Προς το περιεχόμενο

Για οσους θελουν να ξερουν ποσα Watts καταναλωνει το PC...

kavaliotis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γιατι το λες? Μου φανηκε καλο σαν τροφοδοτικο... Βεβαια τωρα αν επαιρνα καινουργιο επειδη δεν με ενδιαφερει εμενα αυτο το feature θα επαιρνα το Butterfly με τα 480 Watts...

Δημοσ.

Εννοείς μάλλον το Superflοwer (με σήμα την πεταλούδα και προφανώς απο κει μπερδεύτηκες) το οποίο και αυτό είναι πάρα πολύ καλό. Είχα το 420 για ένα χρόνο και με έβγαλε ασπροπρόσωπο.

Γενικώς ρε συ κάτι τροφοδοτικά zalman, thermaltake κτλ δε μπορούν να συγκριθούν με κάποια αντίστοιχης τιμής απο μάρκες πιο "ειδικές" στο άθλημα του τροφοδοτικού.

Δημοσ.

Και ποιές είναι αυτές οι "ειδικές" μάρκες που αναφέρεις δηλαδή; Η Tagan π.χ. που αναφέρεις είναι ουσιαστικά θυγατρική της Sparkle που βγάζει κάρτες γραφικών και είναι πολύ καινούργια στο παιχνίδι, θεωρείται "ειδική" μάρκα;

Δημοσ.

Narayan αυτό που λες για τα Tagan δεν το ξέρω, αλλά ακόμα και έτσι να είναι συγνώμη αλλά στην Sparkle έχω περισσότερη εμπιστοσύνη απο μια εταιρία που δε φτιάχνει ούτε καρφίτσα απο την αρχή ως το τέλος. Ειδικά για τα Tagan μια αντιπαραβολή με ανοιχτό καπάκι με οποιοδήποτε άλλο τροφοδοτικό θα σε πείσει για την ποιότητα τους. Μόνο το κόστος των πυκνωτών αν συγκρίνεις θα καταλάβεις τι παίζεται. Και φαντάζομαι θα ξέρεις ότι ουσιαστικά όλα τα τροφοδοτικά κατασκεύαζονται σε ένα μόνο εργοστάσιο στην Taiwan. Και όταν λέω όλα εννοώ όλες τις γνωστές μάρκες. Τα πάντα είναι θέμα του τι παραγγελία θα δώσει η εταιρία που θα βάλει τη στάμπα της. Και προφανώς η Thermaltake δεν δίνει και τις ποιοτικότερες των παραγγελιών.

Δημοσ.

Επειδη αναφερθηκατε στα Sparkle τροφοδοτικα, να πω οτι πριν 3-4 χρονια που πηρα το δικο μου ηταν απο τα κορυφαια για overclocked συστηματα και ακομα το εχω πανω και δουλευει τοσα χρονια ασταματητα 24/7 και ειναι 400Watts... Δεν ειναι καποια τυχαια εταιρια λοιπον... Για Tagan να πω την αληθεια δεν εχω ακουσει τιποτα, αλλα οτιδηποτε σε Enermax, Antec ή Thermaltake θα το επαιρνα ανετα αν μου αρεζαν τα specs του...

Οσο για τα Butterfly που ειπα πριν, υπαρχουν LL και αναφερομαι σε αυτα : http://www.thermaltake.com/purepower/W001920.htm

Δημοσ.

Τι ξεχωρίζει ένα καλό από ένα μέτριο τροφοδοτικό;

Εγώ θα έλεγα:

- αντοχή σε power surges για όσους δεν έχουν κάποια προστασία (κακώς δεν έχουν, να πάρουν.

- αντιστοιχιά των ονομαστικών με τα πραγματικά specs.

- καλή λειτουργία όταν το μηχάνημα αρχίσει και φορτώνεται, είτε λόγω συσκευών, είτε λόγω OC ή και τα δύο για κάποιους σας εμένα... Και όταν λέω αντοχή εννοώ τα volt rails (3.3V, 5V, 12V) να παραμένουν στην ονομαστική τιμή τους και να είναι σταθερά. Όταν φορτώνουμε το σύστημα και βλέπουμε την γραμμή των 12V να είναι μεν πάνω από τα 12.00V, αλλά να παίζει συνέχεια μεταξύ 12.05V και 12.10V, τότε πρόκειται πάλι περί μέτριου τροφοδοτικού.

- οπτική εξέταση αλλά και εξέταση βάρους. Χωρίς πλάκα, το ακριβό και καλό τροφοδοτικό θα έχει μεγαλύτερο βάρος λόγω της προσοχής που θα έχει δωθεί στην ψύξη των κυκλωμάτων. Και φυσικά, αν τα δούμε και ανοιχτά, πράγμα όχι πάντα εύκολο, μπορούμε ακόμα και χωρίς ιδιαίτερες γνώσεις ηλεκτρονικού να πάρουμε μια ιδέα, όπως είπε και ο LL_NEO.

Και ένα Post Scriptum. Την Thermaltake ποτέ μου δεν την συμπάθησα. Είναι που9/10 προϊόντα της είναι φασόν, είναι που 8/10 της προϊόντα είναι μέτριας ποιότητας, είναι που 10/10 προϊόντα της είναι κιτσάτα.... Δε ξέρω...

Δημοσ.

Συγχωρέστε το ύφος, απλά η ιστορία με τα "επώνυμα" και τα "ανώνυμα" έχει παραγίνει. Στην Ελλάδα "επώνυμο" είναι αυτό που έχουμε στην αποθήκη και "ανώνυμο" αυτό που έχουν οι άλλοι στην αποθήκη... :evil:

Δημοσ.

Δεν αναφέρομαι σε σένα βρε c... δύο μαγαζιά στην Στουρνάρη όλα κι όλα φέρνουν Tagan και από αυτά έχει "βγει" προς τα έξω πως είναι καλά -δεν λέω πως δεν είναι, δεν ήταν αυτό το σημείο στο οποίο διαφωνούσα. Απλά ο διαχωρισμός "επώνυμος" και "ανώνυμος" είναι καθαρά Ελληνική εφέυρεση, δεν είναι τίποτα άλλο από ένας πλάγιος τρόπος "θαψίματος" μεταξύ μαγαζιών.

Χαρακτηριστική περίπτωση, γνωστό κατάστημα που προ διετίας με απέτρεψε από αγορά τροφοδοτικού Enermax (που δεν είχε σε στοκ), καθότι τα Herolchi που έφερνε τότε ήταν -σύμφωνα με τα λεγόμενα του "γκουρού"- πιο αξιόπιστα και "επώνυμα" (πήρα το HEC τελικά).

Σήμερα το ίδιο μαγαζί φέρνει Enermax και Tagan :(

Για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις, ΔΕΝ αντιπαρατίθεμαι σε κανέναν εδώ -απλά πιστεύω πρέπει να αφήσουμε τα περί επωνυμίας και να πιάσουμε τα πολύμετρα για να δούμε ποιό PSU είναι καλύτερο (αν πάρω ένα LiteOn και το γεμίσω μολύβι θα πάρει αξία λόγω βάρους; :roll: )

Δημοσ.

Ναι βρε συ αλλά πόσοι απο δω μπορούν να βουτήξουν ένα πολύμετρο και να αρχίσουν να μετράνε τάσεις;

Συμφωνώ απόλυτα ότι τα μαγαζιά πολλές φορές θέλουν να ξεστοκάρουν και άρα λένε τα καλά και συμφέροντα. Όταν δούλευα σε μαγαζί του χώρου (και λέω δούλευα γιατί βαρέθηκα και τα παράτησα πριν κανα 20ήμερο) προσπαθούσα να δώσω συμβουλές που θα βοηθούσαν τον πελάτη και όχι που θα του άδειαζαν το πορτοφόλι, ισώς επειδή είχα ακόμα την ψυχολογία του πελάτη και όχι του πωλητή. Πολλές φορές βέβαια αυτοσαρκαζόμουν και έλεγα στον όποιο υποψήφιο αγοραστή ότι επειδή ακριβώς ενδέχεται να θέλω να ξεφορτωθώ την πλέμπα, πήγαινε σπίτι σου τσέκαρε αυτά που σου είπα με την ησυχία σου και αύριο αν είναι τα ξαναλέμε. Το γεγονός ότι 9/10 φορές ξαναερχόντουσαν μου δίνει την εντύπωση, ότι δεν χρωμάτιαζα τα πράγματα κατα πως θα με σύμφερε.

Ειδικά για τα Tagan πριν ξυπνήσουν οι "Αθηναίοι" ήδη παιδιά ειδικά απο Θεσσαλονίκη τα είχαν δει στην έκθεση, τα είχαν βρει και τα είχαν πάρει για την πάρτη τους. Απο αυτούς ακούσαμε τα πρώτα καλά λόγια, έτσι τουμπαρίστηκα και εγώ και πήρα και έτσι άρχισε η "μόδα" των Tagan και εδώ. Στην πορεία είδα πως οι μετρήσεις το έδειχναν έστω και στα σημεία καλύτερο απο το Enermax 465 που είχα πριν. Και πέραν φυσικά των πολυμέτρων και όλων αυτών(στα οποία ως χομπίστας είναι μέσα στο πρόγραμμα να κάνω λάθος), όταν ο Νο1 overclocker στην Ελλάδα μου λέει ότι το τροφοδοτικό είναι φοβερό ε πολύ απλά τον πιστεύω. Το μόνο ερωτηματικό στο οποίο και δε μπορώ να απαντήσω επειδή το έχω λίγο καιρό είναι αν έχουν αντοχή ή θα άρχίσουν να πέφτουν σαν κοκόρια μια μέρα των ημερών.

Δημοσ.
όταν ο Νο1 overclocker στην Ελλάδα μου λέει ότι το τροφοδοτικό είναι φοβερό ε πολύ απλά τον πιστεύω.

Καλα ποτε στο ειπα εγω αυτο? :P :D :lol:

Για ποιον μιλας? :roll:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...