katerinapn85 Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 26 Σεπτεμβρίου 2021 Δε μπορω να αποφασισω. Εχω βρει αυτα σε αυτη τη τιμη ειναι κομπλε? Καμια αλλη ιδεα? cpu:i9 10900f mobo:Z590 torpedo ram :aegis 32gb 3200mhz ssd: m2 teamgroup mp33 1TB psu: Sharkoon wpm gold 750W cpu cooler: Arctic Freezer 34 eSports GPU: RTX 2060 gigabyte Case : Matrexx 55 Συνολο 1280ευρω. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
GATE123 Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 27 Σεπτεμβρίου 2021 Υπάρχει αυτό με κάρτα 1660s και με τον 5600X https://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=79603&cat=77&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined Σου περισσεύουν και για άλλη μια μνήμη. Με τα σημερινά δεδομένα το να φτιάξεις ένα καλό σύστημα με τις τιμές να ανεβοκατεβαίνουν είναι λίγο κορώνα γράμματα. Αν θες αποκλειστικά μόνο για Games καλύτερα πάρε μια κονσόλα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
peiraiask Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Στις 26/9/2021 στις 11:37 ΠΜ, katerinapn85 είπε Δε μπορω να αποφασισω. Εχω βρει αυτα σε αυτη τη τιμη ειναι κομπλε? Καμια αλλη ιδεα? cpu:i9 10900f mobo:Z590 torpedo ram :aegis 32gb 3200mhz ssd: m2 teamgroup mp33 1TB psu: Sharkoon wpm gold 750W cpu cooler: Arctic Freezer 34 eSports GPU: RTX 2060 gigabyte Case : Matrexx 55 Συνολο 1280ευρω. εχω βαλει μια μεταχειρισμενη 960 των 100 ευρω κ αφου εκανα χαβαλε λιγες ωρες επειδη ετρεχε ολα τα παιχνιδια που εκανα πλακα του 2015, 2019 τωρα εβαλα μια ακομη παλιοτερη ξανα στον υπολογιστη σερφαρισματος Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
despooked Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Εγω θα εβαζα 10400f ή 11400f με αυτη τη motherboard https://www.skroutz.gr/s/28167162/Gigabyte-B560M-Aorus-Pro-rev-1-0-Motherboard-Micro-ATX-με-Intel-1200-Socket.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 28 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) @katerinapn85 Τι να τον κάνεις τον 10900f και την Z590 Τorpedo σε ένα κουτί που θα βράζουν όλα μέσα μαζί με τις χειρότερες μνήμες της αγοράς, ένα από τους χειρότερους QLC NVME, ένα φοβερά αμφίβολης ποιότητας τροφοδοτικό (δεν το έβαζα στο σύστημα μου ούτε αν μου το έδιναν δωρεάν..... μόνο 2 χρόνια εγγύηση τα λέει όλα) και μία τόσο αδύναμη GPU που θα εκμεταλλεύεται το CPU σε πολύ μικρό βαθμό***, πραγματικά πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και αν δεν πάρεις σοβαρά τη γνώμη μου για τα parts τουλάχιστον μην βιαστείς και δώσε παραπάνω χρόνο ώστε να ακούσεις και άλλες απόψεις. Καταλαβαίνω να θέλεις φτηνά parts για να καταφέρεις να πάρεις την 2060 (παρόλο που την πατάνε οι κονσόλες των 500 ευρώ) αλλά νομίζω ότι είναι extreme να βάζεις τα χειρότερα για να πάρεις και μεγάλο CPU. ***Αν παίζεις παιχνίδια που δεν είναι απαιτητικά (τύπου CS GO/Fortnite) με όλα low σε 1080p τότε θα κερδίσεις από τον 10900f, αν όμως θα παίζεις high quality σε 1440p ή καινούργια παιχνίδια τότε ο 10900 δεν θα έχει σχεδόν καμία διαφορά από ένα φτηνότερο CPU. Χωρίς καλές μνήμες φυσικά το όφελος του επεξεργαστή εξανεμίζεται ακόμα και σε low 1080p. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katerinapn85 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 17 ώρες πριν, elpenor είπε @katerinapn85 Τι να τον κάνεις τον 10900f και την Z590 Τorpedo σε ένα κουτί που θα βράζουν όλα μέσα μαζί με τις χειρότερες μνήμες της αγοράς, ένα από τους χειρότερους QLC NVME, ένα φοβερά αμφίβολης ποιότητας τροφοδοτικό (δεν το έβαζα στο σύστημα μου ούτε αν μου το έδιναν δωρεάν..... μόνο 2 χρόνια εγγύηση τα λέει όλα) και μία τόσο αδύναμη GPU που θα εκμεταλλεύεται το CPU σε πολύ μικρό βαθμό***, πραγματικά πεταμένα λεφτά κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και αν δεν πάρεις σοβαρά τη γνώμη μου για τα parts τουλάχιστον μην βιαστείς και δώσε παραπάνω χρόνο ώστε να ακούσεις και άλλες απόψεις. Καταλαβαίνω να θέλεις φτηνά parts για να καταφέρεις να πάρεις την 2060 (παρόλο που την πατάνε οι κονσόλες των 500 ευρώ) αλλά νομίζω ότι είναι extreme να βάζεις τα χειρότερα για να πάρεις και μεγάλο CPU. ***Αν παίζεις παιχνίδια που δεν είναι απαιτητικά (τύπου CS GO/Fortnite) με όλα low σε 1080p τότε θα κερδίσεις από τον 10900f, αν όμως θα παίζεις high quality σε 1440p ή καινούργια παιχνίδια τότε ο 10900 δεν θα έχει σχεδόν καμία διαφορά από ένα φτηνότερο CPU. Χωρίς καλές μνήμες φυσικά το όφελος του επεξεργαστή εξανεμίζεται ακόμα και σε low 1080p. Στα ιδια λεφτα τι θα προτεινες? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vagelis2019 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Δύσκολα στείλεις pc για gaming αυτή την περίοδο (και για τον επόμενο 1 χρόνο μην σου πω) χωρίς να πληρώσεις υπεραξία για να πάρεις κάρτα γραφικών καλή που είναι όλο το θέμα για τα games.. Τωρα από όσα έχω διαβάσει σε σύστημα amd ένας 5600χ είναι αρκετός για Gaming δεν ξέρω αντίστοιχο σε Intel ίσως 11400 Και τα υπόλοιπα τα δίνεις σε nvem ram και gpu αλλά για games το λιγότερο για μένα θα θες μια 1660 Super.. Ανάλογα σε τι ανάλυση θες να παίξεις όμως.. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katerinapn85 είπε Στα ιδια λεφτα τι θα προτεινες? Κατά τη γνώμη μου το κουτί πρέπει μπροστά να είναι full mesh και τίποτα να μην περιορίζει τα μπροστινά case fans (ένα τέτοιο φτηνό κουτί με καλή ψύξη που συνηθίζω να προτείνω είναι το lian li lancool II mesh, υπάρχουν και πολλά άλλα). Δες τα review του gamersnexus ή άλλων youtuber. Για φτηνές μνήμες η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να φτάνει σε value τις Ballistix. Δες τα review των The TechLads στο youtube ή διάβασε σε forum. Για φτηνό τροφοδοτικό πρέπει να ρωτήσεις κάποιον σαν τον Άρη. Πάντως σπάνια έχω δει καλά τροφοδοτικά με κάτω από 7-10 χρόνια εγγύηση, θα σου έλεγα τουλάχιστον να μην κοιτάς κάτι με κάτω από 5. Εγώ το φτηνότερο που θα έβαζα είναι το Corsair RMx 2018 Series RM650x αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν φτηνότερα που να αξίζουν εξίσου. Για να κάνω πρόταση για τα υπόλοιπα parts θα χρειαστώ μερικές πληροφορίες ακόμα: Γιατί δεν θέλεις κονσόλα; Τι παιχνίδια θα παίζεις και τι οθόνη έχεις (hz και ανάλυση); Τι άλλο θα κάνει ο υπολογιστής εκτός από gaming; Υπάρχει aircondition στο δωμάτιο; Θα ήσουν οκ με 500GB NVME (στο μέλλον βάζεις και δεύτερο); Ποιος θα στήσει το PC (αν είναι να τα πάρεις όλα από ένα μαγαζί που τα στήνει αλλάζουν αρκετά οι τιμές). Πόσο βιάζεσαι να παραλάβεις; Μπορείς να κάνεις υπομονή 20-30 ημέρες για να πάρεις τα parts φτηνά; Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katerinapn85 Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 1 ώρα πριν, elpenor είπε Κατά τη γνώμη μου το κουτί πρέπει μπροστά να είναι full mesh και τίποτα να μην περιορίζει τα μπροστινά case fans (ένα τέτοιο φτηνό κουτί με καλή ψύξη που συνηθίζω να προτείνω είναι το lian li lancool II mesh, υπάρχουν και πολλά άλλα). Δες τα review του gamersnexus ή άλλων youtuber. Για φτηνές μνήμες η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχει κάτι που να φτάνει σε value τις Ballistix. Δες τα review των The TechLads στο youtube ή διάβασε σε forum. Για φτηνό τροφοδοτικό πρέπει να ρωτήσεις κάποιον σαν τον Άρη. Πάντως σπάνια έχω δει καλά τροφοδοτικά με κάτω από 7-10 χρόνια εγγύηση, θα σου έλεγα τουλάχιστον να μην κοιτάς κάτι με κάτω από 5. Εγώ το φτηνότερο που θα έβαζα είναι το Corsair RMx 2018 Series RM650x αλλά είναι πολύ πιθανό να υπάρχουν φτηνότερα που να αξίζουν εξίσου. Για να κάνω πρόταση για τα υπόλοιπα parts θα χρειαστώ μερικές πληροφορίες ακόμα: Γιατί δεν θέλεις κονσόλα; Τι παιχνίδια θα παίζεις και τι οθόνη έχεις (hz και ανάλυση); Τι άλλο θα κάνει ο υπολογιστής εκτός από gaming; Υπάρχει aircondition στο δωμάτιο; Θα ήσουν οκ με 500GB NVME (στο μέλλον βάζεις και δεύτερο); Ποιος θα στήσει το PC (αν είναι να τα πάρεις όλα από ένα μαγαζί που τα στήνει αλλάζουν αρκετά οι τιμές). Πόσο βιάζεσαι να παραλάβεις; Μπορείς να κάνεις υπομονή 20-30 ημέρες για να πάρεις τα parts φτηνά; ειναι για οθονη 240hz. Low settings . PC μονο για χειμωνα. Αμεση αγορα. Θσ το συνθεσει φιλος. 500gb δε φτανουν. Θα παιζω σε low settings Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, katerinapn85 είπε ειναι για οθονη 240hz. Low settings . PC μονο για χειμωνα. Αμεση αγορα. Θσ το συνθεσει φιλος. 500gb δε φτανουν. Θα παιζω σε low settings Δυστυχώς με τις παραμέτρους που έχεις βάλει δεν είμαι σε θέση να προτείνω κάτι (δεν φτάνουν τα χρήματα). Συμβουλευτικά μόνο μπορώ να πω τα εξής: 1. Θα είναι κρίμα να πληρώσεις 10900f/2060 και να σου κόβουν ένα κάρο fps οι RAM για 50 ευρώ (στα πολλά fps παίζουν μεγάλο ρόλο οι RAM, με τις ballistix 3600/16 θα υπάρχει διαφορά). Στην τελική την Ζ590 για να μπορείς να τρέχεις γρήγορες RAM δεν την πληρώνεις; Επίσης δες reviews γιατί είμαι με την εντύπωση ότι τα παιχνίδια που φτάνουν 200+fps δεν εκμεταλλεύονται πάνω από 16GB RAM, ακόμα και αν κάνεις stream. Το dual rank δεν είναι τόσο σημαντικό όταν οι μνήμες δεν έχουν φτάσει καν 3600/16. Με τα ίδια χρήματα οι Viper Steel 4400 16GB με tweaking θα δίνουν πολύ περισσότερα fps στα περισσότερα games. 2. Πάρε ένα άλλο τροφοδοτικό, μπορεί να μην ξέρω ποιο αξίζει για να το προτείνω αλλά τα περισσότερα που βλέπω στο skroutz στα ίδια χρήματα μου φαίνονται πολύ καλύτερα. Mπορείς να πάρεις μικρότερο από 750W (πχ 650W) αφού δεν θα γίνει CPU OC. 3. Το κουτί που σου πρότεινα έχει μεγάλη διαφορά στην ψύξη από αυτό που κοιτάς. Καλό build και καλό gaming! PS. Θα σου πρότεινα να κοιτάξεις για ξεκλείδωτο CPU (πχ 10850Κ) αλλά με το κουτί και την ψύκτρα που θέλεις να βάλεις μπορεί να έχεις πρόβλημα. Από την άλλη οι Κ έχουν καλύτερο IHS (πιο εύκολο να τους ψύξεις) και διαβάζω ότι ο 10900f είναι και αυτός ιδιαίτερα απαιτητικός Spoiler Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
nickol-us Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 23 λεπτά πριν, elpenor είπε Δυστυχώς με τις παραμέτρους που έχεις βάλει δεν είμαι σε θέση να προτείνω κάτι (δεν φτάνουν τα χρήματα). Συμβουλευτικά μόνο μπορώ να πω τα εξής: 1. Θα είναι κρίμα να πληρώσεις 10900f/2060 και να σου κόβουν ένα κάρο fps οι RAM για 50 ευρώ (στα πολλά fps παίζουν μεγάλο ρόλο οι RAM, με τις ballistix 3600/16 θα υπάρχει διαφορά). Στην τελική την Ζ590 για να μπορείς να τρέχεις γρήγορες RAM δεν την πληρώνεις; Επίσης δες reviews γιατί είμαι με την εντύπωση ότι τα παιχνίδια που φτάνουν 200+fps δεν εκμεταλλεύονται πάνω από 16GB RAM, ακόμα και αν κάνεις stream. Το dual rank δεν είναι τόσο σημαντικό όταν οι μνήμες δεν έχουν φτάσει καν 3600/16. Με τα ίδια χρήματα οι Viper Steel 4400 16GB με tweaking θα δίνουν πολύ περισσότερα fps στα περισσότερα games. 2. Πάρε ένα άλλο τροφοδοτικό, μπορεί να μην ξέρω ποιο αξίζει για να το προτείνω αλλά τα περισσότερα που βλέπω στο skroutz στα ίδια χρήματα μου φαίνονται πολύ καλύτερα. Mπορείς να πάρεις μικρότερο από 750W (πχ 650W), είναι υπεραρκετό αφού δεν θα γίνει CPU OC. 3. Το κουτί που σου πρότεινα έχει μεγάλη διαφορά στην ψύξη από αυτό που κοιτάς. Καλό build και καλό gaming! Aν δε θέλει ο άλλος ότι και να λες.... Πραγματικά απέφυγα να απαντήσω με πρόταση σε ένα τόσο αλλοπρόσαλλο build, πόσο μάλλον όταν είδα το "ούτε 1301". Ο Elpenor είναι απόλυτα σωστός. Τι να τον κάνεις τον 10900f; Σε τι θα σου φανούν χρήσιμοι 10 cores στο gaming; Τα 32gb ram; Στηρίζεις σε gaming build πάνω σε cpu και όχι σε gpu; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 Share Δημοσ. 29 Σεπτεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 7 λεπτά πριν, nickol-us είπε Τι να τον κάνεις τον 10900f; Σε τι θα σου φανούν χρήσιμοι 10 cores στο gaming; Πραγματικά, ιδίως αν δεν σκοπεύει κάποιος να πάρει Κ series και να κάνει OC μαζί με τις πιο γρήγορες RAM δεν έχει κανένα λόγο να μην πάρει AMD 5600Χ. Επεξ/σία 29 Σεπτεμβρίου 2021 από elpenor 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
katerinapn85 Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Μέλος Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Στις 29/9/2021 στις 8:41 ΜΜ, elpenor είπε Πραγματικά, ιδίως αν δεν σκοπεύει κάποιος να πάρει Κ series και να κάνει OC μαζί με τις πιο γρήγορες RAM δεν έχει κανένα λόγο να μην πάρει AMD 5600Χ. τελικα πηγα στη δικη μου προταση. Ολα καλα ευχαριστω https://www.userbenchmark.com/UserRun/46672874 https://www.passmark.com/baselines/V10/display.php?id=145202722303 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
elpenor Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 1 Οκτωβρίου 2021 20 λεπτά πριν, katerinapn85 είπε τελικα πηγα στη δικη μου προταση. Ολα καλα ευχαριστω https://www.userbenchmark.com/UserRun/46672874 Εγκυκλοπαιδικά https://www.google.com/search?q=is+userbenchmark+reliable Καλό gaming! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
RTW4ever Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Share Δημοσ. 3 Οκτωβρίου 2021 Στις 1/10/2021 στις 3:29 ΜΜ, elpenor είπε Εγκυκλοπαιδικά https://www.google.com/search?q=is+userbenchmark+reliable Καλό gaming! Το Passmark όμως; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα