550-e-gaming-vs-asus-rog-strix-b550-f-gaming (ειναι F με E ) https://overclock3d.net/reviews/cpu_mainboard/asus_rog_strix_b550-f_gaming_wifi_and_strix-e_review/3 Και εγώ για xe σκέφτομαι μήπως κάνω και λίγο oc στην πορεία.. Απο. Bios όμως η asus δεν γίνεται downgrade?? Και τι κάνω αν έχει θέμα κάποιο? Βρήκα ένα τρόπο στο site της Asus αλλά δεν είναι official μάλλον.. Και από gigabyte πια προτείνεις για B550. Και 5800χ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!!
triplex1 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 3 λεπτά πριν, vagelis2019 είπε Και εγώ για xe σκέφτομαι μήπως κάνω και λίγο oc στην πορεία.. Απο. Bios όμως η asus δεν γίνεται downgrade?? Και τι κάνω αν έχει θέμα κάποιο? Βρήκα ένα τρόπο στο site της Asus αλλά δεν είναι official μάλλον.. Και από gigabyte πια προτείνεις για B550. Και 5800χ? Ευχαριστώ εκ τον προτέρων!! Παρε την XEειναι η συνεχεια της Ε , οποια προβληματα υπηρχαν διορθωθηκαν , αν σ προτεινα κατι αλλο θα ηταν σε Ashrock https://www.skroutz.gr/s/24220327/Asrock-B550-Taichi-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html και σε χαμηλοτερη τιμη αυτην https://www.skroutz.gr/s/23873023/Asrock-B550-Extreme4-Motherboard-ATX-με-AMD-AM4-Socket.html
MasterX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Στις 28/9/2021 στις 1:45 ΠΜ, elpenor είπε Με τις πληροφορίες που μου έδωσες δεν νομίζω ότι αξίζει να πάρεις κάποια ακριβότερη από την Gaming Edge, είναι μία απίστευτα δημοφιλής και δοκιμασμένη μητρική. Ο λόγος που σου πρότεινα την Asus νωρίτερα είναι σχεδόν μόνο λόγω του LAN και των USB όμως αν δεν τα χρειάζεσαι πραγματικά η Gaming Edge είναι κατά τη γνώμη μου πιο safe bet ότι θα κάνει όλα αυτά που θέλεις και είναι και φτηνότερη. Δεν ειχα θεμα να παω για την Gaming Edge, αλλα με χαλαει που εχουν πολυ λιγες USB πανω.. επειδη αφηνω αρκετες συσκευες μονιμα συνδεμενες πανω, αλλα πιο πολυ θελω να εχω και 3 εξωτερικους δισκους συνδεδεμενους (σβηστους συνηθως αλλα τους ανοιγω οταν χρειαζομαι) και θελω απο εκει οι αντιγραφες που γινονται να ειναι οσο πιο σιγουρες (θα προτιμουσα να μη παρεμβαλονται USB hubs).. αλλιως θα πρεπει να παρω καποιο καλο USB hub οπως αυτο ας πουμε αν ειναι αξιοπιστο; TP-LINK UH700 v3 ~25€ Ειδα σε καποια τεστ στο Youtube να προτεινουν σαν πολυ καλη την Gigabyte B550 Aorus Pro Βλεπω οτι υπαρχει Gigabyte B550 Aorus Pro (rev. 1.0) πανω απο 200€ και δυσευρετη μονο σε 2 μαγαζια. Η Gigabyte B550 Aorus Pro V2 (rev. 1.0) ειναι η εξελιξη της; γιατι ειναι πιο φθηνη; την βρισκεις απο 160€ και απο USB ειναι καλυτερα τα πραγματα.. Ειναι καλη θεωρεις; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από MasterX
elpenor Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 12 ώρες πριν, vagelis2019 είπε Τωρα το ερώτημα μου είναι.. downgrade bios δεν γίνετε να γίνει ούτε με biosflash back που έχουν και οι δύο μητρικές??? Αν είναι έτσι αυτό είναι μεγάλο φαουλ.. Θέλω να τους πω από το κατάστημα να μου περάσουν bios για 5800χ αλλά αν βγει κάποιο bios ελαττωματικό δεν μπορώ να περάσω κάποια παλιότερη stable έκδοση δηλαδή? Μπορείς να αλλάξεις από X.XXXX.7 σε Χ.ΧΧΧ.6 αλλά όχι από το Χ.7ΧΧΧ.Χ σε Χ.6ΧΧΧ.Χ. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα κυρίως με παλιούς επεξεργαστές που νέες εκδόσεις bios της Asus σπάνε πράγματα. Εγώ είχα δοκιμάσει όλα τα κόλπα που έγραφαν στο internet για παλιότερες μητρικές και δεν τα είχα καταφέρει. Κάνε μία έρευνα στο internet να δεις τι γράφουν όλοι. 3 ώρες πριν, MasterX είπε Δεν ειχα θεμα να παω για την Gaming Edge, αλλα με χαλαει που εχουν πολυ λιγες USB πανω.. επειδη αφηνω αρκετες συσκευες μονιμα συνδεμενες πανω, αλλα πιο πολυ θελω να εχω και 3 εξωτερικους δισκους συνδεδεμενους (σβηστους συνηθως αλλα τους ανοιγω οταν χρειαζομαι) και θελω απο εκει οι αντιγραφες που γινονται να ειναι οσο πιο σιγουρες (θα προτιμουσα να μη παρεμβαλονται USB hubs).. αλλιως θα πρεπει να παρω καποιο καλο USB hub οπως αυτο ας πουμε αν ειναι αξιοπιστο; TP-LINK UH700 v3 ~25€ Ειδα σε καποια τεστ στο Youtube να προτεινουν σαν πολυ καλη την Gigabyte B550 Aorus Pro Βλεπω οτι υπαρχει Gigabyte B550 Aorus Pro (rev. 1.0) πανω απο 200€ και δυσευρετη μονο σε 2 μαγαζια. Η Gigabyte B550 Aorus Pro V2 (rev. 1.0) ειναι η εξελιξη της; γιατι ειναι πιο φθηνη; την βρισκεις απο 160€ και απο USB ειναι καλυτερα τα πραγματα.. Ειναι καλη θεωρεις; Καλύτερα να μην χρησιμοποιήσεις hub για εξωτερικούς δίσκους, ιδίως αν δεν είναι με ξεχωριστή τροφοδοσία ρεύματος. Οι Gigabyte μια χαρά μητρικές είναι, έχουν το καλύτερο hardware αλλά λίγο χειρότερο QC ( λίγο περισσότερες πιθανότητες να έχει κάποιο πρόβλημα) με βάση αυτά που διαβάζω στα forum. Επειδή όλοι οι άνθρωποι που ξέρω είχαν κάποτε κακή εμπειρία με κάποια πάρα πολύ φτηνή Gigabyte πλέον έχουν όλοι Asus και MSI οπότε δεν έχω προσωπική εμπειρία. Αν θέλεις μπες στο overlock forum και διάβασε τα παράπονα στο thread της κάθε μητρικής να αποκτήσεις και δική σου άποψη. Πάντως αν δεν κάνω λάθος ακόμα και η MSI έχει πίσω 1 Χ USB C 3.2 + 1X USB A 3.2 + 2X USB A 3.0 + 2X USB A 2.0 συν τα USB 3.0 ( 3.2 Gen1 = 3.0) που θα βγάλει μπροστά το κουτί. ------------------------------------ Γενικότερα όταν κάποιος αγοράζει κάτι καλύτερο από τα πολύ φτηνά μοντέλα Gigabyte και Asrock είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα κάνει τη δουλειά του μια χαρά. Οι διαφορές ανάμεσα σε καλύτερες μητρικές έχουν σχέση με πιθανότητες/features/απαιτητικά σενάρια και ποιότητα και συχνότητα νέων bios. Η Asus έχει την τεχνογνωσία αλλά και το Asus tax (με τα ίδια χρήματα παίρνεις χειρότερο hardware το οποίο όμως δεν αποκλείεται να δουλεύει καλύτερα), η Gigabyte δίνει το καλύτερο value σε σχέση ποιότητας hardware / τιμής και η MSI αν και είναι η πιο ανήθικη από τις 3 ( 1 στα 2 που γράφουν είναι υπερβολή ή ψέματα) έχει πολύ καλό QC, support με bios και το καλύτερο συνολικό value αν τα λάβεις όλα υπόψιν. Επεξ/σία 28 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor 1
MasterX Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Σκεφτομουν για Samsung 980 SSD 1TB M.2 NVMe αλλα βλεπω οτι δεν εχει DRam και ουσιαστικα οτι ειναι χειροτερος απο την παλια σειρα οποτε λεω να παω για τον Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe που θα μου βγει 10€ παραπανω.. τι λετε;
elpenor Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 14 ώρες πριν, MasterX είπε λεω να παω για τον Samsung 970 Evo Plus SSD 1.0TB M.2 NVMe Ανθεκτικός, εκεί που πολλοί NVME υπολειτουργούν στο δεύτερο slot της μητρικής αυτός πάει σφαίρα. Εγώ στο pc της δουλειάς μου βάζω μόνο 970 Plus και 980 Pro, είχα αγοράσει και ένα Adata S11 που εκ πρώτης όψεως φαινόταν το ίδιο γρήγορος αλλά μετά από πολλά test είδα ότι υστερεί σημαντικά και τον χάρισα. 1
kostas_anes Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 26/9/2021 στις 5:31 ΜΜ, elpenor είπε Οι Crucial είναι dual rank. Oι Crucial ΔΕΝ ειναι Dual Rank. 16Gbit Micron E-die.
elpenor Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, kostas_anes είπε Oι Crucial ΔΕΝ ειναι Dual Rank. 16Gbit Micron E-die. Καλή πληροφορία, υπάρχει πολύ σύγχυση για το θέμα. Εγώ πίστευα ότι ήταν για δύο λόγους, πρώτα γιατί οι παλαιότερες δικές μου 2Χ16GB Ballistix ήταν dual rank και επειδή στο reddit (ξέρω 0 αξιοπιστία) αναφέρει ένας: Just emailed crucial to ask, and got this response: " We would like to inform you that the part BL2K16G36C16U4B is a dual rank memory. " Επίσης στο overclocker.co.uk γράφουν "I contacted Crucial support via live chat and they told me these 2x16GB parts are all dual rank..." και άλλος "My Crucial Ballistix BL2K16G36C16U4B 3600 MHz, DDR4, DRAM, Desktop Gaming Memory Kit, 32GB (16GB x2) kit that I received a few weeks ago are listed as dual rank on CPUZ" Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor
kkatzos Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Του μαλλιά πάντως δεν του αρέσει η Strix B550-XE
kostas_anes Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 11 λεπτά πριν, elpenor είπε Καλή πληροφορία, υπάρχει πολύ σύγχυση για το θέμα. Εγώ πίστευα ότι ήταν για δύο λόγους, πρώτα γιατί οι παλαιότερες δικές μου 2Χ16GB Ballistix ήταν dual rank και επειδή στο reddit (ξέρω 0 αξιοπιστία) αναφέρει ένας: Just emailed crucial to ask, and got this response: " We would like to inform you that the part BL2K16G36C16U4B is a dual rank memory. " Επίσης στο overclocker.co.uk γράφουν "I contacted Crucial support via live chat and they told me these 2x16GB parts are all dual rank..." και "My Crucial Ballistix BL2K16G36C16U4B 3600 MHz, DDR4, DRAM, Desktop Gaming Memory Kit, 32GB (16GB x2) kit that I received a few weeks ago are listed as dual rank on CPUZ" Από εμπειρία στο λέω Εκτός και αν άλλαξε κάτι τους τελευταίους 6 μήνες που έχω τις συγκεκριμένες. Edit: Επίσης μέγα λάθος, οι μνήμες είναι 16Gbit Micron B-die, όχι E-die. Συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο (λίγο χαμηλότερο tRFC από ότι το μέσο E-Die) και θυμάμαι πως ήταν ο λόγος που τις προτίμησα, γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με DR στον 3700Χ που με το ζόρι πάλευε τα 1896MHz IF (ναι τον είχα ΑΚΡΙΒΩΣ στο όριο xD). Σκατά, το έγραψα και λάθος στο πρόσφατο review που έκανα.... Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από kostas_anes 1
elpenor Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 Δημοσ. 30 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Από εμπειρία στο λέω Εκτός και αν άλλαξε κάτι τους τελευταίους 6 μήνες που έχω τις συγκεκριμένες. Σε εμπιστεύομαι πολύ παραπάνω από ότι διαβάζω στο internet. Τόση ώρα που διαβάζω έχω αρχίσει να πιστεύω ότι οι 32GB Ballistix τώρα κυκλοφορούν σε δύο παρτίδες, η μία με 16GB Single Rank Micron B-die και μία με 16GB Dual Rank E-die. Btw πολύ καλό review στις Kingston Fury. Επεξ/σία 30 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor
MasterX Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 15 λεπτά πριν, kostas_anes είπε Από εμπειρία στο λέω Εκτός και αν άλλαξε κάτι τους τελευταίους 6 μήνες που έχω τις συγκεκριμένες. Edit: Επίσης μέγα λάθος, οι μνήμες είναι 16Gbit Micron B-die, όχι E-die. Συμπεριφέρονται ακριβώς το ίδιο (λίγο χαμηλότερο tRFC από ότι το μέσο E-Die) και θυμάμαι πως ήταν ο λόγος που τις προτίμησα, γιατί δεν ήθελα να μπλέξω με DR στον 3700Χ που με το ζόρι πάλευε τα 1896MHz IF (ναι τον είχα ΑΚΡΙΒΩΣ στο όριο xD). Σκατά, το έγραψα και λάθος στο πρόσφατο review που έκανα.... ελα ρε Κωστα! ειδα προχτες που εψαχνα το βιντεο σου Kingston Fury Renegade 32GB 4600MHz Review - Η δύναμη του Dual Rank! και στη καρτελα στο σημειο που εχω το λινκ (8:12) ειδα που τις εχεις σαν Single Rank και καταλαβα οτι ετσι θα ειναι μαλλον. Επισης διαβασα και στο Reddit και σε καποια αλλα αρθρα τα ιδια που ειδε και ο elpenor λογικα και οντως υπαρχει συγχιση! Αλλα οπως και να εχει λεω να τις παρω γιατι απ οτι καταλαβαινω ειναι πολυ καλες μνημες.. σωστα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα